Šta je novo?

Sony Ericsson Xperia arc S

*** otključavanje trećina vrednosti telefona

Tako je kod novih Sony telefona. Mada ne znam da li Arc S spada u tu grupu gde je tolika cena otključavanja.

Nema drugog izbora.

Baci pogled na ebay, ja sam tamo kupovao kodove za neki telefon, cena je bila oko 10-11eura...sto je tri puta jeftinije. Platis, posaljes imei i posle par sati ti stigne kod.

Mozes da mi nadjes link? Kakve sam srece uboscu nekog prevaranta.

Da li mi neko može reći koji je poslednji ROM koji se može staviti na ovu kantu?
Moj čak nije ni S verzija :)

Cini mi se da je ICS, neki, ali ni to ne sljaka bas divno, slab je telefon za njega :( Ja sam stavio Arconium ICS na kevin ArcS da bi mogla da prati Data Usage.
Ne pokusavaj nesto vise od toga, i ovo je sporo, jedva radi samo Skype.

Dobro, ne očekujem ni ja nešto posebno od njega. Čisto da mi bude rezervni fon, pa sad što više mogu da izvučem iz njega, to bolje..

Nisam te baš razumeo šta si radio sa tim Acroniumom (ipak sam ja rutadžija-početnik), šta on donosi dobro, jel ima više slobodne memorije?

Druže probaj neki aosp rom, na primer neki cm9...oni su dosta laksi.

Arconium je stock ICS, bez bloata, i rootovan. Mora kroz CWM da se instalira.

CM sam probao ali na ArcSu mi nije radio brightness control displeja, sto me je izludjivalo, jer meni treba max. brightness.

Kad se sjetim kad sam ga uzeo novog za 250e a proljetos nisam mogao viber na njemu da koristiw kako treba :)

Viber je mozda jedina stvar koja mi radi kako treba na ovom telefonu :D Ali posto se nista drugo ne koristi, nije ni cudo :)
Keva ima Skype i Viber na njemu, Arconium ICS, da bi manje zauzimao memorije, i to nekako radi... Skype se jedva startuje, ali do sada nije propustao poruke, a Viber radi (mada ona Viber koristi samo sa sestricnom da se cuje :D)

Imam tri softverska problema na ovom telefonu (Android 4.1.2), ako neko ima bilo kakvu ideju:

1) Kada god snimim klip kamerom, a zatim zelim da ga pogledam na telefonu, kaze "Video playback error! Sorry, the selected video format cannot be played". Jedino sto mi preostaje je da prebacim klip na kompjuter, gde se klip uredno pushta.

2) Svaku aplikaciju u apk formatu koja je predvidjena za ovu verziju androida, kada skinem sa neta (nevezano za Google store), npr. skinem .apk fajl na kompjuter pa ga prebacim na telefon, kada pokrenem instalaciju apk fajla preko File Explorera na telefonu javlja: "Parse error. There is a problem parsing the package". U podesavanjima sam stavio stiklirano "Unknown sources", ali problem je i dalje tu.

3) Na internet idem preko mobilnog interneta (pre-paid, mts), tako sto ukljucim "Data", nakon cega se u gornjem delu telefona javlja "merach" koji pokazuje protokol u kb/s. Taj merach shiba i skida, cak i onda kada ne ukljucim mini operu i kada ne surfujem. Primetio sam da drasticno vise para potrosim za kratko vreme, nego sto je to bilo dok nisam imao "pametan" telefon - tada sam npr. sa 50 dinara mogao danima da surfujem, i skidao je sa racuna dosta sporo i samo ono sto gledam, ali sada tih 50 dinara ode za cas, dok pogledam dve-tri stranice. Da li postoji nacin da smanjim ovaj protok? Kako da poiskljucujem ama bas sve u pozadini, tako da mi skida samo ono sto gledam na mini-operi, ne interesuje me da sinhronizujem telefon sa mojim internet nalozima i sl. ako ce to da trpi apsolutno nema veze.

1.) Skini MX player
2.) Ponovo skini te aplikacije ili koristi drugi izvor za skidanje ili drugi browser aplikacije su oštećenje.
3.) isključi sinhronizaciju - i koristi browser sa nekom kompresijom.

Vidim da je tema odavno zastala al da pitam nesto :D. Kako da stavim cm9 na arc s? otkljucao sam bootloader, stavio cmw i kad krenem sa flashovanjem izbaci mi neki eror, nigde nmg da nadjem kernel za cm9 za arc s niti valjan dokaz da to radi. Telefon je nocna mora za moding.

Ma nije. Skini neki dobar rom, po preporukama, iz zip fajla izvuci kernel, to je img fajl ako se ne varam, flašuj ga preko Flashtool-a, i onda uđi u custom recovery i flašuj odatle taj zip (rom). Jer tako dobijaš 100% kompatibilan recovery i rom, inače može da dobiješ greške (status 7,status 6).

Ma nije. Skini neki dobar rom, po preporukama, iz zip fajla izvuci kernel, to je img fajl ako se ne varam, flašuj ga preko Flashtool-a, i onda uđi u custom recovery i flašuj odatle taj zip (rom). Jer tako dobijaš 100% kompatibilan recovery i rom, inače može da dobiješ greške (status 7,status 6).

Batalio sam pokusaje cm, uradio sam downgrade na 2.3.6 sa 4.0.4 i telefon je poleteo, radi sve tecno sad, rootovao, pobrisao visak stvari, cak i mesindzer prokleti sad radi normalno :D.. telefonon star skoro 5 god.

Da ga nismo imali, pa i da poverujemo. :D

Probao sam ja sto čuda i na GB, i na ICS. 512 MB je bilo nedovoljno i kad se pojavio, a tek žongliranje aplikacija pomoću Link2SD. Verovatno najgluplja "ušteda" koju sam napravio je kupovina te kante umesto S2.

Vrh Dno