Šta je novo?

Sony Ericsson Xperia arc S

Punim ga svako vece da budem siguran, uvece baterija bude oko 60%,70% bez Easy Battery aplikacije, skoro sam je instalirao i izgleda da baterija duze traje sa njom. Od plikacije u pozadini imam email na 5 min, rss reader, pola dana skype.

Ti si i od mene bolji, ja je punim na 4-5 dana. (gasim nocu u flight mod, po 10-ak razgovora i po koji SMS, WiFi palim gasim uvece nekoliko puta kad koristim VNC do kompa jer me mrzi da ustajem iz kreveta, a vrlo malo danju).
Indikator baterije izgleda nije precizan, a uz to 3G signal ume da napravi ogromnu razliku, tj. ako ga ima/nema baterija ume da se isprazni za jedan dan bez koriscenja.
Takodje mislim da kacenje i skidanje sa WiFi singala nekoliko puta vise trosi bateriju nego da ostane ukljucen WiFi koji sat?
Sve u svemu 4-5 dana, sa flight modom nocu, uz relativno malo koriscenja, ali po 5h slusanja muzike obicno tokom tih 4-5 dana. Gledam uvek da punjenje bude uvece koji sat pre spavanja, ne punim je do samog kraja, i ne pustam ispod 10-15% da padne.

Trenutno me izgleda zeza indikator, punjena je baterija 5. marta u 23h, jos uvek nije ispod 50% :D

Poslednja izmena:
Po ovom gsm arena testu autonomija je losija od SGS II i pored 1750mAh baterije.. eto koliko znaci super amoled tj crna boja koja stedi :D

Da li se po cemu razlikuje od onog default Status widgeta? Jer taj widget ionako koristim da lako ukljucim/iskljucim BT/WiFi/GPS/roaming/flight.

Ja ne mogu da verujem da tebi baterija drzi 4 dana. Jutros u 11h sam skinuo tel sa punjaca, na netu sam proveo 5 minuta, DATA disabled, wi fi nije paljen. Razmenio 20-ak poruka i imao oko 30 min razgovora, baterija mi je sada na 60%.
Koliko se secam, receno je da se ove baterije ne formiraju, tj nema punjenja po 12 sati i praznjenja?! Ne znam u cemu je fora :) ali meni baterija ne moze preko 24 h, pa makar telefon stajao samo :)

Nesto tu ne stima.. Meni ne traje 4 dana ali barem dva dana sigurno uz minimalna koriscenja razgovora a dosta interneta i muzike...

A sta treba cekirati u Network Mode-u? WCDMA only, GSM only ili ono trece?

Jedino sto sam posebno cekirao je zabrana podataka u roamingu.
WCDMA/GSM je podesen kod mene. Prvi dan nije uspeo ni ceo dan da izdrzi, ali tada sam skljocao slike, probao zvuk/player, igrao se, itd. Drugi put je jedva drugi dan izdrzao ali sam razgovarao preko Skype-a najmanje pola sata, drzao WiFi sve vreme, slikao ponesto... kao da se formirala baterija, ali NISAM je punio 12h. (mada nije bio skroz prazan, punio sam ga uvece na nesto tipa 30-50%, da ne bih ujutru jurio).

SAda evo 5. dan nije punjen, 8. marta sam izskljocao pola sata price najmanje, i jos toliko poruka, svaki drugi dan po sat-dva koristim ga za muziku kada setam do keja, ali WiFi palim samo pred spavanje, da pomalo kontrolisem komp, inace je ugasen. 47% trenutno stanje. Izgleda da svako punjenje traje vise. Evo kako je punjen zadnja tri puta:
26.02/22h
1.3/12h (podne) - 3.5 dana
5.3/23h - 4.5 dana
punjen je 2 min od 5. marta do danas kada sam ga povezao da vidim da li ima update jer se PC Companion updatovao; 47% stoji na indikatoru upravo.

@symbad
proveri batery usage sta ti zdere bateriju. Ako je sve normalno displej je najveci potrosac. GSM only trosi manje bateriju nego WCDMA/GSM jer u prvom slucaju 2G mrezu imas svuda i telefon ne mora stalno da proverava mrezu, a u drugom slucaju ako se kreces negde gde cas imas cas nemas 3G telefon stalno skenira mrezu trazeci da se poveze na 3G i srce bateriju. 2G u svakom slucaju trosi manje bateriju nego 3G i mislim da sam citao da je potrosnja u 2G 30 ili cak 50 % manja. Autosinhronizaciju obavezno iskljuciti, kao i GPS i bluetooth kada ih ne koristis. Ovako bi trebalo da podesis pa da vidis sta se desava.
Evo i ilustracije 2G vs 3G.
Battery+consumption+-+GSM+vs+WCDMA.jpg

Poslednja izmena:
Alfa sta li ti (ne)radis sa tim telefonom kada ti toliko traje baterija?

Pa napisah, gasim nocu (Flight mode), ne drzim WiFi upaljen i to je to :)

Au ti si dobar :) ja ne gasim u flight mode, jer sto odspavam 6-8 sati skine mi 2-3% a to mi svejedno nista ne znaci... 2 email account-a + twitter na pola sata + forum(tapatalk), surfovanje netom(twitter,fb,novine) to je oko 3-4 sata ukupno + vremenska prognoza na sat vremena + gtalk pola sata+ pola sata poziva + 20-30 poruka :) to ti je moj klasican dan i baterija ako izdrzi vise od 12 sati ja zadovoljan :) Da kazem samo jos da je osvetljenje na oko 40% i da je na 2G-u :)

Toliko malo samo prvi dan je "izdrzao" kada sam ga ceo dan drzao ukljucen da bih se igrao (znaci ekran ukljucen dosta dugo).

GTalk pola sata poziva? To ti je najveci trosak.

Meni je osvetljenje na max.

@djilkosh_ns: Ja ga upravo koristim kao i ti i isto mi traje 12 sati :smash:
Kad vec spomenu tapatalk. Juce sam pokusao da ga skinem i pise mi: this app is not available in your country?! U cemu je stvar?

@ alfaunits: sve sto ja mogu da kazem je: blago tebi kad ti toliko drzi baterija, ali kod mene toliko ne bi izdrzala kad bi i samo stajao :(
Nosio sam HTC desire HD, na njemu takodje jedva dan da je drzala bat, LG 2x P990 na ovom nije mogla ni 12 sati da izdrzi :), HTC Sensation jedva dan.....

Poslednja izmena:
@Symbad skini narodnjaka, ja sam moj tt skinuo kad je bio besplatan na Samsung store-u...

@alfa jel ti predje screen on vise od pola sata po danu?

Narodnjaka i ne trazis na marketu - ups, Google Play-u :p - nego na netu pomocu kolege Google-a... ;)

O2X via TT

Kucas u google tapatalk.apk naci ces negde vec :) 1.13.5 je poslednja verzija.

Ok, hoce neko da mi objasni kako se zove taj program??? Narodnjak, ne razumem, ne mogu nikako da ga nadjem na netu? Sta da kucam u google-u kako bih dosao do linka odakle mogu da ga preuzmem?!
Hvala.

Program se zove tapatalk :) no posalji ti meni na pm tvoj mail pa cu ti poslati program...

Pa onda mogu i da razumem 3 dana :) meni je po danu od 4-6 sati display ukljucen...

I meni isto, na kraju dana barem bude 2 - 2 i po sata. Auh, pa kako ti koristis tel kad ti je displej aktivan manje od 30 min dnevno :)))

Stedi covek :D

Pa onda mogu i da razumem 3 dana :) meni je po danu od 4-6 sati display ukljucen...
Ispada da ti ceo dan koristis telefon? 4-6 displej on, plus Voice calls kada se gasi ekran, i eventualno muzika bez paljenja ekrana?
Koliko ja mrzim da sve imam na telefonu, toliko imam utisak da ste vi preterali :)

I meni isto, na kraju dana barem bude 2 - 2 i po sata. Auh, pa kako ti koristis tel kad ti je displej aktivan manje od 30 min dnevno :)))
Voice calls su mi po pola sata-sat barem dnevno, ali tokom voice calls nije ukljucen displej sve vreme.
Muzika isto ne pali displej (koristim sluske moze i da se upali player bez koriscenja displeja)

A kakva je fora da postoje baterije od 1460 Mah i od 1500 Mah za ovaj phone?
Moja je npr 1500 Mah, dok kod druga u istom telefonu stoji poptuno ista baterija, ali na njoj pise 1460 Mah?!

No clue... ali ima inace i dodatne baterije za ArcS od 3000mAh cini mi se, bacio sam link negde u Sony Xperia S threadu. Deblje naravno!

Ispada da ti ceo dan koristis telefon? 4-6 displej on, plus Voice calls kada se gasi ekran, i eventualno muzika bez paljenja ekrana?
Koliko ja mrzim da sve imam na telefonu, toliko imam utisak da ste vi preterali :)

Pa da... Sve mi je na telefonu, a kuca na drugoj strani grada, pa dok sam u gradu, a budem jedno 6 sati sto nekad se ode na kaficu, pa neko vecinom cacka moj telefon i divi se ekranu :D gleda slike/youtube, pa onda i ja sto ga koristim usput dok idem negde muzika + surfanje, to je to... dok odem kuci baterija na 30% stavlja se na punjac i da bi mogao uvece da izadjem, jer bi ostao bez baterije negde oko 10 uvece i jos ako "nenadano" odem u neki izlazak u neki klub ili kucna zurkica tamo se opali koja slicka itd :D

Vrh Dno