Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Da li je neko menjao bateriju? Znam sigurno da sam procitao davno da jeste. Zanima me kako mu deluje fon posle zamene?

Menjao ja na s21+ zajedno sa ekranom i kucistem kompletnim. Posle toga telefon kao da sam ga tek iz kutije izvadio i jos uvek vodootporan.

Drugar ima S21 Ultra i pao na ekran, ekran radi ali je dobro napukao. Zvao Pro Mobi i kažu da je 34.000 zamena (ekran,okvir i baterija) , da li se uopšte isplati .... Ali opet , dobiješ malte ne nov telefon 🤔 dilema ...

Da. Dobiće nov ekran, okvir i bateriju.

Stigao update 1.3GB. Ima nekih izmena i u oocijama, jako teško primetno. Estetski ima par izmena.
Čini mi se malo fluidnije sve radi...

Poslednja izmena:
Ja sam od petka korisnik (ne i vlasnik) s21u. Vrlo sam prijatno iznenadjen kako tlf radi, a u original futroli na preklop izgleda odlično.
Mana - 128GB RAM u mom primerku, rešena kupovinom google storage.
Za koliko se prodaju ovi s21 ultra, polovni?

128gb je jednostavno malo, 256gb je taman pocetna memorija.
Pa gde nadje ti kao moderator ovo da pitas? 😅😅 Ne pratim stanje na kp, ako je ocuvan sigurno moze preko 400e, ali je pitanje da li ce neko da ga uzme, vise od dve godine je star.

128GB + iznudjenih 2TB clouda je sasvim OK 🙂
Radoznao sam oko cene, nije baš ni jeftin.

Tako je sasvim okej, ali bez obzira mora pocetna memorija da bude 256gb.
Nije jeftin. S serija malo slabije drzi cenu od apple, kod apple se i dalje trazi 11 npr i ima lepu cenu.
Ako je ekran odlican, bez duhova, ocuvan i zamenjena mu je baterija, onda ce ti sluziti minimum jos dve godine.

Ja sam od petka korisnik (ne i vlasnik) s21u. Vrlo sam prijatno iznenadjen kako tlf radi, a u original futroli na preklop izgleda odlično.
Mana - 128GB RAM u mom primerku, rešena kupovinom google storage.
Za koliko se prodaju ovi s21 ultra, polovni?
Telefon je best buy ko voli veće dimenzije, stalno to govorim (posebno ako navataš neki sa trećom godinom garancije; bila je promovija 2+1 u preorderu). Cene nedavno što sam gledao 450~550e zavisno od stanja, starosti, memorije. I sam se razmišljam da menjam s21 snap za 21 ultra pošto ide zima i nisam više na građevini.

Ja ne pamtim kada sam nekim telefonom bio zadovoljan kao sada sa S21U.
Moj je star 2+ godine, baterija i dalje odlična, retko kada završim dan sa manje od 50%. Nikada ni najmanji problem sa njim nisam imao.
Vukao me je neko vreme prelazak na S23U samo zbog Snap-a, ali kad sagledam racionalno ne vidim ni najmanju potrebu za tim. Kamera odlična, UI brz i odzivan, čipset sasvim ok, 12gb memorije više nego dovoljno. Uz eventualnu zamenu baterije u nekom trenutku bez problema ima da izgura još dve godine, bez ikakvog osećaja da nešto bitno propuštam.

^ bravo 👏 za izjavu oko menjanja telefona sa kojom se u potpunosti slažem - neviđeno bacanje para .
.... ovo ti iskreno odgovara čovek koji je iz dosade i gluposti promenio 20-tak telefona u protekle 2 god. ... i shvatio (valjda) da kad se uzme Ultra bar 2g treba da se koristi .

Telefon leti posle ovog update-a od 1.3GB. Takodje razmišljam da zamenim ekran(zbog ogrebotina na frejmu kada je ispao, ekran pefektan, ali bode mi oci i aktivira OKP 🤣) , dodje mu oko 300e, i u Promobiju da mi reše ovo sto gubi fokus povremeno, a to pokriva garancija i da ga vozim još 2 godine. Baterija mi je na 2 dana lagano, i oko 6h sot, ali sam uradio heavy debloat. Ili da ga prodam za 350 i doplatim za S23U 12/512GB vakum. Nisam pametan.

Pa jesam, ali je bih ako baš ne moram 🙂

^ ako je baš tel "k'o sa ratišta" i možeš dobiti 350€ , moj savet = menjaj . Za sve ostale kojima je S21U u extra stanju sa dobrom baterijom savet : sačekajte S24 da vidite kakav je (ionako će se i iduće godine S21U moći prodati za 350€ ) ... a ako S24U bude 😵‍💫😪 ... biće S23U puni oglasi za pazariti .

1000020506.jpg1000020505.jpg1000020503.jpg

Neverovatno koliko je pomogla rutina dok sam na redovnim lokacijama sa WiFi

Jos sam zaboravio na drugu sim karticu da podesim 😁
1000020508.jpg
U nednu rutinu mozete da dodate koliko god Wi-Fi mreža hoćete. Bitno je samo da su u trenutku dodavanja dostupne

Треба Самсунг налог да би се користиле рутине, то смара. Мислио сам онако да испробам, знатижеље ради.

Zašto moraš da imaš rutinu za connect i disconnect?
Ova opcija When routine ends - reverse action ne podrazumeva to?

Posto ja imam običan s21 i baterija mi ode od 8am do 2-3pm na 4G ovo mi doata pomaže.
Јеси пробао factory reset? Много ти брзо потроши батерију, делује да би помогло, мени је двапут у животу помогло кад ми је брзо трошило батерију. Јел ти одувек тако брзо трошило?

Oduvek, ja ga bas razvalim sto se tice korišćenja... Mala je bat u 21 običnom

Istina. Ja sam skoro menjao bateriju, tripovao da je fabricka otisla posle 2 godine, medjutim i sa novom org baterijom nista drasticno druacije nisam dobio. E sad, nije nemoguce da je i nova baterija neispravna ili degradirala od stojanja, ali vise vucem na to da se potrosnja povecala prelaskom sa A11 na A13

Istina. Ja sam skoro menjao bateriju, tripovao da je fabricka otisla posle 2 godine, medjutim i sa novom org baterijom nista drasticno druacije nisam dobio. E sad, nije nemoguce da je i nova baterija neispravna ili degradirala od stojanja, ali vise vucem na to da se potrosnja povecala prelaskom sa A11 na A13
Bilo je toga i godinama ranije, da zamenska baterija, iako originalna, nije ista kao "prva ugradnja". Imao sam priliku da razgovaram sa jednim inzenjerom iz fabrike auto delova, rekao mi je da zamenski originalni delovi se projektuju da traju nesto krace od prve ugradnje. Moze biti da se to radi i u industriji potrosacke elektronike, da Samsungove zamenske baterije namerno nisu kao prva ugradnja. I ovde na forumu je bilo razlicitih iskustava sa zamenom baterije (naravno mislim na original Samsung u ovlascenom servisu), neki su bili zadovoljni, neki nisu...

Meni je baterija kao prvog dana. S21U exynos. Na žalost i procesor je kao prvog dana 🙂

Треба Самсунг налог да би се користиле рутине, то смара. Мислио сам онако да испробам, знатижеље ради.
Čisto da znaš, ne treba ti samsung nalog za korišćenje, bar ne za ove standardne poput gore opisane.

Nakon factory reseta zadnji Google play system update je za maj 2023. Zna neko kako to ispraviti ili sačekati samo?

Nazad
Vrh Dno