Šta je novo?

Samsung Galaxy S6

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
To je to manje više pola sata više za svu zezanciju što sam imao sa xposed itd... -.-

Ja na S6 nisam a na XDA sam čitao da je MM pušten za Note 5 globalno...čekamo

Nekad u martu pazite sta sam vam rekao BIAleaks 🙂

Razmišljam da vam se učlanim u klub. 🙂 Dilema je svedena na dva slova - S6 ili Note 4.

Deluje možda nelogično, ali meni jeste razumljiva ta dilema. 🙂 Nikada nisam koristio Note seriju, a privlači me taj ogroman ekran, baterija koja može da se menja, dizajn... Trenutno imam S4, posle dvojke i trojke koje sam ranije imao. Devojka ima S5, pa mi je to kao i ja da sam ga imao koliko sam ga koristio, i zato mi nije opcija, nego razmišljam o pomenutim. U suštini, ova neobična dilema je zbog toga što sam naviknut na manje i srednje ekrane, a imam želju da probam i veći, tj. neki fablet. Pitanje je da li ću je sad ostvariti ili odložiti za drugi put. To će odrediti da li s6 ili note 4.

Imao sam S6 nekoliko sati na korišćenje i dopao mi se. Ekran je čaroban, brz telefon, lep... Budući da hoću da kupim polovnjak, a znamo koliko baterije gube na autonomiji već posle prve godine, malo me brine to kod s6. Za note 4 mogu da uzmem i doatnu bateriju, to je barem zgodno.

Nije mi potreban telefon za igrice, uopšte ih ne igram, tako da me tu ni ne zanima kakav je. Budžet mi je maksimalno 380 e.

Note 4 ako mene pitas...imao oba, note koristim i dalje. S6 jedino ali jedino ako ti je kamera prioritet...sve ostalo na strani nota. Za 380e mozes da nadjes nov s6...kakvi bre godinu dana star, taj ako je punjen 1-2x dnevno baterija je vec zrela za otpad (i onako je baterija zali boze kad je nova).
Mislim da je i cena dovoljan pokazatelj koji je bolji uredjaj...taj "golf 7" kako neki kazu je sada jeftiniji na oglasima od telefona starog godinu ipo...i tek ce da mu pada cena sad kad se pojavi s7!
Note je ozbiljna sprava i ako mozes da svaris velicinu i tw, nema boljeg uredjaja (osim mozda ip6+ al to je sad neka druga prica).
U svakom slucaju te ne kosta nista da pazaris n4 za tih 380e ili manje pa ako ustanovis da nije za tebe lepo prodas ili menjas za s6.

Druze preterujes opasno!
Imao sam sve serije Note do sada. Vrhunski modeli. Ali kad se uporedi Note 4 i S6 onda glasam za S6 U SVAKOM POGLEDU, osim baterije. Samo tu dajem prednost N4.
Inace S6 i Note 5 je logicnije porediti. Jer je isti uredjaj samo je razlika u dimenzijama! Iako N5 ima 4gb rama vs 3gb S6 performanse su identice.
A ti mi donesi 5 komada po ceni od 380e ja cu da ti kesiram 1900 evra na ruke.
P.S Cenu diktira mnogo toga. Pre svega ponuda na tezistu. S6 ima na gomili svugde i zato je jeftiniji.
A cena je CIST MARKETING!

Sad ce pasti cene, posle objavljivanja S7. Uvoznik je snizio cene sto znaci da ce i cena po oglasima pasti

I ja razmišljam o tom padu cena, pa ću verovatno sačekati nekoliko nedelja ako se odlučim za s6. Nego, šta se radi sa takvim telefonom kada mu baterija prilično oslabi, tj. koliko košta zamena?

Zavisi. Kod nas se tesko nalaze original baterije, a kopiju mozes naci u svakoj mobilnoj radnji. Ali ce ti naplatiti zamenu, posto kod telefona kojima baterija ne moze da se vadi uglavnom ostavljaju na servis.

Ovo je manje više neki maksimum što se može izvući mojim korišćenjem, uz xposed (amplify greenify ). Uglavnom multimedia upotreba uz surf uploadfromtaptalk1455998873894.webpuploadfromtaptalk1455998879407.webp

Lepo ja kazem da je baterija na S6 u nizem segmentu. Videcemo kakva ce na S7 biti

Ako bude 3000mah biće u skladu s telefonima iz '14te... 🙂

380e s6 nov i note 4 je bolji od s6? I jedno i drugo je laz to kao prvo, baterija na s6 je sasvim ok 4-5 sati sota konstantno sa najgorim mucenjem telefona, note 4 posle updejta na 5.1.1 katastrofa u svakom smislu baterija jedva 3 sata SOTa. Oba telefona sam imao i koristio. S6 je za note 4 mama i .

Bolja je baterija na note 4 to je sigurno + se lako kupuje i menja (2100 dinara original, otvoriš, ubaciš novu i to je to) 😉

380e s6 nov i note 4 je bolji od s6? I jedno i drugo je laz to kao prvo, baterija na s6 je sasvim ok 4-5 sati sota konstantno sa najgorim mucenjem telefona, note 4 posle updejta na 5.1.1 katastrofa u svakom smislu baterija jedva 3 sata SOTa. Oba telefona sam imao i koristio. S6 je za note 4 mama i .
Sad i ja tebi mogu da kazem da je laz i jedno i drugo za bateriju (s6 5h i n4 3h) ali ne zelim uopste da se upustam u polemiku. Svako ima svoje zahteve i svoj nacin koriscenja telefona...jeste s6 bolji telefon generalno, ali je totalno druga klasa i nema sta da trazi pored n4(5). I note 5 je bolji od nota 4 ali eto meni nije...reci mi da sam lud sto volim da mogu da menjam bateriju kad hocu (a ne da cekam 2 god kad istekne garancija ili da me sisaju u servisu sa 50 i vise eura posle pola god kad pocne da slabi ista)!! Volim i da imam 64gb memorije kad mi treba za filmove bez da dajem 100e vise. Zvucnik pozicioniran pozadi mi vise odgovara. Imitacija koze koja ima bolji grip nego staklo itd. Kod mene cena ne odredjuje telefon nego upotrebljivost, shvatite to. I zato mi nikad nece biti jasni ljudi koji pitaju za savet koji tel da uzmu a ni sami ne znaju sta hoce i sta im odgovara...

Malo je teze napraviti water resistant telefon sa izmjenjivom baterijom tj. skidanjem poklopca. Kompaktniji je telefon bez onog zadnjeg poklopca, utegnutiji i sl. Ali sve ima prednosti i mane.
Kod mene na telefonu nidje sarafa nema, i to me nervira, ako budem bas mijenjao bateriju i slicno.

Poslednja izmena:
Bilo je na bechmarku test kamera. Pobedio je G4. Probaj da nadjes test. U ostalom google sve zna

meni je na Gizmovom testu G4 bio za klasu bolji, cak sam i ja to primetio na keca a ne razumem se u to. e sada da li su se podesavali telefoni ili se samo pucalo ne secam se.

uh, "primetno", "za klasu"...

npr dxomark se ne slaže sa tim... al šta oni znaju 🙂

Nazad
Vrh Dno