Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Znaci nije telefon na duze staze?
U smislu ako planiram da ga kupim i da dam tolike pare hocu da mi traje minimum 4 godine. Koliko li ce vremenom da mu spadne kvalitet baterije kad je sad 4-5h sot
Ma zezam se ja.
Čekam do naredne nedelje i uzimam S22U za sebe, a supruga S22+ (zbog veličine, LOL), jer ne verujem da će skoro Sony Xperia, a ni novi Pixel nisu blizu, a trenutni telefoni su dotrajali i baguju.

Mislim da su daleko od idealnih, ali nemamo izbora (iOS nećemo, a ovo je trenutno najbolje od android ponude, takvo kakvo je). Baterija se zameni za 60-ak evra kad padne kapacitet.
- Ako se pojavi bolji, i recenzije to dokažu, promenićemo i gotovo.

S22+. Posle prvog ciklusa punjenja/praznjenja prilicno sam zadovoljan rezultatima. Sve je na default, samo je lokacija iskljucena i postavljen tamni rezim. Ozbiljan prelaz sa telefona starog 4 godine.

Prilozi

• 0-02-0a-387caa8de766a095446603c349828deeef551265551cdd7fcae77b67878d6c91_8fd6046375795bb2.jpg
    0-02-0a-387caa8de766a095446603c349828deeef551265551cdd7fcae77b67878d6c91_8fd6046375795bb2.jpg
    66.3 KB · Pregleda: 214
Za bateriju je najbolje da sacekas 10-ak dana da se sve stabilizuje i onda da vidis pravo stanje. Vidis da gs divljaju i prvi put da vidim da je pocetni ekran za one ui na prvom mestu.

Update sa S22+. Malo pre tokom puta BG-VŠ, u kolima izgubio kontakt sa mrezom, tek posle restarta se povratio. (Telenor) Ne mora da znaci da je do telefona, mada mi se tokom godinu i po dana koriscenja S20+ to desilo jednom.

Meni muci prednja kamera imam blur u svim kombimacijama pa se vrati posle 20min normalno, testiram dal ima neke kondenzacije kad nosim u dzepu od trenerke koja je tik uz nogu (non stop sam u pokretu) konkretno danas

Update sa S22+. Malo pre tokom puta BG-VŠ, u kolima izgubio kontakt sa mrezom, tek posle restarta se povratio. (Telenor) Ne mora da znaci da je do telefona, mada mi se tokom godinu i po dana koriscenja S20+ to desilo jednom.
I ja gubim telenor signal par put nedeljno. S22u (5,6 puta najmanje nedeljno nemam signala i moram da restartujem)

Za šta si ti ovde tačno koristio telefon?!...kretao se kroz meni par seti išao levo - desno?!
Za dnevne potrebe, pocetna podesavanje. Ne gejmujem, ne pravim fotosesne za instagram, ne snimam se za tik tok.
Za bateriju je najbolje da sacekas 10-ak dana da se sve stabilizuje i onda da vidis pravo stanje. Vidis da gs divljaju i prvi put da vidim da je pocetni ekran za one ui na prvom mestu.
Videcemo, nadam se najboljem.

^ ono sto sam ti napisao u S20 temi po meni je S21FE bolja kupovina.

@Zeha
Definitivno s21fe u odnosu na vanila s22, koleginica ga ima vec mesec dana, brutalan sa baterijom, snapdragon 888 je zaista odlican.

Ja malo obnevideo od buljenja u monitor...
Treba mi savet, dal S22 ili S21FE ?
Evo link ka pitanju: https://forum.benchmark.rs/threads/samsung-galaxy-s20-s20-s20-ultra.455765/post-6607781
Ne znam kako misliš po dimenzijama gotovo isti (s22 1cm manji i pola uži), uopšte nisu ista klasa ova dva telefona!!...da si poredio sa s22+ još bi i imalo logike!

Ako brat ne plaća ne vidim šta ima tu da se razmišlja, uzmeš s22....posebno ako i dalje nosi onaj s10e.

Zasto alkohol. Zasto da ne, mislim sredstvo je za ciscenje, pa volim da prebrisem telefon kada se vratim iz grada.
Nasao sam sam preko ebay-a Fusso oleofobicni premaz tvrde da je jedan od boljih.
Kakav je to izlazak ako ga brišeš alkoholom kad se vratiš kući? Svašta ima da se pročita ovde🤣🤣

Jel S21FE ima isto 4 godine podrške kao i S22 serija?
Kako bi išlo poređenje S22+ sa S21FE?

Pa je l shvatas da sve poskupljuje, pa i ovi operateri smecari koriste situaciju?! Kakvog crnog advokata kontaktiras? Kod nas preko noci u mtelu u RS iphone poskupio za 75-90€ po paketima, isto tako i Samsung. Okrenes se i odes kupis negdje drugo. Ne znam ko jos ceka toliko mjeseci na telefon.
Kod seše u Argentini je pojeftinio, tamo sa sd procesorom košta oko 110 000 rsd

To znači da skraćuješ drastično životni vek baterije time što je mrcvariš do 2%.

Opušteno, ja sam doterao na 0% i ne fali mu ništa :D N20U

Prilozi

• IMG-b8eb7367873ece99a655786ad85e3d41-V.jpg
    IMG-b8eb7367873ece99a655786ad85e3d41-V.jpg
    109.4 KB · Pregleda: 163
Na koliko treba da radim test? Na 50% pa da punim?

Ne fali mu ništa naravno, možeš ti 1000x da prazniš na 0% ali skraćuješ životni vek baterije i sam kapacitet. Idealno bi bilo od 15 do 75% da se koristi, ali naravno ne treba se opterećivati time u par % ali ne treba ni konstantno ubijati bateriju pražnjenjem na par procenata. Ko menja telefon na godinu dana ne treba uopšte da se opterećuje ali ko planira duže da korsti telefon nije baš preporučljivo.

Sve u svemu sjajan rezultat za s22, ja sam juce prvi put napunio bateriju do 100% na s22+, i posle gotovo 24h sam na 49%, od toga 2h sot, uz dual sim. Preko noci uz airplane padne za 2 procenta sto je podnosljivo. Subjektivni utisak uz istu upotrebu na s10+ je da baterija solidno bolje drzi, mada je na starom telefonu i stara baterija sad vec, ali je vodjeno racuna kako se puni. Od ostalih prvih utisaka i poredjenja sa s10+, tel se malo teze drzi, display dosta bolji (nekako dublji prikaz), kamera takodje prilicno bolja, zvucnici dosta losiji nazalost, a brzina solidna kao sto i treba .. sve vreme prebacivanja preko smart switch, update-a itd tel se nije zagrejao. Sve u svemu mogao sam i sa s22 mozda bolje proci kad vidim da je baterija ok i na njemu (svojevremeno sam plus model izabrao bas zbog ozloglasene baterije na standardnom modelu).

s 22+ je super mob ko mob , ali ja uvek sto veci ekran jurim , sad sam na s22u i zadovoljan sam telefonom , brzina , kamera , baterija -moj nacin korišćenja
najzadovoljniji bih bio da sam kupio ip13pm , ali nisam moga o da se organizujem za plaćanje u njihovoj radnji - 6 rata :cry: pa sam u samsungu kupio ultru exynos

Kako ste došli do tog SOT pojma nemam, ali evo kod mene i to na Ultra.

YT music u pozadini 50 minuta i 15 minuta razgovora. 70% vremena double 4g.

Dakle, na 39%.

Prilozi

• Screenshot_20220502-001759_Device care.jpg
    Screenshot_20220502-001759_Device care.jpg
    61.4 KB · Pregleda: 121
Jačina signala, da li si koristio osvetljenje na 90% ili na 20%. Koliko si bio na lte, koliko na wifi. Sve to utiče na bateriju. Ne može da se poredi korišćenje telefona kao tableta i kao mobilnog uređaja.

Nazad
Vrh Dno