Šta je novo?

Seedbox - pitanja, problemi, diskusija i ostalo

Seedbox???

Uskoro planiram da zakupim seedbox, pa me interesuje sta preporucujete za pocetak? Vidim da je aktuelno:

xirvik - SEMIDEDI EXTRALARGE ili sledeci cak
ultraseeds - economy 4
keyweb - premium 09 (po komenterima najkomplikovanije za podesiti)

pa recimo do oko tih 20-30$ za mesec...

ne mogu da postignem sa SBB-a 4096/256

hvala unapred :)

Poslednja izmena:
Ultraseeds izbegavaj u sirokom luku, dosta su ljudi prevarili.
Xirvik po meni preskup, bolja varijanta seedbox4u.

Ultraseeds izbegavaj u sirokom luku, dosta su ljudi prevarili.
Xirvik po meni preskup, bolja varijanta seedbox4u.

Ponuda je interesantna, intreresuje me samo da li je potrebno dodatno podesavanje rtorrent-a ili je sve konfigurisano kako treba?

Da li ima neki jeftin seedbox a da je moguce novac uplatiti putem Intesa internet kartice?

Koliko je jeftin to vec zavisi od tebe i sredstava koje imas, a ja mogu da ti preporucim xirvik (mozda "malo" skuplji), jer sam i ja pocetnik u koriscenju seedbox-a i nisam imao nikakvih problema, koristim ga od 15.4 i do sad sam uspeo da napravim 1.82TB ukupnog transfera (naravno veci deo upload)...

Zasto xirvik, prosto zato sto ima slobodnih servera, na ostalim mestima seedbox4u i diskoverload su bili prebukirani dva dana kada sam ja pokusavao da izvrsim uplatu (ako uspes da nadjes slobodan server super jeftiniji su!).

Da li je neko probao ultraseeds u zadnje vreme? Oce drug da uzme nesto jeftino sa utorrentom

pita me drug :
jel ima neki seedbox koji moze sa master karticom da se uplati ?

Sa sigurnošću mogu da kažem da Master karticom može da uplati seedhost.eu. Ja sam duže vreme koristio njihov Shared2 MAX paket, a zatim kraće vreme Shared2. Bio sam izuzetno zadovoljan uslugom (koriste OVH servere tako da su brzine zaista vrhunske).

Pretpostavljam da bi Master karticom mogao da uplati i većinu drugih box-ova koji omogućavaju plaćanje karticom...

Ljudi, uzeo bih seedbox ali nemam karticu za placanje na internet, a ni PayPal.
Jel postoji opcija da ja napravim paypal, dam nekome pare, a on meni uplati na PayPal ili posalje sa svoga?

Pa sto ne izvadis karticu ?

Ne bih vadio ako ne moram. Ovo mi izgleda kao brza varijanta, a i nisam punoletan. Morao bih da cimam nekoga od mojih za tu karticu.

Paypal account u Srbiji ne možeš napraviti, a i ne treba ti. Plaćaš karticom preko Paypal Checkout-a platnom karticom.

Znači treba ti neko sa Intesa platnom karticom (ogromna većina koristi njih za plaćanje preko neta, i rade super) da ti njemu uplatiš na karticu, a on uplati za tebe online.

Seedbox

Evo, i ja da preporucim jedan seedbox...

Adresa je www.customseedbox.com

Upravo zavrsavam mesec dana koriscenja ovog seedbox-a i mogu reci da sam skroz zadovoljan. Uzeo sam njihov najmanji paket koji kosta 13 australijskih dolara za mesec dana. To je otprilike 8 eur. Platio sam preko Moneybookers-a tako da je i to jedna od pogodnosti za nas iz Srbije.

Uz ovaj paket se dobija 70 GB prostora na disku, neogranicen broj torenata i neogranicen protok. Znaci, ubedljivo su najjeftiniji za ono sto nude. E, sad sto se tice protoka, citao sam da je maksimalno 3 TB ali nisam siguran. Na njihovom sajtu pise da je neogranicen mada napominju da mogu i da ga ogranice. I ako je prostor na disku 70GB ja nikad nisam koristio vise od 20-30GB i za mesec dana mi je upload preko 2 TB :)

Kao interfejs koristi se ruTorrent koji izgleda potpuno isto kao i uTorrent pa ce i pocetnicima biti lako da se snadju.

Support je brz i odgovaraju u roku od 2-3 sata. Meni se samo 2 puta za mesec dana desilo da se izgubi konekcija i sve su resili za par sati.

Toliko o tome.

U svakom slucaju, preporucio bih svima koji koriste privatne trakere da uzmu bilo koji seedbox i mirni su. Sa upload-om u Srbiji vise cete struje potrositi seedujuci jedan Dvd nego sto cete potrositi na mesec dana seedboxa i dobiti par terabajta upload-a. :) :type:

Dragi ljudi, iznajmio bih (ako se tako uopšte i kaže) seedbox na mesec dana (za početak) pa me zanima ako može neko sa mnom da podeli iskustva o ovome. Najbolje bi bilo ako neko trenutno koristi neki seedbox da mi kaže kako funkcioniše, kako se podešava, koje su brzine na nekim trekerima, kako da uplatim, kako da me ne zeznu...

Znači, kao detetu od 7 godina, ako vam nije teško. Dolazi u obzir i neko zajedničko iznajmljivanje (to bi čak i najbolje bilo, dok se uhodam). Svaki predlog je dobrodošao. Samo imajte na umu da ne mogu silne pare da izdvajam, što jeftinije to bolje. Ako ću sa nekim od 50e da nabijem 5TB upload a sa nekim od 15e 1.5TB, ići ću na jeftiniji.

Unapred zahvalan.

Vrh :)
Vidim da nema u ponudi pa ne mogu ni da proverim, kako se plaća? Koja mi kartica treba?

Ortak uplatio paypalom... i pogresio sam, uzeli smo onaj od €11.83 EUR, 100gb prostora i 100/100 veza.

Vidim trenutno nema nijedan u ponudi, pa ako te ne mrzi mozes da se strpis da se neki pojavi, a mozes i ovde da pogledas ponudu.

http://www.diskoverload.com/seedboxes.html

Bezveze što je paypal... Može li na neki drugi način? Kaže da primaju "all major credit cards", šta li im to znači? Poslao sam im mail pa će valjda odgovoriti. Hvala!

Bezveze što je paypal... Može li na neki drugi način? Kaže da primaju "all major credit cards", šta li im to znači? Poslao sam im mail pa će valjda odgovoriti. Hvala!

Nije problem što je PayPal, to možeš da rešiš imaš i temu o tome, potrebno je da imaš neku karticu, ako nemaš Intesina INTERNET kartica će ti biti sasvim dovoljna, podneseš zahtev i dobiješ je za 15-20 dana (ne plaća se ništa i nisi obavezan da imaš novca na računu, naravno možeš da potrošiš samo ono što imaš na računu, u minus ne možeš :) ), sve transakcije su u evrima tako da ti je najispaltivije da evre imaš na računu onda kad planiraš nešto da kupuješ-plaćaš...

PayPal nalog napraviš sa svojim podacima samo za zemlju staviš Bosnu, Mađarsku, Hrvatsku i u trenutku pravljenja naloga i vezivanja za karticu moraš na računu da imaš 2 evra (manje ali za svaki slučaj), od čega će ti oni uzeti samo na proveru određeni iznos, koji kasnije vraćaju ako je sve u redu (10-15 dana najviše), a potom :banana:

A na kojoj kartici (za paypal)? Može ta intesa internet?

A na kojoj kartici (za paypal)? Može ta intesa internet?

Nisam baš najbolje razumeo šta pitaš?!

Kada unosiš svoje podatke za nalog na PayPal-u, moraš da uneseš i broj platne kartice (recimo Intesa internet) sa koje se sredstva skidaju prilikom transakcije.
Znači kod Intese otvoriš racun i odmah dobiješ karticu za taj račun koju koristiš da bi uplatio sredstva na taj račun, a za 15-20 dana dobijaš Visa Internet karticu, sa kojom možeš da plaćaš na (ili preko) netu/a. Nalog na PayPal-u vezuješ za Visa Internet karticu (znači u odgovarajuće polje upišeš broj sa kartice prilikom pravljenja naloga na PayPal-u)...

To sam i mislio, nisam se lepo izrazio. Koja kartica se koristi za plaćanje preko paypal-a. Hvala!

Pozdrav,
danas sam dobio intesinu internet karticu pa bih da uplatim neki seedbox i to do 20E (toliko imam na racunu),
zanima me koji posto su (a vec su predlagani drugim clanovima): http://www.overloadhosting.com/whmcs/cart.php, http://www.diskoverload.com/seedboxes.html, http://www.customseedbox.com/plans, nedostupni tj nema nista slobodno.

Sta mislite o ovom: http://www.seedplace.org.uk/cart.php?gid=3 (seedbox), a sta o ovome; http://www.seedplace.org.uk/cart.php?a=confproduct&i=0

Predlozite mi nesta

Hvala

Poslednja izmena:
Ja po drugi put koristim Santrex seedbox i prezadovoljan sam. Puste min. 10 dana poslije isteka roka (ukupno oko 40 dana). Brzine odlične, neograničen br. torenata.

Ja sam i dalje na www.bytesized-hosting.com. Toliko sam se navikao da imam seedbox da mi je nezamislivo torrentovanje bez njega. Brzine su vrhunske, podrska je brza i vrlo kvalitetna, neogranicen broj torrenata, VNC, VPN, moguce je cak koristiti i news na njemu. Takodje, protok je stvarno neogranicen.
Mislim da 10 meseci koriscenja bez ijednog problema govori o kvalitetu :)
Ako nekoga interesuje nesto specificno, slobodno mi posaljite pp.

koliko dugo treba da se aktivira setup kod Santrex-a, uplatio sam u nedelju (oni kod kojih sam hteo nisu bili dostupni, ili nisu hteli da prihvate intesinu karticu) i jos uvek nista, sinoc sam im poslao e-mail i opet niko nista

Vrh Dno