Šta je novo?

Sezampro ADSL problem sa brzinom neta

Mora se zvati korisnicki servis ili im poslati mejl da bi produzili za 10 dana, inace ako se to ne uradi nokom nista.

Mora se zvati korisnicki servis ili im poslati mejl da bi produzili za 10 dana, inace ako se to ne uradi nokom nista.

Potpuno tačno.....ja sam zvao...i rekli su mi da ne ide po automatizmu, jer, obratite pažnju sada..POSTOJE PRETPLATNICI KOJIMA JE INTERNET SVE VREME RADIO NORMALNO...:d....tako da postoji, navodno, spisak onih koji su prijavljivali kvar....njima se automatski produžava...( zanimljivo je da ja nisam na tom spisku i pored toga što sam zvao tri puta )....a ostali moraju da traže produženje pretplate....

....dakle, obavezno zovite..

Ama zbog cega da zovete :) Da li je bitno da li ces uplatiti 5-og u mesecu, ili 15-og :) kad je ista suma u pitanju..

Pa gistro te caste tih 10 dana jer ako ima ista pozitivno u ovoj prici jeste da ti ne iskljuce isti dan net ako ne platish. [ poucen iskustvom drugara kod sbb-a ili ikom-a gde se sutradan gasi net ako nisi platio poslednjeg dana ]

Boris ima pravo !

jer, obratite pažnju sada..POSTOJE PRETPLATNICI KOJIMA JE INTERNET SVE VREME RADIO NORMALNO.

pa evo meni je radio normalno svo vreme i neću ih zvati da kažem suprotno jer mi je glupo oću platiti 11-og ili 21-og kad ti oni ionako daju fore 25 dana nakon isteka da uplatiš. tako da nema nikakve koristi od toga

ali da nas počaste sa jednim paketom na gore mesec dana onda bih zvao of kors:D:d

@Boris Lozac

Ti i dalje ne kapiras.
Dobio si 10 dana dzabe!
Znaci imas pretplatu od recimo 01/01/2010-01/02/2010.
Bio problem , oni ti produze za period 01/02/2010-10/02/2010.
I ti sada placas od 10/02/2010-10/03/2010.
Da ti to nisu produzili ti bi morao da uplatis za 01/02/2010-01/03/2010 mada bi imao 15 dana fore po isteku pretplate da to uradis.

Ako ti to ne odgovara da ti pomere datum, zbog recimo primanja plate, a ti onda bas trazi da ti prilikom sledece uplate ne naplate tih 10 dana , garant ce ti izaci u susret.

Ama zbog cega da zovete :) Da li je bitno da li ces uplatiti 5-og u mesecu, ili 15-og :) kad je ista suma u pitanju..

Sad` ću ti objasnim. Ako 3X imaš neki problem i sva tri puta ti produže po 10 dana, na kraju se skupi mesec free. Meni je npr. ovo 2. put da mi saniraju rane. Kod sledeće frke, ispunjavam gornji uslov, ok? Neću da lipšem bez tog besplatnog meseca, ali stvar je principa. Probaj da ti njima ne platiš mesec, onako bzvz?

@Boris Lozac

Ti i dalje ne kapiras.
Dobio si 10 dana dzabe!

Zaista ne vidim kako :) Ja ionako uvek iskoristim onih 15 dana fore sto imas, dakle meni istice 14-og u mesecu, ja uvek uplacujem 28-og, 29-og, tako sam navikao do sad.. E sad, to sto su oni uradili je isto kao da ti sad nekom pozajmis 100 eura, i vrati ti za 5 dana umesto 15.. :)

edit: @ bobiska

ok, tako vec ima smisla, ali treba skupiti 3 problema.. :)

Poslednja izmena:
Ajd da probam jos jednom:)
Neki provajderi ti odmah po isteku pretplate iskljuce net , znaci imas placeno do 01/01/2010 ako ne platis taj dan gubis net i cao.
Sezam ti ostavlja ukljucenim net do 15 dana po isteku pretplate.Gledaj na to kao na neki grejs period , ali kada uplatis npr. 15-og dana , pretplata ti se vezuje za kraj poslednje pretplate a ne za datum kada si uplatio ili za kraj grejs perioda.
Primer
01/01/2010-01/02/2010 za sledeci paket imas fore +15 dana da platis znaci do 16/02/2010 ali kada platis , taj paket ti ide od 01/02/2010-01/03/2010
Ovo sto su oni uradili jeste
01/01/2010-01/02/2010 , oni plate 10 dana , znaci sada ti paket istice 11/02/2010 i na to imas onih 15 dana da platis znaci sada do 26/02/2010 i kada uplatis paket ti ide od 11/02/2010-11/03/2010
Valjda ce sad biti jasnije , da nije prevara.
Ako i ovo deluje sumnjivo , trazi da ti umesto 10 dana produzetka , umanje iznos pretplate za tih 10 dana i miran si ;)

to bi bilo super da je tako, da su oni produzili vreme kad mi je isticalo 20-tog, na 30-ti ali ne, meni samo pise pocinje pretplata 20-tog kao da sam uplatio sledeci mesec, imam da ostavim ovako da vidim kad ce sistem da mi posalje poruku da mi istice net za 5 dana, evo i stanje opet:
Pretplata P_ADSLHome_a1024 Ističe 20 Mar 2010 16:00:00
Sledeća pretplata P_ADSLHome_a1024 Počinje 20 Mar 2010 16:00:00

pa evo meni je radio normalno svo vreme i neću ih zvati da kažem suprotno jer mi je glupo oću platiti 11-og ili 21-og kad ti oni ionako daju fore 25 dana nakon isteka da uplatiš. tako da nema nikakve koristi od toga
ali da nas počaste sa jednim paketom na gore mesec dana onda bih zvao of kors:D:d

Isto je i meni radio "normalno" i isteko mi 02.03. a uvek ga placam 10. ako me ne uhvati vikend

@pilauda

Pretpostavljam da prikazuje samo istek tekuce pretplate, jer i meni prikazuje da istice 15/03/2010 , verovatno ce posle da prebaci za 10 dana.

Evo mog rezultata HOME 1024 uglavnom varira od 1-21 :)

Kuci imam HOME 2048 i retko kad predje 1,5MB/s

To speedtest zeza.Meni na poslu prijavljuje 80 megabitni net.Kamo lepe sreće.

Ma da realno je situacija skroz drugacija nazalost :( Ne znam sta je za SezamPro dokaz da nesto sa protokom nije OK?

Zaista ne vidim kako :) Ja ionako uvek iskoristim onih 15 dana fore sto imas, dakle meni istice 14-og u mesecu, ja uvek uplacujem 28-og, 29-og, tako sam navikao do sad..

svaka tebi čast kad ne kontaš nešto ovako jasno & jednostavno :)

meni je Sezam radio nešto lošije nego inače, ali ne bih rekao d aje bilo baš katastrofa. u svakom slučaju, cim mi da se žalim ;)

Ovo o cemu prica Boris Lozac uopste nije losa fora, tako ispada da placa 30 dana a svaki put za tu cenu dobije 45 dana, samo ne znam da li ce to Sezam tolerisati u duzem periodu?

Pa tolerise vec duze vreme :).

Evo tek sada vidim da su i meni poslali email, kao odgovor samo na zamerku da net ne radi. Produzili su i meni net 10 dana. Korektno:).

Pa nije bas tako, treba procitati sta pise u mailu koji se dobija svaki put kad prekoracis period placanja.

NPR.

Poštovani,

Prema našim podacima, Vaša P_D@HFLAT_b1024 pretplata je istekla dana 16/02/2010 u 20:00:00 sati i niste je obnovili èime je automatski prestala moguænost korišæenja servisa.

S obzirom na moguænost da ste bili spreèeni da pretplatu obnovite kao i da Vaša uplata nije još stigla do nas, obezbedili smo da servis i bez aktivne pretplate neometano koristite sledeæih 15 dana kao da je pretplata veæ obnovljena.

Sto znaci da je recimo u mom slucaju pretplata istekla 16/02/2010 i da mogu net da koristim jos 15 dana, ALI kada uplatim sledecih mesec dana, period obracuna se racuna od 16/02, a ne od 31/02.

Tako da....

Obrni okreni placas mesec dana, a ne 45, bilo bi suvise ocigledno i naivno da to moze tako kako je Boris Lozac napisao ;)

Pa to moze jedino da znaci ako ces na kraju meseca da odesh od njih ali ako je tako duzi period tipa godinu dve dana kakva je razlika ? Ja uvek cekam 15-ti u mesecu da platim SVE racune odjednom i nikada do sada mi se nije desilo da mi ukinu net. Boli me uvo kako oni racunaju mesec kada im sa moje strane uvek stigne uplata...

Stvar je jasna, da je to tako kao sto kazes @Marko S, onda bi sledeceg dana iskljucili adsl kao sto to rade na SBB-u. Ponavljam meni se to za 2 godine ni jednom nije desilo, i ni jednom nisam platio "na vreme" jer prosto mrzi me da idem 10 puta u postu [ i ako moze sve preko net-a da se odradi lol ]

I da...mora da vam stoji na stranici Moj Sezam -> Stanje Racuna da su vam produzili, tj. stajace taj novi, "pomereni" datum...AKO su vam produzili. Ako ne pise tako - intervenisite. :) Takodje cete dobiti i 17 SMSova i 3:20 dial-up-a. :d (ovo sve za 1mbit-ni paket)

Eto, meni nisu produzili. Moguce zato sto uvek redovno platim pre prvog u mesecu... Tako da mi tih 10 dana ionako ne bi mnogo znacilo, ali bilo bi lepo da sam barem dobio neko obavestenje za to, a ne samo ono sto sam postovao vec pre koji dan.

Obrni okreni placas mesec dana, a ne 45, bilo bi suvise ocigledno i naivno da to moze tako kako je Boris Lozac napisao ;)

Ama nisam ja napisao :D ja pisem da je glupost zaliti se za tih dodatnih 10 dana, kad ionako imate 'gratis' 15 svakog meseca...

Ti se, Borise, namerno praviš glup ili šta? ;)

Onaj ko pretplatu plaća fiksnog tog-i-tog dana u mesecu, bez obzira kad stvarno ističe, verovatno ovih deset gratis neće osetiti SADA. Ali kroz pola godine ili godinu, ako se ovakve havarije ponove, možda će sve zajedno dobiti još dvadeset dana, ko zna. E tada će osetiti, jer će se svi ti gratis dani sabrati i preliti pretplatu u naredni mesec. Tog meseca, dakle, neće morati da plati pretplatu UOPŠTE.

Moram da kažem, da kad god sam imao problem sa internetom žalio sam se njihovoj službi i uvek su mi odobravali produženje pretplate, tako da za ove 3 godine mi je pretplata produžena sigurno za 2 meseca, ako ne i duže, i na gubitku nisam ni jednog uplaćenog minuta, pa mogu da ih ovde i javno pohvalim i da kažem da su po tom pitanju izuzetno korektni, za razliku od drugih provajdera koji te i ne konstatuju.

Opet problemi?

1024/128kbps, 12:24, SezamPro. Ping katastrofa.

744750854.png

Na poslu:

Kod kuće:

Mada iskreno, osim ovog speedtesta,ja ne vidim nikakve probleme.Download i surf idu sasvim normalno.

Vrh Dno