E ovako pa da pocnem sa iskustvom od skoro dve nedelje koliko koristim ICS da znaju ostali koji citaju i koji se razmisljaju da li su ili vec jesu presli na ICS. Bilo bi lepo da svako da nekih vise od dva reda iskustva da znamo na cemu smo :d
Glavni problem kod mene je battry drain. Dakle baterija se znatno brze trosi nego na Gingerbread-u i to je ono sto mi najvise smeta kod ovog ICS-a. Telefon koristim u sustini jednako isto u ovih tacno 4 meseca tako da mogu da primetim da je to prvi trn u oku. Brightness na telefonu je uvek negde na sredini, eventualno koji momenat ispod sredine dakle akcenat je na diskretnom osvetljenju a ne da mi bode oci.
Sto se tice fluidnosti, takodje prednost je na strani Gingerbreada jer jednostavno otvaranje aplikacija, cak i onih za sta telefon zaista sluzi a to je imenik je uzasno sporo. Desava se i da dobijem obavestenje [tako sam namestio] da mi se da savet da li da zaustavim proces odredjene radnje tj kada aplikacija prestaje da radi - to mi se desava do duse retko ali se desava cak i sa phonebook-om - ne do pu sti vo. Dakle ako se to desava u momentu kada treba nekoga da pozovem, to definitivno znaci da sa samim sistemom nije u redu.
Sto se tice kamere, nema macro mode sto sam prvo primetio da mi nedostaje jer volim da fotkam u macro modu i sada treba da se siljim do jaja i da izvodim razne akrobacije ukoliko zelim da uhvatim detalj. Image stabilizator je obavezno OFF jer ta opcija je sve samo ne korisna. Velicina fotki je veca ali isto tako i zrnevlje tj sum je prisutniji ali za to postoji jedan mali mod
Zvuk je u sustini isti, dakle muzika i reprodukcija je po mom misljenju identicna i ovoga puta flac format na ICS-u radi out of box i ne treba mi druga aplikacija da bih pokretao .flac, za to sam na gb-u koristio andLess aplikaciju koja je skromna i koju sam koristio samo kada je .flac u pitanju. Zvuk je dakle - identican tu nista nije ******o.
Generalno mogao bih ovako do sutra..ali ono sto je gorak ukus u ustima jeste to da ja licno ICS dozivljavam kao neku namunjenu temu a ne kao operativni sistem. Ok, totalno sam nov u svemu ovome i nisam odradio root niti bilo sta sto bi moglo da potegne pitanje garancije, ali sutra posto ce biti radni dan, planiram da pozovem ovlasceni servis i zamolim za uslugu roll back os-a bez da utice na garanciju jer prosto sada, nisam zadovoljan kako ovo radi. Ukoliko bilo koji odgovor bude po tom pitanju negativan, mada ne kapiram zasto bi posto je telefon fabricki otkljucan za sve mreze i sam "stav sony grupacije" je prilicno open i kace linkove sa xda na zvanicnim stranicama, sacekacu drugi update ako ga uopste bude uskoro bilo i onda full root i budzenje sprave do maksimuma..
Ako neko ima nesto konkretnije da pita a da nisam naveo, slobodno tu sam da odgovorim i pruzim svoj utisak.
I da, vidim vuce se neka prica po netu da wifi zeza i to, meni recimo na tp link ruteru radi perfektno dakle nema iskakanja iz mreze i slicno sve je savrseno i brzina je odlicna ~15mb posto sam preko sbb-a, ali recimo kada sam bio kod drugara koji ima valjda pirelli ili tako nesto, tu je bilo iskakanja.. sto opet ne znam kako da komentarisem jer dok sam imao gingerbread, koristio sam planet. tp link, zyxel wifi rutere i svi su radili perfektno.
aj pa tako :wave: