Šta je novo?

Sezampro ADSL problem sa brzinom neta

Definitivno ću preći na Telekom, pa kako mi bude, čekam samo prvu novu akciju u Telekomu pa prelazim, a oni nek nude ovako smešne akcije drugima.:party:

U Telekom već imaš 2 akcije u toku:
1. Ugovor na 1g, prvi mesec besplatno, besplatni razgovori u "lokalnoj" fixnoj mreži (npr, ako si u Bg, svi razgovori sa Bg su besplatni)
2. Studentska akcija, ugovor na 1g, prva 3 meseca besplatno, po ceni 1Mbit dobijaš 4Mbit
("prvi mesec gratis" znači sledeće: ako danas (20.05.) potpišeš ugovor, besplatno je samo do 31.05. - znači, samo tekući mesec, a ne 30 dana od potpisivanja ugovora)

Moja devojka je uzela prekjuče ADSL kod njih pa zato znam...

Edit: za ovu drugu moraš da imaš nekog studenta u porodici (ti, brat/sestra, deca...) i da poneseš index.

Mozda ovo nekog moze da interesuje naisao sam na ovaj sajt koji prilicno detalnjo opisuje stanje vase internet konekcije. Pa ce mozda pomoci i oko problema sa nasim provajderima...tj. moze da otprilike detektuje sta sve rade i oni i vi :p...

http://n3.netalyzr.icsi.berkeley.edu

Pozdrav,
N

Da li neko ima problema sa netom danas ?
Oko 13H su poceli problemi koji se manifestuju ekstremno slabim protokom, stranice mi se otvaraju po 2-3 minuta a onda odjednom sve naprasno proradi do nekog novog zagusenja.
Neko?

Rodjak mi se malopre zalio da ne radi (Sezam, naravno).

Aj i ja da dozivim da mi vektor radi a sezam ne radi haha

Potpisujem , ne radi net , ne radi im web portal ...

Proradio sajt na trenutak, pisalo je radovi na optickoj infrastrukturi... Kad sam probao da otvorim info i da vidim do koliko su radovi, sajt je ponovo bio down...

I sutra (ustvari vec danas) od 00:00 do 03:00 ocekujte ove zaebancije..

Idi hbte, kako je ruzno kad ne najave iskljucenje, a da ne pricam koliko je NEPROFESIONALNO.

Sinoc sam pola sata gledao sta je, proveravao podesavanja, restartovao ruter, restartovao komp... Strasno...

Radovi su u Bulevaru gde je NOC Sezamov,premestani svi kablovi,pa i optika...to je razlog...a koliko sam video na njihovom sajtu je bilo najave za ovo.....http://moj.sezampro.rs ....

Ljudi da ne otvaram novu temu, imam problem sa lagom u igrama, uzeo sam juce iz sezama tp link 8840T ruter sa 4 porta, znaci na konexant modemu je sve bilo normalno ali sam morao da ga promenim jel je zabadao nenormalno, a sa ovim muke, kazem lag lag i samo lag, ne podnosljivo je, jel moguce to nekako srediti ili da ga vracam?

Šta reći... paket HomeMAX(MIN) :mad:

866690763.png

19750587.png

da li još neko ima problema sa downloadom preko sezam adsl-a ? u poslednje dve-tri nedelje šta god da skidam sa megauploada, hotfile ... mi je brzina duplo manja nego pre... imam ADSLHome_b2048 paket a npr. pre sam sa megauploada skidao otprilike u proseku 200 kb/s a sada teško prelazi 120, kod hotfile je još gore...

jesi probao da skidas direkno sa nvidinog sajta?, ako ti tamo brzina upola manja nego sto bi trebala onda su krenuli sarping da ti rade na nalogu, to kazem pod uslovom da skidas non stop nesto sa torrrneta ili magauploada!!!

ovo ti kazem iz iskustva jer sam ja otiso od njih bas iz tog razloga sto su mi klali brzinu!

Network bandwidth measurements (?): Upload 110 Kbit/sec, Download 230 Kbit/sec
Your Uplink: We measured your uplink's sending bandwidth at 110 Kbit/sec. This rate could be considered somewhat slow, and may affect your user experience if you perform large transfers.

Your Downlink: We measured your downlink's receiving bandwidth at 230 Kbit/sec. This rate could be considered quite slow, and will affect your user experience if you perform large transfers.

Network buffer measurements (?): Uplink 6800 ms, Downlink 6400 ms
We estimate your uplink as having 6800 msec of buffering. This is quite high, and you may experience substantial disruption to your network performance when performing interactive tasks such as web-surfing while simultaneously conducting large uploads. With such a buffer, real-time applications such as games or audio chat can work quite poorly when conducting large uploads at the same time.

We estimate your downlink as having 6400 msec of buffering. This is quite high, and you may experience substantial disruption to your network performance when performing interactive tasks such as web-surfing while simultaneously conducting large downloads. With such a buffer, real-time applications such as games or audio chat can work quite poorly when conducting large downloads at the same time.

Sve ovo gore je sa crvenim, bochnim upozorenjem.
Evo rezultata sa Banjice, Paket Home 1024.
Online igranje prava muka.
Pozdrav
PS
Program za testiranje je
http://n3.netalyzr.icsi.berkeley.edu/

Procitah sve i na kraju mi opet nedostaje jedna informacija :)

Da li se potpisuje ugovor na godinu dana (pa 6 meseci imamo duplu brzinu), ili moze da se potpise i na 6 meseci, i za tih 6 meseci imamo duplu brzinu ?

Godinu dana, 6 meseci dupla brzina.

nema potpisivanja ugovora
takodje ubuduce ce slati i uplatnice na kucnu adresu

nema potpisivanja ugovora
takodje ubuduce ce slati i uplatnice na kucnu adresu

kako nema podpisivanja ugovora?

mom kolegi kada su ponudili uslugu su ga zvali na telefon i rekli mu ovako da podpise ugovor na godinu dana sa njima i dobice 6 mesecu duplu brzinu (ima 1 mb paket) ili ako nece da mu umanje racun za odredjenu svotu novca, e sada to oko umanjenja racuna nisam ga pitao jel i za to mora da se podpisuje ugovor ili je to onako a verujem da nije ni on pitao a i da je pitao verujem da nebi znali da mu odgovore jer nisu ni oni o tome razmisljali?! mozda i gresim oko toga, ako neko ima neki podatak oko tog umanjenja racuna neka ostavi ovde poruku!!

Mene su danas obavestili telefonom da samo treba da odem u njihovu poslovnicu i da ce mi bez ikakvih uslova duplirati brzinu sledecih 6 meseci.

upravo tako nema nikakvih ugovora
odete kazete da zelite vecu brzinu i to i dobijate narednih 6 meseci
kada vreme prodje pozvace vas i pitati da li zelite da ostanete ili se vracate na stari paket i to je to

marketniska stvar jer racnaju da ce svako ko oseti cari 2 ili 4 mb ostati na tom paketu

Nazad
Vrh Dno