Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Ja kupio Spigenovu foliju "Curved Crystal HD". Perfektno lezi od ivice do ivice. Mislim da bolje od ovoga ne moze. Koliko primecujem za dva dana kako sam stavio nema tendenciju da se podize niti odlepljuje. Koristim je u kombinaciji sa original Samsung Clear Cover.

Послато са SM-T719 уз помоћ Тапатока

Ovako braco, mislim da sam nasamaren,i treba mi vas uvid u situaciju.Sumnjam da sam kupio laznjaka,evo i zasto.U linku koji vam je ovde covek prica kako da se uoci razlika izmedju pravog S7 i kopije.Sudeci po prvoj stavci,ja sam dobio laznjaka,jer na kutiji ne pisu specifikacije vec samo ova dva pasusa. Kupio S7 danas,u Balkanskoj,18.Na KP je covek pod imenom korektno,cena je 360 evra sa 2 godine garancije.Dobio sam stampanu potvrdu sa njegovim potpisom i pecatom firme,ali sam kao *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* zaboravio da trazim racun.Upravo stigao kuci i provalio da ga nemam. Posto nisam potpuni *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*,telefon nisam ni izvadio,ona tracica nije ni pocepana,nego sam cisto preventivno resio da vidim ovaj video prvo i ostao zatecen...sta mislite ,da idem vec sutra da vratim telefon coveku? Moja sestra kupila J3 u Gigatronu i dobila providnu tracicu,a ja onu debelu.Tako da kontam da je laznjak.Verovatno vec sutra idem da vratim telefon,ali bi mi svakako znacilo vase misljenje

https://www.youtube.com/watch?v=AzKnmffM2K4

Piše li IMEI na toj garanciji koju si dobio od njega?

Ako kao sto kazes nisi otvarao kutiju onda da..odi tj.vrati se sutra do prodavca,slobodno mu objasni situaciju i sa njim otvorite zajedno kutiju...E onda najbolje mozes da vidis da li je tel.laznjak ili nije. U medjuvremenu pogledaj jos neki klip po netu da znas gde da obratis paznju ali po meni jedna od osnovnih stvari je da instaliras aplikaciju "Phone INFO ★Samsung★" i u njoj vidis sve parametre vezane za tel.tipa koji je procesor,koliko ima rama,mp kamere i td...vetovatno znas sta tu vec treba da stoji tj.pise. I najvaznije u samoj aplikaciji imas opciju da ti kaze fa li je tel fake ili original. Ja bar ne znam za slucaj da neki nije bio original a da su taj prigram prevarili da napise da jeste. A naravno i po IMEI broju zasebno na odredjenim sajtovima mozes da proveris originalnost i da li se sve uredno podudara.

Ovako braco, mislim da sam nasamaren,i treba mi vas uvid u situaciju.Sumnjam da sam kupio laznjaka,evo i zasto.U linku koji vam je ovde covek prica kako da se uoci razlika izmedju pravog S7 i kopije.Sudeci po prvoj stavci,ja sam dobio laznjaka,jer na kutiji ne pisu specifikacije vec samo ova dva pasusa. Kupio S7 danas,u Balkanskoj,18.Na KP je covek pod imenom korektno,cena je 360 evra sa 2 godine garancije.Dobio sam stampanu potvrdu sa njegovim potpisom i pecatom firme,ali sam kao *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* zaboravio da trazim racun.Upravo stigao kuci i provalio da ga nemam. Posto nisam potpuni *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*,telefon nisam ni izvadio,ona tracica nije ni pocepana,nego sam cisto preventivno resio da vidim ovaj video prvo i ostao zatecen...sta mislite ,da idem vec sutra da vratim telefon coveku? Moja sestra kupila J3 u Gigatronu i dobila providnu tracicu,a ja onu debelu.Tako da kontam da je laznjak.Verovatno vec sutra idem da vratim telefon,ali bi mi svakako znacilo vase misljenje

https://www.youtube.com/watch?v=AzKnmffM2K4

Uvek je ogroman rizik kupovati bilo sta bez fiskalnog i bilo sta sa fiskalnim(u ovoj drzavi).
Sto rece kolega, vratis se, objasnis situaciju. Otvoris pred prodavcem. Skines bench preko wifi-ja i ne boli te glava. 10 minuta posla
Alternativa ti je da otvoris kutiju sam i opet uradis bench.
U medjuvremenu, nema ti svrhe da se zamaras sa nijansama kutije, da je vagas i da zagledas tracice. Evo, na mojoj kutiji je debela papirna nalepnica bila i nema ovih zidova teksta kao kod ovog poljaka, pa mi telefon ne moze originalniji biti, uzet u frankfurtskom mediamarktu.

Meni je neverovatno da postoji radnja koja valja kopije po ceni originala, jednostavno nema logike, takva radnja bi brzo propala. Čak i na KP uglavnom svi koji prodaju replike, to i naglase, retko ko pokušava da ih uvali kao originale.
Pritom je kod ovakvih telefona izuzetno lako provaliti da li je telefon replika ili nije.
Spreman sam da tvrdim da ti telefon nije kopija već original.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ne verujem da je laznjak vec da je pakovanje za neko drugo trziste, moguce da je iz UAE odatle ti iz Balkanske najvise dovlace.

Послато са LG-H870 уз помоћ Тапатока

U pravu si...sad baš gledam...
fc0c519cffdf33ea12e1a92c0b7cf565.jpg

Ako imaš IMEI tu na kutiji skines samsung memebers i u "my products" ukucas ako ti prodje = original, e sad šta je u kutiji.
P.s. ja sam kupio s3 frontier takodje od preprodavca, takva slova iza.
471d32d33bd9e02037585401bf20f7cc.jpg

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Ozbiljan kandidat za novi potpis [emoji1]

:D :D :D
Drago mi je da doprinosim!
Presao sam zadnjih 100 str ove teme sinoc i bojim se da nije bilo preterano informativno, ali ste kompenzovali humorom, smejao sam se do suza celo vece.

E, sad par pitanja samo na koja nisam nasao odgovor, pa bih zamolio par vas ako bi znalo da podeli mudrost!

1) jel koristite gcam sa xda-a ? Na svim ostalim forumima, svih ostalih marki svi pricaju kako im je gcam zamenio stock kameru. Jel takvo iskustvo i ovde? Jel se isplati *****avati se sa instaliranjem? Da li je aplikacija uopste superiornija u slucaju s7?
2) svi se zalite na kablove, pa razmisljam da kupim zalihe apriori. Nije mi do kraja jasan konsenzus oko Aukey kablova, posto je bilo ljudi na temi koji su bili nezadovoljni. Jel ovo dobar dil(https://aukey.rs/product/cb-d5-5-pack-usb-2-0-micro-usb-cable/)? Posto meni deluje sjajno, pod uslovom da kablovi nisu trash. I ako se kablovi lome tako intenzivno zar ne bi bilo prakticnije dati 30 evra za wireless fast charge dock na KP?
3) Zasto je po temi cesto zastupljeno stanoviste da ne treba koristiti fast charge stalno ? Jel imate iskustva koja su vas navela na tu tezu ili je to neka "prica se po carsiji" metodologija?

Poslednja izmena:
Uzeo sam za S9 za u kola neki kineski pleteni usb C kabli, neka marka LDNIO, kvalitet obećavajući a i cena je dobra, micro usb je verovatno još jeftiniji.... Usb C od metar sam platio 500 kinti...

Sent from my S9+

Narode, jel stete telefonu ovi magnetni drzaci za kola?

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

:D :D :D
Drago mi je da doprinosim!
Presao sam zadnjih 100 str ove teme sinoc i bojim se da nije bilo preterano informativno, ali ste kompenzovali humorom, smejao sam se do suza celo vece.

E, sad par pitanja samo na koja nisam nasao odgovor, pa bih zamolio par vas ako bi znalo da podeli mudrost!

1) jel koristite gcam sa xda-a ? Na svim ostalim forumima, svih ostalih marki svi pricaju kako im je gcam zamenio stock kameru. Jel takvo iskustvo i ovde? Jel se isplati *****avati se sa instaliranjem? Da li je aplikacija uopste superiornija u slucaju s7?
2) svi se zalite na kablove, pa razmisljam da kupim zalihe apriori. Nije mi do kraja jasan konsenzus oko Aukey kablova, posto je bilo ljudi na temi koji su bili nezadovoljni. Jel ovo dobar dil(https://aukey.rs/product/cb-d5-5-pack-usb-2-0-micro-usb-cable/)? Posto meni deluje sjajno, pod uslovom da kablovi nisu trash. I ako se kablovi lome tako intenzivno zar ne bi bilo prakticnije dati 30 evra za wireless fast charge dock na KP?
3) Zasto je po temi cesto zastupljeno stanoviste da ne treba koristiti fast charge stalno ? Jel imate iskustva koja su vas navela na tu tezu ili je to neka "prica se po carsiji" metodologija?
1) Ne...
2) Imam te kablove i super su...a i to je super cena za njih...
3) Pa generalno baterija na ovom modelu brzo degradira...i kod mene je takav slučaj, a u retkim prilikama sam koristio "fast" opciju...tako da, ta opcija sigurno ne doprinosi boljem "zdravlju" baterije...

1) definitivno DA pogotovo prednja kamera ...nmz se poredi koliko je smeće prednja na s8+/9+ a kamoli s7/e koja je smeće naspram s8/9

1) definitivno DA pogotovo prednja kamera ...nmz se poredi koliko je smeće prednja na s8+/9+ a kamoli s7/e koja je smeće naspram s8/9

Daj neki klip, potkrepi frustraciju?

Posteno.

Sta je taj google hdr plus?
Googlov/Pixelov režim slikanja ( stakovanje 12 slika u 1, to ustvari i s9+ ( pre svega u mraku ) pa je čini mi se dobio update radi i po danu te je prevazišao dinamiku googlovog HDR+a)

https://drive.google.com/file/d/1CXpjxNFRPYDht1kAiL2VhYeXLHc58wjT/view?usp=drivesdk
Evo APK koj ja koristim, ovo je baš za S7/E nego radi i na 8/+ ( s mojim podesavanjima bar xD )

P.s. one slike sto sam stavio gore su sa prednje kamere. U zadnjoj nije baš tolika razlika, google port ima prednost u baš "heavy/nemogućim " scenama i opet naglašavam ko voli da malo poboljša slike nmz se poredi sa google port naša fabrička ...prosto neuporedivo više informacija sacuva a i vidi se po MB ...naše su prosek 3.5mb do 5mb dok google ide prosek 9mb Pa sve do 14mb

Googlov/Pixelov režim slikanja ( stakovanje 12 slika u 1, to ustvari i s9+ ( pre svega u mraku ) pa je čini mi se dobio update radi i po danu te je prevazišao dinamiku googlovog HDR+a)

https://drive.google.com/file/d/1CXpjxNFRPYDht1kAiL2VhYeXLHc58wjT/view?usp=drivesdk
Evo APK koj ja koristim, ovo je baš za S7/E nego radi i na 8/+ ( s mojim podesavanjima bar xD )

P.s. one slike sto sam stavio gore su sa prednje kamere. U zadnjoj nije baš tolika razlika, google port ima prednost u baš "heavy/nemogućim " scenama i opet naglašavam ko voli da malo poboljša slike nmz se poredi sa google port naša fabrička ...prosto neuporedivo više informacija sacuva a i vidi se po MB ...naše su prosek 3.5mb do 5mb dok google ide prosek 9mb Pa sve do 14mb

Samo se instalira? Klasika?

Samo se instalira? Klasika?

Jeste.

P.s. gcam port je smeće za low light, ( imam podešavanja i za low light al lično ga ne koristim te mi fabrička tu radi posao dok sve ostalo pucam na google osim " quick pic" koje nisu za objavu )

Ako se ne snadjes sa podesavanjima SS ću ti moja ...trebalo bi da rade na s7/E bez problema.

UPDATE ,ja sam onaj sto kukao da je mozda kupio kopiju.

Otisao kod coveka i rekao mu sta mislim i na osnovu cega,i isprva je bio izuzetno nepristojan, ne bih preterao ni kada bih ga nazvao seljacinom.Jos vise dorpineo mojoj sumnji da mi uvalio kopiju. Taman sam hteo da mu pretim i inspekcijom, ali pristao da otvorimo zajedno i zaista sam pogresio.

Telefon je original, ispred njega smo otvorili i tamo instalirao i phone info i cpu z, i antutu ,sve cisto. Ekran fenomenalan, kamera takodje, otisak prsta-bombona.Verujem da ga je mozda uvredilo i to sto sam posumnjao u legitimitet njegove radnje, ali ipak je mogao da ima vise obzira.Izvinio se ja njemu, Izvinio se covek meni na kraju,i rastasmo se kao ljudi.Tako da, ako ste raspolozeni da se svadjate sa prodavcem rekreativno, obavezno u Balkansku 18. :D

Jeste.

P.s. gcam port je smeće za low light, ( imam podešavanja i za low light al lično ga ne koristim te mi fabrička tu radi posao dok sve ostalo pucam na google osim " quick pic" koje nisu za objavu )

Ako se ne snadjes sa podesavanjima SS ću ti moja ...trebalo bi da rade na s7/E bez problema.

Video sam odmah da je lowlight propast..

meni se vise dopada ta stock nego gcam

Nazad
Vrh Dno