Šta je novo?

Samsung Galaxy S4 I9505

Formiraju operatori i niko drugi!
Oni te telefone uzimaju za mnogo manje. Ako se Telekomu CG isplati da ih prodaje za 550e pa i 495e zasto bi neko posao u Telenor lopovski i platio 800 ponavljam 800 (slovima osam stotina)?? Ili u neku radnju za isto toliko.

Niste ni svesni sta je Telekom uradio pilicarima u CG i koliko je uspeo da spusti tu cenu i smanji prodaju istih onima koji su mislili da se opare i zarade po 200e na jedan telefon. Prodavali su ih po 750-800e prvih par dana ali sad vec to ne prolazi. Telekom ih je pokopao.
Problem je izgleda sto u Srbiji to niko ne zeli ili ne sme da uradi.

Nije mala stvar dobiti S4 koji se pojavio pre nekoliko dana za 495 ili 550e uz flip cover ko je narucio online.

Ponavljam Telenor trazi 550e kesa i potpisivanje ugovora na 2 godine 20e mesecno.
Telekom isti taj telefon prodaje za 550e uz prepaid karticu sa 5e. I ko je ovde lud?

Poslednja izmena:
O tome pricam. Ovde su se svi slizali jedni sa drugima. Katastrofa. Nego jesi li proverio da li je zakljucan taj tel na telekom cg?

Nije svi telefoni su otkljucani svi iste telefone dobijaju. Mtel, Telekom i Telenor.

Au!!! Pa ovi su tek kriminal. 300e doplata za paket 65e 24m. Gde je ovde logika pobogu ???

Dobar ortak je kupio S4 sa octa procesorom, babaroga od telefona, jedino mi se izrada ne svidja, i bela boja bi mogla da bude bolja. Ostalo je sve na najvisem mogucem nivou, nema nigde nikakvog laga, kamera je odlicna, ekran ostar, zanimljive aplikacije dolaze uz njega...

Ko se lozi na aluminijum, evo zadnjeg poklopca od al za male pare a i lepo izgleda, napred je ionako staklo a po strani lajsna (ne znam od cega je ai lici na bruseni aluminijum pa se slaze uz zadnju stranu)
http://www.trait-tech.com/product/T...rts-for-samsung-i9500-galaxy-siv-s4-gray.html

i dobra stvar je kad se ogrebe zameni se drugom, sto je kod one malo teze ;)

Mada kad je u pitanju zastita nema bolje stvari od case-a jer su mnogo manje sanse da se polomi displej u slucaju pada i udarca u ivicu + zastita od svakodnevnog koriscenja (grebanje spustanjem na neravnu povrsinu itd)

Poslednja izmena:
Dobar ortak je kupio S4 sa octa procesorom, babaroga od telefona, jedino mi se izrada ne svidja, i bela boja bi mogla da bude bolja. Ostalo je sve na najvisem mogucem nivou, nema nigde nikakvog laga, kamera je odlicna, ekran ostar, zanimljive aplikacije dolaze uz njega...

Bice laga posle 10 dana koriscenje, kad stavi brojeve, SMS poruke, call logove, ipak je to previse zahtevno za telefon od 800evra! :d

Ma lag je jedva prisutan bar na sgs3 i note2 koje sam imao i koristio. Ne verujem da je veci kod sgs4. Ja ne mogu da svarim ovu cenu. Ko da je vanzemaljska tehnologija strpana u njega.

Ljudi imate nekoliko oglasa i primera za Telekom CG gde je 550e (sa obicnim prepaid-om, ma kakav fine print to imalo).
Kakvih crnih 800e. To je S4, ne iS4 :D

550e - 10% ako se placa njihovom tzv. premium karticom = otkljucan S4. Danas drug uzeo. Takvo je stanje za sada. Da li ce ih zakljucati, ili ce zakljucati samo one uz ugovornu obavezu to niko ne zna.

Ja mislim da sa jednom licnom kartom moze da se uzme jedan komad pa posle pauza 6m, tako je bilo ranije. Dok u slobodnoj prodaji mozes koliko hoces ali je 630e.
Ja sam uzimao Nexus 7 uz prepaid kod njih pre manje od 6m i nisu mi nista rekli.

Mislim da to vise ne vazi, bila je prica da ne zele da prodaju itd. Ova se danas obradova kad sam joj rekao zasto sam dosao :D
Kazem i brat ce najverovatnije da uzme jedan ovih dana a ona: "Ostavi broj da ti rezervisem jos jedan, nema ih puno".

Poslednja izmena:
^^
A jel moram da imam CG državljanstvo da mogu da uzmem S4 za 550 na prepaid?

Meni samo nije jasno kako ljudi ne primecuju lag na s4..n4 radi duplo bolje (a duplo jeftiniji)..animacije pri pokretanju/zarvaranju apps laguju, nekad traju duze nekad krace, "kretnja" kroz os je totalno neoptimizovana, tzv brzina pixela je blagi uzas-skrolujes npr sms poruke slova se razlivaju itd..ovo sve mozda deluje prenaduvano, ali je za mene primetno i iritantno, nedopustivo za top model u 2013oj..

Pa bice ih u oglasima za 10 dana koliko hoces za 500evra.

Naravno da je primetan al ja mislim da ga ti bas tragicno dozivljavas :)
Ja mogu preko ovog da predjem al preko nedostatka sd slota i nezamenjive baterije ne mogu
*** svako ima neke svoje prioritete
O kameri necu ni da diskutujem
Meni samo nije jasno kako ljudi ne primecuju lag na s4..n4 radi duplo bolje (a duplo jeftiniji)..animacije pri pokretanju/zarvaranju apps laguju, nekad traju duze nekad krace, "kretnja" kroz os je totalno neoptimizovana, tzv brzina pixela je blagi uzas-skrolujes npr sms poruke slova se razlivaju itd..ovo sve mozda deluje prenaduvano, ali je za mene primetno i iritantno, nedopustivo za top model u 2013oj..

Naravno da je primetan al ja mislim da ga ti bas tragicno dozivljavas :)
Ja mogu preko ovog da predjem al preko nedostatka sd slota i nezamenjive baterije ne mogu
*** svako ima neke svoje prioritete
O kameri necu ni da diskutujem

Tragican je za uredjaj sa takvim hardverom, tim statusom, tekucom godinom u kojoj je aktuelan i sa tom cenom. Ja i dalje tvrdim da bi cist 4.2.2 Android leteo levo/desno bez problema, ovde je problem u TW i losoj optimizaciji.

Ako je htc mogao da uradi onakav posao sa sense na one, ne razumem zasto se samsung nije ozbiljnije pozabavio sw-om, a pri tom su imali koliko hoces negativnog feedback-a od strane korisnika (mada i sami nisu coravi) jos od s3ke i vremena da rade na tome..pisem negativne komentare jer mi je zao, njihov sam fan od s2 i imaju drugih dobrih strana (autonomija, kamera), ok je i plastika tj ne smeta mi, svaka pohvala ide za odnos velicina ekrana i dimenzija kucista, ali tw je blagi uzas kako izgledom tako i radom..a ne pada mi napamet da svake nedelje jurim za novim custom romom i da flesujem update, jer je sam pure android (4.2.2) vec dostigao nivo koji je po svim aspektima odlican..

Ja od tog stucanja na note2 nisam imao ni jedanput.Na sgs3 sam imao samo tako al na note 2 ne.Bio je prisutan samo mali lag prilikom ulaska u sms i poziv.Al mi to nije toliko smetalo pa sve da je kostao i 1000e.Jednostavno sve ostalo je reagovalo bukvalno u delic sekunde.Oko 20tog idem za CG pa ako neko hoce mogu mu ucinjeti da mu donesem tel al da mu uzmem prvi nevinost :D
Taman da vidim taj toliki lag i to stucanje
Tragican je za uredjaj sa takvim hardverom, tim statusom, tekucom godinom u kojoj je aktuelan i sa tom cenom. Ja i dalje tvrdim da bi cist 4.2.2 Android leteo levo/desno bez problema, ovde je problem u TW i losoj optimizaciji.

Apsolutno nikakav lag i "stucanje" na mom telefonu nisam doziveo.
Telefon radi odlicno i sve otvara u sekundi.
Jedina stvar je sto dealer kasni 1 sekundu ALI samo kada se otvori prvi put nakon sto ukljucite telefon, nakon toga ga otvara instant.

Primerci koje sam probao u poslovnicama su seckali prilikom otvaranja galerije i prilikom skrolovanja mi se jednom desilo, ali to su modeli koji nemaju sve komponente i verujem nemaju finalni retail firmware.
Ja sa mojim telefonom nemam takvih problema za sad.

Ja mislim da telefoni koji su izlozeni nemaju sim slot, antenu i jos neke komponente.

Telefoni koji su izloženi, makar ovde u Srbiji, su standardni telefoni i poseduju sve delove, kao i standardni firmware.

Apsolutno nikakav lag i "stucanje" na mom telefonu nisam doziveo.
Telefon radi odlicno i sve otvara u sekundi.
Jedina stvar je sto dealer kasni 1 sekundu ALI samo kada se otvori prvi put nakon sto ukljucite telefon, nakon toga ga otvara instant.

Dobro je, nisam lud. I kod mene je tako od početka. Sa prvim firmverom (MDE) mi se malo grejao, pa me neki ovde za malo napraviše ludim, posle apdejta na verziju MDM sve radi kako treba. Ako nije placebo, rekao bih da i radi malo brže. Baterija je takođe, skroz korektna, evo me u četvrtom danu, doduše uz minimalno korištenje...

Poslednja izmena od urednika:
Nakon procitanih komentara ovde pomislio bih da se telefon vuce kao neki Symbian od pre 10 godina! Ne mogu da verujem sta pojedini pisu iskreno.

Telefoni koji su izloženi, makar ovde u Srbiji, su standardni telefoni i poseduju sve delove, kao i standardni firmware.

Sgs4 koji je izlozen je demo verzija tj tel. bez sim kartice i ostalih bidza i budza. Tako je bar u tehnomaniji a tako je bilo i sa note2 primerkom.

Moraću da obratim pažnju sledeći put. Rekao bih da je to standardni telefon sa uključenim Demo modom. I, naravno, nije ubačena kartica.

Vrh Dno