Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Kolika je trenutno cena za zamenu stakla na S7?
Ženi ispao telefon i ekran napukao minimalno, ali preko prednje kamere i sada prelama svetlost prilikom fotografisanja.

Nisam ga jos uzeo/kupio. Imam ponudu iz Bgd-a da ga menjam za Nokiu 8, problem je sto bi zamenu naravno uradili samo licno, a ni jedan od nas dvojice ne mozemo da putujtmo.

Imas li nekog pouzdanog u Bgd da mu posaljem fon, da mi odradi zamenu? Ili neko sa foruma ako je voljan da to uradi(ujedno moze i da se malko poigra sa telefonom, ako ga nije do sad video uzivo)?

Ne verujem da S7A ima garanciju, niti da se tačno može utvrditi koliko je star, kakva je baterija... ako Nika 8 nije mnogo stara i ima validnu garanciju, zašto bi to radio? Bolje običan S7 sa garancijom.

Imao sam S7 obican i jedino sto mi se na njemu nije svidelo je baterija.

Da, nema garanciju s obzirom da je sa A&T mreze. Svestan sam toga da se bas ne moze utvrditi starost, ali taj telefon sam odavno zeleo da imam...

Evo posto vidim da si ti iz Beograda, ako imas vremena da mi to odradis(cascavanje se podrazumeva). Mozes i da ga zadrzis par dana da ga isprobas, posto nisi imao Nokiu 8.

Poslednja izmena:
Hvala alfa za link!

Ne znam da li je to tačno? Zato i trazim nekog ko je Bgd-a da ga proba pre zamene.

Послато са TA-1012

Nisam ni ja siguran, ali evo i na GSM Areni stoji da nema 3G-900:
https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s7_active-8004.php

Probao bi trajala malkice duze, i zahteva root, ako je to (root) uopste moguce na AT&T verziji. Potrebno je uci u 2263 meni (na ranijim ANdroidima moze, na 7.0 ne moze sigurno bez roota i Phone Info Samsung aplikacije).
U tom meniju bi se moglo birati da mreza koristi samo WCDMA900. AKo ne postoji opcija ili ne radi mreza uopste tada, znaci da ne podrzava.

Za 4000mAh bateriju doduse ja bi zrtvovao 3G-900 :D
Koliko je Nokia 8 uopste? Cini mi se nerealno, ako je cena >300e kao u oglasima sto vidim, da ides 1-1 zamenu za S7A, jer je to AT&T telefon... garancija sigurno ne postoji, tj. neostvariva je i da je ima. A i pitanje je da li je telefon mozda prijavljen da je ukraden.
To nasi cesto rade tamo. Donesu ovde telefone sa americkih mreza, prijave tamo da im je ukraden, oni obicno dobiju free zamenu, ali je telefon na blacklist i u mnogo zemalja ne bi mogao da se koristi.
A onaj kome donesu ovde verovatno i ne zna za to, iako im je rodjak ili prijatelj, kome to daju na poklon.

Previse treba da brines.

U pravi si alfa, previse je to nepoznatih cinilaca, da bih se otarasio ovako dobrog telefona kao sto je Nokia 8.
A secam se kao kroz maglu, kada sam imao S6 Active, da ni njemu nije radila 3G mreza(clan Lates bi to mogao da potvrdi, posto sam od njega ukupio taj S6A).

Odustajem definitivno.

Hvala alfa i tebi i Ivanu! :)

@Kidence, verovatno sam ukljucio HDR na stock kameri.

Evo jos 3 slike(gledam utakmicu, a napolju je ionako tmurno, uvece cu probato jos jednom).

Ovde je prva slika stock kamera sa ukljucenim HDR-om, druga sa iskljucenim, a treca je GCam.

Molim moderatore da izbrisu ovaj post. Pogresna tema.

Prilozi

• IMG_20180415_172955_HDR.jpg
    IMG_20180415_172955_HDR.jpg
    660.5 KB · Pregleda: 97
  • IMG_20180415_173005.jpg
    IMG_20180415_173005.jpg
    658 KB · Pregleda: 101
  • IMG_20180415_173029.jpg
    IMG_20180415_173029.jpg
    370.3 KB · Pregleda: 102
Poslednja izmena:
Kod mene na s7e gcam malo brljavi kad slikam portret modom. Nebitno da li slikam prednjom ili zadnjom kamerom. Slike ispadaju super, ali se problem javlja u galeriji. Nekad ne mogu da obrišem slike iz galerije telefona, odem na delete, a slike i dalje stoje u galeriji. Ne sviđa mi se i to što po defaultu koristi google photos, a ne galeriju telefona.
Drugo, da li postoji opcija da mi ne snima dve slike kad slikam portret?
Neka rešenja?

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Evo posto vidim da si ti iz Beograda, ako imas vremena da mi to odradis(cascavanje se podrazumeva). Mozes i da ga zadrzis par dana da ga isprobas, posto nisi imao Nokiu 8.

Mogu da se iscimam, to nije problem i ne traje ne znam koliko, lako se proveri i 3G kada ubacim karticu. Ali moj ti je savet da ne radiš takvu zamenu, ili idi na S7 ili S7E. Zadovoljan si sa Xiaomi kako vidim, možda Mi Max 2 ako tražiš dobru bateriju? Na njemu je brutalna, stereo zvučnici, isto može GCam... ali je povelik momak, treba par dana privikavanja, posle će ti i A1 biti mali fon. Znam da ni jedan nema ekran kao Samsung, to je jedino mana na A1, da je ekran kao na Mi Mix seriji, bio bi top, ali i skuplji.

Hvala Ivane, kao da si mi to odradio, ali sam ipak odustao od te namere, napisao sam u temi o fotografijama sa mobil. telefona.
Bas sam i razmisljao o Mi Mix 2 ili S7.
Kazes da je ekran na njemu odlican, ali ipak nije Amoled...mozda mislis na njehove dimenzije?

Послато са TA-1012

U pravi si alfa, previse je to nepoznatih cinilaca, da bih se otarasio ovako dobrog telefona kao sto je Nokia 8.
A secam se kao kroz maglu, kada sam imao S6 Active, da ni njemu nije radila 3G mreza(clan Lates bi to mogao da potvrdi, posto sam od njega ukupio taj S6A).
Odustajem definitivno.
Hvala alfa i tebi i Ivanu! :)
Niks ;)
A na GSM Areni kaze i za S6A da nema 3G-900 ;) U Beogradu bi to jako tesko utvrdio, sem ako sa sigurnoscu nekako ne znas da na nekoj lokaciji ima SAMO 3G-900 :) Kod Telenora je to nemoguce skoro, jer maltene sve lokacije imaju i 2100 i 900.

Kako vam se pokazao ovaj update sto se tice baterije? S7e u pitanju
Screenshot_20180416-074502.png

Malo je bolja baterija. Android system se sa onih 10% potrosnje (makar kako je bilo kod mene) spustio na 4%. Evo na 46% baterije sam, a od toga 3 sata i 55 minuta sot-a. Bolja je baterija za nijansu. Na wi-fi sam ceo dan i nešto manjem osvetljenju nego inace.

Cek to sada pre neki dan izaso neki update ili?

Ja mislim da je taj update sto je covek okacio februarski, martovski je bio oko 36mb mozda ima neki CSC koji kasno dobija update ili je ovo mozda za april zakrpa..

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Da, da februarski je, DRB6, ja sam na DRC3. D oznacava Nugat, R oznacava 2018. godinu, a B mart. Broj na kraju oznacava koji je konacna verzija - build. I svakako će Samsung pustiti apdejt za oreo u aprilu, mozda čak onog 27, a mozda ranije. Pošto nam je sledeći apdejt ERD4. E oznacava oreo, a D april...

Koliko kosta zamena baterije u pro mobi servisu i da li se u kompletu menjaju i zadnja ledja?Neko je nesto ovde pisao u temi da je cena oko 5500 dinara i da u tu cenu idu i zadnja ledja pa me interesuje da li je to tacno ili je to samo cena za bateriju?
Ne mogu sada da nadjem taj post pa mi treba potvrda te informacije.
Drugar hoce da menja bateriju na s7 edge i nasao je neku na oglasima za 1600 dinara ,navodno original ,plus treba da zove servis da mu neko zameni bateriju i nasao je zadnja ledja za 20 eura.
Pa sad gleda sta mu se vise isplati.
Pitanje i za ta zadnja ledja da li su original ili ne?Ta sto je nasao za 20 eura u nekom servisu.

Koliko se u Beogradu kreće zamjena displeja za Samsung S7 Edge?

Napuklo je staklo u gornjem desnom ćošku još davno, displej radi normalno cijelo vrijeme. Čuo sam da je problematična zamjena stakla, ako se ne mijenja i displej istovremeno.

Ja mislim da je taj update sto je covek okacio februarski, martovski je bio oko 36mb mozda ima neki CSC koji kasno dobija update ili je ovo mozda za april zakrpa..

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Feb update je definitivno najbolji. Ja sam skino fw sa feb update-om i cuvam ga na stranu kada resi Samsung da "poboljsa" jos malo telefon :d

vlasnici ruskih primjeraka Galaxya A5 2017 danas dobivaju Oreo nadogradnju tešku 1.2 GB

Aman ljudi, dobicemo samo kracu bateriju, nasminkani OS, 2% novih mogucnosti.. Oreom sahranjuju S7/S7e... Jedino ako izadje neki kuvani rom..

Aman ljudi, dobicemo samo kracu bateriju, nasminkani OS, 2% novih mogucnosti.. Oreom sahranjuju S7/S7e... Jedino ako izadje neki kuvani rom..

Bas sam posao to da napisem... Ali svakako da sacekamo pa cemo da pljujemo po samsungu. :)

Sent from my PandaS7Edge

Vrh Dno