Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pro model ce itekako imati smisla kroz novi fw gde ce stari naslovi raditi dosta bolje. Ima na yt dosta primera kako radi u praksi

Takozvani "boost mode".

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ja nisam previse ocaran ovim apgrejdom. Prodao sam za 190e moj PS4 a kupio za 400 i nesto, dakle vise nego duplo skuplji a o razlika se na 1080p TV-u jedva primeti. To mozete i sami da uporedite na ama bas svakom DF uporednom prikazu, na sopstvenim 1080p monitorima. Uzeo sam ga "da budem miran" sa 4K TV-om i PSVR u perspektivi. Videcemo koliko ce boost mode doneti, ali ne ocekujem previse. Polovan PS4 za 200e je ubedljivo najbolji bang for the buck. Za sada mi se cini da najveci benefit mogu da dozive oni koji su spremni da istresu dodatnih 1500e za 4K i PSVR. Sa Pro, to je dakle oko 2000e. Suludo bi bilo uzeti sve u paketu pa sam nekako raspodelio da Pro bude baza. Sony nije odabrao dobar timeline za lansiranje novih produkta i bez obzira sto jedna tehnologija podrzava i dopunjuje drugu, ljudi ce biti prinudjeni da naprave izbor.

Meni se cini da je i Pro slab za PSVR. Mogu misliti kako to tek izgleda na base modelu.

Ma taj VR i magloviti 4K za te male pare je takva sarena laza, ja ne znam odakle takva zamisao Soniju.. Ali USA ovce, pa ono, opravdano.. Ako zelis VR i pravih 4K znas sta treba da kupis i koliko da kesiras.. Razlika izmedju Pro i obicne PS4 je smesna, bolje da su dali BOOST obicnoj verziji i da sa 19-22 fps u igrama dignu to na 27+ i cao, a ovako daj 400+e na budzenu PS4 i onda i ona stuca, pa daj joj softverski boost pa opet jedva dise.. Da su sve firme kao pojedine koje izbacuju optimizovane igre pa i da progledamo kroz prste, a oni sve izbacuju osakacene, jer lova mora da se zgruva..

Ipak mislim kad sve saberem da je za nas sa full hd tv ubedljivo najbolje resenje da uzmemo ps4 osnovnu i da cekamo da skupimo pare za 4k TV 🙂

Ljudi, vidim da je na sale-u Star Wars: Battlefront, vredi li pazariti za $12? Citam po forumima, ne igra ga puno igraca, a meni se bas svidjala na PC open beti.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Jedino što zameram Pro verziji je to što nije imao taj boost mode od samog početka tj izlaska konzole.Da li su iz Sonija računali da će svi izbaciti update i podršku za Pro(što nije u većini slučajeva) pa smo imali situacije gde čak i lošije rade igre nego na base modelu. Ne znam da li su seli i napravili ovaj boost na osnovu toga i preuzeli stvari u svoje ruke ili je to trebalo biti day 1. Inače Pro je odličan proizvod koji će tek pokazati šta može, očigledno treba vremena da sve dođe na svoje.

Ipak mislim kad sve saberem da je za nas sa full hd tv ubedljivo najbolje resenje da uzmemo ps4 osnovnu i da cekamo da skupimo pare za 4k TV 🙂

Predlog da uzmes Slim model, mislim da je 285e kod Consolemanije, sa Unchartedom 4 u paketu, a bez igre tipa 250e, ne drzi me za rec. Preskoci 'fat' varijantu ako vec kreces od nule i ides na novo.

Lg 43UH610V dosao red za TV ima solidan input lag ,hdr nije tolko bitan ako ima neko drugu preporuku za tv do 500€

Sent from my SM-G800F using Tapatalk

Mene upgrade nije nešto drastično mnogo izašao. Prodao svoj PS4 MGSV Limited Edition za 300€, prodao prethodni LG 42LB650V TV za 300€ i kupio Pro kod Ištvana za 395€ i Samsung 43KU6000 4K TV za 470€. Mislim da sam ok prošao 🙂

Ja sam izgleda u onih 10% koga pro ne zanima iz drugih razloga sem fps-a i ostalih budzenja iako imam 4K tv.
Jedino što mi smeta je sto stari ps4 zuji kao kombajn ali koliko vidim ni na pro to nisu rešili, tako da ako bas budem morao da se otarasim ( citaj: poklonim ga nekoj bližoj rodbini u toku godine ) onda uzimam pro. Inače onako iz dosade nema šanse.
Nema 4K drajv i po meni ne vredi nadogradnje pa makar je i 20€ razlike.

Sent from my D6603

Moguce da sam ja jedini kome se stari PS4 maltene ne cuje?

@mefisto Nisi jedini, i meni je onaj stari radio tiho, nego izgleda ne veruju ljudi kad im kažeš ovde. Pro se jedva čuje takođe.

Inače zanimljiva situacija se desila pre neki dan sa Dirt Rally igrom koji je dobio patch za Pro ali samo za PSVR verziju(lepša grafika u odnosu na base model PS4 očigledno), kapiram da namerno to rade jer uskoro izlazi Dirt 4 pa nisu hteli da daju i ovu standardnu verziju, ili neće da se cimaju jednostavno jer je u razvoju 4-ka.

Poslednja izmena:
Ma taj VR i magloviti 4K za te male pare je takva sarena laza, ja ne znam odakle takva zamisao Soniju.. Ali USA ovce, pa ono, opravdano.. Ako zelis VR i pravih 4K znas sta treba da kupis i koliko da kesiras.. Razlika izmedju Pro i obicne PS4 je smesna, bolje da su dali BOOST obicnoj verziji i da sa 19-22 fps u igrama dignu to na 27+ i cao, a ovako daj 400+e na budzenu PS4 i onda i ona stuca, pa daj joj softverski boost pa opet jedva dise.. Da su sve firme kao pojedine koje izbacuju optimizovane igre pa i da progledamo kroz prste, a oni sve izbacuju osakacene, jer lova mora da se zgruva..

Ovo liči na stavove banovanog maksica, da nije u pitanju dupli nalog? :d

Kako misliš da daju boost mode za običnu PS4 verziju? Da li ti uopšte shvataš šta je boost mode za PS4 Pro? PS4 Pro je do ove opcije hardverski ograničavao perfomanse na nivo performansi običnog PS4 u naslovima koji nisu dobili PS4 Pro patch, sa ovom opcijom tih ograničavanja nema. Boost mode je vezan za hardverske mogućnosti PS4 Pro...

....................................................................................................................

Koga interesuju objektivne razlike između PS4 i PS4 Pro, evo testova svih igara koje su dobile patch, razlike i u 4k i u 1080p u zavisnosti od toga koliko su se razvojni timovi potrudili sa patch-om.

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2016-playstation-4-pro-game-upgrade-guide

A evo i razlike koje pravi boost mode u igrama koje nisu dobile PS4 Pro patch, znači samo 1080p igranje:

Poslednja izmena:
Boost mod je za stare igre koje nisu patchvane. Ne kazem da je ovo beznacajno, i to je lep dodatni benefit, ali kupci Pro konzole verovatno je nisu kupili sa namerom da igraju stare, vec nove igre. Bitnije je da li ce i u kojoj meri nove igre raditi bolje. A konsenzus industrije je da se uglavnm ide na 4K checkerboard i na 1080p dobijes samo bolji IQ uz, mozda, malkice bolje performanse, koji su nekada cak i gore kao u slucaju Watchdogsa 2 zog lose optimizovanog trade off-a u vidu vece rezolucije. Kada bi se proizvodjaci dogovorili i dali Pro korisnicima druge opcije (fps i kvalitet, kao kod TR) osim supersamplinga, npr, to bi bila pooootpuno druga prica. Ovako, igre zakucane na 30 fps ostaju lockovane i imas samo bolji "stability", svi framepacing problemi ostaju, itd. Nije bas da se obeznanis od srece za aprejd koji te kosta kosta duplo vise para od onoga sto prodajes u zamenu. A GPU razlika uopste nije beznacajna, ogromna je. Pro ima mnogo vise snage.

Poslednja izmena:
Ljudi, vidim da je na sale-u Star Wars: Battlefront, vredi li pazariti za $12? Citam po forumima, ne igra ga puno igraca, a meni se bas svidjala na PC open beti.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

http://swbstats.com/ Evo ovde vidiš koliko ljudi igra najviše ih ima na PS4. A što se tiče tvog poslednjeg posta sumnjam da će išta poskupeti. Pogotovo ne igre za Sony jer oni ne posluju zvanično u Srbiji. Isto tako u ovom članku se spominje Spotify ni oni ne posluju kod nas.

^ On i onako igra pirate boli ga za tih 20%, i ima PC makinu od 400 jura :d
Moja mašina stara 7 godina i dalje šije ovaj bedni PS4 kad već troluješ.
Uz jednu zamenu grafičke i sad drugu.
Ja ću pre da dam 280 evra za novu grafičku i prodam ovu za 160 nego da tu razliku dodam za PS4 Pro prevaru.
Imam jedno 200 original igara za PC, 10 pirata ako te baš zanima.

Poslednja izmena:
Kako ti ne dosadi.

Al te reci, PREVARA, PRODAVANJE MAGLE kako da se ne nasmeje covek 😀

Da se ne pale toliko i lepo kulturno napisu da Pro nije obavezna kupovina za nekoga ko vec ima PS4 i igra se na 1080p ekranu pa da ih shvatim ozbiljno.

Mada sa uvodjenjem boost moda vec i na 1080p ekranu Pro ima sve vise i vise prednosti.

A ako neko ima ili planira da uzme 4k ekran dok traje ova generacija znaci jos 2-3 godine minimum, Pro je jedini logican izbor.

A takodje ova poredjenja sa 400e PC-em su smesna, jeste pojava ovog novog Pentium procesora je stvarno odlicna stvar za budzet PC gaming, ali ljudi koji svojim ocima nisu videli kako izgleda dobro odradjen chekerboard upscale ce nastaviti da pricaju kako je to "fake", ali u stvarnosti izgleda identicno kao "pravi" 4k po ostrini, a za tu rezoluciju nije dovoljan ni GPU od 400e a kamoli ceo PC. Ali opet to je bitno za ljude koji imaju ili planiraju da imaju 4k ekran.

Za 1080p gaming slazem se PC od ~400e moze lepo da konkurise konzoli. Ali to nije svrha i razlog zasto je izbacen Pro. Ali to oni ne kontaju izgleda.

A za kraj naravno ostaje glavni razlog zasto se uopste i uzimaju konzole (barem nekad bilo svima jasno 😀) a to su igre koje na PC-u nikada svetlost nece videti.

Poslednja izmena:
Ovih par dana do Horizona se oteglo u nedogled, barem meni. Jos kad odem na YT a ono milion nekih gameplay klipova ... stekneš utisak kao da je svi igraju osim tebe 😀

Uf, ja bih voleo dan kasnije dok ne zavrsim Nioh, koji se otegao na 100h.

A za kraj naravno ostaje glavni razlog zasto se uopste i uzimaju konzole (barem nekad bilo svima jasno ) a to su igre koje na PC-u nikada svetlost nece videti.

Izmedju ostalog. Konzolni gaming je dosta drugaciji. Za PS4 imas i domaci gamesharing community. Steta sto je Microsoft morao sve da upropasti sa Anywhere programom.

Ja tek krenuo Nioh. Ko zna kada ce Horizon doci na red (a kupio sam igru).

Meni sutra stizu Yakuza 0, Kingdom Hearts 2.8 i World of Final Fantasy kada cu to stici odigrati god knows, al bitno je da su u kolekciji xD

Ako nista drugo, ne moras bar da brines oko Zelde 🙂.

Uff, da, tu je i Zelda a i Nier koji sam preorderovao. Ovo ce definitivno biti godina RPG-a.

Ja tek krenuo Nioh

Spremi se na 100+ sati i dosta frustracije ali je srecom malo "laksi po zivce" of Soulsa.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno