Šta je novo?

Sony Ericsson Xperia arc S

Hvala za info. Može da se ubaci i na običan Arc, i radi odlično. Na prvi pogled sve deluje daleko brže, i ostaje više slobodne interne memorije. A tek treba da uradim root, i obrišem preinstalirane gluposti.
Ima tema ovde http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1598072

Mali OT: Dok sam koristio ArcS samo za pozive i muziku (vrlo malo koriscenja displeja), trajala je baterija i po 7 dana... uzeo sam da igram malo Angry Birds, i ne uspevam ni 3 sata da izdrzim normalno :D

Loše radi ICS, baš loše. UI secka nenormalno, Gingerbread je više "smooth" tako da ću čekati nek srugi update u kome će raditi kako treba.

Kod mene radi skroz glatko, a i nisam primetio kompletno "iscrtavanje" svih ikonica na glavnom ekranu, koje je bilo redovno na verziji 2.3.4. Rutuje se bez problema, postoji skripta koja sve uradi automatski, tako da i o tome ne mora da se razmišlja. Za sad sve radi odlično, nisam video neke bagove...

Official je, flešovao sam FTF od firmwarea koji je izašao za ostalo tržište.

@mitar

Nemoguće je da radi skroz glatko, biće da nam je drugačija percepcija, ja svako seckanje na telefonu vidim, evo i na xda developers se svi žale kako katastrofalno radi ICS. Multitouch ume da zabaguje, skrol je mnogo sporiji, itd. Ja čekam sledeći update, vratio sam se na GB do tada.

Video sam na xda da se ljudi žale. Ja nisam primetio da je bilo šta sporije nego na prethodnoj verziji, javlja se nekad lag, ali sve je to bilo i pre. Home screen, lista aplikacija, galerije - sve otvara jednako brzo kao radije, ili brže..

Ja koristim KA15 Ice Cream Sony ROM koji je baziran na tom leaked ROM-u, sve radi savršeno (osim Face recognition, a Arc nema prednju kameru, za razliku od Nea, tako da to nije nikakav problem)+Apex Launcher. Mnogo bolje radi telefon nego na GB, na koji nemam nameru da se vraćam

Xperia Neo ICS - Tapatalk 2

Iskreno mi je drago što vi ne vidite da je sporiji ICS update od GB na Arcu, ja ludim, probao sam sve žive romove i nijedan ne radi kako treba, u pitanju su problemi koje sam već napisao. Valjda će ispraviti u sledećem updateu.

pomagajte ljudi za boga miloga

imam sony ericsson xperia arc i sta mi se desilo,javi mi se preksinoc da odradi telefon odradi update,i ja krenem sa updateom,medjutim na pola puta kad hoce(peh pravi)nestane struje,napominjem da je taj dan nekoliko puta nestajalo struje,zbog popravaka trafa u blizini,posle toga da nastavim telefon ne daje nikakve znake zivota,jednostavno mrtav,odradio sam mu i SUES I FLASHTOOLS nista jednostavno ne reagira,on se samo kad spojim na ova dva programa sam pali i gasi odnosno mi pokazuje na programima da ulazi pa se izgubi kontakt sa tellefonom,i da samo svjetli zeleno svetlo,sad sta mu je nemogu da dokucim ,nemogu da vjerujem da je moguce usljed prekida updatea da telefon rikne i da ga nemogu opet podici,da mu nije riknuo bootloader, ima li ko ideju sta bi mu moglo biti,najvise me interesuje da li mu ima spasa ili je za reciklazu,a bas mi se dopao nema 30 dana da sam ga uzeo i bio sam odusevljen sa njim do sinocnjeg kraha,pomagajte dobri ljudi i ljubitelji sony ericsson telefona,hvala unaprijed na odgovoru ako postoji odgovor na ovaj moj peh :wall:

ili mozda citam po forumima da nije telefon brikovan,jer je moguce kad se kao i na svim urejdajima prekine update ,dodje do brikovanja,ali sad da li se to moze ispraviti

Правац сервис.

sgs2 via tt2

Meni je par puta pucalo flashovanje sa flash toolom ali sam uvek uspevao da vratim telefon u život. Izvadi bateriju jedno minut pa ga nakači na seus ili flash tool u flash modu i odradi update. I ubuduće, ako ikako možeš, koristi laptop za flashovanje telefona.

Poslednja izmena:
imas soft brick i hard brick. tvoj je ocito bio soft brickan(pokvareni softver). hard brick ti je pokvarena memorija i nemogucnost zapisivanja i tesko citanje s memorije. takav brick je cesto nepopravljiv(ima slucajeva kad ima pomoci). ti si ocito imao srece.Ovakav sam odgovor dobio sa jednoga foruma,pa sad pored ovoga gore sto sam napisao,koje je vase misljenj da li je hard ili soft brick

Jesi li ti probao ono što sam ti ja rekao da uradiš? Tebi je telefon zaglavio u fleš modu i čim ga priključiš na kabel on kreće u fleš mod, a da ga komp ne prepozna kako treba. Zato moraš da izvadiš bateriju.

jesam sve kako si rekao,koristio sam kao sto je najednom yooutubeu navedeno stariju verziju flashtoola(flashtool_0_2_2.91 i softver LTI5i_3.0.A_2_181 unbranded.ftf)i povezem se uspjesno drzeci tipku back i stavljam usb,i onda pocne u onome prozoru gdje sam prije pritisnuo flash da je telefon preboznat i da krece ubacivanje softvera i sve ide i kad zavrsi pise izgasite (turn)telefon,i to odradim ali i dalje ekran crn

da kad izvadim bateriju i drzim jednu minutu i vratim je i onda ubacim usb onda mi stize poruka use device not respodinc,odnosno da laptop ne vidi taj uredjaj

da isao sam na nekoliko foruma ,ajde na poslu sam nemam nekih obaveza danas ,sef nije tu pa se dopisujem,jedan mi kaze ovako : ...ako nema komunikacije-onda se i boot može podići preko jtaga gpg nisi prvi

Jesi li ranije već koristio flashtool na tom kompu, jer on zna biti dosta osetljiv oko drajvera. Meni je pravio probleme na kompu sa amd procesorom, a na intelu radi bez problema. Wotan server mi je najpouzdaniji za flešovanje, ali od pre nekoliko dana se plaća.

Poslednja izmena:
ne znam ,jedni mi na forumima kazu da je spreman za jtaga,drugi preko nekog programa meduza,ma odnio bi ga ja u servis ali sam ja iz jednog mesta gde ljudi samo vuku ove obicne telefone jos,malo ko ima ove android telefone,pa tako da kad odem u servis znam sta ce mi reci

kazu moze se i sa ovim odraditi potpuni reparai,ali ne znam o ovome nista zna li da li ovo moze pomoci,Medusa Box v1.4.1

Jel neko pokusao da prikopca telefon na komp i da vidi jel dobio update? Procitao sam negde da je danas pusten ICS.

Update na ICS jeste poceo (17. Aprila); telefon je neophodno update-ovati preko PCcompaniona ili preko SE update service-a, a ne OTA (over the air). Ali je update podeljen po regionima (zemljama). Za sada su to samo skandinavci. Redosled pustanja update-a mozete pratiti ovde: http://talk.sonymobile.com/message/178141#178141
a provera se vrsi preko SI number-a.
Ali sudeci po komentarima to je vise UNdate. Sony je jos jednom usrao motku.

ali ovaj link vec postoji ovde na forumu.. bas sam se smorio sada jer sam mislio da imamo vesti.. jel mogu da znam kada je i pre ovoga usrao motku i sa cime kada je android i gingerbread u pitanju?
hvala :wave:

Vrh Dno