Šta je novo?

Sony Ericsson Xperia arc S

Ako Yahoo/Hotmail podrzavaju POP3, onda built-in aplikacija za e-mail moze sve to ;) (ne znam da li bese radi i IMAP, ali naravno da nece ako je samo webmail ;))

Brate ja se izvinjavam ali ja ti nemam pojma sta ti je POP 3 i IMAP,ako nije problem da li moze to malko prostije da se pojasni? Da li moze,ako moze kako?

Google recimo moze. Yahoo je svojevremeno mogao, ali jedno vreme recimo nijedan od ova dva nije imao nista osim webmail-a (to je ono kad gledas preko browsera mail).
POP3/IMAP je kad imas obican e-mail client (tipa Outlook/Thunderbird), jer on direktno gleda mail, a ne neku web stranu.

Koliko ovde: http://help.yahoo.com/kb/index?page...8rk.ftMl2L8_Y5wj.kwJteIOpyKyujAbqm2C92f30Xg--
vidim, Yahoo ne podrzava to osim u Mail Plus opciji.

Ako si nekad podesavao Outlook ili nesto slicno, to ti su IMAP/POP3 podesavanja u prevodu ;) Ako nisi.... au!

Podesavao sam sluzbeni mail u Outlook-u,moje ime@ime firme.co.rs to mu je onda taj IMAP/POP3?
Ako sam te dobro razumeo gmail i sluzbeni mail mogu? Sta je sa hotmail-om? A u koji program cu da ubacim sifre i user da bi radilo par naloga na jednom programu(ako to uopste moze)?

Da to je to POP3/IMAP.
Imas program koji se bas zove e-mail cini mi se :) Samo podesis vise naloga - snaci ces se.

Mislim da i Hotmail podrzava POP3 za sve, ali nisam gledao. Samo za Google znam sigurno da radi.

Odradio sam sa tim programom EMAIL tri naloga bez problema,gmail,yahoo i hotmail,problem je sluzbeni mail.
Taj sluzbeni je izvadjen kod telekoma,tako da je na njihovim serverima. Ja ukucam moju adresu i sifru pod podesavanjima za nov nalog u EMAIL,posle me pita da li je to POP3 ili IMAP,koji god da izaberem uvek izbaci poruku da ne moze da nastavi dalje?

Izguglaj koji je pop3 server za Telekom.

I ja sam posumljao da je to problem ali nije,ukucam ja mail.open.telekom.rs ali opet istu poruku dobijam.

To mora neko ko ima mail na Telekomu da ti kaze, ali ajde da ne spamujemo temu o telefonu vise :)

Ovo je neki custom ROM, nije obicna tema (previse je izmenjeno da moze na stock ROM-u koji dolazi od Sony-a). Licno i dalje trazim obratno - da original Sony-evu ArcS temu prebacim na bilo koji drugi telefon :D Ali mi ne uspeva :(
Na SXS moze da se stavi CyanogenMod ROM (kao i na vecini telefona) pa da se nekako ubaci ArcS tema, ali CM na SXS je toliko bagovit, da ne mogu nista da koristim :(

Opet ja sa pitanjem,da li mogu da se povezu pc i Arc S ali tako da Arc S bude modem i da se sa njega vuce internet protok na PC?
Ako moze,kako se to odradjuje?

Jel menjao ko od vas default Sony foliju? Ako nekoga ne mrzi da baci pogled na Xperia P temu..

Namestio sam ovo oko neta,zaboravio sam da javim...
Da li je moguce nekako namestiti u opcijama za sms poruke klasicne postavke kao sto su u symbian telefonima? Znaci opcija za Sent,Inbox,Drafts i ostalo? Ali da se ovo namesti bez dodatnih aplikacija ako je to uopste moguce?
Da li je moguce podesiti status report za sms poruke da stize?

kako mislis da stize status report? Delivery report?

Bez dodatnih aplikacija ne moze, a nisam siguran da li postoji neka aplikacija koja radi to uopste... A za izvestaj otvori aplikaciju za sms, pritisni menu dugme, udji u settings, pa nadji delivery report i cekiraj to

Da da na delivery report sam mislio,nasao sam ja to u podesavanjima,cekirao sam ali koliko vidim dobijem izvestaj samo ako poruka ne stigne,tj,ako je neki broj ugasen pa mi izbaci obavestenje o tome. Nece da mi posalje izvestaj da je poruka stigla na broj koji je u funkciji,to mi je na symbian telefonima radilo bez greske.
A zbog cega je izbacena ta opcija za Inbox i ostalo kod sms poruka?

Delivery report radi po principu "Check" sign-a (ono kao znak Nike-a, ne secam se trenutno kako se tacno zvase :D). Kada je poruka primljena pored datuma levo ce biti cekirano. Probaj da gledas pre slanja, dok salje i koji sekund kasnije, shvatices.

Delivery report radi po principu "Check" sign-a (ono kao znak Nike-a, ne secam se trenutno kako se tacno zvase :D). Kada je poruka primljena pored datuma levo ce biti cekirano. Probaj da gledas pre slanja, dok salje i koji sekund kasnije, shvatices.

Da da,tako je,sad sam provalio,stiklira se poruka...

Kako izvuci maksimum iz video snimka,po specifikacijama telefona snimke pravi u 720p,napravio sam par snimaka i moram da priznam da sam razocaran kvalitetom,moj prosli telefon,samsung innov je pravio iste snimke iako ima slabiju rezoluciju za video?.
U podesavanjima je namesteno na 720p ali nije to nije ni priblizno HD kvalitetu!

Da da,tako je,sad sam provalio,stiklira se poruka...

Kako izvuci maksimum iz video snimka,po specifikacijama telefona snimke pravi u 720p,napravio sam par snimaka i moram da priznam da sam razocaran kvalitetom,moj prosli telefon,samsung innov je pravio iste snimke iako ima slabiju rezoluciju za video?.
U podesavanjima je namesteno na 720p ali nije to nije ni priblizno HD kvalitetu!

Slab je procesor za snimanje u 720p rezoluciji, ne moze da izvuce 30fps, cak cesto i padne ispod 24fps

Tesko, probaj neku drugu aplikaciju za snimanje, ali to je do samog hardvera telefona, a tu nista ne pomaze

Izem im hardverske optimizacije ;)
Inace, ako nije dobro socivo ili kamera, snimanje u vecem "kvalitetu", pogotovu bez dobre stabilizacije u stvari uglavnom daje mnogo gori snimak ;) Ja recimo imam drhtave ruke i na Mavici, koja ima jako dobar stabilizator, jedva izvucem dobar snimak ako ne stavim na staticno postolje u jacem kvalitetu :)

Slab je procesor za snimanje u 720p rezoluciji, ne moze da izvuce 30fps, cak cesto i padne ispod 24fps

Kako covece? Arc S ima 1,4Ghz cpu i Adreno 205, to je sasvim dovoljno za 720p snimanje, pa Samsung Wave na raspaloj badi snima 720p koji je kvalitetan kao kod SGS I ili IP4 i ima stabilnih 30 fps uz odlican bitrejt, hardver nije ogranicenje nego verovatno uzasan SE kamera/kamkoder softver, nije ni cudo sto je SE propao ako je tako.

Poslednja izmena:
Nije, i na CM9/10 romu je isto tako. Dzabe sto ima 1.4GHz, to je Android, i Nokia 808 ima 1.3 GHz single core pa snima Full HD mnogo bolje nego HOX sa Tegrom 3 na 1.5 GHz sa 4+1 jezgrom.

Brate i SGS+ ima sve isto (isti cpu i gpu) pa snima solidan 720p..

Znaci taj SE softver je djubre.

Poslednja izmena:
Mozda na GB. I Arc/Neo su imali solidne snimke, ali na ICS/JB su slabog kvaliteta. Sa druge strane, slike su bile dosta losije na GB nego na ICS/JB

Nazad
Vrh Dno