Šta je novo?

Samsung Galaxy Tab

Galaxy s je bio (ne drzi me za rec) oko 33-34K a tab recimo 60K...

Ma znas kad bi im dao tolike pare. Mogu da se nadju za te pare ganc novi u radnjama, a na ugovor uzmes neki fon od 150e i prodas ga.
Preterali su.

30 000 je SGS uz 325 paket.

Koji model, 8 ili 16GB ?
I koja boja ?
Jel Galaxy S stvarno po radnjama 540e kao sto pise na mobilnom svetu ? :trust:

Da nema mozda jos nekih skrivenih telefona u VIP ponudi ? Tipa Samsung Wave 8500 ? Ili neki jos od HTC-a ?

Poslednja izmena:
8gb je u vipu, crni...mada ne vidim koje druge boje bi bio

8gb je u vipu, crni...mada ne vidim koje druge boje bi bio

Kako koje boje ? Pa ima i ovakav

samsung-galaxy-s-white.jpg

da....ali samo u koreji ako se ne varam

a ovo kad pročitaš svi su rasprodani bi delovalo kao da vlada neka navala i da hiljade ljudi trči u vip i mts da ih pazari, a u stvarnosti kontam da su imali jedno 3-4 komada :D

pa dobro,to je ok cena...ali s obzirom da ces im biti 2 GODINE!!! zasigurno musterija posle toga,mogli su makar 100e manje da ti naplate....dobice oni dosta para od tebe svakako...

a vip u hrvatskoj sa slicnim tim paketom (za 5eura jacim paketom) dobijes iPhone4 uz ugovor na 2 godine za 200e!!!! pa vi vidite koliko nashi deru

pa da a naši ti naplate uređaj više nego što inače košta i još platiš astronomske cifre mesečno. jako povoljno

Ja ne znam kakve su to astronomske cifre mesecno, kada u SAD mesecni racun ti izadje i do 100$ i to uz zakljucan hot spot, pa moras da im doplacujes. Doduse, ovo je uz neogranicen razgovor i poruke i 5-10gb protoka.
Realno, ovih 1400+pdv koje placam telenoru su ok. Zadnjih par dana nemam sbb net, ali zato tether-ujem telenorov net na komp i sve radi sjajno.

ma uvek ima ko može to da plati ali to je puno manji broj od ovih što to ne mogu sebi da priušte.
ja tu baš i ne bih trebao da komentarišem, ja sam neka zahebana kategorija, imam para ali na mob trošim 200-300 din u 2 meseca. Uplatim dopunu i to mi traje ko duracel baterije :D
Zato ja uvek gledam cenu bez ugovora ili ako baš mora ugovor onda da se što manje plaća(ali ne zato što sam škrt, što nisam, već iz razloga što mi ne treba) a to onda implicira neku hebitačnu cenu uređaja, a takođe ovi high end telefoni i galaxy tab uopšte i ne idu sa početnim tarifama.

I, jel isao neko doMts-a na Uscu, DC-u ili Terazijama? Ja danas pokusavah ceo dan fonom da ih dobijem i nema sansi...
Interesuje me uz koje se pakete nudi i po kojoj ceni...

Danas sam cackao ovaj S Tab u DC i mogu reci da je ekran fenomenalan, ali ono ja ne znam kako koristiti kao telefon ? Znaci veci je od cigle, velicine bloka je zivota mi. :d
Ne vidim poentu ovakvih uredjaja pored Tableta ?

Kako mislis pored tableta, Galaxy tab i jeste tablet :) . Ovo nije kao mobilni telefon koji ces nasloniti na uvo ako na to mislis, kupices BT slusku ako ikad zelis da obavis razgovor pomocu svog tableta, ne mogu da nabrojim situacije gde bi to zeleo da radis ali ajde, a 3G internet ce ti naravno sluziti tamo gde nemas wireless, tako da je korisno sto moze da se ubaci kartica. Svrha tableta i nikad nije bila da menja mobilni telefon.

Pa ne znam, ovo je meni premalo za tablet. Tablet treba da ima 10 ili vise ekran.

Velicina je odlicna, ni mali ni veliki, za surf je odlican, prestao sam da koristim kucni komp, a devojka mi kaze da nisam normalan. Sad mi je komp u ruci stalno :-D

Velicina je odlicna, ni mali ni veliki, za surf je odlican, prestao sam da koristim kucni komp, a devojka mi kaze da nisam normalan. Sad mi je komp u ruci stalno :-D

Dobro ti i kaze devojka. :p
Ne moze meni nista da zameni slepo kucanje na obicnoj tastaturi.
A i za tih 600,700e moze da se kupi zver od laptopa.

Ja sam takođe prešao na tablet a komp evo nisam palio već 4 dana.
Šta bi bilo tek da imam taj galaxy sa kapacitativnim ekranom, a ne ovaj wowpad sa rezistivnim :-D

Jel zna neko gde ima da se isproba ovaj uredjaj u Novom Sadu?
VIP/MTS/neka-radnja?

Sad se nakanih da okrenem korisnicki servis i saznam cene uz mts pakete...cene su prava sitnica, 50K uz mixnet xl a 20K uz mixnet xxl...

Kakva su vasa dalja iskustva sa ovim tabletom? Ja sam u velikoj nedoumici da li da uzmem ovaj tab ili klasican mini pc. Probao na kratko u prodavnici ali ne znam kako je sa duzim koriscenjem. Opet razmisljam koliko je prakticno za nosenje sa obzirom da vec cepam dzepove sa hd2 a za ovo cudo treba neka torbica. Od ipada sam odustao zbog velike ogranicenosti uredjaja.
Pozz

uređaj je dobar, čačkao ga u vipu nedavno, ali je žestoko precenjen. sad za koju lovu ga ti u Norveškoj možeš dobiti nemam pojma ali je sigurno povoljnije nego vamo. druga stvar je da ti takođe tamo imaš veći izbor i sigurno možeš da nađeš nešto što je slične upotrebne vrednosti a mnogo jeftinije.
Ja lično nisam preterano oduševljen uređajem, kad ga poredim sa mojim flytouchem osim lepšeg i kapacitativnog ekrana razlike u brzini baš i nema. da je tab nekih 250€ a ovaj flytouch 200€ ko što je i bio, ta razlika od 50€ bi bila skroz realna pošto dobijaš manji ali kapacitativni ekran. Sve preko toga je besmisleno dati za tab. pogledaj i Archos 7o Internet Tablet, ima isti čipset kao tab, jedino je manja rezolucija.

Poslednja izmena:
Kakva su vasa dalja iskustva sa ovim tabletom? Ja sam u velikoj nedoumici da li da uzmem ovaj tab ili klasican mini pc. Probao na kratko u prodavnici ali ne znam kako je sa duzim koriscenjem. Opet razmisljam koliko je prakticno za nosenje sa obzirom da vec cepam dzepove sa hd2 a za ovo cudo treba neka torbica. Od ipada sam odustao zbog velike ogranicenosti uredjaja.
Pozz

Pošto vidim da ti niko ne odgovara od onih korisnika koji imaju i koriste G.Tab, evo da probam da ti pomognem da se odlučiš da li da ga kupiš ili ne? Iako nisam nameravao da ga kupim "ni pod tačku razno"(ne zbog njegovih eventualnih mana, nego prvenstveno zbog cene). Ipak sam došao u posed istog sasvim slučajno(ne, nisam ga kupio, jer nemam toliko novca, već je bila u pitanju neka trampa-zamena). Urađaj ili tablet sa uzgrednom funkcijom telefoniranja nije ni mali ni veliki, zavisi iz kog ugla upotrebljivosti ga posmatraš. Ako hoćeš da ga koristiš samo(što verujem da nije slučaj )kao telefon, onda je to čisto bacanje para, ali ako hoćeš da imaš tablet računar koji ima(skoro) sve funkcije i tehnologije koje trenutno postoje danas, onda je to sasvim druga priča. Ekran mu je jednostavno rečeno odličan. Boje, osvetljenost, uglovi gledanja, kontrast, osetljivost su za čistu desetku. Dok ga nisam imao, mislio sam da je 7" malo za tablet, ali sam se prevario. Kad sam ga uzeo u ruke i počeo koristiti, shvatio sam da mu je veličina baš potaman za ono što nudi i da bi veći samo još više umarao ruke prilikom kucanja poruka, čitanja e.knjiga, surfovanja. Što se tiče telefoniranja, kad pričam sa nekim jednostavno ga stavim na sto ili kauč, pošto se jako dobro čuje preko spikerfona, i komotno može da se čuje sagavornik na metar-dva razdaljine, još ga nisam koristio napolju sa slušalicama(imam ga desetak dana), i sve više razmišljam da kupim neki polovni telefon od +-2000din., koji će mi služiti za razgovor i sms poruke dok sam napolju, odnodno u gradu. Navigacija radi besprekorno, satelite "vata" u sobi za desetak sekundi, pošto nemam kola, još je nisam koristio na putu. Što se tiče filmova, prebacio sam jedan crtani, da ga moja unuka i ja pogledamo, i nema se tu šta oduzeti ili dodati, jednostavno radi odlično. WiFi takođe radi besprekorno, odprilike tek na tridesetak metara u zatvorenom prostoru(sobama) signal oslabi za jednu-dve crtice. Pošto muziku ne slušam, o tome ti nemogu ništa konkretno reći. Kvalitet izrade je takođe izvanredan, kao da je izliven iz jednog komada, i nije baš lak za duže držanje u rukama. Eto zasad toliko, ako sam nešto propustio, pitaj. Odluku o kupovini moraš doneti sam, bez obzira šta ti ko od nas sa foruma kaže, odnosno napiše. Ja sam veoma zadovoljan s njegovom upotrebnom vrednošću(da se tako izrazim).

Sent from my GT-P1000 using Tapatalk

Ja ne znam kakve su to astronomske cifre mesecno, kada u SAD mesecni racun ti izadje i do 100$ i to uz zakljucan hot spot, pa moras da im doplacujes. Doduse, ovo je uz neogranicen razgovor i poruke i 5-10gb protoka.
Realno, ovih 1400+pdv koje placam telenoru su ok. Zadnjih par dana nemam sbb net, ali zato tether-ujem telenorov net na komp i sve radi sjajno.

ja koliko znam na AT&T je max 70dolara mesecno racun i za te pare sve neograniceno,nesto mi sumnjivo da u americi bude skuplji net ili GSM nego kod nas...

e imam ja jedno pitanje

ja se razmisljam o kupovini a jedno me samo muci

koristim acer one 10" netbook i ide mi na zivce to sto veci deo sajtova moram da radim zumiranje ili da pomeram scrol levo desno da bih video celu stranu sajta.tj sajt nemoze da stane po sirini u celini na ekran.pretpostavljam da to ima veze sa rezolucijom , pa me zanima kako se to ponasa na galaksiju.....
na aceru je 1024x600 rezolucija

e imam ja jedno pitanje

ja se razmisljam o kupovini a jedno me samo muci

koristim acer one 10" netbook i ide mi na zivce to sto veci deo sajtova moram da radim zumiranje ili da pomeram scrol levo desno da bih video celu stranu sajta.tj sajt nemoze da stane po sirini u celini na ekran.pretpostavljam da to ima veze sa rezolucijom , pa me zanima kako se to ponasa na galaksiju.....
na aceru je 1024x600 rezolucija

Pa Galaxy Tab ima isto rezoluciju 600*1024px, tako da pretpostavljam da je isti slucaj (nek ti neko potvrdi ko ima prakticna iskustva u vezi stim).

Inace malo matorija vest je Galaxy Tab 10.1, koji je najavljen za mart.

galaxy10.1specs.png

Izvor i video preview: ENGADGET

Vrh Dno