Šta je novo?

Sony Ericsson Xperia arc S

Uzeo juce SE ArcS iz Telenora.
Odziv izgleda odlican (do sada sam samo iPhone3/4 (ne 4s) i galaxy/galaxy2 nesto cackao). Primetno bolji nego recimo kod drugih pomenutih telefona (ja sizim kada telefon nema no-animation odziv, nisam ocekivao da je kao mehanicki (dobar) odziv).

Jedina zamerka koju ne znam kako da resim je sto se kamera preterano zaglavljuje i zaglupljuje... nisam nasao nista konkretno na netu vezano za ovaj problem, ne znam sta moze biti u pitanju.
Ne nameravam da menjam Android verziju i slicno, telefon mi treba za pozive/SMS, muziku (da ne nosim dodatni player).

Jel uporedjivao neko displej ARC I ARC S jedan pored drugog? Ima li razlike uopste?

Naravno alfa slobodno mi reci da li si i ti ostao uskracen za futrolu? Cisto da znam da sam jedini koji nije dobio...U svakom slucaju narucena je sa ebay-a za 4e..

Kako mislish da se kamera zaglavljuje i zaglupljuje? Meni radi savrseno..

Naravno alfa slobodno mi reci da li si i ti ostao uskracen za futrolu? Cisto da znam da sam jedini koji nije dobio...U svakom slucaju narucena je sa ebay-a za 4e..
Naravno da je nisam dobio niti sam ocekivao :) I da sam je dobio verovatno bi zavrsila u najblizem kontejneru :)

Kako mislish da se kamera zaglavljuje i zaglupljuje? Meni radi savrseno..
Kada se malo vise koristi (u stvari ne bash vise..) prosto se zamrzne i ne radi vise sve dok se ne resetuje telefon. Mogu da odem u glavni meni, ali ne reaguje kamera... kaze "waiting for camera" ili "Force Stop" (jedno od ta dva se pojavi, kako kada) - ako forsiram da se ugasi proces, ne pomaze, kamera je not available sve do restarta :(

Probacu kasnije pa pisem iskustva.. Koliko ti je slobodno memorije na fonu onda? ili bolje.. koje je zauzece?

Nesto mi je cudno.. 175MB used, 145MB free pod running apps (tu se gleda?)

Probaj sto vise da slikas kamericom, menjas nebitne opcije pa slikas, meni se i bez toga zaglavi previse brzo.

Baterija bi mu trajala dva dana ovako kako ga ja koristim inace - sto je max. brightness, bez wireless/BT-a stalno (juce je ceo dan bio prikacen na BT da bih prebacio sve i svasta sa kompa, posle toga su ugasene sve WiFi/BT veze). Ne svidja mi se to, ali sa ovolikim ekranom mnogo sam ocekivao :)

Ovo mi je inace prvi ozbiljan telefon, sada se osecam kao dete u obdanistu :) I ubrzo cu hteti da me vrate iz obdanista kod babe na cuvanje :D

Isprobao sam da uradim factory reset, ne pomaze :(
Vidim da dosta ljudi random ima ovaj problem, mada nikakav predlog ili resenje osim da se salje na reklamaciju (a i to nisam video da resava problem)

Koji Android i firmware imas?

Oki, daj link za tu futrolu što si naručio.

Btw. i meni kamera radi sasvim normalno.

Koju verziju OS-a i firmware-a imate? Doduse ne vidim kako se gleda firmware :)

Izgleda da je neki serijski feler sa kamerom fizicki :( Nijedna aplikacija ne moze vise da koristi kameru a vidim da i poneki na netu projavi ovakvu gresku bez resenja osim smaranja sa servisom :(

Pa telefon ti je prakticno nov 2 dana... Nek ti daju drugi...

Sent from my Samsung Galaxy S 2 powered by ICS Domination

Bio, salju ga na reklamaciju, nema drugi :(
Nije prakticno, nego jeste nov dva dana :D

Cuj nema drugi, lazu. Kao da je to jedini ArcS...

Sent from my Samsung Galaxy S 2 powered by ICS Domination

Ma ima, nego ne daju zamenu, nego salju na reklamaciju :D

Na sta bi trebalo obratiti paznju pri kupovini ovog aparata? Procitao sam za ovaj problem sa kamerom, jos nesto?

Cracks... Arc je imao priznat problem sa pukotinama na vrhu (kod kamerice bas!), koji nazalost nastaje, ako se ne varam, tek tokom koriscenja.

@alfa
Ma popni im se na glavu da ne zelis popravljan telefon, ti si kupio nov a felerican, ja bih bio veoma uporan da sam na tvom mestu. Znaci ajd da je bio ispravan pa crko, ti si ga kupio felericnog.
Uostalom koliko znam zakon je na tvojoj strani, ako te ne smara da budes uporan naravno.

Ako si kupio u telenoru, treba da predas aparat ne servisiranje ako je u prvih 7 dana i serviser ustanovi gresku dobices nov..

E dzabe svi oni sinteticki testovi, sva proseravanja sa brojem jezgara itd. Kao neko ko promeni 10ak telefona za godinu dana, uglavnom jureci najbolju kupovinu nevezano za cenovni rang, odgovorno mogu da tvrdim da je ovo jedan od najboljih telefona na trzistu. Sve radi, a dizajn mi je vrhunski, pogotovo belog.
Najjace mi je kada izleti neko sa gs i kao bolji je...Jeste, ali malo sutra.Sve radi isto, samo ce vlasnici gs a morati da zive sa jednim komadom plastike veoma prosecnog dizajna

Eeee, ali na SGS barem radi kamera :D :D :D

I to sto kazes, ovih 8mpix je samo za ukras ovde. Ne veruju ljudi ni kada vide slike :d

edit, sad sam video da si imao prob sa kamerom.Na mom radi bez problema. I na hardwerski taster i na touchscreen reaguje brzo i ne koci.

Poslednja izmena:
Zato i zezam ;) Mislim da je hardverski problem vezan za onaj cracking na obicnom Arc-u.

Nakon 12 dana zamenjena kamera. Stvarno je izgleda bio hardverski problem, a search okolo me je vise vodio da je softverski. (popravljen je negde 26/7/8 januara, tek sad sam se setio da napisem).

Ima li nacina da se menja pesma kada je ekran iskljucen bez ukljucivanja istog?:) Nesto kao na Walkman seriji (ima dugmica sa strane za Next/Previous) ili eventualno "shake"?

Vrh Dno