Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja se ne nadam...

Otkako je Naughty Dog prestao da pravi Crash igre [ona karting igra im je bila zadnja], franshiza je bila totalno meh. Vlasnici su trenutno Vivendi/Activision, tako da makar postoji sansa da ce High Moon Studios dobiti posao da to odradi. Ali ne verujem.

Ja podrazumevam ovo u nekoj dobroj kombinaciji, sve posle ND-a je bilo krš.

Ko zna, svašta je bilo ovih dana...

Koliko je povracaj PDV-a u Austriji? Citam da je VAT 20%, jel to znaci da bi vratili 80e i da bi konzola izasla 320e?

Gde kupiti u Becu?

Kako kupovati bez US kartice sa amazonovog ps store?

Kupis na amazonu PSN card sa nasom karticom.

Edit: nesto si pomesao. Za US psn store mozes uzeti psn card dodati kodove i kupiti direktno sam ps-a. A ako kupujes sa amazona igru direktno, prolaze nase kartice samo upises adresu iz amerike.

Poslednja izmena:
A u Madjarskoj 315, pa ti ostane i za rucak 😛

Ono jeste samo što ima jedan problem nema 😛 do januara...mada ima i radnji koje kažu da će biti od 13.12...ja se nešto i razmišljam da skoknem do Mađarske da pogledam oko 13...ali koliko vidim nema ništa od toga...a da dajem 56660 din mi ne pada na pamet...

Poslednja izmena:
Kako se tacno zove intesina kartica sa kojom mogu da kupujem na ps store i da uplacujem psn+?

Jeste veca budzevina, ali meni Xbox lepse izgleda sad kad su ih postavili jedno pored drugog i kad se gleda ovako spreda, kako ce se jelte i gledati kad se bude koristilo.

Sasvim lep dizajn MS-ovog cheda 🙂, pomalo industry pomalo retro.
Al sto rekose pametni ljudi, beaty is in the eye of the beholder 😉.

Ja ne mogu da verujem da u onoliku kutiju nije stalo napajanje nego ti treba i ona cigletina.

A nije stavio i Kinect na taj Xbox, što u kombinaciji sa napajanjem dodatno menja percepciju glomaznosti celog sistema...

Enivej, relativno beskoristan video, lik kao nešto priča što svi znamo, ništa nije rekao (valjda će nešto konkretnije reći u nastavcima koje najavljuje, ali čemu, kada smo već svuda videli sve o ovome), i još priča kako eto nikad nije imao nikakvu konzolu pa će sada da odluči, i to tako što će na jednoj igrati Forzu i Fifu, a na drugoj Need for Speed i NBA :d

Poslednja izmena:
Pa sem Forze sve ostalo ima na PC-ju. Odabir igara mu je do moshnica

Aj mi nadjite neko micro ATX kuciste za gejming, ovo midi mi postalo glomazno, kad ocigledno moze..

Ladno ovi sto prave konzole nisu znali da ne moze. Ipak si ti odradio RnD sa onim flasama 😀. Javi im da predju na big tower.

chieftec15001.jpg

Poslednja izmena:
Opet vece od Xbox one 😛

Aj mi nadjite neko micro ATX kuciste za gejming, ovo midi mi postalo glomazno, kad ocigledno moze..

Još ti sad to ovom podforumu nabijaš na nos, umesto da se tebi nabija na nos kako je npr. PS4 mali i ajde čik pokaži gejming PC te veličine...🙂

Ne možeš uopšte da porediš situacije kada se pravi standardizovan hardver za korisnika u opštem slučaju, i custom hardver za tačno određene specifikacije. Jednostavno, dok ti u bilo koje kućište, radilo se o micro, mini, midi ili kakvom god moraš da ukalkulišeš da ti treba jedna, druga ili treća stvar koje već postoje na tržištu i imaju tačno određeni format, ovde se tačno zna šta treba.

Proizvođač dizajnira hardver tako što zna koji će CPU da koristi, kakvo mu hlađenje treba, imaće tačno jedan hard disk, grafiku će da zalemi umesto da je dodaje kao addon karticu, šerovaće sistemsku memoriju sa grafikom...to mu sve dozvoljava da prilagođava dizajn ploče, izbacuje kojekakve portove i konektore i prateće čipove i elektroniku, podešava i optimizuje napajanje tako da dobije krajnji proizvod kakav mu treba. I pri tome se ne opterećuje onim što već postoji na tržištu, održavanjem kompatibilnosti sa postojećim formatima i sličnim stavkama.

Pogledajte prilog 129192

Sve u svemu, ja imam PC upravo ovakvih dimenzija, stoji mi ispod televizora, služi kao HTPC, i nisam preterano zadovoljan njime. Prostor je očajno iskorišćen uprkos tome što se hladi pasivno, nema mesta za hard disk (tj. ima mesta za samo jedan hard disk uprkos tome što formalno može više), o optičkom drajvu ne može biti ni govora (može da se ubaci u teoriji, ali onda ne može micro ATX ploča, nego mora mini ITX ploča), grafike nema već se koristi integruša. Eh da, i napajanje je riknulo pa sam morao da ga menjam. Ali, sve u svemu, tu ne može nešto mnogo bolje, jer nije samo kućište ograničavajući faktor, koliko standardizovane komponente koje su takve kakve su.

Poslednja izmena:
@ filipenko

Ok jasno je to, ali moze li u nekoj varijanti da zapravo odmaze veci prostor?

Ako misliš na prostor unutar kućišta u smislu uticaja na performanse i hlađenje, naravno da neće odmagati. Ali ako treba da se stavi pod TV ili oko njega, plus ako se želi da izgleda dobro, naravno da može biti problema. Recimo (mada nije direktno vezano za veličinu osnovne konzole), ja nemam pojma gde bih smestio Kinect, morao bih da ozbiljno menjam raspored ili eventualno uzimam drugačiji stalak.

Po meni PS4 definitivno lepse izgleda , X1 mi je nekako prekabast a i nekako mi deluje pomalo socijalno ( u smislu mastovitost kod dizajnera je bas omanula) , dok je PS4 ipak manji i ipak nesto mastovitijeg dizajna.
Ja inace jedva cekam da vidim neki PS4 bundle i konzolu ofarbanu motivima igre , recimo bundle MGS V , uh mogu samo da zamislim kako ce da izgleda ; )

Jesu ove konzole malo veće nego što se očekivalo, ali šta je tu je. Kome je preveliko može da sačeka slim varijante, ili sledeću generaciju konzola za koju postoje dobre šanse da će biti veličine usb trajva koji ide na HDMI port i strimuje igre sa neta.

Problem sa Kinectom se javlja kod ljudi koji su "ugradili" TV u policu, pa nemaju previše mesta iznad da ga uguraju. Možda su to mogli rešiti tako što bi na njemu bili samo senzori za skupljanje podataka a sva obrada bila u samoj konzoli. No kapiram da je neko, dosta pametniji od nas foumaša, već razmiškljao o tome.

Iskreno, meni je izgled konzole relativno do potpuno nebitan. Bitno je da iole izgledaju pristojno, što je tačno za obe konzole, a eto, kao PS4 je nešto lepši, subjektivno. Jedino što tu treba razumeti jeste da je Xbone kompleksan sistem kome treba obezbediti mesta jer ima i brick van konzole za napajanje, kao i Kinect, i konstatovati da je veći da bi se znalo koliko prostora treba. Ne mislim da ijedna konzola nešto fejluje po tom pitanju. U prevodu, dovoljno su fine za svaku dnevnu sobu osim za eventualno nekakve ultra-fensere, a prosto za Xbone treba obezbediti više mesta u odnosu na PS4.

Inače, ne razumem kako je to PS4 "malo veći nego što se očekivalo" 🙂 , ja ne znam ni kako su uspeli sve ono da nabiju u onolicko prostora (video sam PS4 uživo u WinWinu u novoj prodavnici, ne govorim samo po videima), i još postigli da se tako dobro hladi da temperatura bude svega 40-ak stepeni. Subjektivno, PS4 zauzima bar duplo manju zapreminu od "debeljka" PS3, a možda i još manje.

Pogledajte prilog 129204

edit: tu je i rasklapanje 🙂

Poslednja izmena:
Inače, ne razumem kako je to PS4 "malo veći nego što se očekivalo" 🙂

Masa ljudi po netu, a i recenzenti su bili iznenađeni veličinom na prestavljanju a i po početku prodaje. Svakako je uspeh napakovati nešto tako u tom prostoru i obezbediti mu, barem teoretski, stabilan rad narednih 5-6 godina.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno