Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2024) [nije tema za EON box i aplikacije]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
vazi samo za optiku ili?
Upload od 200-300-500Mbps nije moguć na trenutnoj SBB Coax mreži, tako da nema nikakvog smisla da nude ove veće brzine korisnicima koji ne koriste optičku mrežu. Takođe 1Gbps download je prilično teško ostvariti - svi korisnici na jednom CMTS-u imaju ukupno 1.6Gbps koje dele između sebe.

Mogli su download malo da povećaju ako već up ne mogu coax korisnicima!

Generalno ne mora, danas je sve preko 300mbita overkill. Nego plaćamo isto a brzina 2x manja.

Ja imam mogućnost da doplatim i za 1000 Mbps i za 10 Gbps, ali realno ne treba mi - sve završavam sa 500/500 Mbps :)

Ipak su posle dva dana od podnošenja zahteva na mojsbb promotivno ubrzali net na 300/150. Lepo!

Poslednja izmena od urednika:
Ових дана и ја улазим у ринг за борбу за што боље услове за продужење уговора. С обзиром на то да сам корисник од самог почетка пружања услуге телевизије ван мреже, што би једном приликом @shamanNS рекао "D3i legacy", реално тренутно имам одличне услове за Light TV OTT пакет:
  • све регуларно из пакета за цијену претплате од 1.649 дин. (била је 1.499 па су од марта 2023. повећали свима за по 150 динара)
  • 2 STB-а без плаћања ренте (SDOTT0202 + CHOTT0102)
  • Cinestar TV додатак

Позвао сам их сам, уговор ми истиче 01.09. па рекох ако се не договоримо за неке нове погодности да 01.08. поднесем захтјев за раскид због отказног рока и испровоцирам службу са највећим овлашћењима да ме позове. У првом разговору сам одмах скратио причу и замолио дјевојку из кол центра да ми не објашњава шта све може да ми понуди, јер тренутно сигурно имам боље услове него што она може да ми одобри, на шта се она само насмијала и рекла да ће евидентирати да сам одбио првобитну понуду за продужење :)

Сутрадан ме је позвао оператер продајног тима и након мог објашњења да ми Супернова уз оптички интернет пакет даје безобразно добру понуду да узмем и ТВ и плаћам то све по цијени за коју од СББ-а узимам само ТВ услугу, те да немам никакву економску рачуницу да задржавам њихову услугу, рекао да је највише што може да ми да да све остане овако како јесте, по истој овој цијени да имам исте услове као досад и потпишем нову уговорну обавезу, на шта сам ја пробао да додам и замјену најстаријег SDOTT0202 бокса најновијим SDSTB02, што је он глатко одбио рекавши да се не дају корисницима него су још увијек у тестној фази за поједине кориснике, а нису стављени на располагање за било кога и то је то. Захвалио сам и рекао да морам да размислим, а реално ћу 01.08. да учиним оно што сам планирао од самог почетка, поднесем захтјев за раскид и чекам позив и финалну рунду преговора :)

Е сад, искрено не знам шта бих тражио као уступак за продужетак а да то буде реално остварљиво :unsure: Можда да пробам са:
1. захтјевом за Full TV OTT пакет по истој овој цијени, јер реално разлика овога што сад имам и Full пакета су само додатни SportKlub канали и више садржаја у видео клубу, чак имам и додатни бокс без ренте што није понуђено ни у једном пакету
2. да инсистирам на замјени бокса новим уз исте услове
3. да пробам да тражим откључавање комплетног SportKlub пакета, уз остале исте услове а после пар мјесеци да инсистирам на замјени најстаријег бокса, уз унапријед одрађене акције пријаве неправилности са старим...

Предлози? :)

Jel našao neko negde zvaničan info za ovo promotivno povećanja brzina na optici? Da ne bude uskoro pošto ste kliknuli složili ste se da vam je nova cena nakon isteka promo perioda 2x veća :)

@pastir89 Nemoj da menjaš SDOTT0202 (najbolji model Eon boxa, bre 😂😂) , ako baš hoćeš nešto da menjaš bolje menjaj taj CHOTT0102.

3. да пробам да тражим откључавање комплетног SportKlub пакета,
Ovo je pre 2 godine uspeo da dobije @Gileb koji je takođe "D3i legacy" korisnik. Znači tražio umesto buđavog Pink paketa koji su mu nudili da dobije sve SK kanale / da mu daju taj Hit? beše li paket.

Jel našao neko negde zvaničan info za ovo promotivno povećanja brzina na optici? Da ne bude uskoro pošto ste kliknuli složili ste se da vam je nova cena nakon isteka promo perioda 2x veća :)
Ja sam od korisnicke sluzbe dobio odgovor da rade na povecanju brzine. Jedino sto me “buni”, da su digli brzinu sa 600 na 1000 i ako bi tako ostalo, onda vise ne bi mogli da prodaju u giga gradovima da za dodatnih 1000din mesecno, korisnik ima 1000mb/s.

Bio sam u poslovnici, sačekaću tačno 30 dana pre isteka pa upit službi da razgovaramo. Poslovnica i dalje nema nikakva ovlašćenja za ponude koje mene zanimaju. Takođe, u poslovnici ne znaju ništa o povećanju aplouda, osim što su ga videli i u svojim mojsbb nalozima. Jasno je naznačeno da je 0 din, sve drugo bi bila zloupotreba i siguran sam da SBB to sebi ne bi dozvolio. Ako, pak, bude problema, iskoristiću svoje članstvo u Efektivi da napravim spektakl. :cool: Ali neće biti potrebe, nije to Telekom da naplaćuje novogodišnji HBO ako se po isteku promocije ne pozove call centar.
Ja sam od korisnicke sluzbe dobio odgovor da rade na povecanju brzine. Jedino sto me “buni”, da su digli brzinu sa 600 na 1000 i ako bi tako ostalo, onda vise ne bi mogli da prodaju u giga gradovima da za dodatnih 1000din mesecno, korisnik ima 1000mb/s.
Možda postoji računica da će bolje proći sa prodajom EON Premium te brzine nego s dodatkom koji verovatno nisu masovno uplaćivali.

Poslednja izmena:
SBB POVECAO BRZINE KORISNICIMA NOKIA RUTERA
EON Light Duo - sa 150/15 Mbps na 200/100 Mbps
EON Light - sa 200/20 Mbps na 300/150 Mbps
EON Full Duo - 200/20 Mbps na 300/150 Mbps
EON Full - sa 300/30 Mbps na 500/250 Mbps
EON Premium Duo - sa 400/40 Mbps na 600/300 Mbps
EON Premium - sa 600/60 Mbps na 1000/500 Mbps
  1. Dovoljno je da korisnik uključi prekidač pored opcije "Promotivna Brzina - 0 din/mes" i nakon 1-2 minuta će se njihov ONT ruter automatski restartovati i biće aktivna nova brzina, koja će se takođe pojaviti i na Moj SBB portalu. Ukoliko do aktivacije ne dođe posle 15 minuta, potrebno je da u okviru opcije Uređaji > Internet > Nokia G-2425G-A odaberu opciju Restartuj i sačekaju da se ONT restartuje. Gašenje ONT-a iz struje nije isto kao restart preko Moj SBB portala, zato što restart preko Moj SBB portala radi reprovisioning uređaja.
ako moze mala pomoc. nema opcije za reset nokia rutera. a kada se resetuje preko dugmeta ili izvuce kabl nista i dalje ne radi. izbacuje serverska greska. i stoji i dalje 600/60.

nama obicnim smrtnicima (koji nemaju optiku) i dalje stoji

1721376950770.png

:)

mogli bi i nama da stave da je cena 0 din/mes, kapiram da ima dosta korisnika koji ne bi ukljucili / nikad nisu ni usli u mojsbb ;)

Da li se kao nov korisnik računa osoba ili adresa?
Kevi ističe ugovor, zvali su sa nekim benefitom, još moram da saznam kakvim, ali lako ćemo da iskombinujemo da se na neko novo lice vodi ugovor za tu istu adresu.

nama obicnim smrtnicima (koji nemaju optiku) i dalje stoji

Pogledajte prilog 450749

:)

mogli bi i nama da stave da je cena 0 din/mes, kapiram da ima dosta korisnika koji ne bi ukljucili / nikad nisu ni usli u mojsbb ;)
Ne znam da li mogu da i nama koji nismo na optici mogu da povecaju na ove brzine interneta jer SBB jos koristi docis 3.0. Neka neko ko ima informacije napise da li ce i nama koji nemamo optiku povecati brzine interneta.

Ne znam da li mogu da i nama koji nismo na optici mogu da povecaju na ove brzine interneta jer SBB jos koristi docis 3.0. Neka neko ko ima informacije napise da li ce i nama koji nemamo optiku povecati brzine interneta.
Ima opcija, ali je "cijena sitnica" ;)

sad da li postoji mogucnost, to je pitanje...

I jos zanimljivo, preorah ceo SBB sajt i nadjoh jedino informaciju da je optika 50% od cene, ali nigde kolika je cena...

Kevi ističe ugovor, zvali su sa nekim benefitom, još moram da saznam kakvim, ali lako ćemo da iskombinujemo da se na neko novo lice vodi ugovor za tu istu adresu.
Uglavnom mislim da vezuju za adresu.Iako ti možeš da radiš neke kombinatorike kao što je npr kod mene slučaj,kuća,3 ulaza,2 brojila,2 prezimena.Pa u tom slučaju mislim da može kako mi reče jedan terenac iz sbb.
Ali opet moraš na raskid ugovora,pa da opet dolaze momci da instaliraju to.
Mada lično nisam se zaludjivao sa tim već predjem u susedni tabor pa tako u krug.

U vezi onog pilicarenja, 18 meseci rekli a sad kao 16 po dinar... Poslao mail plus pismeno u poslivnici... Videcemo sta ce odgovore...
Sad vidim koliko je i ovaj Sbb jadan i cemeran...26.1 2023. potpisem ugovor, optika, promocija za nove korisnike 18 meseci dinar, plus 10 puna cena... Sve lepo ide i sad poce stize racun... Zovem pitam sta kako otkud sad, pa kaze istekli je 16 meseci (SESNAEST)... Alo bre ima 18 po dinar... Ne ja ovde vidim 16 kaze.. Mpa dal je realno da su me zaje..li jajare i poturili 16meseci...a sad ne mogu pronadjem ugovor, sto je i verovtano upisano nekom skrabotinom... Pre toga su jos 2 meseca unapred isli od VRATA DO VRATA i kumili da se predje kod njih nudeci tih 18 meseci... 🤢 Povraca mi se od njih, kukace, molice, procice itih 10 meseci
Konacno stigao ugovor na mail... I dalje se drzi neka curka posaljilac onog sistema, veruj meni a ne svojim ocima... Lepo se vidi, 6 meseci test period, plls 10 pa PODEBLJANO 2 umesto 0... Uvecajte, lepo se vidi nula ista kao neka nula ispod kako pise, a dvojka totalno drugi broj i podebljana... Meni dosta😎 ako ne ukljuce usluge u roku 24h kako sam im napisao, dobijaju tuzbu a za vestaka je ovo sitnica sa brojevima i momentalno cu pismeno raskinuti ugovor sa moje strane zbog nepostovanja aneksa i iskljucivanja usluga... Kakvi pilicari majko moja...

Prilozi

• Screenshot_20240719_132922_Drive.jpg
    Screenshot_20240719_132922_Drive.jpg
    110.8 KB · Pregleda: 110
Poslednja izmena:
Evo malo i zooma... O svrakopisu da ne govorim, nepismeni instalateri 100,00...

e834a8ea-5efb-4008-a221-7c866c1cfdca-1_all_14511.jpg1000017078.jpg

@pastir89 Nemoj da menjaš SDOTT0202 (najbolji model Eon boxa, bre 😂😂) , ako baš hoćeš nešto da menjaš bolje menjaj taj CHOTT0102.
Знам да посебно волиш тај бокс :ROFLMAO: 👇
Stari SDMC (SDOTT0202) je za mene (iz perspektive OTT / "van mreže" korisnika) najbolji model Eon boxa. Em hladan em stabilan bez gl*pih bagova ( 1) problemi sa HDMI out kad se box vraća iz standby ili kad se menja source/input na TV-u i monitoru. 2) zaglupljivanje video decoder-a svakih par dana koje zahteva OS reboot) koje ima matori KAON.
Можда ћу и да га оставим, да буде да имам најстарији бокс од почетка EON приче ван мреже, јер реално немам никаквих проблема ни са једним. Овај најстарији (и по твом мишљењу најбољи) SDOTT0202 служи да се можда 10 сати седмично погледа нешто на њему, други Кинез CHOTT0102 се гледа редовно, изабран на ту позицију јер има нешто јачи процесор и једну генерацију новији оперативни систем. Реално бих могао да замијеним било који од та два било којим од нова два у оптицају (SDSTB02 или радије CHSTB02 због новијег оперативног система у старту), али тиме ћу се бавити мало касније, док реално не почну масовно да их дијеле, да не буде да је то сада неки огроман уступак и да тиме "заврше са мном" у овој тури :)

Сума сумарум, покушаћу опцију 3 коју сам навео, да пробам да тражим откључавање комплетног SportKlub пакета, уз остале услове исте као досад, па да чујемо шта кажу (а после пар мјесеци да инсистирам на замјени једног бокса, уз унапријед одрађене акције пријаве неправилности са старим). Елем, спомињао си Hit пакет, не знам шта је он тачно, али нема везе са SportKlub каналима, јер га имам уврштеног у услуге, а ипак имам само оне основне SK 1, 2, 3 и HD (Golf, Fight и 4K Promo не рачунам).

Screenshot_1.jpg

CHSTB02 ima Android 12 i frame rate matching što meni dosta znači. SDSTB02 je na Android 11 ali se može rutovati dok mi na CHSTB02 to još nije uspelo. Nikad 2 dobra sastaviti 😂

Елем, спомињао си Hit пакет, не знам шта је он тачно, али нема везе са SportKlub каналима, јер га имам уврштеног у услуге, а ипак имам само оне основне SK 1, 2, 3 и HD (Golf, Fight и 4K Promo не рачунам).

Nešto onda tu kod tebe ne štima (ako stvarno imaš aktiviran i Hit paket) pošto su SK 5-10 deo Hit paketa.

Vidi na sajtu programsku šemu (prebaci na vrhu na "Hit" paket da filtriraš prikaz):

https://sbb.rs/eon-tv/programska-sema/

Dakle "Hit" je jedan od od 3 glavne kategoriji TV kanala: Start, Hit i Plus. Koji su redom u Light, Full i Premium Eon paketima.
Naravno da ne pamtim koja je razlika između Hit i Plus kanala u smislu broja extra kanala koji su u Plus a nisu u Hit. SK kanali svi jesu u Hit paketu svakako.

Da li Sbb planira da doda Eurosport kanale 3-9 u ponudu tokom OI posto ce ih konkurencija ubaciti.

U Hit su svi SK kanali, znam jer imam Hit, to su mi dali svojevremeno za produzenje. Trazi od podrske “da ti resetuju nalog”, kazi da nemas sve kanale otkljucane a koje bi trebalo da imas. Meni se to desavalo da se zakljucaju pojedini kanali.

Da li neko zna kako da se isključi automatski prevod na CNN-u, u pitanju je D3 mini uređaj? Ne znam ni kako se to pojavilo uopšte, preko EON-a nomalno radi.

Osoba. Moja keva raskinula ugovor, cale se prijavio i dobio 9 meseci za 1 din kao novi korisnik.

Nike baš uvek tako. Moj brat je hteo da raskine na kraju UO i žena njegova htela da se prijavi, rekli su, ne može, ista adresa stana. Kad je kuća u pitanju onda i može

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno