Šta je novo?

Samsung Galaxy Tab

Hvala vam, sestra se lomi gs, tab ili gs II.
Za gs II joj se ne daju bas pare, razmislja da li da uzme tab ili gs.
Mislim da je za 300-tinjak evra ok kupovina.

Moze li neko od onih koji su radili da napise, detaljan (korak po korak) tutorial za ubacivanje custom rom-a??

Dodjosmo do tabova, i ne beshe laka odluka, ali mislim da je bila skroz prava :D

Nisam jos stavljao custom rom na tablet, ali vec duze vreme furam custome na HTC Legendu. Nije nista komplikovano, bar za njega. Ukoliko si ga vec rootovao, naravno.

Resetujes u clockworkmod (ukoliko imas rootovani gingerbread, najlakse je iz programa cwm koji se instalirao kada si menjao kernel). Samo pratis uputstvo, na dugmad za pojacavanje/utisavanje izaberes opciju flash custom rom i oznacis fajl koji hoces da instaliras. U sustini, zaista prosto, bar sa cyanogenmodom koji imam na telefonu.

E sad, posto nisam stavljao na ovaj uredjaj jos nista, mozda je najbolje da vidis uputstvo koje ti daje sam proizvodjac roma za koji si se odlucio. Koliko sam ja video, najbolji je overcome, ali nisam imao prilike da ga testiram josh uvek, niti sam bash mnogo kopao da vidim kakva su iskustva sa kojim romom. A i kad se odlucim, verovatno cu resiti sam da probam i prvo staviti overcome.

Overcome KRATOS ROM ,moja preporuka za sve, znaci za ova dva meseca koliko ga imam ni jednom da nesto zabaguje i slicno... Baterija oko dan i po normalne upotrebe (za mene), pola sata net, 20 min poziva 10-15 poruka...

Ovde imate celu literaturu na linkovima , sta kako itd. pa na citanje polako..

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1205990

planiram da kupim neki tablet, ali ne znam koji je najisplativiji, planiram da gledam filmove i serije na njemu, tako da ne mora da bude nesto previse jak, mada bilo bi lepo kad bi mogao 1080p, sad me zanima da li bi samsung 1010 ili bilo koji tablet mogao da posti nesto u 1080p, citao sam na benchmarku da mogu, ali hocu da cujem kako je u praksi.. i kako stojimo sa ubacivanjem titlova, da li je tesko, komplikovano, i da li uopste mogu da se ubace? hvala....

planiram da kupim neki tablet, ali ne znam koji je najisplativiji, planiram da gledam filmove i serije na njemu, tako da ne mora da bude nesto previse jak, mada bilo bi lepo kad bi mogao 1080p, sad me zanima da li bi samsung 1010 ili bilo koji tablet mogao da posti nesto u 1080p, citao sam na benchmarku da mogu, ali hocu da cujem kako je u praksi.. i kako stojimo sa ubacivanjem titlova, da li je tesko, komplikovano, i da li uopste mogu da se ubace? hvala....

Za 1080 ne znam jer nemam S.Tab ali za titlove ti je dovoljan Rock Player ili Mobo Player (trenutno ga koristim), vrte titlove kako hoćeš...

Da li da uzimam? koja je ralika izmedju 1000 i 1010 osim toga sto 1000 ima za 3g?

@kexi 1010 ima samo wi-fi, nema opciju telefona...E sada da li ti treba ili ne, moras sam odluciti, ja sam prezadovoljan evo vec treci mesec i to mi je jedini telefon ,drugi nemam.. Bluetooth slusalica u dzep a TAB u torbicu i uvek imam sve sto mi treba kada je net u pitanju ,plus filmovi muzika, navigacija..

@zekaisapa nemam trenutno nista od 1080p pa da ubacim, medjutim nemas neke vajde od tog formata kada su filmovi u pitanju, zbog toga jer je sistem fajlova je na TAB-u FAT32 ,samim tim je fajl ogranicen na 4 GB max.. Nisam imao nijedan film koji je u 1080p a da je ispod 6 GB, znaci ne gine ti konverzija na manju velicinu.. Prevodi idu bez ikakvih problema, nema ubacivanja ima plejera ,gore navedenih koji ih citaju..

@zekaisapa Nisam probao 1080p kao ni EMRAX, ali 720p je picio bez problema, cak nisam ni naleteo na problem da nece da pusta audio u fajlovima sa 5.1 zvukom, koji su pominjali neki novinari.

@kexi I ja sam se debelo mislio izmedju ova 2 modela i napisao na vise mesta koje su razlike, tako da se ponavljam (al sta sad).
Istrazivao sam dosta ovu tematiku pre kupovine i saznao sledece:
1. ovo je opstepoznato, ali hajde da ponovim: P1010 nema ni 3G ni GPS.
2. P1000 ima Samsung Hummingbird, P1010 ima TI OMAP 3630. U praksi, ovo znaci da je slabiji u igricama (PowerVR SGX530 naspram SGX540), ali i jos jednu znacajnu stvar za svakoga ko pozeli da rootuje itd. P1000 je mnogo popularniji model. Zahvaljujuci razlicitoj arhitekturi, modovi za P1000 ne rade na modelu P1010. Zahvaljujuci daleko manjoj popularnosti i broj raznih modova je daleko manji, mislim da cak ni Overcome Kratos ne postoji za njega, ako hoces custom rom, npr.
3. Nisam imao priliku sam da probam (ipak imam P1000), ali sam nasao na internetu da se ljudi zale da dosta aplikacija sa marketa ne mogu uopste da skinu sa njim.

@EMRAX mozes li molim te da nam das rezultate Quadranta, Linpacka, Neocora, Smartbencha, koje te vec ne mrzi da uradis? Da znam sta otprilike da ocekujem kada definitivno odlucim da menjam rom. I da, znam da je Quadrant neprecizan, ali nekako sve lepse zvuci sa njim kada imas uredjaj koji ga lepo vrti :)

znaci da cekam jos para, pa da kupim 1000? u sustini, meni ne treba 3g, ali ako ima jos neke gluposti bolje, onda bolje da uzmem njega?

hvala....

@Johnny videcu po podne da okacim testove, treba malo vise pisati o ovom uredjaju, ne mogu da verujem da ima tako malo strana o njemu...

Pa ovo je bio skup uredjaj. Sada kada je jeftin, mogu da se nadju jeftiniji dual core modeli i mnogi se zalecu za njima. Kao ukupan paket je savrsen, ja sam zaista prezadovoljan svojim izborom, ali i dalje ljudi ocekuju jaci procesor i veci ram za te pare. Neki zele 10", neki cekaju Viewsonic Viewpad 7x, Acer Iconia A100 i Archos 80 G9... Ja nisam imao zivaca da cekam, procitao sam neke stvari koje mi se nisu svidjale o drugim uredjajima i smatram da se ni trenutka nisam prevario. Mozda nije brz kao navedeni uredjaji, ali kada je nesto sasvim dovoljno brzo, to nije mana.

ipod 4g ima isto 1ghz (ne znam koji se bolje ponasa, a4 ili samsungov) i ja sa bas zadovoljan njegovom brzinom... tako da mislim da bih bio zadovoljan i sa 1000 ili 1010, u glavnom cu koristiti za surf i gledanje filmova i serija.... 4.0 mi je mali ekran zbog prevoda.... mada razmisljam i o Samsung Galaxy S WiFi 5.0, ali ne znam, opet, mozda mi i taj 5.0 ekran bude mali? i da, kakav im je ekran, mislim kakav je odziv, i sve?

Negde sam procitao kratak test Galaxy S WiFi modela. U sustini, onaj ko je stestirao nije uopste bio zadovoljan. Zalio se na LCD ekrane na njima i njihov kvalitet, a na 5" modelu i na rezoluciju (nisam siguran da je to toliki problem na 5", al svakom svoje) i na cinjenicu da je obican TFT. Ako je istina da na P1010 nema svih aplikacija sa marketa, verujem da je i za SGS WiFi ista prica, ne vidim zasto bi bilo drugacije.

Na P1000 (mislim da P1010 ima isti ekran) slika je odlicna. Ja sam veoma zadovoljan. Uglovi gledanja su dobri, odziv je dobar, mozda ne HTC Flyer dobar, ali svejedno sasvim dobar. Mozda bi sa nekim custom launcherom (za ovo ne treba ni root) bio josh bolji.

Ako je istina da na P1010 nema svih aplikacija sa marketa, verujem da je i za SGS WiFi ista prica, ne vidim zasto bi bilo drugacije.

Na P1000 (mislim da P1010 ima isti ekran) slika je odlicna. Ja sam veoma zadovoljan. Uglovi gledanja su dobri, odziv je dobar, mozda ne HTC Flyer dobar, ali svejedno sasvim dobar. Mozda bi sa nekim custom launcherom (za ovo ne treba ni root) bio josh bolji.

pa koliko sam shvatio, i gledao specifikacije i testove, oni su potpuno isti, i ekran i sve ostalo, razlika je samo u gps-u i 3g....... tako da verujem da sve sto bi radilo na 1000, da bi radiolo i na 1010....

Opet, ne, nisi dovoljno pazljivo gledao specifikacije, nisu potpuno isti. Nisam probao licno, ali sam pretrazio i pretrpao po netu svasta, mnogo ljudi se zalilo da ne mogu da skinu neke aplikacije sa marketa na P1010. Drugo, P1010 ima TI OMAP 3630, a P1000 ima Hummingbird platformu. U praksi, ovo znaci sledece: sam CPU je podjednako brz, nema razlike, ali graficki podsistem je sporiji na P1010. Nasao sam na internetu da su ljudi sa njim postizali cak i Quadrant rezultate od 700 poena, dok P1000 postize oko 1000. Da naglasim, Quadrant nije bash najprecizniji, ne ocenjuje bash sve kako treba, moj P1000 je u radu mnogo brzi (i stabilniji) od kada sam instalirao Android 2.3.3 umesto 2.2, pa opet Quadrant daje malo slabije rezultate (oko 50 poena). Razlika u realnom radu u brzini ne bi bila ni izbliza tolika koliko Quadrant tvrdi.

Ono sto je znacajnije, to je razlika u platformi. Posto koriste razlicit hardver, sam root i (skoro?) svi ostali modovi koji su radjeni za P1000, kao i romovi pravljeni za njega, nece raditi na P1010. Takodje, koliko ja znam, Android 2.3.3 nikad nije izbacen za P1010. A ovaj uredjaj je zaista neuporedivo bolji sa 2.3.3. Takodje, ovo je nesto sto se instalira i bez roota.

Evo nekako sam stigao napraviti screenshot-ove

Imam samo Quadrant i Linpack

Postavljam fotke na 800,1000 i 1200 MhZ

Mislim da bi bili rezultati jos bolji ,sistem mi je prenatrpan gomilom kojecega..

Prilozi

• screen_20111005_1601.png
    screen_20111005_1601.png
    51.2 KB · Pregleda: 60
  • screen_20111005_1618.png
    screen_20111005_1618.png
    50 KB · Pregleda: 54
  • screen_20111005_1604.png
    screen_20111005_1604.png
    46.7 KB · Pregleda: 56
  • screen_20111005_1607.png
    screen_20111005_1607.png
    42.4 KB · Pregleda: 48
i na 1200 Mhz

Prilozi

• screen_20111005_1609.png
    screen_20111005_1609.png
    48.1 KB · Pregleda: 55
  • screen_20111005_1610.png
    screen_20111005_1610.png
    46.4 KB · Pregleda: 48
Sa stock romom, prilicno zatrpan doduse, ali mislim da ne utice preterano na rezultate, sa 2.3.3 Androidom, na 1GHz, dobijam oko 1000 poena u quadrantu, a linpack, pa, evo rezultata ispod:

MFLOPS: 6.674
Time: 12.56 Seconds

Sa multi-Thread restom sam dobio krajnje cudan rezultat, zapravo...
MFLOPS: 14.864
Time: 11.35
Norm Res bi trebao da nam je isti, ne? Posto sam u multi thread testu dobio 3.24... Takodje, sa single thread testom sam dobio rezultat za Precision (predugo za prekucavanje). Nekonzistentni su rezultati (posebno kada pricamo o jednojezgarnom procesoru), ali ako se pogledaju vremena izvrsenja, pa, svima ce biti jasno sta moze da donese custom rom...

Inace, ja licno cekam da mi uredjaj postane malko spor (u odnosu na moj HTC Legend leti i sve radi kako treba :)) pa cu onda da stavim custom rom, da se odusevim :D

Pa realno P1000 je bukvalno bas sve sto ti treba.Ako oces da imas tab , telefon , gps , 3g onda je najbolje uzeti galaxy tab.E sad kome treba samo tab kao tab a telefon ima npr neki android onda mu je bzvz da uzima P1000.Od kad sam ga prvi put video zaljubio sam se na prvi pogled.Imao sam prilike da ga cackam i stvarno je mocna sprava.E sad ono sto meni licno ne odgovara jeste da bude kao mobilni.Jer mi je bas gromazan za telefoniranje.Znam da moze bt slusalica ali opet moram da ga teglim svuda tako da mi je prevelik.

U dilemi sam kad budem kupovao tablet dal da uzmem P1000 ili P1010.Za sad su mi samsung tab prvi izbor ali s obzirom na veliku konkurenciju ko zna sta cu na kraju odluciti.P1000 je zaista mocna sprava i mozes bukvalno da imas sve u jednom.I ja se slazem sa dzonijem da je 7-ca sasvim dovoljna za sve.10 inca mi je bas gromazno za prenos a o telefonu ne zelim ni da komentarisem jer mi je puno i 7 a ne 10 inca.Takodje mislim da im je 10 inca veliki promasaj zbog svoje paprene cene.

Za te pare koje oni traze ja bi pre uzeo ili acer icronia ili asus tranformera ili ipad2.Znaci bilo sta od toga mi je bolje nego 10 inca samsung tab.Da mu je cena negde oko 350 evra OK ali 600 evra za takav tab je pljacka.Realno i P1000 je bas 70-80 evra iznad realne cene.Ocekujem da mora pasti ispod 300 evra jer moj drug ga je uzeo novog za 260 evra tako da to mu je realna cena.

Hehe, odgovorio ti u drugoj temi :) U svakom slucaju, ja se nisam ni trenutka pokajao sto sam uzeo ovaj model, a kad mi postane spor, stavicu Overcome rom na njega i racunam da ce mi to doneti dovoljno ubrzanje. Za sada, apsolutno prezadovoljan :)

Što ne staviš odmah Overcome i neki lep launcher? :)

jer moj drug ga je uzeo novog za 260 evra tako da to mu je realna cena.
Razmisljam se da uzmem tab, dodijalo mi da cekam na ove nove tablete koji izgleda nikad nece izaci.
Gde ima nov za 260e?

Poslednja izmena:
@nidza: 2 razloga: jedan je, svidja mi se kako radi. Sto pre stavim custom rom, pre ce mi biti prespor. Lepo cu da sacekam da postane malko spor i onda cu da stavim custom rom, sa EXT4 i drugi launcher i dobijem maltene novi tablet. Zasto zuriti kada je vec odlican :)

A drugi razlog, kupio sam ga sebi i devojci, oboje ga koristimo. Ubila bi me kada bih to uradio sada :)

@bobby63: nov za te pare je uvezen preko grane, koliko sam razumeo. Ovde moze da se nadje za toliko, mozda malo vise, P1010. Ja sam kupio pre mozda mesec ipo - dva, tada je P1000 bio za 350 jura, nisam ga nigde nasao jeftinije. Ne znam za koliko bi mogao sada da se nadje. Ja sam uzeo za 385, ali sa 2 god garancije i obecanjem da ce mi prihvatiti garanciju i za rootovan uredjaj.

Poslednja izmena:
Razmisljam se da uzmem tab, dodijalo mi da cekam na ove nove tablete koji izgleda nikad nece izaci.
Gde ima nov za 260e?

Ima za 260 evra da se kupi samsung galaxy tab P1000 i to ne da sam siguran nego znam 100% jer mi je drugar uzeo na limundu pre neki mesec.I kupio je sebi 1 i posle mozda 2 meseca je kupio jos 1 za iste pare jer oce da ga preproda.I nov je samsung uvezen od spolja i otkljucan za sve mreze samo sto normalno nema garanciju u Srbiji nego samo u Nemackoj.U Srbiji regularno u radnjama nema da se kupi za te pare a najeftinije sto sam nasao u radnji bilo je 320 evra(ne znam koja firma danas sam iskopao).

I bio je jedan lik prodavao isto nov iz Telenora tu negde za oko 280 evra.Ima da se kupi za ispod 300 evra al treba pecati......Problem kod ovog tab-a je sto ima malo tableta koji su konkurencija P1000(mislim na telefon - tab od 7 inca).Moze se svasta naci samo treba vrebati stalno i biti uporan.Moj drugar je prodavao za 320 evra nov iz radnje asus tranformer sa garancijom i racunom.Samo nisam imao para pa nisam uzeo.Posle je prodao na limunu mislim za nekih 350 evra ako se ne varam.....

opet ja u nedoumici..... gledam galaxy s wifi 5.0, i sve mi odgovara, velicina ekrana, rezolucija, kamera, gps, (3g mi manje vise i ne treba, stvarno ga ne koristim) e sad neko me je zaplasio ovde na forumu, jer je rekao da ima problem sa kompaktibilnoscu sa aplikacijama, da li je to istina? ili ipak da jurim p1000? p1010 bi preskocio jer je isti kao i 5.0....... p1010 ima onda i 3g (koji mi ne treba), i sve ce normalno da radi.....valjda.....

Ima trenutno na limundu P1000 star 3 i po meseca 18 000 din i trenutno je na 20h do kraja aukcije....Ima i garanciju jos.E sad dokle ce stici ne znam ali ako ode jos jedno 5 crvenih isplati se licitirati :)

opet ja u nedoumici..... gledam galaxy s wifi 5.0, i sve mi odgovara, velicina ekrana, rezolucija, kamera, gps, (3g mi manje vise i ne treba, stvarno ga ne koristim) e sad neko me je zaplasio ovde na forumu, jer je rekao da ima problem sa kompaktibilnoscu sa aplikacijama, da li je to istina? ili ipak da jurim p1000? p1010 bi preskocio jer je isti kao i 5.0....... p1010 ima onda i 3g (koji mi ne treba), i sve ce normalno da radi.....valjda.....
Glavna razlika, barem za mene, je sto je p1000 i telefon a p1010 nije.
Ostalo su manje razlike.

ne mogu nigde da nadjem, je l' 1010 ima hdmi? p.s. nasao sam nov sa garancijom za 240, to je najnize nesto sto sam video......

Ima P1000 prodaje neka riba iz BG-a star 2 meseca za 260 evra.Pise da nije koriscen mnogo.Ima P1010 sa garancijom od 12 meseci lik prodaje za 250 evra.Kao sto rekoh moze da se nadje svasta samo treba kopati :D

Nazad
Vrh Dno