Šta je novo?

Seedbox - pitanja, problemi, diskusija i ostalo

Trenutno koristim overload hosting seedbox, najjeftiniji, i uskoro mi ističe prvi mesec. Za sada imam 1.5TB upload na bit-hdtv, 2.8TB na hdme, i još 2-3TB na ostalim trekerima koje manje koristim. E sad, meni više baš i ne treba pa bih nekome prepustio da nastavi da ga koristi jer se dosta čeka na uspostavljanje novog a možda ga i ne ugrabite, a možemo i da ga delimo po pola. Ako ima neko zainteresovan neka mi se javi na pm.

Koristim santrex-ov seedbox, sve fino radi bar za sad, medjutim imam jedan problem a to je;
kad downlodujem sa nekog sajta (npr. HDME) u mom accountu se to prikazuje ali se ne prikazuje
sto se uploaduje

da li rutorrent treba nesta da se prepodesava - iskljucio sam Enable DHT Network

"The Stig" hvala upravu si, tek sad se je prikazalo za 100% skinute fajlove,

a sto se tice rutorrent trebali tu sta dirati

Ok, hvala
da li treba da ukljucim Enable DHT Network posto sam ga iskljucio (a iskljucio sam ga zato sto mi je iskljucen i u utorrent-u)

Ja sam i dalje na www.bytesized-hosting.com. Toliko sam se navikao da imam seedbox da mi je nezamislivo torrentovanje bez njega. Brzine su vrhunske, podrska je brza i vrlo kvalitetna, neogranicen broj torrenata, VNC, VPN, moguce je cak koristiti i news na njemu. Takodje, protok je stvarno neogranicen.
Mislim da 10 meseci koriscenja bez ijednog problema govori o kvalitetu :)
Ako nekoga interesuje nesto specificno, slobodno mi posaljite pp.

Da dodam svoja iskustva (i potvrdim gore navedeno) sad kao relativno iskusan dvonedeljni seedboxer :d - bio sam hrabar, doduše, pa sam uplatio bez da sam pitao išta, ali za 13.5e mesec dana 110GB + VNC do mašine pa može i da se kreira torrent bez dovlačenja, meni dosta, mada tu svašta još može da se uradi, praktično se dobija server sa 110GB, ali nisam previše istraživao, koristim za seed samo. Možda sam za neke torente imao bolji UP na xirviku ili je samo bio splet okolnosti ko je vukao - probao sam onu 1-week varijantu za ~5USD, ali me tamo opasno smorilo samo 20GB prostora. Setup manje više isto odrađen kod oba, nekih 3-4h posle uplate, mada sam na bytesized imao problem sa paypal plaćanjem. Admin odgovara na mail posle desetak minuta, na IRCu skoro odmah (odvojene situacije), dakle support skroz OK.

U prilogu screen, ne tvrdim da niko nema veći :d, već samo kao ilustraciju. Preporuka i sa moje strane.

Prilozi

• bs.png
    bs.png
    34.5 KB · Pregleda: 105
Poslednja izmena:
Kakvo je stanje sa Xirvikom trenutno? Kako sljaka ?

Mislio sam da uskoro uzmem jedan dedi box. Pa gledam kod xirvika ima jako privlacnih ponuda.

@Stig: Pa cim je dedi mora da bude citav server ;) Ako ides na dedi, probaj preko nekog da sredis OVH server(najbolji po mnogima iz p2p sveta,al zaebani za zakup posto moze zakup iz samo odredjenih zemalja), Hosting IE (ovi su skupi,al vrede bukvalno svaki cent,brzine maximalne,odlican support mada nema potreba za njim jer sve radi full ;))

Koliko vremena treba da aktiviraju nalog? Uplatio kod http://pulsedmedia.com/ jos juce.
Ako sam dobro shvatio, sve se radi iz browsera?! Ja na njihovom site-u ne vidim nigde kako da pristupim webUI-u.

Jel vidis da pise Setup within 48hrs znaci sacekaj malo:)

^ Ufff ovo je jako dobro ponuda.

ovo je dedi.

Ljudi, kako mogu da napravim torrent na ovom ruTorrentu? Imam diskoverload, ako nesto znaci.

Naime, gde treba da stavim podatke da bi mogao da ih izaberem pod source?

Nikako, treba da se instalira neki plug-in, a ti samom serveru nemas pristup. Pitao sam administratora da mi instalira taj plugin ali mi nista nije odgovorio.

Koliko se secam ne treba nikakav plugin, samo treba da se ukuca lokacija na serveru gde se nalazi fajl ili folder od koga treba da napravite torrent. Takodje i ja sam koristio diskoverload.

Radi ovo da se ukuca lokacija. :D
Totalno neintuitivno, ali sta ces.
Hvala momci.

Proradio i meni seedbox, pulsmedia ...
Za sada zadovoljan, uzeo sam najmanji paket ...

Koji odnos seeders - leechers bi trebao da bude, da bi se dostigla puna brzina uploada?
Kad su mi ukljucili islo je jako lepo, sad jedva da prelazi 1mb/s. Probao sam i sa file-ovima gde ima brdo leechera (a i seedera) al isto.
Na hd-torrents i na hdme uvek je mnogo vise ovih sto seeduju ...

Nema pravila , Zavisi od brzine seedera
Ja nekad od jednog povucem 10Mb a nekad od njih 20 nemogu ni pola Mb

Ja sam za ovih mojih skromnih tri dana iskustva zakljucio da je najbolje da dodas torent dok je jos svez - najpovoljnije samo sa jednim seederom. I naravno ne jedan, dosta ih naguraj.

Vrh Dno