Šta je novo?

Samsung Galaxy Tab

e imam ja jedno pitanje

ja se razmisljam o kupovini a jedno me samo muci

koristim acer one 10" netbook i ide mi na zivce to sto veci deo sajtova moram da radim zumiranje ili da pomeram scrol levo desno da bih video celu stranu sajta.tj sajt nemoze da stane po sirini u celini na ekran.pretpostavljam da to ima veze sa rezolucijom , pa me zanima kako se to ponasa na galaksiju.....
na aceru je 1024x600 rezolucija

Da, rezolucija je ista, ali meni ne smeta ni zumuranje, a ni skrolovanje, sto ne znaci da ce i tebi odgovarati. Najbolje je da sam probas surf na Galaxy Tab-u, pa da odlucis da li ti smeta ili ne i u kojoj meri?

ja koliko znam na AT&T je max 70dolara mesecno racun i za te pare sve neograniceno,nesto mi sumnjivo da u americi bude skuplji net ili GSM nego kod nas...

To sto mislis da je max $70 mesecno to je unlimited calling plan. ( 69.99 tacnije ). Dodaj jos $25 za 2gb mesecno data plan za galaxy tab, plus dodaj jos koji dolar ako hoces i poruke...izadje to vrlo lako preko $100 ako pricamo o telefonskom racunu.

Drpljeno :)

Video sam ovaj sajt kada je Tab pao na cenu od 400 jura, u jednom trenutku sam ga video i za 330, ali sada je opet skocila.

izgleda da se cene krecu sa posecenoscu sajta :D

to je model bez 3G - koji je najavljen u aprilu po ceni od $350 sto mu dodje oko 250 Eura

ne znam da li je bila ova slika, ali meni je mnogo zanimljiva :D

2010-11-01_Samsung_Galaxy_Tab.jpg

vrednost delova za Galaxy Tab je oko $200 :D

Da, na to izadje kalkulacija materijala, ali kada se dodaju transport, porezi, a da ne govorim o platama inzenjera, programera, dizajnera i svih ostalih ljudi koji su radili na ovom uredjaju, jos ispadne i jeftin...

$IzNoGooD

pa to je super, ako je cena delova 200 dolara, a uredjaj se prodaje za 350?

na nekim drugim "i" uredjajima je dosta veca razlika :D

jao ne! i tebe cu da prijavim! :p
nisam hteo da ulazim u raspravu koliko zaradjuju, vec me samo fasciniralo koliko sama tehnika "pristupacno" kosta...

xD

samo kazem da ako je 350/200...nije mnogo :p

Ovo je cena za 3G model, obican je malo jeftiniji. U svakom slucaju, ovde ima mnogo vise troskova od samih delova, ako zaista delovi kostaju ovoliko, cena gotovog uredjaja je smesna.

Novitet - WiFi only verzija Samsung Galaxy Taba dolazi sa slabijim procesorom, losijim GPU i Bluetooth 2.1...

5-4-2011-wifitab-thumbsdown-1304514897.jpg

If you bought a WiFi-only Galaxy Tab, you probably assumed you were getting the same seven-inch slate that others have been enjoying since November, just without a 3G radio and burdensome two-year contract. Turns out it's worth poring over those specifications on the rear of the packaging. We've yet to get a confirmation from Samsung, but it appears the company swapped out its Hummingbird processor for an older "1GHz Cortex A8" chip with a slower GPU. The Galaxy Tab carriers have been hawking packs a PowerVR SGX 540, but some folks over at the XDA Developers forums have discovered that its WiFi-only sibling is rolling with the previous-gen SGX530. The specs on the Samsung site also lists Bluetooth 2.1 instead of 3.0 -- yet another significant downgrade. We guess the company had to make some trade offs to hit that $350 price point, but we don't have to like it.

Odakle je citat? Osim ako je neko bas zagrizeni igrac, ne verujem da ce mu SGX530 preterano smetati. Takodje, testovi koje sam ja citao sa Samsungovim Bluetooth 3.0 modulom su postigli jadne rezultate, ponekad i sporije nego Bluetooth 2.1. Koliko sam cuo, novije verzije 3G modela imaju 1.2GHz radni takt, ali starije imaju 1GHz.

U sustini, razlike postoje, samo je bitno da li ce ih iko osetiti. Ja znam da ja ne bih.

Endgadget, ostavio sam link... koju temu foruma koristis?

Sori, nisam video, pogledao sam pred spavanje mrtav umoran.

Kako mislis koju temu, sta pratim na forumu? Ako je to, zakacio sam se pre svega zbog tableta.

Misli na to koji stil foruma koristiš pošto se na jednom od njih nisu videli linkovi kako treba. Ja sam mislio da je to u međuvremenu popravljeno.

^ what he said

A, nisam ni trazio, teme, samo default koji je bio postavljen kada sam se ulogovao prvi put. Vide se linkovi OK, bio sam mrtav umoran pa nisam video.

E sad ih stvarno ne razumem :) pa ko ce kupovati ovo porad Acera A100, mislim ako Acer za istu (cak i manju) kintu prodaje tablet sa tegrom2 i Android-om 3.0 stvarno ne vidim razlog da neko uzima ovo

Onaj kome Acer nije dostupan, npr.

Mislio sam kod nas, posto ce i Acer i ovaj Samsung biti dostupni (nadam se)

Kao i uvek, zavisi od uvoznika. Ukoliko uvoznik zakljuci da je potraznja za 7" uredjajima premala, nece hteti da ga uveze. Drugi uvoznik bi mogao da ima drugacije misljenje. Takodje, ne bi me cudilo da Samsung obori cenu, bar da rasproda zalihe. Jos jedan faktor koji je u igri je sredjenost uredjaja. Na to dodaj korisnike koji zapravo ne znaju sta je, ali su culi da Samsung to radi odlicno, da je najduze na trzistu i zato ce uzeti Samsung. Ukoliko bi razlika u ceni bila dovoljna, realno, sta mu fali? Mali, lagan, kompaktan, dugo trajanje baterije, brz sistem, sigurno ima korisnika koje nije briga za Honeycomb, pre svega dok ne bude radio savrseno... Ovaj uredjaj ima jos karakteristika na svojoj strani. Mozda je cak i bolji izbor za korisnike koji cesto menjaju uredjaje.

uh... preksinoc sam koristio Xoom doduse ne dugo, a posto sam cackao i Tab jedno dva-tri dana mogu samo da kazem da kada se uporedi Honeycomb i "obican" android na vecem ekranu razlika se itekako itekako primeti. Honeycomb je stvarno savrsen za tablete, kapiram da ce jos malo vremena proci kada ce dodatne aplikacije samo prosiriti njegovu upotrebnu vrednost, ali ono sto sam video (narocito odlican browser i gmail app, savrsena organizacija, UI) me je ubedilo. Sackacemo jos mesec dana da se ovo pojavi kod nas...

Mislim da ce jos malo vremena proci dok HC uopste bude dovoljno stabilan, ali nisam imao prilike/srece da ga testiram. Ima ljudi koji ne zele da rizikuju jos, a planiraju da svejedno promene tablet u roku od 6 meseci do godinu dana.

Za zainteresovane, na telekoplus.com nude wifi verizju za 300 jura.

Koja GPS navigacija je najbolje da se instalira na galaxy tabu-u?

Sto se navigacije tice, sta nadjes, to probas. Ja jos nisam nasao dobru i besplatnu za svoj telefon, ali mozda jednostavno nisam dovoljno trazio. OsmAnd se pokazao lose (iako sam skinuo mape, vukao ih je i dalje preko 3Ga), a AndNav2 nisam uspeo jos da instaliram. Moraces da probas pa vidis, posebno ako si raspolozen da platis.

Postoji li neko na forumu da ima ili je imao P1010 (WiFi verzija)? Zagrejao sam se za ovaj tablet, ali me zanima kakva su iskustva, posto mi deluje da je podrska zajednice mnogo losija nego za 3G verziju, kao i izbor aplikacija na marketu. Postoji li za ovo neki hak koji ne pravi probleme? Ne bih da se razocaram kad pazarim uredjaj...

Nazad
Vrh Dno