Šta je novo?

Sony Ericsson Xperia arc S

marinjo, ICS za Arc S je katastrofalan. Gingerbread radi 5 puta bolje, Sony je napravio užasan posao sa ICS.

Hvala na odgvoru, jel mi onda savetujes da vratim softver na staru verziju? Kako to da izvedem :) malo sam laik za to ali nije strasno.

O pa nek su barem nesto resili, reci mi samo jos jel su vratili kvalitet slike fotoaparata, tj jel zaista vracen HD kvalitet fotografije na ICSu kao sto je na stock GB. ? :wave:

Izvini što odgovaram sa zakašnjenjem od nekoliko nedelja ali se nadam da će ti moj odgovor ipak koliko-toliko pomoći. Dakle ovako: došlo je nekih izmena što se tiče softvera tj. patcheva koje sam ubacio u moj Xperia Arc S telefon, ICS 4.0.4. Uslov da bi sve to moglo da se izvede jeste da je telefon rootovan i da je na njega instaliran CWM. Dakle, što se kamere tiče:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1742758&page=41

Ovim modom dobija se stereo zvuk na video snimcima kao i snimanje videa sa bitrateom od 14 mB/s. Kvalitet video-snimka je fantastičan! Što se fotografija tiče primetna su pobooljšanja u odnosu na stock verziju kamere na ICS 4.0.4. Izmenjeni su lib fajlovi tj. ubačeni su oni iz Sony Xperia S telefona što je dovelo do znatno bržeg pokretanja aplikacije za kameru. . I dalje nedostaje macro mod (postoji, doduše, trik da se on aktivira ali to ipak nije to). Da li je kvalitet fotografija isti kao na GB 2.3.4? Mislim da su one na 2.3.4 ipak nešto bolje. Naročite tu mislim na fotografije napravljene u uslovima slabijeg osvetljenja.
Dalje, instalirao sam i novu verziju Walkman aplikacije:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1681255

Zvuk je još bolji nego ranije (uslov su, naravno, dobre sluške da bi se to primetilo).
Instailrao sam i Super Charged v6 mod - telefon mi sada radi fluidno , bez seckanja i bez ponovnog iscrtavanja ikona sa početnog ekrana nakon što, reciomo, izađem iz neke igrice ili neke zahtevnije aplikacije! Razlika je zaista velika sa i bez Super Charged moda!

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1704284

I na kraju ubacio sam i Power statusbar widget:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1540084

Nakon svega ovoga zadovoljan sam kako mi radi ICS na telefonu. Naravno, nije to još uvek savršeno kao što bi trebalo biti ali je puuuuuno bolje od onoga što nam je Sony po defaultu na ICS 4.0.4 ponudio.
Postoji i pach za problem sa LED notifikacijom koji delimično rešava problem (ne radi notifikacija za propuštene pozive, sve ostale rade) ali ga ja nisam instalirao.
Sramota je što nam je Sony utrpao ICS verziju Androida sa dosta nedostataka ali se mnogi od njih, ipak , mogu otkloniti.

Poslednja izmena:
da evo sva je pukla od decembra prosle godine..

slazem se da nisu za poredjenje ni po bilo kojem kriterijumu.

Imam i arc s nekih pola godine~godinu i od pre dva meseca s2...jeste plastika losija na sonyju ali meni nije nigde pukla niti se izgrebala, slabiji cpu i memorija sto znaci da su performanse nesto slabije, baterija se puni dosta duze na s2 (zbog slabijeg adaptera doduse) a praznjenje manje vise isto, nema prednju kameru sony, ali zato kvalitet muzickog chipa na samsungu je tesko djubre u poredjenju sa sony-em...ima tu jos nekih sitnih stvarcica kojih se ne mogu setiti...ali nikako arc s nije los telefon. Oba sam uzeo nova tako da su bili jednako troseni :)

Kupio sam Arc S koji dolazi sa GB.
Zelim da instaliram ICS. Koji rom izbrati i dali preporucujete zamenu na ovaj stock GB, jer kao sto sam procitao kamera najdobro radi upravo na GB.

Zadnja dva dana citam kako da vratim stariji ROM (jer mi se ne svidja ICS nekako), i shvatam da sam izgleda toliko izasao iz stosa sa vremenom telefona...
Da li sam dobro shvatio da je ovo dovoljno da korektno vratim stock GB ROM:
- flashtool 0.9.0.0, USB debugging enabled
- negde da nadjem stock GB ROM (mislim da jesam, ali bi neki sigurniji link dobro dosao ;))
- samo da kazem flash i pratim upustva?:)

Lagano cu mozda i staviti neki speedy ROM ako uopste nadjem koji ali za sada bih samo ovo bilo dovoljno :D

Otprilike je to bilo to :)

Nego... da li je neko isprobao Arconium 8.2? Thoughts? Brzi od stock-a, stabilan? Stock 2.3.4 mi radi sasvim cool, Cyanogen nisam mogao da podnesem (ni 7.2 ni 9.0). Cisto bih da isprobam da li moze nesto vise lightweight/brze od stock-a?
Kako da flashujem Arconium? Flash ClockworkMod, boot u CWM pa install sa SD card ako imam zip Arcnoiuma?

I gde da nadjem sada link za 8.2 Arconium, ne radi vise puush link sa xda :(

Nema potrebe da koristiš Arconium, ništa nije brži/sporiji od stocka. Ja koristim stock .62.

Na taj sam se i ja vratio. Tnx.

Nije mi bilo potrebno da menjam teme/boje u njemu, a posle probe ICS-a ne mogu da verujem da nesto toliko prosto nije moguce u stock ROM-ovima!

Nabavio sam pre nekoliko dana Xperia Ac S i hoću da ga rootujem. Čitao sam okolo i vidim da prvo moram da uradim downgrade sa 4.0.2.A.062 na 4.0.2.A.042. Jasna mi je i procedura sa flashtoolom za taj downgrade, osim
1. Da li prilikom priključivanja telefon na USB kabl telefon treba da bude upaljen ili ugašen?
2. Da li prilikom priključivanja telefona na USB kabl treba da držim pritisnut tastek "back" ili ne treba?
3. Šta tačno od opcija u flashtoolu treba čekirati odnosno unčekirati?

(Negde piše jedno, negde drugo, negde ne piše ništa :))

I još nešto: vidim da posle rootovanja treba upgrade (povratak) na 4.0.2.A.062 i da se to radi OTA - On The Air. Koliko to može da traje i šta biva ako se prilokom downloada prekine veza?

Izvinjavam se ako su pitanja glupa. Više volim da postavim glupa pitanja nego da imam glup telefon na kraju balade.

Ako se dobro sećam:1. Ugašen, 2. Trebaš da držiš back, 3. Ne sećam se tačno, imas upustvo na xda, 4. Ne može ništa da se pokvari, ne brini ;)

Ako se dobro sećam:1. Ugašen, 2. Trebaš da držiš back, 3. Ne sećam se tačno, imas upustvo na xda, 4. Ne može ništa da se pokvari, ne brini ;)

Hvala mnogo za odgovor. Već sam ga rootovao. Sve piše šta treba raditi kada flashtool krene da radi, ali kako ja to mogu znati pre nego što ga startujem a onda je kasno za povratak.

Ima li neko DL link za Arconium ICS 5.0/5.1? Jedino sam 4.0 nasao a ima noviji. Nesto mi se Phone app sporo otvara :(

Ima li neko DL link za Arconium ICS 5.0/5.1? Jedino sam 4.0 nasao a ima noviji. Nesto mi se Phone app sporo otvara :(
Arconium 5 jos nije izasao, jos uvek je u test fazu...
Ja koristim 4.0 i je odlican za sada. Stock ICS nisam probao ali mnogo se zale na laga, a Arconium skoro i da nema lag. GT Free HD i Temple Run isto tako rade bez problema...
Ako ti treba link od Arconium 4 prati mi PP ;)

Imam ArconiumICS 4.0 trenutno - nesto mi laguje Phone app :(

Uzeo sam ARC S, sa upgrade-ovanim fabrickim 4.0.4. Radi dosta usporeno. Povremeno me poprilicno iznervira. Vidim da ima par clanova foruma koji su instalirali custom ICS, pa bih bio veoma zahvalan, ako bi mi neko objasnio postupak flesovanja, rutovanja, instaliranja custom rom-a. Koristio sam galaxy S sa CM9 4.0.4, sa kojim sam bio i vise nego zadovoljan, pa ako mozda neko moze da mi ispise uputstvo kako da ubacim njega npr. :type:

Telefon je stock u potpunosti. Laguje dosta telefon, tako da, ako boga znate, pomagajte... :) :wave:

Danas sam kupio Arc S. Do sad sam koristio Xperiu Mini.

Čini mi se da mi je ekran faličan pa imam par pitanja za vlasnike:

1. Da li je normalno da siva boja u ui elementima (pozadina u settingsu npr.) nije siva već ima neki zelenkasto žućkasti prizvuk. Kada gledam fotografije, web, boje su ok, ali u svim ui elementima nisu onakve kakve su kada screensht pogledam na kompu ili miniju?

2. Kada skrolujete u settingsu, probajte malo sporije to da radite - da li kod vas slova budu žuta dok se skroluje a zatim se vrate u normalnu belu boju i da li ima ghostinga pri bržem skrolovanju?

3. Da li su i kod vas uglovi gledanja (baš) loši?

4. Da li ambi light senzor radi na ovom telefonu? (pošto kod mene ne radi na ics ni na gingerbreadu)

To sa sivom bojom ti je do teme, probaj neku drugu. Mada se vec pisalo o tome, i po meni su lepse one na GB bile.

Nije do teme 100%. Šta kažeš za ove druge muke?

1. Da li je normalno da siva boja u ui elementima (pozadina u settingsu npr.) nije siva već ima neki zelenkasto žućkasti prizvuk. Kada gledam fotografije, web, boje su ok, ali u svim ui elementima nisu onakve kakve su kada screensht pogledam na kompu ili miniju?
Nisam primetio cudne boje. Nije isto kao da se gleda na kompu, naravno, ali ne vidim te cudne boje.

2. Kada skrolujete u settingsu, probajte malo sporije to da radite - da li kod vas slova budu žuta dok se skroluje a zatim se vrate u normalnu belu boju i da li ima ghostinga pri bržem skrolovanju?
Ne zuta, ali budu tamnija, tj. ne bela. Ghosting ne primecujem.
Vise izgleda kao da se i linije (izmedju settings itema) i sama slova smanje, tj. budu tanja nego da menja boju doduse?

3. Da li su i kod vas uglovi gledanja (baš) loši?
Sta znace uglovi gledanja?:) Ozbiljno pitanje, jer vec na malim uglovima pocinje da se vidi malo (LED?) svetlije, ali mogu da gledam i na 178*.

4. Da li ambi light senzor radi na ovom telefonu? (pošto kod mene ne radi na ics ni na gingerbreadu)
Gde je ovo uopste? :D (jel' to ako je Auto brightness?)

@uglovi gledanja Baš to - promena kvaliteta slike kada se gleda u ekran pod uglom različitim od 90 stepeni :) Kod minija skoro da nema promene, dok su kod arc s izražene. Ali je to izgleda kod svih tako.

@senzor Da za auto brightness je senzor, ali kod mene nit ima opcije za auto brightness, niti on sam od sebe radi.

@boje Hvala na odgovoru, pokušaću tokom dana da slikam drugim telefonom boje kod mene pa ću da okačim. Ghosting je kod mene vidljiv baš. Ako potvrdite da i boje kod mene nisu normalne, nosim sutra na reklamaciju :(

@uglovi gledanja Baš to - promena kvaliteta slike kada se gleda u ekran pod uglom različitim od 90 stepeni :) Kod minija skoro da nema promene, dok su kod arc s izražene. Ali je to izgleda kod svih tako.
Meni je ovo normalna stvar - to sto se vidi pozadinski, to ja vidim na BILO kom uredjaju cim se predje koji stepen. Ali mogu skroz korektno da vidim i na vecim uglovima (mogu i na max. samo sto je tada sve skrckano u 1 mikrometar :D).
Znaci, jedino sto je vrlo brzo (pri vrlo malim vec uglovima) crna pozadina manje crna.

@senzor Da za auto brightness je senzor, ali kod mene nit ima opcije za auto brightness, niti on sam od sebe radi.
Ne znam da li ovo postoji na ArcS na STOCK ROM-u. Cini mi se da je na GB bila samo za Browser app ali ne i u Brightness podesavanju.
Medjutim, posto Xperia Autobrightness app (free na Play Store-u) za ovakve stvari. Znam da postoji jer je CyanogenMod imao bas suprotni problem - nikako da se ugasi auto-brightness i uvek je isao na nizu osvetljenost :(
Probaj da li ti radi pa javi. Meni licno ne odgovara nista osim max. pa nisam ni isprobavao dalje. Mozda bih mogao na 90% da stavim ekran, ali sumnjam da bih video razlike u trajanju baterije :)

@boje Hvala na odgovoru, pokušaću tokom dana da slikam drugim telefonom boje kod mene pa ću da okačim. Ghosting je kod mene vidljiv baš. Ako potvrdite da i boje kod mene nisu normalne, nosim sutra na reklamaciju :(
Slikanje drugim telefonom je..... ne bash dobar nacin da se vide problemei boja drugog telefona :D

P.S. Ako stavljas ne-stock ROM-ove, nemoj Arconium ICS. Jeste lightweight & co, ali nije ispeglan :(

OT: Ima li ko link za stock ROM-ove za ArcS? jedino sam global GB nasao, ne mogu da nadjem validan link za ICS stock?

Snimio sam :)

Situacija je sledeća. Ne mogu nigde da nadjem uživo Arc S da uporedim sa mojim (ni u radnji gde sam kupio, a gde (naravno) kažu da je to normalno), pa sam snimio drugim telefonom (da, loš je snimak, ali služi svrsi:) u nadi da ćete da ga pogledate i kažete mi kako je kod vas :wave:

Problem je najuočljiviji u Total Commanderu pri skrolovanju kada tekst požuti (na snimku izgleda kao da pozeleni) u jednom delu ekrana (u settings-u androida na celom), dok se vrati u normalnu belu kada se prestane sa skrolovanjem.

Snimak: https://www.dropbox.com/s/ally8suqnqbmgk6/VID_20120918_114806.m4v

"Izgleda" mi normalno (tj. kao i kod mene), ali toliko je los snimak da dzaba ista reci :)
Inace, ja ovo (ako o istoj stvari pricamo...) primetim kod bilo kod telefona i ekrana! Samo je pitanje koliko lako i gde...

Ipak nije bilo normalno. Stigao im je u radnju drugi, uporedili smo ih i razlika je bila očita. Zamenili su mi i sad sam miran :)

Jel probao neko zvanični miui?

Ne znam da li za Arc postoji AOKP JB, za moj Neo postoji, mnogo brže radi nego sa ICS. Na 4.0.4 sam u proseku 90-100mb rama slobodno, a na 4.1.1 uvek oko 160mb

Ipak nije bilo normalno. Stigao im je u radnju drugi, uporedili smo ih i razlika je bila očita. Zamenili su mi i sad sam miran :)

Jel probao neko zvanični miui?

Bas me zanima da vidim razliku.

Ne znam da li za Arc postoji AOKP JB, za moj Neo postoji, mnogo brže radi nego sa ICS. Na 4.0.4 sam u proseku 90-100mb rama slobodno, a na 4.1.1 uvek oko 160mb

Ja na Arc S imam fabrički 2.3.4 Android i ne vidim razlog (za sada) da ga menjam. RAM-a ima 243 Mb sa dosta instaliranih programa - sve zahvaljujući programčetu Link2SD. Dok nisam oključao bootlolader Link2SD nije hteo da radi, sada je sve OK.

Bas me zanima da vidim razliku.

Evo, napravio sam repliku u ps-u.

Inače stavio sam juče poslednji .537 ics i mogu reći da radi bolje i brže od 431. Samo što još uvek ne radi led nott za sms.

p.s. Najlakši način za rutovanje .431 i .537 ics-a, koji radi i na zaključanom i na otključanom bl-u je:

1. Preko flashtoola snimiti odgovarajući kernel LINK
2. Iz cwm-a snimiti ovo LINK

Rezultat: stock rom + stock kernel + root + cwm (+ zaključan bl i sačuvana garancija:)

Poslednja izmena:
Vrh Dno