Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne, skines to sa linka (.apk fajl), to je cela aplikacija. I prebacis u telefon (da li bluetooth, ili kablom, svejedno), i kada ga prebacis otvoris ga u telefonu, tacnije kliknes na njega i onda ce da se desi ono sto se uvek desava kada skines sa google play, prihvatas uslove itd. To je ustvari instalacioni fajl, kao da si ga vec skinuo sa google play-a.

Poslednja izmena:
Ne, skines to sa linka (.apk fajl), to je cela aplikacija. I prebacis u telefon (da li bluetooth, ili kablom, svejedno), i kada ga prebacis otvoris ga u telefonu, tacnije kliknes na njega i onda ce da se desi ono sto se uvek desava kada skines sa google play, prihvatas uslove itd. To je ustvari instalacioni fajl, kao da si ga vec skinuo sa google play-a.

Ovo radi samo na rutovanim uredjajima ili?Probao na svom htc-u sa stock fwom i izbacije gresku.

Ne treba root kod mene radi na stock S3.

Cekiraj mozda ono da instalira s anepoznatih izvora i pogledaj security settings.

edit: izgleda identicno kao stara app?

Poslednja izmena:
Mozes da koristis taj app kad god ti se na PS4 pojavi on screen keyboard. Umesto da nabadas taj keyboard sa gamepadom, mozes da kucas text preko fona. Takodje, mozes da uzmes bilo koju sliku sa fona i to stavis kao svoj Avatar na PSN-u [samo korisnici sa kojima si izmenio svoj "Real Name" ce moci da vide tu custom sliku].

'

Nije valjda i Švedska nije podržana pa moraš na ovaj način da se snalaziš? Ja još nisam probao,večeras ću.

Svedska je podrzana ali on govori da je na taj nacin instalirao druge aplikacije bas kao sto GTA opsiuje, nije nista komplikovano, basic stuff.

aplikacija je nako spora i unresponsive, makar na mom vremesnom S3.

Na zeninoj xperiji Z radi savrseno jos od kada je ta aplikacija izasla na marketu naravno ali na mom istorijskom desireu hd izbacuje
Parse Error: There is a problem parsing the package a to je verovatno zato sto app ne podrzava nista ispod 4.1 na moju zalost.
Probao sve zivo i nisam uspeo da pokrenem instalaciju.Nije ni bitno,digao sam ruke.

Nije mi jasno zašto me zeza preorder TLOU-a sa PSN-a?
Imam nekih 100 i kusur € na kartici i sad mi stigne mail da je otkazan pre order due to a payment issues. Već sam se uplašio da mi je neko hakovao account i ukrao lovu.

Doduše par puta, neki DLC-ovi su bili u pitanju, sam baš imao problema sa kupovinom. Stalno je odbijao da naplati i izbacivao neki error. Kad sam sad hteo opet da preorderujem ponovo izbaci error, i tek iz drugog puta je prošlo. Onaj automatic funding je na Yes, btw.

Masovno se zale na placanje karticom direktno preko PS Stora, dakle od nedavno taj problem postoji. US acc nikad ni nije mogao, ali poceli su problemi i na UK. Zato najbolje na Amazonu uzmi 50$ gift (odnosno koliko je to u funtama) i prebaci u wallet, na isto ti dodje...

a sto nisi preorder-ovao retail verziju, pa da se ne zezas sa glupostima..?

a sto nisi preorder-ovao retail verziju, pa da se ne zezas sa glupostima..?

Verovao ili ne PSN verzija će me prvi put izaći manje nego Box izdanje, plus ne moram da čekam 10ak dana da stigne. 39€ PSN, 41€ Base. Cro PSN je u pitanju.

Takođe, sad gledam zavrzlamu na Base-u. Imaju TloU Remastered za 41€, i TloU Rem. Day One Edition koji ima i te DLC-ove za 43€. Mislio sam da su svi retail preorderi Day One?

Poslednja izmena:
Aha, ako je 10 dana cekanja onda je tebi lakse digitalno, Ja mislim sto se tice remastered sve bih trebalo da je isto, tj. igra dodje sa svim dlc-ovima bez obzira. Ja cu vjerovatno dobiti sutra box izdanje :3

Aha, ako je 10 dana cekanja onda je tebi lakse digitalno, Ja mislim sto se tice remastered sve bih trebalo da je isto, tj. igra dodje sa svim dlc-ovima bez obzira. Ja cu vjerovatno dobiti sutra box izdanje :3

Ok 10 dana je moj najgori pesimizam, dođe to i ranije. Ali kad su cene ovako blizu onda ću pre uzeti "najbržu" varijantu, iako mi žao zbog kutije.
Kod nas u prodavnicama je mogu imati isti dan po izlasku, ali dati 80€ za igru onim GameS lopovima.

Ako neko zeli samnom sher DLC-a Dragon's Teeth [BF4] neka mi se javi, sutra valjda izlazi za sve.
(Znam da ste u TLoU hajpu, samo kazeem, bez deranja molim :d )

Poslednja izmena:
PSN baš ubagovao od jutros. Piše mi za TloU još 13 sati, a ispod umesto "Set auto download" piše "Download" i izbaci mi da li da skidam Single ili Multi prvo. Kad sam odabrao Single izbaci error.

A UK si nalog ? Tu je doslo do baga, pretpostavljam, preplicu se...
Ja sam poceo skidati oko pola 8 (US nalog), izabrao prvo Single da skida, ali ne bi me cudilo sad dodjem popodne sa posla i pise neki error, ili stop download... :smoke:

CRO PSN je u pitanju.

Btw stigao je i novi 3D BluRay update.
Malo su menjali i notifikacije, jedino mi ona zadnja fora nije jasna?
Meni je to i do sada radilo, kad bih ga ostavio u stand by i npr. preko PC-a odabrao PS+ igru za download list.
Pogledajte prilog 146516

Poslednja izmena:
Da ali ovo je automatski download ili upload, dakle ne moras ga manuelno podesiti na pc-u.

Primer: Pre orderujes igru i ako ti je to polje za Download i Upload Enabled, cim igra izadje PS4 ce automatski poceti da skida (ukoliko je upaljen ili u stand-by modu).
Isto tako bilo kakvi dodatni update-ovi itd, imas sada mogucnost da manuelno biras hoces da se skida ili ne, sistem bi trebao da pita (recimo neka igra se update-uje) ili znaci podesis da automatski izvrsava.

Barem ja ovako mislim.

Poslednja izmena:
Odigrao sam malo od TLOU-a, fantasticno izgleda i radi na PS4 konzoli. Photo Mode je addictive. 🙂

Objavljena lista PS+ free igara za Aug 2014:

Sony has announced the PS Plus offering for August, and hopefully you’ll be pleased with the selection.

The only difference between the EU and NA offerings is LEGO Harry Potter Years 5-7 for Europe and Dragon’s Crown for North America.

PS4 gets Spry Fox’s Road Not Taken and Polytron’s FEZ. PS3 offerings are Crysis 3, and Proteus from Curve Studios.

Vita owners can download Metrico as well as LEGO Harry Potter Years 5-7 or, again, Dragon’s Crown.

Verovao ili ne PSN verzija će me prvi put izaći manje nego Box izdanje, plus ne moram da čekam 10ak dana da stigne. 39€ PSN, 41€ Base. Cro PSN je u pitanju.

Takođe, sad gledam zavrzlamu na Base-u. Imaju TloU Remastered za 41€, i TloU Rem. Day One Edition koji ima i te DLC-ove za 43€. Mislio sam da su svi retail preorderi Day One?
Druze a zasto nisi shareovo sa nekima i ustedeo sebi 15-20 eura, posto svakako uzimas digitalno.

Znam, primetio sam da uvek uzimas iskljucivo diskove, pa me zacudilo kad si se vec odlucio za digitalne da nisi sherovao sa nekima, podelis sebi trosak itd, nebitno...

He he čitam na PS blogu za Plants vs Zombies GW i PS4 verziju i vidim 1080p/60fps. Sećam se kako su imali prezentaciju za Xone kako će to biti ekskluziva, ne može nijedna druga konzola da je podrži, specijalni fičuri bla bla bla. Kad ono Xone jeste 60fps ali 900p 😀

Iskren da budem, totalno mi je out prozivanje Xboxa. Čim su predstavili konzolu znali smo da će biti sporija od PS4, koliko je sporija od PS4 dobili smo predstavu kada smo videli da izlaze igre u maltene duplo slabijem frejmrejtu u nižoj rezoluciji, i sasvim je logično da je 900p nekako postao standard za sporiju konzolu. Vest bi mi bila da neka igra radi u 1080p u detaljima podjednakim/sličnim kao na PS4. Takođe, nemamo nikakav console war u ovoj generaciji na forumu, jerbo gospodin Kutija nije razbijen pa da nas ubeđuju kako se radi o "mnogo boljoj konzoli" kao u prošloj generaciji. Stoga...svako neka uživa u onome što ima.

S obzirom da su i jedni i drugi najavili da ce ovaj ciklus konzola trajati krace nego prethodni razlike u hardveru nisu kriticne kao ranije (Sony rece 4-5 godina, Microsoft ce verovatno izbaciti novu konzolu cim sklope dobar hardverski dil sa nekim). Naravno, ovakvi komentari izazivaju bes kod ljudi naviklih da nista ne menjaju godinama, samo da kupuju igre. To tako vise nece biti, jer vise nema perioda potrebnog da se hardver isplati jer je taj period poceo od kako je izbacena konzola. Sony a ni Microsoft nemaju interes da prodaju isti hardver sedam godina iz vise razloga:

• vec pomenuta cena kostanja konzole u proizvodnji koja je manja od prodajne cene
  • u pitanju je provereni PC hardver koji je manje sklon kvarovima od specijalnog koji je razvijan par godina za svaku generaciju ponaosob, sto znaci da nece biti RRODa i YLOD koji su bili sjajan izvor prihoda za obe kompanije
  • hardver u danasnjim konzolama ce verovatno zastariti brze nego li prethodni, ako ih ne prestigne PC ili neka druga PC bazirana konzola onda ce ih zgaziti neko sa mobilnog trzista (Apple na primer)
  • propratna tehnologija se brze menja nego ikada, 1080p televizori ce u penziju mnogo brze nego li prethodni masovni standardi, 4K je iza coska i jedan od predvodnika te trke je sam Sony, oni nece dozvoliti sebi da prodaju konzolu koja ne moze da adekvatno iskoristi njihove televizore koji ce se do te 2018. godine vec uveliko omasoviti u Japanu
  • usled konkurencije (citaj Valve), i Sony i Microsoft su morali i morace da cine ustupke kako izdavacima igara tako i kupcima, u prevodu njihov masivni kolac od cene svake kopije se topi jer nisu uspeli da profuraju digitalnu distribuciju na nacin koji maksimizuje profit, tako da ce smanjenu prodaju od softvera morati nadoknaditi na hardveru a to je najlakse uciniti skracenjem ciklusa
  • najzastupljenije igre su indie tipa, pravi AAA naslovi kostaju mnogo, do mere da se cesto i ne isplate, a posto se recikliraju stari serijali (nastupila kriza kreativnosti kao u Holivudu) ne isplati se da u istom ciklusu izadju dve igre iz istog serijala jer se time direktno steti prodaja sledece konzole (posto ciklus izrade AAA igre skace na 4 godine u proseku za nov IP i 2 godine za nastavke koji nisu cista kozmetika Kolodjuti tipa)

Ko ima problem sa ovim gore, moze da se zatvori u sobu sa vlasnicima Nokija od 350 evra koje su bile vrhunski modeli i bile aktuelne dve godine. Jer danas mobilni traje 6 meseci i kosta 600 evra, a Sony je narocito ozloglasen po tome pitanju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno