Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hoce sigurno. Ali mislim da je to bio Kojima i jos neki developeri, zvucalo je skoro kao placeni komentar, pa onda precenjivao se esram u diskusijama, i bilo je dosta spekulacija na sve strane.Tesko da je neko ocekivao bas duplo gore performanse. Tek na pojedinim multiplatformama vidi se manje vise proporcionalan odnos. To se i cekalo i sada imamo konacnu potvrdu da je PS4 pocistio pod sa XO.

Zapravo, ja sam prilično iznenađen da XBOne može ovoliko da prati po performansama. Imamo dve konzole na identičnoj arhitekturi, dakle, sve je stvar brzine hardvera. Prema nekadašnjim navodima, PS4 čipovi rade na višim radnim taktovima i to solidno (ne mogu skroz da se setim, pominjao se Jaguar na 1,9-2,1 GHz naspram XBOne na 1,6-1,7 GHz, valjda), a takođe koristi GDDR5 memoriju i za grafiku i za sistemsku memoriju, naspram XBOne koji koristi običan DDR3. Da pojasnim, pošto se koristi APU, to nije samo brzina same memorije, već de fakto i grafika, pošto PS4 na taj način, da se izrazim u PC pojmovima, kao da ima diskretnu grafiku, a XBOne kao da ostaje na APU integruši.

E sad, zašto je razlika ovakva, tj. mnogo manja nego što sam očekivao, ne znam. Nisam toliko intenzivno pratio, mislim da je bilo priče da je Microsoft u zadnji čas povećavao radne taktove svoje konzole i to prilično, kako bi ispratio i developere i konkurenciju. Ko će ga znati. Nije ni toliko bitno. Naravno da se znalo u startu da će PS4 biti mnogo brži, najgore je što onda neki rukovodilac ili menadžer odvali neku izjavu, tipa "XBOne će biti superb i brži", a neki plaćeni developer ili youtube kanalista "potvrdi da su performanse iste", a da pri tome taj menadžer nije ni upalio tri igre u životu, niti zna šta su to rezolucija, grafika, njemu bitno da ima neki prikaz na ekranu i onda je to isto.
 
Tnx, u pravu ste, do autorizacije je. Glavni nalog je autorizovan i onda podnalozi mogu da
koriste sadrzaj ali glavni nalog ne moze njihov. U user guideu stoji da se moze mijenjati
nalog koji je primarni ali mi se ne petlja oko toga jer nijesam siguran oko ceste promjene
autorizacije
. Koristicu na drugom nalogu BF. Sto se tice storea mozda je bolje porucivati
diskove, cini mi se komplikovanim razmjena downloada... Inace je li laksi download - jeste:)
Sumnjivo je mozda i sto nijesam znao pa probao sa original adresom:) mozda je store
najbolji za DLC samo, ne znam. Tnx

Deauthorizacija se moze uraditi jednom u 6 meseci.
 
Tacno, meni preko wifi hoce da zeza Netflix (nece da predje 720p), dok je preko kabla zakucan na 1080p.

Znaci Netflix se ipak moze koristiti? Mislio sam da ne moze, bez obzira na UK/US account, jer sam mislio da prepoznaje ip adresu SRB/BiH/CG.
Znaci nema problema, sve radi? Koliko placas mesecno, 9$?
 
U zadnje vrijeme sam se pravio pametan pa mi sad PS3 ne radi:) Reflow sam mu
radio kao obicno (ona flat verzija, prva) ali kad je sastavim nije htio da radi
controller (osim preko kabla) i internet. Valjda dio za wifi rekose. Insistirao sam
sa resetom pa sada kida inicijalni system update na pola i vise se ne moze upaliti.
Taj dio se ovdje tesko nalazi tako da sada citam uputstva 2x prije nego sto ista
eksperimentisem:) Hvala za savjet
 
E ljudi da vas pitam kako da registrujem PPlus imam navodno 14 dana da isprobam ali kako ja vidim nije mi dosao nikakav kod da bih mogao da aktiviram, pa sad neznam kako ovo ide jer mi je prvi put da koristim ovaj servis.
 
Cim se prikacis na net, sama konzola ce te pitati hoces ili neces da iskoristis.
 
Sve biznismeni :d:d

Ako ces nesto da donosis iz USA, to je bilo sta Apple, na tome se najbolje i najbrze zaradjuje...
 
Ma kakav Sony PS4 iz USA, ne bi se tu nesto opario, kad kod nas vec ima za 420e a o Madjarima da ne govorim ;)
 
Uzeo sam danas PS4 u Segedinu sa jednom igrom i jos jednim DS sve zajedno 520 eura, povrat je oko 76 eura pa racunajte. U segedinu ih ima i u 576 i u Markt media obe radnje se nalaze Arkadu.Ako se bojite carine malo nakupujte u tesku kobasica i curecih batkova cisto da malo zavarate carinike :). Moj User je Xerkule pa me dodajte da se igramo.
 
@ Xerkule,ajde da te obradujem afa ce ti biti oko 110e.Ja sam uzeo za 128.000 Ft osnovni paket i vratio 27.210 Ft pa računaj...:wave:
 
nana njihovom plavom papiru mi pise 22,700 ft a na drugom gde je racun pise 33.540 forinti ver9ovatno je ovo drugo kada sve sracunam.
 
Uzeo sam danas PS4 u Segedinu sa jednom igrom i jos jednim DS sve zajedno 520 eura, povrat je oko 76 eura pa racunajte. U segedinu ih ima i u 576 i u Markt media obe radnje se nalaze Arkadu.Ako se bojite carine malo nakupujte u tesku kobasica i curecih batkova cisto da malo zavarate carinike :). Moj User je Xerkule pa me dodajte da se igramo.

Ima se naigras sa jednom igrom :)
 
Kako funkcioniše to sa ps+ free month igrama? Da li kada skineš tu free igru imaš je zauvek ili se briše kad izađe druga?
 
Ni jedno ni drugo. Imas je dok ti traje PS+ pretplata. Ali od kada su uveli da je Plus neophodan za multiplej (bastards), racunaj da je tih 50$, ili 29$ na nekom thanksgiving/christmass popustu, kao neizbezan godisnji trosak. Ja sam uzeo jeftiniju varijantu, i za 2$ mesecno imam nove igre za PS3, Vitu i PS4. Cak i ako te ne zanima multiplej, i nemas ni jedan drugi Sony gaming sistem, mislim da je to dobra vrednost. Vremenom ce davati sve bolje igre za PS4, za sada u PS4 store-u duva promaja i jos nema nekih popusta i akcija.

Downside plus pretplate je sto znas malo vremena unapred koje ce igre biti na popustu. Treba da pratis oficijalni Sony blog store-a na kome ti je account (US ili UK/EU). Moze se lako desiti da kupis neku igru koja ce za 2-3 meseca biti besplatna, ili na ogromnom popustu. Ali, takav je zivot i rizik svake kupovine.

Ah da, takodje dobijas i popuste na mnoge regularne cene i "popust na popust" dok su neke akcije, ali to je dakako u senci AAA igara koje dele za dz.

Imas i cloud store za save game, full game trials, i lep zlatni plus pored avatara. :)

Sto se tice trenutno raspolozivih igara:

Resogun je hands down najbolji twin stick shooter ikada. Briljantna igra, koja pruza neverovatno mocan osecaj unistavanja sa "naprednim" particle efektima u 60fps. Raj za sve ljubitelje oldschool shootera "na poene". Don't Starve ima sjajan art dizajn, ali je adapted taste i trazi celicne zivce jer ima permadeath. Savetujem da se suzdrzite od googlanja, wikija i walktroughova, jer poenta igre upravo u otkrivanju i suocavanju sa divljim, neoprastajucim svetom. Contrast je dosta neobican izbor, zanimljiva indie igra kojoj su malo naudile dosta slabe kritike. Warzone je veoma lep coop third person multiplay shooter ciji je najveci problem pay to win model koji je ovde bas, bas agresivan, uz svo duzno postovanje i razumevanje free to play ekonomije. Blacklight nisam ni zagrebao, ali mozes na njega da gledas kao na poor man's Killzone. Radi pos'o dok ne stignu bolje igre.

Sto se tice daljih planova, znamo da je sledeceg meseca Outlast, kudos za Sony sto pokusava da podmiri siri auditorijum i diverzitet f2p igara je impresivan. Tome u prilog ide i Driveclub u martu, koji izgleda nestvarno dobro, iako svakako nece skinuti GT sa trona race simulacija na konzolama.
 
Poslednja izmena:
To onda znaci da ako ne skinem npr. Resogun do 5.februara završio sam sa njom kao besplatnom igrom.Dok u slučaju da je skinem sad imaću je sve dok mi traje PS+ pretplata.
Znam da je Contrast bio free u decembru a sad ga nema medju F2P igrama...nov sam na PSN pa rekoh da pitam.
 
Pa vidi, nista te ne sprecava da vec danas sve zavrsis preko Sony store web aplikacije na tvom PC-ju, otvori nalog, kupi Plus pretplatu preko amazona i reedemuj code, stavi u download listu sve free igre koje su sada aktuelne i miran si.
 
Samo pozuri, jer ce vec pocetkom sledeceg meseca biti skinut Resogan, a stavljen outlast......
 
Imam PS4 par dana uz koji koristim 14 Days free PS+ ali kad zelim da skinem free igru trazi mi kod od 12 brojeva koji ne znam i ne uspevam nikako da ga nađem.Pomoć?
 
Ubio sam 200 sati opusteno u FIFI za ovih mesec dana, koliko imam PS4. Gasi se samo povremeno. :D Ne mislim da bi bile bacene pare i da ne igram FIFU, posto sam vec doneo odluku da uzmem PS4, zasto ne odmah, makar bio samo dekoracija na polici. Hvala bogu, ne zivimo u Argentini, 410e za konzolu koja je tek izasla, stvarno nije strasno da bi neko cekao 20 dobrih ekskluziva kako bi bila "opravdana investicija".
 
yup, mislim da ima smisla. Ja rezonujem da je to samo 80 eur vise od onog sto sam platio PS3 2009. i onda mi se isplati :D
 
Ja nisam ovoliko igrao na oba Xbox 360 koliko sam SAD na ps4...
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno