Šta je novo?

Samsung Galaxy S4 I9505

E vala bilo bi super, ko voli plastiku ostane na S seriji, ko voli konzerve ima tu F, a ostali da ne drve više o materijalima... :D

yde8upyh.jpg

Jel zna neko šta je ovo? Jutros mi se pojavilo na telefonu.

Jeeeebiga, ali Samsung zaradjuje, dok ovi ostali grcaju... Nek kopiraju i oni, pa nek i oni zaradjuju.

Nikada se nisam bavio time ko koga kopira i apple vs samsung ratovima ali ovo je bas ocigledno... Inace iphone5c se najvise prodsaje u rozoj boji. Znaci sljamsung samo stancuje proizvode i naravno sve sto uradi apple, moraju i oni. Jednostavno mi se gadi samsung. Isti ruzni dizajn vec 3godine.

Pa niko te ne tera da ga kupis :d

A to dal je ruzan, sigurno nisi ti kompetentan da sudis, kao ni bilo ko drugi, svako ima svoj ukus. Mada, verovatno je ruzan kada su prodali toliko miliona primeraka x)

Nikada se nisam bavio time ko koga kopira i apple vs samsung ratovima ali ovo je bas ocigledno... Inace iphone5c se najvise prodsaje u rozoj boji. Znaci sljamsung samo stancuje proizvode i naravno sve sto uradi apple, moraju i oni. Jednostavno mi se gadi samsung. Isti ruzni dizajn vec 3godine.

Ako nista samsung je vec imao pink sgs3 i note2, pravi su trendseteri :d
Mada realno nokia ih je prestigla sve sa svim mogucim bojama, oblicima i materijalima, jos pre 10 godina.

Poslednja izmena:
Koji je poslednji stock TW ROM kojem nisu brljali bootloader?

Jedno možda glupo pitanje ali pošto sam sasvim nov u svetu smart telefona, moram da pitam ovo pa nema veze ako se smejete, istrpeću. :)

Naime pre oko 2 nedelje kupio sam na ugovor Samsung Galaxy S4 Active pa imam jedno malo pitanje : da li je Samsung S4 Active što se instaliranja aplikacija i svega ostalog vezanog za softver IDENTIČAN sa običnim S4 modelom ili ima nekih promena u firmveru ili nečemu ? Pošto na svim Google Play aplikacijama kad piše da dodaju podršku za nove telefone piše da je dodata podrška za Samsung S4, a ne i za Samsung S4 Active.

Koji je poslednji stock TW ROM kojem nisu brljali bootloader?

Nisam znao sa su cackali oko bootloadera? Sta su radili?
Inace,vracas se na tw ili sta? Ja juce probah ge i svidja mi se kako radi,bas,ali cini mi se da brze stuca bateriju. I da,zar je moguce da stock android nema 3g only opciju?

Go to Phone and type *#*#4636#*#*
It will open the Android testing menu.
There you have several category of information. Tap in phone information.
Scroll down there and you can find set preferred network type.
Set it to WCDMA only, same as in HSDPA USB modem.

Now your phone is in force 3G mode. It will never switch to 2G.

Jedno možda glupo pitanje ali pošto sam sasvim nov u svetu smart telefona, moram da pitam ovo pa nema veze ako se smejete, istrpeću. :)

Naime pre oko 2 nedelje kupio sam na ugovor Samsung Galaxy S4 Active pa imam jedno malo pitanje : da li je Samsung S4 Active što se instaliranja aplikacija i svega ostalog vezanog za softver IDENTIČAN sa običnim S4 modelom ili ima nekih promena u firmveru ili nečemu ? Pošto na svim Google Play aplikacijama kad piše da dodaju podršku za nove telefone piše da je dodata podrška za Samsung S4, a ne i za Samsung S4 Active.

Ne bi trbealo da ima bilo kakve razlike.

Nisam znao sa su cackali oko bootloadera? Sta su radili?
Inace,vracas se na tw ili sta? Ja juce probah ge i svidja mi se kako radi,bas,ali cini mi se da brze stuca bateriju. I da,zar je moguce da stock android nema 3g only opciju?

U poslednje 2 ili 3 verzije su brljali nesto pa posle fleshovanja MH1/MH6 nije moguce vratiti se na starije niti fleshovati GE. Zato i pitam da li neko zna koji je poslednji TW ROM koji nema takvu glupost.

Inace vracam se na TW jer mu je kamera definitivno bolja i baterija je nesto malo bolja.

Ja sam bio na poslednjem TW sa vipa I9505XXUDMH6 i bez problema sam ubacio GE sada.

Inace kako vratiti oficijalni rom, a da se ne vidi da je nesto cackano po telefonu?

Oba. Probao sam i Focal, dobra ideja, solidna izvedba, los kvalitet fotki.

Što se tiče aplikacija one su "univerzalne" i sve koje mogu da se instaliraju na običan S4 mogu i na Active.

I ne telefoni nisu isti i ne koriste isti firmware pošto Active ima 8mpx kameru vs 13mpx na običnom, ima LCD display vs sAMOLED i mislim da je razlika i u procesorom.

Tako je, postoji hardverska razlika ali sve aplikacije ce da ti rade :)

Ja sam ubacio GE juce teska srca zbog kamere, i za sada je ok dok se ne zazelim prave kamere sa TW :D

Što se tiče aplikacija one su "univerzalne" i sve koje mogu da se instaliraju na običan S4 mogu i na Active.

I ne telefoni nisu isti i ne koriste isti firmware pošto Active ima 8mpx kameru vs 13mpx na običnom, ima LCD display vs sAMOLED i mislim da je razlika i u procesorom.

Ok,hvala puno na objašnjenju. Inače moj procesor radi na 1.9 GHz i u pitanju je Qualcomm Snapdragon 600 quad-core.

A šta je sa updateom na Android 4.3, da li je moguće da Samsung toliko puno kasni ? Kad mogu da očekujem update na Android 4.3 ?

Go to Phone and type *#*#4636#*#*
It will open the Android testing menu.
There you have several category of information. Tap in phone information.
Scroll down there and you can find set preferred network type.
Set it to WCDMA only, same as in HSDPA USB modem.

Now your phone is in force 3G mode. It will never switch to 2G.

Naah.. Izgleda da ovo vazi samo za nexuse. Ne reaguje na kod :-\
Hvala u svakom slucaju :)

^^A sta ce ti? 4.3 ne donosi nista znacajno zbog cega bi morao da ga imas. Ja imam GE ROM koji je 4.3 i nisam primetio bitnije razlike. Stoga - ako ti telefon sada dobro radi, nemas problema, nema razloga za trcanjem za poslednom verzijom.

Nazad
Vrh Dno