Aj mi nadjite neko micro ATX kuciste za gejming, ovo midi mi postalo glomazno, kad ocigledno moze..
Još ti sad to ovom podforumu nabijaš na nos, umesto da se tebi nabija na nos kako je npr. PS4 mali i ajde čik pokaži gejming PC te veličine...
🙂
Ne možeš uopšte da porediš situacije kada se pravi standardizovan hardver za korisnika u opštem slučaju, i custom hardver za tačno određene specifikacije. Jednostavno, dok ti u bilo koje kućište, radilo se o micro, mini, midi ili kakvom god moraš da ukalkulišeš da ti treba jedna, druga ili treća stvar koje već postoje na tržištu i imaju tačno određeni format, ovde se tačno zna šta treba.
Proizvođač dizajnira hardver tako što zna koji će CPU da koristi, kakvo mu hlađenje treba, imaće tačno jedan hard disk, grafiku će da zalemi umesto da je dodaje kao addon karticu, šerovaće sistemsku memoriju sa grafikom...to mu sve dozvoljava da prilagođava dizajn ploče, izbacuje kojekakve portove i konektore i prateće čipove i elektroniku, podešava i optimizuje napajanje tako da dobije krajnji proizvod kakav mu treba. I pri tome se ne opterećuje onim što već postoji na tržištu, održavanjem kompatibilnosti sa postojećim formatima i sličnim stavkama.
Pogledajte prilog 129192
Sve u svemu, ja imam PC upravo ovakvih dimenzija, stoji mi ispod televizora, služi kao HTPC, i nisam preterano zadovoljan njime. Prostor je očajno iskorišćen uprkos tome što se hladi pasivno, nema mesta za hard disk (tj. ima mesta za samo jedan hard disk uprkos tome što formalno može više), o optičkom drajvu ne može biti ni govora (može da se ubaci u teoriji, ali onda ne može micro ATX ploča, nego mora mini ITX ploča), grafike nema već se koristi integruša. Eh da, i napajanje je riknulo pa sam morao da ga menjam. Ali, sve u svemu, tu ne može nešto mnogo bolje, jer nije samo kućište ograničavajući faktor, koliko standardizovane komponente koje su takve kakve su.