Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, samo sto je base PS4 pravljen kad? Pre 4 godine jel? A ovaj ovde mi stavlja grafiku iz 2016-7 - GTX 1050 4GB.Smarate opasno *ebes mi sve.PC od 400 eur za igre je krs cak i za 1080p a kamoli nesto vise.

Ova kartica ne postoji, samo 1050Ti ima 4GB, 1050 je 2GB 😉.
I cena joj je trenutno 195-200€ čak i u oglasima, tu mislim na ove što su realno dostupne, što nisu stavljene kobajagi za click bait, pa da ti kaže "e sorry, tog modela nema nigde trenutno" 😉.
Ali da, ovako sklopljen PC sa Ti modelom jako lepo radi, samo kada je već Ti model 200€, dodaš lepo još 10€ i uzmeš RX 470.

Samo, pitam se kako će neko sa ovom mašinom poterati Horizon Zero Dawn 😉 🙂

Ih sad ja ne znam da je model sa 4GB GTX1050 Ti :d
Tesko da svi sad lazu za 160 evra.
Mislim da nikad nije bio jeftiniji jako solidan gaming PC u odnosu na konzole.

Da, samo sto je base PS4 pravljen kad? Pre 4 godine jel? A ovaj ovde mi stavlja grafiku iz 2016-7 - GTX 1050 4GB.Smarate opasno *ebes mi sve.PC od 400 eur za igre je krs cak i za 1080p a kamoli nesto vise.

Ovo sto si rekao je malo glupo, izvini, vidi se da si klasican Playstation fanboj.

Ajooooj, oni botovi bar dobijaju sendvice kao platu, a ovi nista, ali ne posustaju :d :d :d
Pretpostavljam da kada budu stavili link sa PS4 teme u CV-ju, posao im je zagarantovan :d

Digital foundry je merio slične cenovne konfiguracije i izmerio više fps-a nego na PS4.

Mada slažem se da su takve konfiguracije krš za 1080p,baš kao što je i klot ps4 🙂

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Ja sam upravo hteo da kazem da ne moramo da zalazimo u polemiku sta je bolje, opste poznato je, jer ce tema da ode u stecaj. 🙂 Ja sam za onu foru da treba imati oba.

Mrzi me da trazim, ali to je to otprilike za 400 evra.

Sta se odma brecate kad se nesto kaze za Sony, imam ga i ja, ali nemam problem da kazem da je sto se tice mnogih stvari prevazidjena igracka, cak i kad je izasao.

To i jeste poenta da bi tebi i jos par njih odavde odgovaralo da ova soba ode u stecaj.....
Samo zato sto vam je dosadno i sto bi hteli da prskate po ostalima, a da pri tome neki cak i nemaju konzole....
Mozda je i bolje da se ukine konzolni podforum, pa da vi mozete da tapsete jedan drugoga, a ostali vec znaju gde bi se preselili....
Da li je to gubitak Bencha?
Neka nadlezni odluce.....
PS. A koga bi trolovali kada ne bi bilo ove sobe?

Au covece kakve ti zakljucke izvlacis na osnovu toga sto neko kaze u PS4 temi da je moguce napraviti odlican low budget gaming PC za skoro istu cenu kao PS4, tj malo vise.
Smeta vam kad se pise o najboljem TV-u za PS4, gaming, smeta vam kad se pise da ima gaming PC za 400 evra jaci ili slicne snage kao PS4 Pro...

Au covece kakve ti zakljucke izvlacis na osnovu toga sto neko kaze u PS4 temi da je moguce napraviti odlican low budget gaming PC za skoro istu cenu kao PS4, tj malo vise.
Smeta vam kad se pise o najboljem TV-u za PS4, gaming, smeta vam kad se pise da ima gaming PC za 400 evra jaci ili slicne snage kao PS4 Pro...

Ne smeta nikome kada se pise o TV-u za PS4 jer bih i ja voleo da saznam koji TV ima HDR koji je odgovarajuci za PS4 ( mada mi je bolje da igram na ogromnom platnu koje mi pruza PSVR, ali ne bih ti mogao to docarati... )
Sto se tice gaminga za 400 Eur, ja za posao ne mogu da nadjem integrisani brandname PC sa Windowsom za ispod 300+PDV, ali ocigledno da nesto pogresno radim.....

smeta vam kad se pise da ima gaming PC za 400 evra jaci ili slicne snage kao PS4 Pro...

Mozda i jeste za MP naslove, ali ko kupuje konzolu zbog toga?
PS4 je konacno ove godine dobio kvalitetne igre koje smo cekali od izlaska konzole. Tu PC nema sta da trazi. A to ti kaze covek koji se najradije igra na pc-u.

Najjace je kad se pise da moze slicna konfiguracija da se sastavi za slicne pare a upravo ti koji to pisu nikada sami za sebe ne bi ni uzeli tu konfiguraciju koju preporucuju drugima, vec bi se momentalno odlucili za PS4. Random bunarenje komponenti po oglasima za iste/slicne pare cisto da bi se pokazalo da nesto moze da "parira" bas i nema nekog smisla kada se govori o jednoj drugoj platformi koja btw moze da se nadje pocevsi od 200 evra sto je apsolutno minimalna cena i za bilo kakav polovan PC i koja uz sve to jos ima svoje ekskluzive.

Mozda i jeste za MP naslove, ali ko kupuje konzolu zbog toga?
PS4 je konacno ove godine dobio kvalitetne igre koje smo cekali od izlaska konzole. Tu PC nema sta da trazi. A to ti kaze covek koji se najradije igra na pc-u.

Ne vidim kako su igre iz YT snimka MP samo? Sve su prikazali SP, a MP deo obicno bolje radi jer manje zahtevno zbog mnogo igraca.
Ne znam ja vise necu da dajem 60$ ili 4500 nosilac za nove igre, nije stvar da nemam nego mislim da nema igre koje vrede toliki novac. Na PC-u uvek mogu da probam pirata i onda uzmem igru ako mi se bas svidi, npr Dragon Age 3, Dark Souls 3, GTA 5 itd.
Na PS4 nikako ni Uncharted 4 da odigram, jer nisam siguran koliko ima tu izazova za mene.
NIje to bunarenje komponenti, vec sam burazeru pravio slicnu konfiguraciju koju treba da uzme.
Objasnio sam mu da nije PS4 za njega jer su igre skupe, a nema sanse njemu tupsonu objasniti kako ide share, razmena, prodaja.

Dodajte na tih 200 evra za polovan PS4 jos i igre+pretplata, koje vecina na PC ne placa ni dinara.

Ne znam ja vise necu da dajem 60$ ili 4500 nosilac za nove igre

Sto bi morao da dajes day 1 pare za svaku igru,ja ne pamtim kada sam nesto morao-imao tu zelju da bas odmah kupim igru na samom izlasku(osim sportskih).Kupujem na popustima i imam brdo stvari za igranje na PS4 koje stoje odkad jos(sve kupljeno za po 10-25$ max).

Plus monitor za PS koji košta soma evra, jer je poželjan HDR10 u 4K :-D

Da podsetimo, cela ova (izlizana) prica je krenula zbog coveka kome je krivo sto je Sony izbacio PS4 Pro, ne zeli da zameni konzolu novom posle tri godine i ljude pogresno savetuje da je PS4 sasvim dovoljan. Kuka od kako je PS4 Pro najavljen.

Pa da je dovoljan ne bi ga 90% ljudi u ovoj temi zamenilo sa Pro modelom, zar ne? Pro radi bolje, vredi te smesne doplate (smesne u odnosu na cene gejming PC-a i cene igara uopste). Kada dodje PS5 ili Pro+ ili kako ce vec da ga nazovu, naravno da ce PS4 Pro prodati ili pokloniti i uzeti nova konzola. Ko ima problem sa tim nek uskoci u vremenplov i vrati se pola decenije unazad kada je jos vazilo da konzolna generacija traje 6-7 godina.

Bilo bi dobro da procitas sta sam napisao "po mom misljenju i u tvom slucaju " - jer covek dva puta naglasava kakav tv ima i skrece paznju na mu mozda Pro ne treba. Nikog pogresno ne savetujem vec samo nisam lozana da se primam na sve i svasta. To da li je Pro dobra stvar za konzole generalno ili ne, o cemu ti pricas, i kako ce uticati na konzolni gaming - dobro ili lose, vreme ce pokazati. Videcu te da li ces do kraja godine da predjes na Scorpio zbog napredka i smesne doplate, kako ne bi bio u redu za vremeplov od pola godine unazad.

Da podsetimo, cela ova (izlizana) prica je krenula zbog coveka kome je krivo sto je Sony izbacio PS4 Pro, ne zeli da zameni konzolu novom posle tri godine i ljude pogresno savetuje da je PS4 sasvim dovoljan. Kuka od kako je PS4 Pro najavljen.

Pa da je dovoljan ne bi ga 90% ljudi u ovoj temi zamenilo sa Pro modelom, zar ne? Pro radi bolje, vredi te smesne doplate (smesne u odnosu na cene gejming PC-a i cene igara uopste). Kada dodje PS5 ili Pro+ ili kako ce vec da ga nazovu, naravno da ce PS4 Pro prodati ili pokloniti i uzeti nova konzola. Ko ima problem sa tim nek uskoci u vremenplov i vrati se pola decenije unazad kada je jos vazilo da konzolna generacija traje 6-7 godina.
Ja sam izgleda u onih 10% koga pro ne zanima iz drugih razloga sem fps-a i ostalih budzenja iako imam 4K tv.
Jedino što mi smeta je sto stari ps4 zuji kao kombajn ali koliko vidim ni na pro to nisu rešili, tako da ako bas budem morao da se otarasim ( citaj: poklonim ga nekoj bližoj rodbini u toku godine ) onda uzimam pro. Inače onako iz dosade nema šanse.
Nema 4K drajv i po meni ne vredi nadogradnje pa makar je i 20€ razlike.

Sent from my D6603

A razlika je ne 20€ vec min150€, za koju mogu da se pazare dobre igre i to bar desetak. I to je onda pogresan savet (iako se poklapa sa masom review-a) za nekoga ko ima 1080p ...... hahaha. Jadan onaj koga ti savetujes

Poslednja izmena:
Ne vidim kako su igre iz YT snimka MP samo? Sve su prikazali SP, a MP deo obicno bolje radi jer manje zahtevno zbog mnogo igraca.
Ne znam ja vise necu da dajem 60$ ili 4500 nosilac za nove igre, nije stvar da nemam nego mislim da nema igre koje vrede toliki novac. Na PC-u uvek mogu da probam pirata i onda uzmem igru ako mi se bas svidi, npr Dragon Age 3, Dark Souls 3, GTA 5 itd.
Na PS4 nikako ni Uncharted 4 da odigram, jer nisam siguran koliko ima tu izazova za mene.
NIje to bunarenje komponenti, vec sam burazeru pravio slicnu konfiguraciju koju treba da uzme.
Objasnio sam mu da nije PS4 za njega jer su igre skupe, a nema sanse njemu tupsonu objasniti kako ide share, razmena, prodaja.

Dodajte na tih 200 evra za polovan PS4 jos i igre+pretplata, koje vecina na PC ne placa ni dinara.

Eno od Aprila Steam uvodi 20% porez samo za Srbiju, pa će cene biti i veće nego za PS4 igre 😉

^ On i onako igra pirate boli ga za tih 20%, i ima PC makinu od 400 jura :d

Pazljivo sam ispratio sve sta ste pisali ljudi.hvala...gledano sa strane tv koji je bedni full hd... mislim da bi ps4 pro bio bacanje para...ovaj tv me sluzi odlicno i ne planiram skoro da ga menjam. Nekako mi se najboljim resenjem cini kupovina obicne ps4 i igranje godinu dve na njoj do tada ce izaci ps5 ili sta vec a i valjda bude para za neki mocan tv. Nekako mi se cini da je najbolja stvar sto je ps4 pro izasao ta da obori cenu osnovnoj ps4.🙂

Pa ono, vecina nas koji smo uzeli pro se i igra na 1080p tv-u.
Razlike ima i itekako se primeti, ali je na svakome da odluci da li zeli da potrosi vise ili ne.

Pa ono, vecina nas koji smo uzeli pro se i igra na 1080p tv-u.
Razlike ima i itekako se primeti, ali je na svakome da odluci da li zeli da potrosi vise ili ne.

Vi znate bolje u svakom slucaju ako ste vec probali i jedno i drugo. U kojim naslovima konkretno postoji osetna razlika? ne znam koliko je merodavno ova poredjenja na YT sto sam gledao i nije neka razlika.

Npr. Rise of the Tomb Raider ima tri varijante: 4k rezolucija uz isti nivo detalja i fps, 1080p rezolucija uz viši nivo detalja i efekata, 1080p uz isti nivo detalja i efekata ali u 60fps...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno