Šta je novo?

Sony Ericsson Xperia arc S

Pozdrav ljudi :D

Devojka hoće da kupi, BAŠ, Arc S :D

Pošto je na S2 bilo, i još uvek ima, problema sa određenim modelima camere (ocef02...), da li postoje tako neke stvari na koje treba obratiti pažnju prilikom kupovine?

Tacnije SCEF02 je problematican ...

Pozdrav ljudi :D

Devojka hoće da kupi, BAŠ, Arc S :D

Pošto je na S2 bilo, i još uvek ima, problema sa određenim modelima camere (ocef02...), da li postoje tako neke stvari na koje treba obratiti pažnju prilikom kupovine?

Iako licno imam ArcS i ne bih ga menjao za SGS2 (volim lagane telefone, hocu da sto manje primetim da imam telefon sa sobom), ne bih predlozio da kupuje ArcS sada. Skup je.... nije los, ali ne vredi tu cenu. Bash kao sto rece mitar, SGS2 ima slicnu cenu (i uz paket i van), a ipak je to bolja klasa telefona.
Jedino ako ona voli tanke (telefone :)), pa je onda ArcS stvarno dobar izbor.

Jel probao neko da poveze hdmi kablom telefon i tv ili monitor?
Drug ima arc s ali kada poveze kabl ne desava se nista :confused:
Da li ima neka posebna podesavanja ili sta vec? Kabl smo probali laptop-tv i radi...

Stock ics apdejtovan preko pc companiona valjda.
Ako znas na kom romu radi mozda da proba da flesne neki custom,nije do sada nista dirao,nema ni root...

Trebalo bi da klonira ekran telefona čim se poveže HDMI, bez ikakvih dodatnih podesavanja i bez pokretanja bilo kog programa.

Idi linijom manjeg otpora. Prvo proveri preko Titaniuma (ili preko nekkog drugog programa koji vidi sistemske aplikacije) da li imas program pod nazivom HDMI 1.0. Mozda je tvoj ortak nenamerno izbrisao ovo. Ako ima onda proveri da li imas odgovarajuci kabal. Treba ti HDMI kabal sa type D konektorom, dimenzija 2.8 mm × 6.4 mm. Ako imas taj onda proveri prvo da li on radi. Ako on radi pokusaj da povezes telefon sa nekim drugim tv-om. Ako nece onda probaj neki drugi telefon da povezes sa tim kablom na tv. Ne moras Arc, ako neko ima Neo npr mozes i njega. To su u sustini isti telefoni.
Ako sve ovo radi onda znaci da je problem u tvom telefonu. Probaj onda prvo factory reset, pa onda da reinstaliras softver.
Ako sve to uradis, i jos uvek ne radi, onda je problem hardverske prirode i idi u servis.

Poslednja izmena:
Ja sam probao i radi. Samo mi jedno nije jasno. Kako si probao micro hdmi na pc :) ? Da li pise nekakva oznaka na kablu? Ako pise postavi. Poz.

Samo mi jedno nije jasno. Kako si probao micro hdmi na pc :) ?

To i meni bilo cudno kad rece da je povezivao laptop-tv, obicno na kompovima stoji Type A (pune velicine) HDMI port, a na ovom fonu stoji Type D (ili Micro HDMI), ali ajde da ne ispadne da prozivam coveka :)

Omg pa naravno da nije micro na pc-u,kabl je u sustini obican (ne znam te oznake ***...) "muski" na oba kraja. E sad,ima nastavke (dva komada) koji sa klasicnog prave mini i mikro,znaci jedan nastavak je kao recimo za nokiu n8 a drugi je kao za arc.
Kabl smo probali bez nastavaka na relaciji laptop,monitor i to je radilo savrseno ali zato sa nastavcima nije hteo ni arc a boga mi ni n8 :rolleyes:
Gde gresimo? :)

Edit: on nema na telefonu titanium,mislim da sam spomenuo da nije ni rutovao fon niti se zezao sa flesovanjem custom romova. Kazem,ako se ispostavi da je do stock roma (mada po meni nema logike) flesnucu mu sta god treba...
Malo mi je nelogicno da takva stvar ne radi na stock romu a da recimo radi na nekom modifikovanom... Ja sam svojevremeno na sgs2 preko micro-usb/usb konvertora kacio fles memoriju i misa na telefon i to je radilo na stocku da bi kasnije na nekom od light romova odbijalo da radi i to mi ima logike. Kako uostalom da naprave "light" rom a da ne poizbacaju "suvisne" aplikacije..

Poslednja izmena:
Mislim da to ne radi sa monitorima jer HDMI izlaz na Arc-u zahteva HDCP, koji imaju samo televizori.

Pretpostavljam i ja da je do nastavaka ali kupljeno novo + bas oba da ne rade...
Btw probali i na monitoru i tv-u tako da je i to pokriveno. Jedino nisam imao u tom trenutku originalni nokijin hdmi kabl mada je i on samo konverter a ne kabl tako da ako proradi sa njim + ovaj njegov kabl onda je definitivno do nastavka. Probacemo danas verovatno pa javljam :)
Hvala na odgovorima ;)

Jeste bilo do kabla tj nastavaka :mad:
Kupio drugar nov kabl koji ima mikro konektor i radi bez problema :)
Svakakva sr@nja se prodaju,***...

Nisam ja kupovao,drug je...
Prvi,ovaj sto ne radi, je kupio u nekoj od radnji gde prodaju telefone u podzemnom (u nisu naravno) a drugi posle u prodavnicici el. opreme na bulevaru,zaboravih kako se zove.
Edit : da,prvi je kostao 1500 a drugi 1200 :)
Ironija...

Aj pitaj ga kako se zove prodavnica kad ga sledeći put vidiš i koja je dužina, pa mi pusti na pp ili ovde, ako te ne mrzi ;)

Možda je treba da pogleda u onoj prodavnici iza Kalče, ona je bila najopremljenija što se kablova tiče.

Nadogradio sam (ponovo) svoj Arc S telefon na ICS 4.0.4 Razlog što sam se uopšte vraćao na stock ROM bio je lošiji kvalitet video snimanja na 4.0.4 tj. mono zvuk koji je kamera prilikom snimanja pravila. Međutim, taj problem je konačno rešen. Rešenje sam pronašao gde drugo nego na XDA forumu! Rešenje je pronašao hansip87. Potrebno je imati rootovan telefon i CWM. Koga interesuje evo linka:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1569309
Takođe, ubacio sam i Walkman aplikaciju koja je preuzeta sa Sony Xperia S modela. Zvuk je neverovatan ali stvarno! Opcija Clear Bass je čudo! Evo linka i za Walkman aplikaciju:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1681255
Telefon mi sad radi kao sat! konačno mogu da koristim njegove stvarne potencijale! Pozdrav svima!

Nadogradio sam (ponovo) svoj Arc S telefon na ICS 4.0.4 Razlog što sam se uopšte vraćao na stock ROM bio je lošiji kvalitet video snimanja na 4.0.4 tj. mono zvuk koji je kamera prilikom snimanja pravila. Međutim, taj problem je konačno rešen. Rešenje sam pronašao gde drugo nego na XDA forumu! Rešenje je pronašao hansip87. Potrebno je imati rootovan telefon i CWM. Koga interesuje evo linka:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1569309
Takođe, ubacio sam i Walkman aplikaciju koja je preuzeta sa Sony Xperia S modela. Zvuk je neverovatan ali stvarno! Opcija Clear Bass je čudo! Evo linka i za Walkman aplikaciju:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1681255
Telefon mi sad radi kao sat! konačno mogu da koristim njegove stvarne potencijale! Pozdrav svima!

O pa nek su barem nesto resili, reci mi samo jos jel su vratili kvalitet slike fotoaparata, tj jel zaista vracen HD kvalitet fotografije na ICSu kao sto je na stock GB. ? :wave:

Poslednja izmena:
Zao mi sto ne uzeh ovaj telefon iako je plastikaner teski. Sony se bas popravio sto se tice update-a.
Drugarica ga ima i radi kao zmaj. :)

Tako je i meni drugar pricao kad sam uzimao Xperia Pro, dal si lud, neces nikad dobiti update... Ali dobro je da se Sony popravlja polako :)

Desava mi se vec treci/cetvrti put da telefon "izgubi dane"... recimo jutros oko 2h on mi pokazuje da je 6. umesto 8. jula i da je 16h umesto 2h.... mislim nije samo promenio datum vec i vreme skroz....

Ima li neko ideju sta moze biti? Ovo ubija korist alarma! (inace... mislim da se desava kad podesim alarm za odredjeni dan! :D)

sta je bre plastikaner teski hahaha sta je S2 ako je arc s "plastikaner" ???? tako seksi i slim nije ni jedan na trzistu pozzz

Pa i s2 je plastikaner. Samo sam dao misljenje. Dal je sexy i slim ne bih znao. Ne kategorisem tako telefone. :d

S2 i Arc nisu za poređenje po bilo kom kriterijumu. Konkretno što se izrade tiče, maske na Arcu pucaju same od sebe. Toliko o kvalitetu plastike.

E pa ovako... Kupih ovaj telefon pre skoro 2 meseca i posle par dana je krenuo da radi sporije, treba mu par sekundi da otvori poruke, pozive i jos mnogo toga, tj. odziv je bio jako spor... Android je tad bio 4.0.3 i ja racunam da kad ga prebacim na 4.0.4 bice bolje i to i uradim pre 10ak dana, ali ovo je jos gore... Desava se da zakuca i nijedno dugme mi ne radi... A posto sam ja hvala bogu tkz. "duduk" za bilo kakvo rootovanje ili bilo sta drugo, a opet ne mogu da ga odnesem bilo kome da mi ga sredi ili vrati na GB pa vas molim za pomoc... Istina, nova sam na forumu ali se nadam da ce mi neko odgovoriti i posavetovati sta da radim :)

Ja mislim da tebi treba factory reset jedan i onda da vidis kako će da radi... To ti briše sve iz telefona da znas, tako da sačuvaj kontakte mislim da je to najvažnije + prebaci sve od slika, muzike itd. na komp i formatiraj karticu... Moja drugarica isto bila na 4.0.3 i prešla na 4.0.4 i sve joj radi extra, a picajzla je tako da znam da bi mi se odmah žalila da nesto ne radi kako treba :)

Imam problem sa Sony Ericsson Arc s, naime verzija Androida je 4.0.4 strasno mi baguje zakucava bukvalno na svakih sat ili dva znaci po par puta dnevno sigurno.Nemam uopste puno aplikacija nije mi pun telefon itd. Uglavnom se desava dok surfujem netom kazem uglavnom nekada se desi i da u toku neke najprostije operacije zakuca da moram da vadim bateriju.

Dajte neki predlog sta da radim telefon je relativno nov par meseci je star sa starim softverom nisam imao ovolike probleme...
Hvala

Nazad
Vrh Dno