Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel moze neko da mi objasni molim vas kako da kupujem na USA ili UK store na PS4...? Na amazonu su me blokirali stavio sam neku americku adresu i opet me skontali,na UK account imam 2 VISA ELECTORN ERSTE POKLON KARTICU i radilo mi samo prvi put 10 funti kad sam uplatio vise NECE KAZE card information not VALID .....mucim se vec mesec dana molim vas jel moze neko da mi kaze kako kupovati preko STORE barem PLAYSTATION PLUS samo kad je vec tolko zeznuto...ja nzm dal oni mene skontaju stalno ili sta se desava zbunjen sam totalno...

Ima li kakvih najava da u skorijoj budućnosti PS4 dobije podršku za stremovanje video materijala,muzike, sa mreže tj. NAS-a?
Nisam imam PS3 konzolu ali znam da na istoj postoji ta mogućnost.

Ne pucajte ako postavljam glupo pitanje, ali zbunjuje me ponuda konzola kod mene.
Nude za lokalno CH trziste, a alternativa je uvoz iz Japana (import konzola) i za tu konzolu pise da ima iste restrikcije kao US verzija. Kao nema region lock i sve moze da se igra.
Ako vec napominju da sve moze da se igra i da sve zavisi od PSN naloga cemu onda spominjanje limita (ako ne postoje).
Po vasim iskustvima na sta treba obratiti paznju pri kupovini konzole.
Hvala unapred.

Sacekaj kad se pojavljuje 10% snizenja u interdiscountu i kupi ch verziju za 400chf. Il isto to uradi u migro electronicsu cetvrtkom posle 19h (a ako se ne vazi za elektroniku kupi na kupon) i uzmi 10% na njihovu karticu. Ne vidim sto bi se zezao sa jap i usa konzolom?

Poslednja izmena:
Pitanje u vezi pre order-ovanja. Npr. imam 10€ trenutno na kartici, a igra je 40€ (TloU). Ako sad preoredrujem, kada je "payment date"? Da li odmah pokušava da naplati ili tek na zvaničan datum izlaska igre?

Nijedna PS4 konzola nije region locked, softver moze da se kupuje i koristi bez ogranicenja ma gde da je disk kupljen ili sa koje PSN radnje je uzeta igra [jaaaako retko poneka Japanska igra ima region lock, na PS3 jedna u 300 njih], i cak ima interni PSU koji podrzava sve strujne mreze. Samo ti treba kabel ako nemas odgovarajuci [isti kao onaj od PS3].

Pitanje u vezi pre order-ovanja. Npr. imam 10€ trenutno na kartici, a igra je 40€ (TloU). Ako sad preoredrujem, kada je "payment date"? Da li odmah pokušava da naplati ili tek na zvaničan datum izlaska igre?

Koliko sam cuo, ovo zavisi od igre do igre. Kada sam ja preorderovao Tearaway sa PSN-a par meseci pre izlaska, naplatio mi je pare sa wallet-a tek par dana pre izlaska igre.

Mislim takodje da kod nekih igara mozes da podesis svoj purchase intent, tj, da li oces da placas sve sada ili kasnije.

Poslednja izmena:

Ja sam preorderovao tlou ne skida pare odmah tek 30 ce skinuti novac, dok mi je destiny npr skinu pare istog momenta

Nijedna PS4 konzola nije region locked, softver moze da se kupuje i koristi bez ogranicenja ma gde da je disk kupljen ili sa koje PSN radnje je uzeta igra

Hm...ja mislim da ovo važi dokle god imaš na konzoli više naloga, po jedan PSN nalog za svaku radnju. Znam da mi kod za igru kupljenu sa Amazona nije mogao biti prihvaćen na nalogu koji je vezan za evropski PSN, dok nisam provalio da napravim nalog vezan za američki PSN.

E sad, šta mene tu zanima - ako ja uzmem US verziju sa npr. Amazona, i igram na američkom nalogu, da li igra - recimo, Destiny - za multiplej bira najbliže servere, ili sam npr. osuđen na USA servere? Te stvari mislim da nisu standardizovane, zavise od igre do igre, ali nisam siguran.

Trebalo bi da bira po geografskoj lokaciji, negde sam i ja to pitao i cini mi se da sam dobio slican odgovor.

U suprotnom, niko u srbiji ne bi otvarao US naloge zbog pinga.

E sad sta mene zanima:

Kada se sheruje neka igra na 3 dela, nosilac fantom gost... da li fantom automatski dobija DLC-jeve koji su kupljeni od strane nosioca/gosta, ili ne? posto ne moze da se uloguje vise na taj account... kako je reseno to sa dlc-jevima za fantoma?

Ovako, jeste, bira NAJBLIZE servere, dakle iako se ima US nalog ne igra se tamo sa Amerima, vec ovima blize sebi. Kod BF4 je to najbolje reseno, sam biras server na kojem ces igrati, EU, US, Australija, Asia itd.

Drugo, ako se igra digitalno skida onda to mozemo nazvati "region locked" iako nije bas tako, ali nalog sa kojeg se igra mora biti odgovarajuci. Dakle UK nalog-UK igre, US nalog-US igre. Kod shera je to toalno nebitno, napravi se poseban nalog i nije bitno koji je region, jer se igra sa svog naloga koji pripada onoj zemlji koju ste izabrali, i funkcionisace tako.

Trece, mislim (nisam siguran) da za disk to ne vazi. Dakle disk kupljen u Americi ce raditi na UK nalogu, takodje i obrnuto.

Cetvrto, Amazon (ili drugi shop sajt), sta god da se tamo kupi u Redeem Code kada se ukuca bez problema skida. Ali to jedino ne vazi za PS+ pretplatu, na to treba paziti. Mada kod Amazona je i to cak univerzalno.

Peto, u vezi Share-a igre koja poseduje/treba da poseduje DLC.
Dakle, Fantom poseduje sve sto je do MOMENTA KUPOVINE IGRE izaslo, posle toga sta izadje Fantom NE MOZE DA DOBIJE. Nosilac i Guest mogu da dobiju jer samo udju na taj nalog i skinu. Fantom posle skidanja igre vise nema pristup tom "fake" nalogu.
E sad kako je to reseno, tako sto igre koje poseduju DLC (Premium itd) vrsi se korekcija cena u Sheru, tako da Fantom plati nesto manje i to je to.
Ja imam jedno 3 naloga samo za BF4, bas iz tog razloga. Imam Fantomski Premium, ali uzet tada kada jos ni jedan DLC nije izasao, i sada svaki DLC mi poseban nalog :d
***a, tada se jos nije znalo, ali sada se zna.

Poslednja izmena:
PS4 Share screenshotovi [dosta kompresije] od TLOU Remastera! Bas su dosta unapredili texture i kvalitet antialiasinga!

fzjafdkljyr.jpg

4cnovukdjy2.jpg

zkhvpsknkv7.jpg

brockcfoj27.jpg

Igra stize za 10tak dana, vec kupljena. 🙂 Kad se samo setim koliko je PS3 imao problema sa ovom igrom. Iako je izgledala odlicno, bilo je puno ispranih textura, nazubljenih ivica, agresivnih LOD podesvanja, i padova frameratea na ~20. Sada ce sve da izgelda super, a radice u 60fps. 😀

Poslednja izmena:
ja nisam imao priliku da odigram igru jer sam prodao ps3 pre nego sto ce igra izaci i sad se bas radujem sto cu odigrati, jedva cekam

Moram da se slozim sa gore izrecenim. Izgleda fino (PS3 verzija, iako hvaljena u grafickom smislu, mi je bila odbojna po tom pitanju kao i svaka druga PS3 igra u poslednjih nekoliko godina) a nerealno je bilo ocekivati da ce za godinu dana da urade potpuni rimejk igre koja je razvijana nekih 4-5 godina.

Heh, za igre koje su nedavno izasle svi se trude da odrze sto vecu cenu. Tomb Rader je bio 60$ [upgrade engine-a i [nebitni] DLC-ovi], GTA5 ce biti $60, jedino eto 4A je odradio dobar deal i ponudice Metro Redux za $50€ [2 igre]. Da je ove godine izasao Bioshock Infinite na nextgenu sigurno bi i to dobilo ~50$ price. Prosao je voz za velike cene za nextgen portove, vec od sledece godine sve sto izadje ce morati biti jeftinije jer ce orginalne igre biti previse stare. Nadam se Uncharted triologiji za PS4 i Red Dead Redemption, al ko zna kad ce to.

Anyhow, poredjenje PS3 i PS4 screenshotova za TLOU. Sve slike su directfeed.
http://www.hardcoregamer.com/wp-content/uploads/2014/07/lastofus-screen1-ps3.jpg
http://www.hardcoregamer.com/wp-content/uploads/2014/07/lastofus-screen1-ps4.jpg

http://www.hardcoregamer.com/wp-content/uploads/2014/07/lastofus-screen3-ps3.jpg
http://www.hardcoregamer.com/wp-content/uploads/2014/07/lastofus-screen3-ps4.jpg

Poslednja izmena:
Ja sam poprilicno siguran da ce biti 10x bolje iskustvo na PS4, ne mogu se na slikama videti padovi frejmrejta dok ka vama jure klikeri, rezolucija takodje igra neku ulogu ali 60fps > 20fps.

Ali tada smo gledali sa divljenjem sta izvlaci iz old gen hardvera a danas nalazimo zamerke sto nisu ubacili jos detaljnije teksture i osvetljenje i sto je "samo" straight port.

Cudo kako godinu dana moze da napravi razliku u percepciji jedne iste igre.

Uglavnom, kupljeno je. U Guest varijanti PS4 remaster moze da vas izadje i manje nego DLC za PS3 verziju.

Poslednja izmena:
Heh, za igre koje su nedavno izasle svi se trude da odrze sto vecu cenu. Tomb Rader je bio 60$ [upgrade engine-a i [nebitni] DLC-ovi], GTA5 ce biti $60, jedino eto 4A je odradio dobar deal i ponudice Metro Redux za $50€ [2 igre]. Da je ove godine izasao Bioshock Infinite na nextgenu sigurno bi i to dobilo ~50$ price. Prosao je voz za velike cene za nextgen portove, vec od sledece godine sve sto izadje ce morati biti jeftinije jer ce orginalne igre biti previse stare. Nadam se Uncharted triologiji za PS4 i Red Dead Redemption, al ko zna kad ce to.

TR Definitive 35€ platio u preorderu, Metro Redux 30€ ...

Odakle si uzeo? Base?

Da Base.
Nekad se desi sa skinu cenu za par € pa je sledeći dan vrate, zato ih pratim svaki dan. Naravno igru dobiješ po ceni koju si preorderovao. TR je tako par dana pre slanja skinut sa 38 na 35, i dan pre izlaska vraćen na 38.

Poslednja izmena:
Najzad, bar po Tiduxu.....

PS4 will soon have the same features already available on the #PS3. plus some new stuff.

when is soon? Before gamescom? around that timeframe.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno