Pa ako cemo tako da gledamo, sta to imaju next gen igre (Second Sun, Order 1886, Killzone 4, Driveclub, Battlefield 4, Ryse) unapredjeno u odnosu na X360/PS3 igre, ako zanemarimo nabudzenu eye candy grafiku? Jel se nesto mehanika izmenila, jel imas vise opcija na raspolaganju? Ili je isti onaj sablon kao do sada, samo sa mnogo vise post processing efekata, 1080p, 60 fps i ostali klasicni tehnicki aspekti kojima su se do juce samo PC igraci zanimali a sada su u to kolo usli i konzolasi.
sta podrazumevas pod mehanikom?
Ja na novim konzolama jos nisam video next gen igru u pravom smislu te igre, koja donosi nesto novo a da to nije bolja grafika, visa rezolucija, bolji efekti. Jos nema necega kao sto je bio Demon Souls, da opravda naziv next gen, da unese svezinu.
druga stvar, taj pojam "next gen igre" je totalno nejasan. sta to znaci? demon's solus je sjajna igra, donela nesto drugacije u odnosu na sve sto je izlazilo u to vreme, ali po cemu je to "next gen"? graficki u trenutku izlaska je bila losija od ostalih, frame rate padao cesto, a "mehanika" oces da kazes da je "next gen"? ne vidim da neki tamo DS nije mogao da izadje na ps2, samo sa losijom grafikom. ne vidim zasto je bio potreban hardver iz ps3 da bi DS izasao?
gore pominjes vecu rezoluciju, vise efekata blabla i to ne menja sam gameplay - tacno. ali pored tih grafickih eye candy efekata i fizika se tu ubacuje
iz istog razloga. na kraju kad saberese sve te gluposti koje ne menjaju sustinu, ostaje pitanje koje mi i dalje nije jasno: sta je "next gen igra"?
jedino sto mi pada na pamet su (borise pripremi se
🙂) simulacije. tu svaki jaci hw sluzi jer mogu vise stvari bolje da simuliraju i manje koriste hack-ove za ono sto ne mogu.
PS4 ce sigurno biti uspesnija konzola od PS3, ali prva godina lici mnogo na PS3 prvu godinu gde su carovali Motorstorm i Resistance, igre koje su imale vrednost tacno onoliko dugo koliko im je bila aktuelna grafika.
ufff, sad ne mogu da se setim sta je bilo pre godine jer sam ps3 uzeo posle godinu dana, ali mi se cini da pored kz4, bf4, cod17 (koji god da je po redu) infamous3, tomb raider, wolf, watch dogs, mgs5 - prolog (da ne razmisljam dal ima jos nesto) i to se za pola godine od izlaska, tesko mozes da uporedis sa resistance i motorstor za celu godinu. to kazem pod pretpostavkom da su zaista samo ove dve igre bile pre godine, a nit se secam nit imam zelju sad to da guglujem
🙂
@G@W:
Potpuno si u pravu......
Ali šta je donelo promenu u igrama?
Promene platformi......
Ipak je PS1 bio preokret, Dok su PS3 iskoristili do maksimuma tek posle par godina.....
e to se i ja pitam, sta se promenilo osim tog "open world" standarda koji me vise smara jer se sad silom ubacuje i gde ne treba. kad smo kod tih "silom ubacivanih stanarda" moram da dodam i mp. zato mi je ovaj novi old school wolf sjajan - pravimo sp i nema mp, nema open world, nema regeneracije.. mada i oni su popustili pred perkovima
Tek će Morfeus doneti nova poboljšanja, tj nešto drugačije u igrama, a do tada će sve biti deja vu ......
MOZDA ce doneti poboljstanja, a mozda ce i biti kratkotrajna zaje*ancija kao move