Šta je novo?

Sony Ericsson Xperia arc S

Ja na Arc S imam fabrički 2.3.4 Android i ne vidim razlog (za sada) da ga menjam. RAM-a ima 243 Mb sa dosta instaliranih programa - sve zahvaljujući programčetu Link2SD. Dok nisam oključao bootlolader Link2SD nije hteo da radi, sada je sve OK.

Mešaš RAM i ROM memoriju, ovo što ti pričaš je koliko mesta na internoj memoriji telefona zauzmu aplikacije, a ja pričam o aktivnoj memoriji, koju zauzmu aplikacije koje su trenutno pokrenute.

Jel ti to počinješ da me jebuckaš? :) Da li znaš šta znači replikovati i Photoshop?

Cek, ovo si sam napravio u PS-u? Nije screenshot direktan?
Toliko se razlikuje ozbiljno?? (i pozadina??)

Bash bih voleo da vidim uzivo, kada skrolujem bilo koji telefon meni izgleda slicno desnoj slici (samo sto pozadina ostaje crno/bela!). tj. slova su onako zuckasto-zelena.

Da i pozadina je bila ovakva. Uopšte sive nijanse ui-ja su imale žuti tint (pisao sam o tome u svom prvom postu na prethodnoj strani). Ceo ekran je nesumnjivo bio faličan (imao žuti tint), ali je bilo najprimetnije kod sive boje i slova, dok je kod fotografija bilo teže primetiti. Videh sinoć da je dobar deo Xperie S imao istih problema početkom godine, ali nigde nisam našao na netu da se ljudi žale na arc/s, tako da je verovatno kod mene reč o usamljenom slučaju. Znamo kako naše radnje "uvoze" telefone...

Poslednja izmena:
Aha, to je vec drugo. Ja sam te razumeo da se primecuje samo kod skrola, zato sam i pogledao.

Taj zuti tint su javljali i neki nakon ciscenja alkoholom (etanolom).

Mikrofiber krpica i dah rules ;)

Uprlja se ta krpica brzo :)

Uz kopanje po netu, video sam da su drajveri za adreno 205 problem u kombinaciji ARC S i ICS. Ima u "settings/{} developer options/" opcija "force GPU rendering" koja koristi vise hardver od softvera za aplikacije (koliko sam provalio, ako gresim, slobodno ispravite-dopunite). Telefon sa ukljucenom opcijom bukvalno leti. Nema nikakvih kocenja-lagova. Igrice rade bolje, sve otvara mnogo brze. Mnogo me je nervirao onako telefon sa ICS-om. Radio je kao traktor.
Eto, ko ima fabricki ICS na ARCi, neka proba ovu opciju, snizice mu krvni pritisak. :D

Meni se nesto bas sporo otvara Phone na ICS i mislim da se ipak vratim na GB. Mozda je do Arconium-a (nije stock ICS, ne mogu da nadjem ROM...), ali stock mi se i nije svidjao jer na njemu ne umem da zamenim teme :)

Jedina stvar koji mi se svidja u ICS-u je Data Usage limit, koji na GB bas i ne postoji (postoji Data Monitor ali to nije to).

Phone i SMS app mi je bolji iz GB.

^ Probaj pre nego sto predjes da ukljucis ovu opciju, pa presudi. Ja sam se, pre nego sto sam video ovu opciju, spremao da ga flesujem na GB. Instaliraj APEX launcher. Imas JB temu za njega. Radi odlicno. Izaberi ga kao default launcher i radice savrseno.
Za sms imas aplikaciju GO sms, koja ti menja stock. A za tastaturu imas GO keyboard. Nakon instalacija sms, tastature i homescreen-a, idi i ALL APS u settingsu, i dissable messaging i messaging extension.
Za kameru, skini ICS camera, pa nakon instalacije idi isto u settings, apps, i disable camera, da otkacis standardnu. Po meni bolje radi ova kamera.

Eto, neke preporuke, kao da se optimizuje malo fabricki, da se ne ubacuje custom ICS.

Poslednja izmena:
Ma GB mi je dovoljan skroz, jedino mi se vise svidja Data Usage limit na ICS - NISTA drugo.
Opcija je selektovana inace.

Molim vas pomozite mi da vratim staru verziju na arc s-u poludecu ne znam zasto sam azurirao, molim vas :(

ICS je sada super kada su objavili nove Adreno drajvere, meni je katastrofa radio i onda sam iz CWM instalirao nove drajvere i sad sve radi ok.

pozz, da vas pitam, ima li neki program koji omogućava da kada mi je fiksni broj preusmjeren na mobilni da se vidi kad mi dolazi preusmjereni poziv (na drugim aparatima bude ona strelica ispred broja ) a na ovoj xperia arc s nema nikakve oznake, nikad ne znam jeli me neko zvao direktno na mob ili je preusmjeren poziv. hvala i pozz

Dobio sam ovaj telefon danas iz Svajcarske, ali nije sim free.Ubacio sam mts karticu i trazi mi code.Da li postoji neki jednostavan i besplatan nacin da ga otkljucam za sve mreze?
hvala!

Mislim da ne postoji, ali u servisima je to otključavanje oko 600 din ako se ne varam

mozes li da mi das adresu ili broj tel.nekog sevisa koji bi to uradio za te pare.Ovde u Pazaru mi traze 20-30 eura?.!

Pogledaj na nekim Kraljevačkim oglasima, tamo je verovatno jeftinije, pošto su tamo i telefoni jeftiniji

i meni isto ekstra radi 4.0.3 4.1.A.0.562 odradio sam root pomocu one skripte i ne secka niti sta slicno. cak mi se cini da brze radio nego na 2.3.4

Da li za ovaj telefon mogu da se nadju teme kao sto ima na Sony Experia telefonima? Znaci ona njihova klasicna tema kao sto ima i u Arc S,ona kao magla u vise boje? Znaci ja tu maglu imam ali je staticna,stoji,na SonY Xperia ta magla je ziva i mrda se kad smo na jednom ekranu. Ja vec 2 dana pokusavam to da nadjem ali mi ne polazi za rukom. Ako to moze da se skine za ovaj telefon molim da mi neko napise kako se to zove i gde to ima da se skine.
Kao ove tri teme na slici samo trebaju da budu zive i da se mrdaju...

Prilozi

• sony-xperia-compare.jpg
    sony-xperia-compare.jpg
    72 KB · Pregleda: 120
Mislim da to na ArcS na ICS ima - kao sto rece Vojkan, Live Wallpaper (ides na podesavanje za wallpaper, izaberes Cosmic Flow i pattern koji zelis (ruby, sapphire, etc.))

Ima sve to na ARC S i to u desetak boja,ali,to je sve pod Theme,nema nista pod Live Wallpaper!
Znaci ove sto su pod temama je to sto ja hocu samo sto nije live nego je jednostavo staticno.
Ako neko zna gde to ima da se skine kao live wallpaper neka javi...

Ja sam sve opcije pretrazio pod wallpapers ali toga nije bilo,skinuo sam ovo sa linka i sad ima sve,hvala,izgleda super.

I više troši bateriju :) čisto da znaš

Ok,to sam i pretpostavio da je tako,nema veze,izgleda zanimljivo. Imam punjac u kolima na poslu i 2 komada kuci tako da sam pokriven :)

Da li postoji neka aplikacija na foru x-notifier za chrome ? Znaci jedna aplikacija i u nju da se ubaci 3 mail naloga,gmail,yahoo i hotmail i da sve to radi na Arc S?
Isto tako jedno pitanje i za kameru,da li koristite ova fabricka podesavanja koja imamo pod opcijama za kameru ili neki zaseban program? Primetio sam da mi slike nisu bas najostrije,neke budu ekstra kvaliteta a neke budu bas mutne.

Nazad
Vrh Dno