Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

zoreli_@, ne volim te nit tamo nit vamo plus modele, ili mali ili ultra model. Mali leti kad se nosi šorc, veliki zimi u jakni(ni pod razno ne bih nosio torbice).
Trenutno koristim P30 Pro sa novom baterijom(od marta meseca). Kad njega prodam, najverovatnije će biti ili s22 ili S21 Ultra.
Pa OK , o ukusima se ne raspravlja. Mali S22 izbegavaj jer je baš slaba baterija a S21U je odličan - ako nađeš dobro očuvan , obavezno promeniš bateriju i miran godinu-dve .

Naravno da se o bojama i ukusima ne raspravlja. 🙂
Stigao danas S21 Ultra.
Iako je leto i više "dolikuje" običan mali S21/S22, ipak sam uzeo Ultru, i zbog veličine ekrana, a i finansijski momenat nije baš zanemarljiv(360€), a S22 (420€)
I odmah me "sačekao" update za jul od 509mb. Tako da sam ga odmah i vratio na fabrička podešavanja, a inače to nikad ne radim posle ažuriranja.

Inače to mi je tek treći primerak S21 Ultre.

Ti si ludji od svih nas zajedno ovde 🤣
Treći S21U?

Како то мислиш? 🙂
Lepo.
Do sada sam imao u dva navrata S21 Ultru, a ovaj današnji mi je treći. Skoro svaki model S, A i Note serije sam imao po nekoliko puta, osim S22 plus i Ultru, kao i S23 seriju.
Takođe i modele drugih brendova sam imao više pita.
Na primer, P30 Pro sam imao 6 puta, Pixel 6 tri puta, itd...

Али не видим разлог да имаш исти телефон више пута. Шта се десило првом и другом?

^baš tako, to mi je hobi.
Neko baca novce na cigarete, alkohol, kafu, itd...
Ja ništa od toga ne koristim, pa moram da bacim novce na nešto...

Evo i baterije. Nisam baš obratio pažnju sa koliko % mi je juče stigao telefon, ali sudeći prema dijagramu sa slike, negde oko 80/90%.

Naravno, trajanje baterije zavisi pored starosti i od načina korišćenja telefona.
Inače prema rečima prvog vlasnika, telegon je star 1,5 god.

Prilozi

• Screenshot_20230720_155208_Device care.jpg
    Screenshot_20230720_155208_Device care.jpg
    52.8 KB · Pregleda: 39
Nice lock alternativa za ovaj region...ili otidi do Amerike na kafu ;)

^baš tako, to mi je hobi.
Neko baca novce na cigarete, alkohol, kafu, itd...
Ja ništa od toga ne koristim, pa moram da bacim novce na nešto...

Evo i baterije. Nisam baš obratio pažnju sa koliko % mi je juče stigao telefon, ali sudeći prema dijagramu sa slike, negde oko 80/90%.

Naravno, trajanje baterije zavisi pored starosti i od načina korišćenja telefona.
Inače prema rečima prvog vlasnika, telegon je star 1,5
Dobar SOT
Kako si uspeo da dobijes toliko?

Skoro na svakom telefonu imam dobar sot. Moj način korišćenja je da ne koristim Facebook, Instagram i ostale društvene mreže. Koristim dosta Viber, imam i WhatsApp, ali njega retko koristim pošto samo desetak mojih kontakata ga koriste. Ne gledam Filmove(YouTube samo kad Peca izbaci neku recenziju). Ne slušam muziku i ne igram igrice(imam samo Chess isnstaliran, ali njega pokrenem možda par puta mesečno). Dosta koristim Samsung broswer(najviše naravno Benchmark forum). Pozivi jedno 20 tak minuta dnevno u proseku, sms jako retko. Uvek crna tema, osvetljenje na ~50%, vibracije sve isključene. Jačina zvuka na 80%.
Otprilike je to to, i da, pošto menjam telefone u proseku na mesečnom nivou(mada mislim da će se Ultra zadržati malko duže), uvek kupujem polovne telefona, ali očuvane kao nove.

Skoro na svakom telefonu imam dobar sot. Moj način korišćenja je da ne koristim Facebook, Instagram i ostale društvene mreže. Koristim dosta Viber, imam i WhatsApp, ali njega retko koristim pošto samo desetak mojih kontakata ga koriste. Ne gledam Filmove(YouTube samo kad Peca izbaci neku recenziju). Ne slušam muziku i ne igram igrice(imam samo Chess isnstaliran, ali njega pokrenem možda par puta mesečno). Dosta koristim Samsung broswer(najviše naravno Benchmark forum). Pozivi jedno 20 tak minuta dnevno u proseku, sms jako retko. Uvek crna tema, osvetljenje na ~50%, vibracije sve isključene. Jačina zvuka na 80%.
Otprilike je to to, i da, pošto menjam telefone u proseku na mesečnom nivou(mada mislim da će se Ultra zadržati malko duže), uvek kupujem polovne telefona, ali očuvane kao nove
Otprilike i ja isto koristim telefon,mada vidim da je signal pun kod tebe.
Meni npr kod kuce uvek na dve crtice,verovatno i to igra ulogu!

Stigao mi sinoć UAG pathfinder iz USA, da mi je neko rekao da će bolje da mi legne za ruku od Spigen rugged armora, mislio bih da se šali.

Kolega kupio s21 ultra snapdragon. Security patch mu je iz januara 2023, kad proba da updejtuje pise da je vec na poslednjem updejtu. Isti problem sam ja imao sa note 10 snapdragon i resio ga flesovanjem preko Odina. Njegov model je SM-G998U. Jel treba da flesuje za taj model ili treba da skida za neki drugi?

Juce ubacim drugu karticu u telefon, onaj bag iz novembra prosle godine se momentalno ponavlja, telefon je nedostupan i stizu poruke o propustenim pozivima.

Katastrofa da u Samsungu za 9 meseci nisu resili problem.

Juce ubacim drugu karticu u telefon, onaj bag iz novembra prosle godine se momentalno ponavlja, telefon je nedostupan i stizu poruke o propustenim pozivima.

Katastrofa da u Samsungu za 9 meseci nisu resili problem.
Ja sam taj problem rešio factory reset-om, posle toga sve je radilo bez ikakvog problema.

Supruga mi ima S21 FE i problem za koji ne
mogu na Google naći rješenje: kad ima video poziv na viberu, ne može prebaciti kameru s prednje na zadnju.. Jednostavno ona ikonica za prebacivanje kamere nije aktivna.

Supruga mi ima S21 FE i problem za koji ne
mogu na Google naći rješenje: kad ima video poziv na viberu, ne može prebaciti kameru s prednje na zadnju.. Jednostavno ona ikonica za prebacivanje kamere nije aktivna.
Нека проба по средини екрана да свајпује на доле, то је иначе потез који пребацује са предње камере на задњу и обрнуто.

Ne može.
Evo sad sam zamijetio novu stvar - kameru ne može prebaciti na zadnju samo kad ona nazove. Kad neko nju nazove, može bez problema okrenuti kameru. Čudno.

Da li se i vama desava da tokom poziva vam se ugasi mobilni net, kada se poziv zavrsi vrati se konekcija, jel to normalno ili je samo meni tako.

Aktiviraj volte preko operatera i neće ti se to više dešavati 😉

Je li ko imao problem sa glavnom kamerom 108mp sa fokusom, moram da pređem na video ili potrert pa da se vratim na glavnu da bi se fokus pojavio?

Nazad
Vrh Dno