Ovako, jeste, bira NAJBLIZE servere, dakle iako se ima US nalog ne igra se tamo sa Amerima, vec ovima blize sebi. Kod BF4 je to najbolje reseno, sam biras server na kojem ces igrati, EU, US, Australija, Asia itd.
Drugo, ako se igra digitalno skida onda to mozemo nazvati "region locked" iako nije bas tako, ali nalog sa kojeg se igra mora biti odgovarajuci. Dakle UK nalog-UK igre, US nalog-US igre. Kod shera je to toalno nebitno, napravi se poseban nalog i nije bitno koji je region, jer se igra sa svog naloga koji pripada onoj zemlji koju ste izabrali, i funkcionisace tako.
Trece, mislim (nisam siguran) da za disk to ne vazi. Dakle disk kupljen u Americi ce raditi na UK nalogu, takodje i obrnuto.
Cetvrto, Amazon (ili drugi shop sajt), sta god da se tamo kupi u Redeem Code kada se ukuca bez problema skida. Ali to jedino ne vazi za PS+ pretplatu, na to treba paziti. Mada kod Amazona je i to cak univerzalno.
Peto, u vezi Share-a igre koja poseduje/treba da poseduje DLC.
Dakle, Fantom poseduje sve sto je do MOMENTA KUPOVINE IGRE izaslo, posle toga sta izadje Fantom NE MOZE DA DOBIJE. Nosilac i Guest mogu da dobiju jer samo udju na taj nalog i skinu. Fantom posle skidanja igre vise nema pristup tom "fake" nalogu.
E sad kako je to reseno, tako sto igre koje poseduju DLC (Premium itd) vrsi se korekcija cena u Sheru, tako da Fantom plati nesto manje i to je to.
Ja imam jedno 3 naloga samo za BF4, bas iz tog razloga. Imam Fantomski Premium, ali uzet tada kada jos ni jedan DLC nije izasao, i sada svaki DLC mi poseban nalog :d
***a, tada se jos nije znalo, ali sada se zna.