Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Nakon egzibicije sa custom romom, vratio sam se na stock. Od tada imam 2 problema. Prvi je da se mobilni sam restartuje nekad, bez pravila i reda. Drugi problem je da mobilni nece da butuje ako nije na punjacu. Boot krene, i posle Samsung animacije se ugasi, izgleda kao da je baterija prazna. Kada ga upalim, mobilni mogu odmah sa sklonim sa punjaca. I na kraju, baterija kao da se brzo prazni. Svaka pomoc je dobrodosla.
Ja sam imao tih problema. Hteo sam da uradim sim unlock sa telenora, ali nije hteo u servis mod. Pa sam pokusao da vratim na stari... kad ono k.... sve zivce sam izgubio. Prelazim na G2.
Long story short, nema igranja vise romovi, root i prckanja = gubis garanciju automatski. Trenutno S4 ima to i verovatno Note3, a imace verovatno na dalje svi ostali Samsung telefoni.
Knox je security sloj koji je Samsung dodao u svojim ROM-ovima, ali sama zastita nije samo softverska vec postoji informacija/flag koja se upisuje direkt u eMMC chip i taj brojac nije moguce resetovati.
Ne idite van MGA firmvera, Knox nije moguce zaobici sem zamenom eMMC chipa. Dakle, nemojte raditi flash iz Odina firmvera iznad MGA inace cete dobiti Knox 0x1 sto automatski znaci da gubite garanciju. Ukoliko fleshujete ROM sa KNOX-om necete moci da uradite downgrade bootloadera i flag ce biti setovan na 0x1. Ako fleshujete KNOX firmver iz Odina, gubite garanciju. Fleshovanje bilo cega, fakticki, iz Odina moze da natera KNOX da odreaguje i da setuje flag. JTAG i ostale low-level metode ovde ne pomazu...
Ako se desi da dobijete 0x1, binary status ce vam uvek biti Custom, KIES nece raditi, a neki su izgubili WIFI i zvuk na svojim ROM-ovima. Dakle - pazite sta radite.
Neka neka... Propala je i Nokia, propasce i ovi. Ne kazem da se nece vise prodavati kao sad sto se prodaje, ali bice to dosta manje, bar oni ljudi koji su na forumima (pogotovo xda) ce ih zaobici + jos samo da osvanu vesti na raznim tech sajtovima, pa ce se cekati onda da vidimo sta ce da kazu.
Prvo, Knox je vazna i dobra stvar za enterprise. Morali su da uvedu dobar security sloj kako bi dobili sertifikat od DoD. Takodje, za one koji ne prate scenu treba da znaju da je Samsung usao u ovu security pricu poslednji, jer mnogi drugi proizvodjaci to poodavno rade.
Na primer, vlasnici Xperia Z1 telefona to jako dobro znaju - za skrivene particije na svom telefonu ciji sadrzaj nestaje momentalno ako se bootloader otkljuca pa nastaju strahoviti problemi, pogotovo ako se nema backup itd. HTC je imao zakljucane bootloadere (ima ih i dalje, ako se ne varam), Apple ima svoje security mehanizme... Naravno, meni se kao krajnjem korisniku to ne dopada jer ne zelim da koristim sav bloat koji mi daju sa telefonom, upakovan u odvratan celofan, ali ako to necu mogu da odaberem drugog proizvodjaca.
Neka neka... Propala je i Nokia, propasce i ovi. Ne kazem da se nece vise prodavati kao sad sto se prodaje, ali bice to dosta manje, bar oni ljudi koji su na forumima (pogotovo xda) ce ih zaobici + jos samo da osvanu vesti na raznim tech sajtovima, pa ce se cekati onda da vidimo sta ce da kazu.
Nisam mislio da umre (ne pricas sa Igoricom koji govori kako Apple propada vec neku godinu za redom :d ), ali znas ono, ja kao sad ogorcen mogu da pljujem Samsung na svakom koraku, kao sto sam ih hvalio do sada, jer su bili dobri, a iako sad nece nista znaciti nekome kome preporucim ta zaebancija sa bootloaderom, on ga nece kupiti, jer ce verovati meni (nece ni pitati zasto). Sto se tice tih 5% ljudi na svu onu zaradu, odose dobre pare
Ja se s ovim slazem potpuno. 5% nije mali gubitak ali koliko ce da ustede od ponistenih reklamacija. Realno ne postizu ne znam sta. Zadrzace ljude da koriste njihov ne bas sjajni SW ali dali ce spreciti nekoga da instalira nezvanicni SW na fon kome su oni ukinuli podrsku? Apsolutno ne.
Ovako samo navlace na sebe gnev korisnika. Nije toliko ni problem u tih 5% vec u onom procentu koji cuje nihovo nezadovoljstvo.
Do sada sam bio zadovoljan njihovim uredjajima ali ovom idejom nisam i bicu glasan i ostar kada kritikujem.
Upravu je Djilkos, preporuka je najbolja reklama. Mislim da su sada napravili korak unazad.
Za nas, koji volimo da prckamo po telefonu ovo je loša vest, ali nas je takvih verujem i manje od 5%. Znate li koliko ljudi u mom okruženju, koji imaju Galaxy, pitaju šta je custom launcher, a kamoli da rootuju ili flasuju rom.
Ja verujem da će neko na XDA naci neko rešenje za ovo
Znaci Samsungova software implementacija... Nisam za to znao do sad, odlicne informacije. Nadam se da ce zaobici moj S3 sa ovim u sledecem 4.3 update-u, jer ne mogu da zamislim koricenje telefona bez root-a i sa svim bloatware-om koji se dobije uz fabricki sw.
Ni slucajno nisam razocaran. Jes da ima nekih nedostataka. Nego samsung ima veci ekran. Deo ekrana ne zauzimaju dugmici pa da moram da koristim pie da bi bio veci ekran, a i cini mi se da ce ipak na s4 duze trajati baterija.sto je meni jako bitno. Muku mucim sa time.
Znaci Samsungova software implementacija... Nisam za to znao do sad, odlicne informacije. Nadam se da ce zaobici moj S3 sa ovim u sledecem 4.3 update-u, jer ne mogu da zamislim koricenje telefona bez root-a i sa svim bloatware-om koji se dobije uz fabricki sw.
Moze root, romovi i custom kernel, ali ako se jednom vratiš na stock, nema vise nazad. A ovi sto sad uzmu tel sa ovim softverom to je to, može flash ali ode garancija.
Moze root, romovi i custom kernel, ali ako se jednom vratiš na stock, nema vise nazad. A ovi sto sad uzmu tel sa ovim softverom to je to, može flash ali ode garancija.
Ja bih stock 4.3 da root-ujem i bloatware free bez tog knox-a i tih gluposti, ali to ce mozda biti mission impossible. Na strani nazad naveo covek da su neki ostali bez wifi-a i zvuka, to je zabrinjavajuce :zgran:
Ja bih stock 4.3 da root-ujem i bloatware free bez tog knox-a i tih gluposti, ali to ce mozda biti mission impossible. Na strani nazad naveo covek da su neki ostali bez wifi-a i zvuka, to je zabrinjavajuce :zgran: