Šta je novo?

Sezampro ADSL problem sa brzinom neta

da, da opet ista prica, meni je surf ok ali download, surf i gejming serveri na nemackim hostovima su katastrofa

Primećujem da ne mogu prebaciti više od 5Kb/s upload iz uTorrent-a. Dakle, konekcija je evidentno sporija.

Ono što mi najviše smeta je nepostojanje apsolutno nikakvog obaveštenja na njihovom sajtu. Navodno, sve radi "kako treba". Obični korisnici ne primete pad od 20-30%, a kada ih pozove neki "napredni" korisnik tehnička podrška nema objašnjenje.

Poslednja izmena:
Opet ocajno radi. Jako slicno kao pre. Download kao da sam na dial-up-u, download sa vise konekcija malo bolji, ping ocajan, torrent manje-vise ok, tj. bez promene (uz napomenu da ja svakako ogranicavam upload na 4KBs :butt: )...

Opet su problemi samo sa nekim rutama... a to njima dokazati je uzaludan posao.

Opet YouTube radi katastrofalno.

Danas sam primetio da Bench opet radi ocajno.. da li je moguce da su ponovo oni isti problemi!

1024/128kbps, SezamPro, 20:42:
745269185.png

Opet ista priča...

Sezam - ista stvar ... Mrzi me vise i da linkam speedtest .... veci upload od dl ... a ping ~300 ... Izgleda da je isti problem ko od pre 10tak dana kad je bila agonija ... Zvao sezam podrsku ... Decko rece da su u telekomu najavili tokom dana moguce probleme (iako nigde na sajtu sezama nista ne pise - a uvek objave...) , i da ako se do jutra ne popravi blablabal ... Vidim ja da je ovo ona prica ... Seci dupe krpi ushi ... I da nista ovde nije zapravo namesteno ... O Srbijo zemljo medju sljivama...

ja im poslao mail, cisto da vide da se ljudi zale opet

Izgleda da se situacija normalizovala. 1024/128kbps, 11:38h

745918248.png

12375107.png

jeste upravu si, dobro je da je ovaj put trajalo nesto krace

Isao da uplatim, traje do 24 aprila pretplata, radovi na unapredjenju infrastrukture.

Ponovo su se javili problemi kod sezama pocetkom aprila, ja imam kod njih 2mb/s, skidanje nekog single linka je doneke normalno 210-215kb/s, mada je ranije bilo preko 230kb/s, a skidanje preko torenta, od kada je telekom najavio neke "popravke", je katastrofa 30-50kb/s, da ne bude zabune ja sa torenta skidam uvek aktuelne stvari gde ima vise stotina seedera...

ne bi mogao da potvrdim tu informaciju, kod mene je sve normalno, da ga ne ureknem

Takodje i kod mene,sve normalno radi....za sada....nece valjda opet da bude problema...

Ja sam nekako resio problem, izbrisao sam utorrent a instalirao BitTorrent i radi sa 90% kapaciteta i to jedino kada skinem neki torent sa arenebg, sa ostalih sajtova skidanje i dalje ide veoma sporo

Ja imam problem sa ADSL prikljuckom 1024/128. Naime, pre otprilike 2 meseca, dok Telekom nije poceo da brlja sa internetom, radilo je sve ok. Sada, kao i tada, postoje 2 racunara u mrezi, jedan je desktop, drugi laptop. Igranje WoW-a na oba racunara u isto vreme, i aktivan download (rapidshare, megaupload itd.) u pozadini, i sve je radilo kao sat. U poslednja 2 meseca, tako nesto je nemoguce. Bilo kakav download da je aktivan u pozadini, ili "ucitavanje" videa na youtube-u, igranje WoW-a je nemoguce. Latencija skace u nebesa! Cim se download zavrsi, ili video streaming, vraca se sve u normalu, tj. latencija se spusta. To se desava i kad se samo na jendom racunaru, bilo da je desktop ili laptop, pokrene WoW (kao jedina multiplayer igra na oba kompa).
Od hardvera nista nije menjano, oba racunara su cista od virusa i ostalih gamadi, jednostavno, internet vise ne radi kao pre. Zvao sam korisnicki servis Sezamproa nekoliko puta. Prvi put sam dobio odgovor da prvi put cuju da se neko zali na ovakav problem, drugi put su mi rekli da ce videti da to poprave i da ce mi javiti. Slao sam im cak i mail, ali niti je taj problem ispravljen, niti me je bilo ko kontaktirao, niti mi je stigao odgovor na poslati mail.
Sad nisam pametan sta da mislim, i sta da radim. Ubedjen sam da je problem "kod njih". Oni se izgleda prave grbavi.
Ima li neko slicna iskustva koja se javljaju u mom slucaju?

I ja imam slican problem zadnjih 2 meseca Sa latencijom. Kontaktirao sam ih nekoliko puta i cak su poslali decka iz tehnicke sluzbe koji mi je zamenio ruter. Ali mislim da se nista nije promenilo zamenom rutera. Doduse, desava se da nekad radi lepo, pa nekad odjednom poludi i tako u krug. Dok mi se pre ova 2 meseca to nikad nije desavalo. Inace, koristim sezam od samog pocetka njihovog adsl-a.

Jel ovo opet pocinje usporenje? Celo popodne mi se muci sa otvaranjem stranica a dl je 10-20 kbs, probano na vise servera.

Heh, a ja mislio da je problem do mene.Ni na poslu, ni kod kuće ne radi baš najbolje.

Da li vam je radio Sezam jutros? Tj. od 08-15h? Ja nisam mogao da se konektujem, stalno mi je izbacivao grešku 718. Zvao sam tehničku podršku oko 12, automat mi reče (parafraziram) da je kvar do Telekoma i da se ulažu silni napori da se to sredi; a na Sezamovom sajtu ceo dan stoji da je "Internet link: OK" (prednosti GPRSa).

Juce je u bloku 63 bio problem sa sezamom dok u bloku 70 ne.

Ko zna sta rade i hvala bogu od sledeceg meseca : pa pa sezam-u :wave:

@darkos

ista stvar i kod mene, a sto se tice brzine 100 kb/s (paket je 1024/128) je non-stop download ali je bio taj problem da ne mogu ceo dan da se konektujem. inace koji broj zoves za tehnicku podrsku?

Torenti mi katastrofa rade na Sezamu zadnjih par meseci! Strašno šta rade sa protokom!

Poslednja izmena:
Evo jedne male digresije na postojeću temu, a tiče se nas starih korisnika. Pisao sam Sezamu povodom beneficija koje dobijaju novi korisnici i pitao gde smo u celoj prici mi stari korisnici! Naime novi korisnici imaju u startu potpisivanjem ugovora na 24 meseca 3 meseca ADSL za 1 dinar, besplatan wireless ruter na korišćenje, dobijaju bluetooth slušalice ili webkameru za dž, plus povlašćenu cenu za inetrent!? A mi smo sve to platili ili dugotrajnim korišćenjem došli do neke od tih beneficija!

Evo odgovora :

Kod:
Povodom mail-a koji ste nam poslali, a vezan je za kampanju za postojece korisnike, u prilici smo da Vam pruzimo sledece informacije:

Kampanja se odnosi na vec aktivne korisnike i podrazumeva da korisnici potpisu ugovor na 24.meseca i na poklon dobiju ili webkameru ili bluetooth slusalicu, 
koji ostaju u korisnikovom trajnom vlasnistvu ili na koriscenje wirelles router bez nadoknade za koriscenje, koji nakon zavrsetka saradnje vracaju.

Super ponuda, ugovor na 24 meseca za webkameru ili bluetooth slusalice!? :mad::mad: Ima li tu logike!?:wall:
Pa bar da su napravili akciju da platiš 2, a dobiješ 3 meseca kao što je ranije bila, a ovo je SMEŠNO!

Definitivno ću preći na Telekom, pa kako mi bude, čekam samo prvu novu akciju u Telekomu pa prelazim, a oni nek nude ovako smešne akcije drugima.:party:

Vrh Dno