Šta je novo?

Samsung Galaxy S4 I9505

Hi hi hi Nisam mogao da odolim :)

Poslednja izmena od urednika:
Mi non stop pisemo o ceni kao nekoj ultra-mega-giga - iz ugla Srbije - nema potrebe da cena bude niza kada se pogleda iz ugla normalnog sveta.
Visoka cena u startu placa troskove inzinjeringa...

moje iskustvo mi govori da izlozeni telefoni uvek laguju, zato sto su povezani non stop na struju preko usb zastite od kradje, a poznato je digitajzer ne radi precizn tad, ne bih ja sudio o tome na osnovu izlozenog modela nikada.

Sve je to lepo, ali nisam imao neki drugi primerak da probam. :) Na mom S2 nisam primetio takav problem dok se puni.

http://blog.gsmarena.com/samsung-i9505-galaxy-s4-battery-tests-update-battery-life-improved/

Probao i white i black model. Po prvi put mi white Galaxy izgleda nekako bolje, ne znam zasto ali mi se vise svidja. Manje se primecuju one tackice na zadnjem poklopcu. S3 mi se uopste nije svideo ali S4 mi izgleda malo bolje u toj varijanti jer crni je sav nekako umazan.

Inace definitivno je u Telekomu CG 549e uz PrePaid karticu (bez ikakvog ugovora), definitivno su telefoni simfree i definitivno moze da se uzme uz premium plus karticu za 495e tj. sa 10% popusta.

Mozda ti se cini zbog svetlosti, npr u nekim normalnim uslovima osvetljenja super izgleda crni a na previse osvetljanja deluje teget ili sivo, i svidja mi se sto je elegantniji od belog i vise dolazi do izrazaja ona lajsna okolo.

Jel ih neko video u prodaji kod nas? Vidim da su na ebay oko 20e

500x1000px-LL-261c1e9b__MG_6216.jpeg

Poslednja izmena:
Ne znam stvarno nekako mi je delovao bolje. Bilo je onako srednje osvetljenje ali crni je bas bio umazan, mozda ovaj beli nisu previse cackali :D

i ja imam s3, video sam kod drugara taj s4... i nije mi ostavio neki dojam... specs su mu jace ali nije me odusevio ni malo. ne vidim potrebu da se upgrade-ujem sa s3 na s4...
pre s3 imao sam htc desire i tada kada sam video s3 bio sam odusevljen ali ovde NE!!!
pogledajte temu za Oppo Find5 sto sam postavio , mozda vam se svidi telefon :)

Mene je telefon odusevio i odusevljava me i ako sam koristio S3. Mislim da za 500e ne postoji bolja kupovina trenutno.
Naravno razumem i one korisnike S3 koji nisu odusevljeni.

Emix danas sam i ja bio do Telenora i igrao se i sa belim i sa crnim S4 :)
Tacno je da su na crnom modelu uocljivije tackice na zadnjoj strani,bar se tako cini sa vestackim osvetljenjem.Ekran mi deluje malo bolje nego na S3 modelu,a nekako mi se ne cini uopste veci od S3 modela,imam takav utisak,jako je lagan da je to neverovatno :) Sve u svemu,na prvi pogled deluje prelepo :)
To sto kazes za Telekom CG,jel prodaju oni telefone bez ugovore po ceni 549 eura i kakva je ta kartica za 10 % popusta?

To je platna kartica. I da kupujes telefon bez ugovora dobijas prepaid karticu koju mozes da bacis ako ti ne treba.

Sada sam gledao ponudu telefona kod njih,nema u delu ponuda telefona S4 modela,ima S3 i Note 2 ali S4 jos ne,pa ne vidim cenu za njega.Pasce mu cena za 2-3 meseca,treba sacekati kada i kod nas budu novi ispod 500 e.

Gde si gledao?
Idi na telekom.me i pojavice ti se na naslovnoj strani i samo otvori.

Sajt Telekoma Cg.Pogledacu sada tako da ga nadjem,hvala ti.

Remote control preko IR radi odlicno, probao sam sa dvd i tv-u, vrlo je jednostavan za koriscenje, ima dosta brendova u izboru, prva stvar koja mi se bas svidela.

Inace definitivno je u Telekomu CG 549e uz PrePaid karticu (bez ikakvog ugovora), definitivno su telefoni simfree i definitivno moze da se uzme uz premium plus karticu za 495e tj. sa 10% popusta.

piše i na tarabi...nekoliko puta se dešavalo da dobiju tako neke top telefone sa sličnim ponudama ti dođeš tamo oni ti kažu ima ali samo za postpaid prošlo nam je sve što smo rezervisali za prepaid :) a tih par komada za prepaid dohvate oni sa debelom vezom u lelekomu

Da da, vec 570e sa mtsa ima da se uzme. To je to, 500e ce da bude vrlo brzo.

Malopre sam se družio sa novim flagšipom iz Samsunga.
Plastična masa je očajna, ekran razvaljuje od boja, doduše ošar je, ali je kao crtani film, tw je šit i dalje one zelene boje i ono sivilo je stvaaaarno da ti se smuči ... Bolje izgleda od s3 (najružniji telefon u zadnjih par godina) ali i dalje ne odaje NIKAKAV kvalitet i zaista počinje da bude telefončić za na astal pored ključeva od auta... Kako mi je delovao smešno pored nexusa kao pravi no name kinez. Još je smešnije kako izgleda pored oppo 5 kao da nisu u istoj klasi...

Uopste se ne slazem da je maska ocajna, u rangu je S3 ako ne i bolja tj. kvalitetnije i bolje sklopljena. Telefon deluje lagano ali solidno u ruci, nista ne skripi, ne krcka. Ja za 5-6 meseci nikakvih problema sa maskom S3 imao nisam, ne znam sta vi radite sa tim ebenim telefonima?? Krecite ili jedete sa njih?
Ekran je amoled a svi znamo kakvi su amoledi ili ti se svidja ili ne. Da li si probao ostale modove za ekran? Ja jesam i ne slazem se sa tobom.

Poslednja izmena:
aaa kako mi je muka da slusam kako ljudi smaraju oko sIV i govore kako je ocajan fon :/
ja sam ga cackao i meni se barem svidja, nije lagovao ili neke druge stvari ( prvo sam pogasio aplikacije iz pozadine a bilo ih je milion :D)
sto se tice kvaliteta izrade po mom misljenju bolji je od s3 ali ne mnogo
kad bi imao da baim tolike pare na fon radije bi razmisljao o xz ali sve zavisi ko sta vise voli (ja sam vise za izgled jer to sto je malo brzi ce retko ko primetiti )

Telefon je smešan.
Plastika je kao najlon kesa, sve se ugiba i škripi.
Modovi za ekran kažeš?
Probao sam sve do jednog... Uglavnom smanjuju osvetljenje ekrana i malo popravi stanje crvena i dalje UBI UBI UBI...
Išao sam sa drugom da uzme tel. U telekomu za 1 din. uz tarifu plućno krilo i desni bubreg i odustao je... Očekivao svašta , a nosi oppo find 5?! Koštao ga 499$ u usa... Kakva mašina... Ja sam dao dosta parica na mobilne telefone ali ovo je čisto bacanje...
I da telefon opet LAGUJE PRI SKROLU LEVO DESNO vide se ona simpatična usporenja kao i na s2 i na s3...I naravno buđenje i dialer od 3 sekunde, očekujem opet neki masan bug na hardveru u duhu s2 i s3...

Poslednja izmena:
Ljudi nemojte vise da pricate da telefon laguje ili bilo sta. Ni jedan koji je napisao od vas da laguje nije kupio telefon vec je probao tester onaj koji je izlozen. Imam ga vec 12 dana i mozda je zalagovao 4 puta u tih 12 dana dfa ne spominjem da ga cackam 80% od celog dana, sto je po meni odlicno jer sam pre 3-4 godine kupio kompjuter najbolji sto sam imao mogucnosti i koji nije smeo da pomisli da zabaguje ali to je tehnika i mora kad tad da zabaguje ma koliko god da je dobra. Ajde sad nek mi neko kaze da nexus, iphone, sony, lg, htc i drugi i nek me slaze da ne baguju. Sve mora po neki put da zalguje iz abaguje. Sto se tice S4 odusevljen sam brzinom. To sto ovi testeri baguju to je zato sto ga dnevno cacka 200 ljudi sto dece sto odraslih i sto je stalno na punjacu ko zna sta mu sve urade.

Kompjuteri, lap topovi, tableti baguju a ocekujete od telefona da ne baguje? Sta je s vama?

Vladof malo si preoštar, baš onako... Nexus ima zazore koje sam video na 2 modela. Ima vala još dosta stvari, ali sve se svodi na to ili hoćeš softver koji ćeš dobiti uvek prvi i klot android ili hoćeš vrhunski telefon tipa One ili S4 koji imaju dodatne mogućnosti... Nisu za džabe skuplji od Nexus-a, zato nude više... Pa makar to bile i slušalice... Da ne pričam neke stvari koje nekima nisu bitne kao blinkfeed ili S health air gestures, a mnogima su zanimljive. Ne znam mene smori ponekad taj klot android i onda se vratim na stock Samsung i malo uživam u njemu.

Inače FYI Nexus ima isto lag za dialer, isprobao, videću da kad se vidim sa drugom da snimim. Jednostavno bilo koja aplikacija koja nije u cache-u ima će lag pri startovanju, to je normalno. Kasnije nema laga, jer je u cache-u i to je to... Android-u treba memorije i sam izbacuje iz cache-a kad mu zatreba više RAM-a.

Ni ja se ne bih slozio, u poredjenju sa s3 ima dosta napretka po pitanju dizajna i estetike.
Ja ga koristim vec drugi dan i mogu reci da su utisci dosta pozitivni, odusevio me je daljinski jer jako brzo prepozna uredjaj i radi savrseno precizno, probao sam na dva samsung tv-a, sony, philips i samsung dvd, svaki je nasao iz prve i na svakom radio savrseno. S tranlator, iako sam bio skeptican radi gotovo savrseno i bez greske, podrzava 9 jezika i prvim koriscenjem odmah ponudi da skine paket trenutnog jezika u boljem kvalitetu koji je zaista bolji jer kapiram da su u startu ubacili losiji kvalitet kako ne bi zauzeo mnogo prostora, a kome treba odredjeni lako se nadogradi. Nisam jos stigao da detaljno isprobam kameru ali prvi utisci su odlicni za moje potrebe. Dodaci poput air view, eye skrol... rade ok, videcemo koliko ce imati primene u praksi jer ovo do sad je bila uglavnom samo proba. Sto se tice ekrana, ugao vidljivosti, ostrina, boje, blago receno savrsen je. To sto tw izgleda tako kako izgleda nema veze sa hardverom i to ce se lako resiti.

Ljudi nemojte vise da pricate da telefon laguje ili bilo sta. Ni jedan koji je napisao od vas da laguje nije kupio telefon vec je probao tester onaj koji je izlozen. Imam ga vec 12 dana i mozda je zalagovao 4 puta u tih 12 dana dfa ne spominjem da ga cackam 80% od celog dana, sto je po meni odlicno jer sam pre 3-4 godine kupio kompjuter najbolji sto sam imao mogucnosti i koji nije smeo da pomisli da zabaguje ali to je tehnika i mora kad tad da zabaguje ma koliko god da je dobra. Ajde sad nek mi neko kaze da nexus, iphone, sony, lg, htc i drugi i nek me slaze da ne baguju. Sve mora po neki put da zalguje iz abaguje. Sto se tice S4 odusevljen sam brzinom. To sto ovi testeri baguju to je zato sto ga dnevno cacka 200 ljudi sto dece sto odraslih i sto je stalno na punjacu ko zna sta mu sve urade.

Kompjuteri, lap topovi, tableti baguju a ocekujete od telefona da ne baguje? Sta je s vama?

ne znam koji si ti Nexus gledao ali eto ima toliko forumaša koji su imali i S4 i Nexus pa valjda oni znaju šta je brže...a ako su poneke aplikacije iste naravno da će biti istih bagova i na jednom i na drugom, svakako Nexus radi mnogo brže i glatkije

Pitajte ove sto koriste Nexus kako im radi push :D

Vrh Dno