Šta je novo?

Sony Ericsson Xperia arc S

Izvinite na duplom postu ali, kada iskljucim to nmg da koristim internet bez wirellesa/..

Pa normalno da ne možeš da koristiš internet bez wirelessa. Mislim, isključio si mobilni internet, kako očekuješ da ga koristiš ako nisi na wirelessu?

Ali kako da ukljucim mobilni internet ali da nije stalno upaljen? Kapiras, da kada kao na obicnom fonu udjem na net i on se aktivira, a ne ovako stalno povezan?

Ne može tako na Androidu, stavi widget na ekranu pa ga uključuj po potrebi.

Aha, a kako da stavim widget? Trazio sam ali nisam mogao da nadjem :p *** novi sam sa androidom, na srpskom je fon..

Ja ti predlazem neke tutoriale da uzmes o androidu, od A do Z da nadjes na netu i lepo krenes da citas... Manje tebi cimanja, manje nama... E sad kad dodjes do tezih stvari, ako bas ne budes razumeo tu se moze pomoci... Ali ovo kako postaviti widget, daj molim te :)

Skini sa marketa(ili kako se sad vec zove) program widgetsoid,kad ga instaliras drzi duze prst na ekranu i pojavice se meni.Izaberi widgets pa vrti skro do kraja i izaberi widgetsoid 4*1.Tu mozes da biras sta ces ukljucivati/iskljucivati po zelji,jednim klikom bez da ulazis u meni.Ja npr. imam namesteno wireless,gprs,airplane mode,gps i mute.

To isto radi i Status widget: Plane mode, BT, WiFi, Sound, GPS and Data. Plus ima battery status.

Da li ste i ostali primetili da kada se vrati busy tone na poziv, telefon sam zakljuca ekran? Da li moze da se izmeni ovo? Nervira stvarno :)

E ovako pa da pocnem sa iskustvom od skoro dve nedelje koliko koristim ICS da znaju ostali koji citaju i koji se razmisljaju da li su ili vec jesu presli na ICS. Bilo bi lepo da svako da nekih vise od dva reda iskustva da znamo na cemu smo :d

Glavni problem kod mene je battry drain. Dakle baterija se znatno brze trosi nego na Gingerbread-u i to je ono sto mi najvise smeta kod ovog ICS-a. Telefon koristim u sustini jednako isto u ovih tacno 4 meseca tako da mogu da primetim da je to prvi trn u oku. Brightness na telefonu je uvek negde na sredini, eventualno koji momenat ispod sredine dakle akcenat je na diskretnom osvetljenju a ne da mi bode oci.

Sto se tice fluidnosti, takodje prednost je na strani Gingerbreada jer jednostavno otvaranje aplikacija, cak i onih za sta telefon zaista sluzi a to je imenik je uzasno sporo. Desava se i da dobijem obavestenje [tako sam namestio] da mi se da savet da li da zaustavim proces odredjene radnje tj kada aplikacija prestaje da radi - to mi se desava do duse retko ali se desava cak i sa phonebook-om - ne do pu sti vo. Dakle ako se to desava u momentu kada treba nekoga da pozovem, to definitivno znaci da sa samim sistemom nije u redu.

Sto se tice kamere, nema macro mode sto sam prvo primetio da mi nedostaje jer volim da fotkam u macro modu i sada treba da se siljim do jaja i da izvodim razne akrobacije ukoliko zelim da uhvatim detalj. Image stabilizator je obavezno OFF jer ta opcija je sve samo ne korisna. Velicina fotki je veca ali isto tako i zrnevlje tj sum je prisutniji ali za to postoji jedan mali mod

Zvuk je u sustini isti, dakle muzika i reprodukcija je po mom misljenju identicna i ovoga puta flac format na ICS-u radi out of box i ne treba mi druga aplikacija da bih pokretao .flac, za to sam na gb-u koristio andLess aplikaciju koja je skromna i koju sam koristio samo kada je .flac u pitanju. Zvuk je dakle - identican tu nista nije ******o.

Generalno mogao bih ovako do sutra..ali ono sto je gorak ukus u ustima jeste to da ja licno ICS dozivljavam kao neku namunjenu temu a ne kao operativni sistem. Ok, totalno sam nov u svemu ovome i nisam odradio root niti bilo sta sto bi moglo da potegne pitanje garancije, ali sutra posto ce biti radni dan, planiram da pozovem ovlasceni servis i zamolim za uslugu roll back os-a bez da utice na garanciju jer prosto sada, nisam zadovoljan kako ovo radi. Ukoliko bilo koji odgovor bude po tom pitanju negativan, mada ne kapiram zasto bi posto je telefon fabricki otkljucan za sve mreze i sam "stav sony grupacije" je prilicno open i kace linkove sa xda na zvanicnim stranicama, sacekacu drugi update ako ga uopste bude uskoro bilo i onda full root i budzenje sprave do maksimuma..

Ako neko ima nesto konkretnije da pita a da nisam naveo, slobodno tu sam da odgovorim i pruzim svoj utisak.
I da, vidim vuce se neka prica po netu da wifi zeza i to, meni recimo na tp link ruteru radi perfektno dakle nema iskakanja iz mreze i slicno sve je savrseno i brzina je odlicna ~15mb posto sam preko sbb-a, ali recimo kada sam bio kod drugara koji ima valjda pirelli ili tako nesto, tu je bilo iskakanja.. sto opet ne znam kako da komentarisem jer dok sam imao gingerbread, koristio sam planet. tp link, zyxel wifi rutere i svi su radili perfektno.

aj pa tako :wave:

@Oki Aj probaj CM9 :) Meni na miniju baš glatko radi - lepše nego gingerbread, a razmišljam o kupovini Arc S-a ovih dana...

Sutra cu se cuti sa Comtrade servisom da proverim da li mogu oni kao ovlasceni servis da vrate na GB. Ukoliko bude odgovor ne onda cu kazem sacekati jos malo tipa mesec-dva i onda definitivno pada root i onda moze sve.. glupo mi je da izgubim garanciju na uredjaj samo zbog vracanja sistema.. kada nemas garanciju onda sve moze..

Ma mene je na kraju iznervirao sony-jev bloat rom i odrekao sam se godinu ipo dana garancije i mogu ti reći ne kajem se ;) (ne ubedjujem te, samo kažem :)
Javi šta su ti rekli pošto me baš zanima koliko su kompetentni u pogledu telefona (poredjenja radi, čitam da ljudi iz zemalja koje imaju Sony predstavništvo uglavnom završe sve šta im treba kod njih bez problema. Isto sam i za LG čitao pohvale...)

Poslednja izmena:
Zar Factory Reset ne vraca na GB?? (ili je problem sto brise sve?)

Jel' update na ICS brise sve, ili ostaju podaci?

Sutra cu se cuti sa Comtrade servisom da proverim da li mogu oni kao ovlasceni servis da vrate na GB. Ukoliko bude odgovor ne onda cu kazem sacekati jos malo tipa mesec-dva i onda definitivno pada root i onda moze sve.. glupo mi je da izgubim garanciju na uredjaj samo zbog vracanja sistema.. kada nemas garanciju onda sve moze..

mogu. donesi.

Vidi ga moj komsija, pa sto ne rece ranije tu sam u crvenim zgradama, mogao sam i danas da skoknem do tebe :d Salim se, ipak cu regularnim putem..

@alfa .. factory reset ti samo vraca fabricka ali na tom operativnom sistemu.. to mu dodje kao "fresh install" .. sorry ako malo lupetam :d

Vidi ga moj komsija, pa sto ne rece ranije tu sam u crvenim zgradama, mogao sam i danas da skoknem do tebe :d Salim se, ipak cu regularnim putem..

@alfa .. factory reset ti samo vraca fabricka ali na tom operativnom sistemu.. to mu dodje kao "fresh install" .. sorry ako malo lupetam :d

mislio sam na regularni put da doneses.

Nisam ni siguran da je izasao ICS za Xperia Pro, ali posle ovih iskustava, ostajem ja jos par meseci na GB koji mi radi savrseno. Zasto bih cackao nesto sto mi radi extra :D

Ja imam custom ICS ROM koji je baziran na ovom zvaničnom fabričkom i sve radi extra, a na mnoga poboljšanja u ICS-u sam se navikao toliko da nemam nameru da se vraćam na GB. Jedina stvar koja radi lošije su pojedine HD igrice, ali problem je u njima, a ne u telefonu, zato što još uvek nisu prilagođene za novi sistem. Do pre mesec dana je situacija bila lošija, ali su u međuvremenu izašli i novi Adreno grafički drajveri, pa sada sve radi mnogo "smoother" što bi rekli Ameri ;)

Xperia Neo ICS - Tapatalk 2

Pozdrav svima!Kupio sam juce Arc S i hteo bih da pitam za predlog nekog dobrog i pouzdanog custom GB roma.Cini mi se da je Sony malo komplikovan za cesto menjanje romova sto sam na galaxy S radio malte ne u minuti ili se varam?

Varaš se, jako je lako i jednostavno.
Moja preporuka je KA Ice Cream Sony, prekuče je izašla 18ta verzija ovog ROM-a, odličan je. U pitanju je ICS, sve radi odlično na njemu, mnogo je bolji nego GB-smart dial, bolja kamera, bolja autonomija...su samo neki od razloga zbog kojih ja lično ne planiram da se vraćam na GB.
Ako si već rešio da mora GB, pogledaj portovan ROM od Xperie S, ili pak ROM FreeXperiaTeam-a.

Hvala na iscrpnom odgovoru.Nije obavezno da mora GB.Presao bih i na ICS ako radi bolje...samo me zanima jeli mora biti odkljucan bootloader i kako se odkljucava da li se to odradi preko flashtools-a kad se rom instalira a mozda mozda mi je i odkljucan
posto fon radi na svim mrezama a kupljen je u telenoru.Laik sam sto se tice Sony-a.Skinuo sam flashtool i on mi je jasan ali sam negde video da mora biti odkljucan bootloader?

Nemoj na ICS. Pisao sam ja zašto ne treba, a i Oki je napisao, kao i većina korisnika na xda.

Pojavio se sada neki beta 4.0.4 Sony rom. Večeras ću proveriti kako radi pa javljam.

Poslednja izmena:
Bootloader moraš da otkljucaš ako hoćeš da menjas romove, možeš da otključaš na više načina, a najjednostavnije je preko zvaničnog sajta. Inače, sada i HD gaming radi odlično, pošto su sređeni novi Adreno drajveri za ICS, i najzahtevnije igrice rade bez seckanja, FIFA 12 all the way :)

Testirao sam i bateriju :) .

Gmail sync. RSS, TapaTalk u pozadini. Wifi ukljucen 10h dnevno. Dosta razgovora. Internet browser. Nekoliko fotki. Rotate iskljucen. GPS iskljucen.

Prilozi

• Screenshot_2012-05-18-23-06-27.png
    Screenshot_2012-05-18-23-06-27.png
    246.6 KB · Pregleda: 93
Da da super radi ICS.. meni ne definitivno,

AU6VK.jpg

Moja drugarica isto ima sve pohvale na ICS... Nije dumb user, zavrsava IT :)

Da, da Arc S... Nije rutovan, jer ona kaze da za sta joj treba jos joj ne treba root, a kad dohvati malo vremena upustice se i u te vode...

Vrh Dno