@mefisto
Ne stajem na stranu IPS-a, nemoj pogresno da me shvatis, ali...
"Do juce" nisi znao (mislim generalno, uopste) sta za TV znaci 4K, hdr, (8)10 bit itd., a sad kao "ne prihvatas" nista sto nije kao sto si napisao!
Ne primecujes HDR (tu sam uglavnom saglasan s tobom), a primetio bi da nije IPS, 10 bit ili 120 hz da nije "side by side" varijanta... Jedino sto mislim da je bitnije su hz, ali svi iole dobri modeli 2016, 2017 nemaju problema s tim (100+), ali 10 bit, i to da li je VA, IPS ili nesto peto...please! Ali ljudi su kod nas navijacki nastrojeni i kad je tehnika u pitanju, pa kao za neki klub da navijaju...
Danas, koji god panel da uzmes, imaces samo koristi jer su svi oni generalno odlicni po pitanju slike...ili je to nase oko odjednom postalo preosetljivo, ne znam sta je u pitanju...
@ShoNe
Ja ako ti kazem da ima benefita ne znaci da ces mi ti poverovati...moras sam to da vidis! Jednostavno nativ 1080p sadrzaj nije isti na FHD i 4K panelu!
Ako je to 4x veca rezolucija ne znaci da je i sam pixel (1080p sadrzaja) na istoj 4x veci...kada takvu sliku reprodukujes na 4K ne dobijes je ostru, ali ne vidis pixel jer je ista upscale-ovana! Gledam i ne vidim pixel...