Šta je novo?

Samsung Galaxy Note20 / Note20 Ultra

Preko dana na suncu i ajde 100%, ali u zatvorenom prostoru na vise od 40% mene bole oci. Zanimljivo je da svaka s i n serija kad tad dobije burn in.

Послато са SM-G955F помоћу Тапатока

Meni amoledi generalno mnogo šljašte, zato ispod 1/4 koristim i prija mi oku, osim na sunce kao što si rekao, tada mora na max hteo ne hteo.

E Dare da znaš koliko ljudi samo upali telefon, poklikće Next Next Next i tako ostavi stock. Isključivanje ekrana 5 minuta, ma opušteno, ugasiće se sam. Statička slika, ma nikakav problem.
Pa to je to najveci problem amoleda i jeste staticna slika,mada desava se i na lcd panelima koji se vise gotovo i ne koriste to jest slabo su zastupljeni,da i kod njih "izgore pikseli" da se pojave zuckaste fleke i slicno al dosta manje slucajeva nego kod oled ekrana.Al mislim kad se malo povede racuna oko staticnosti i da se ne koristi ekran non stop na max osvetljenje nema tu nikakvih problema,bar ja nisam nikad imao a koristim telefon na dnevnom nivou dosta.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Godinu dana.star tel ,juce.mi.drug doneo.da ga sredim,skolski.primer sta se desava kada se drzi.na.visokom.osvetljenju
cdbee8430a3f7004c15b187b488e51cb.jpg
Imao sam S7 Demo verziju sa Demo softverom,u podešavanjima je stajalo da s maksimalnim osvetljenjem sporije dobija burn in-meni nije logično ali to je Samsungova preporuka

Послато са SM-N985F уз помоћ Тапатока

Kad uzimaš HK telefon unapred si svestan takvih stvari. Rekoh ti, očekuj 10-15 dana posle svih ostalih da će da bude.

Sent from my SM-G9810 using Tapatalk

Kad uzimaš HK telefon unapred si svestan takvih stvari. Rekoh ti, očekuj 10-15 dana posle svih ostalih da će da bude.

Sent from my SM-G9810 using Tapatalk
Ma salim se malo,ne zurim nigde stvarno,bitno je da sve dobro radi a ovaj tel radi savrseno

Poslednja izmena:
Неко је почео дискусију о потрошњи у току ноћи, од 2 до 6 и 15 скинуо 2 % ноћас...

Послато са SM-N986N помоћу Тапатока

Zdravo svima.

Pratim temu redovno, može li savet oko sledećeg, Note 30 ultra? Svoj sam kupio u Telenoru, na rate i uz učešće, a kolega je u MTSu dva meseca kasnije platio dosta manje, i dobio slušalice uz njega.

Šta je najpametnije, kako kupiti sledeći telefon?
Preorder?
Čekati pola ili više godine?
U nekom datom trenutku kao što je Black Friday?
Kupujem prodajem?

Ovaj N20U mogu dati mami, ili pak prodati za drugo učešće.

Hvala svima.

Zdravo svima.

Pratim temu redovno, može li savet oko sledećeg, Note 30 ultra? Svoj sam kupio u Telenoru, na rate i uz učešće, a kolega je u MTSu dva meseca kasnije platio dosta manje, i dobio slušalice uz njega.

Šta je najpametnije, kako kupiti sledeći telefon?
Preorder?
Čekati pola ili više godine?
U nekom datom trenutku kao što je Black Friday?
Kupujem prodajem?

Ovaj N20U mogu dati mami, ili pak prodati za drugo učešće.

Hvala svima.
Pa ti skoro uzeo n20 ultra vec razmisljas o note 30 ultra koji je i pitanje dal ce biti.Najisplativija kupovina je uvek na oglasima par meseci po izlasku novog modela.A i ne vidim razlog zasto bi menjao pre kraja sledece godine bar n20 ultra?

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Najbolje pratiti redovno provajdere, ja sam uzeo krajem oktobra u mts-u. Tada je bio na popustu plus su nakon nekoliko dana davali i na poklon sat Galaxy watch. Poklon je išao direktno iz samsunga ne iz mts-a. Ja sam tada prelazio i sa sbb-a na mts tako da me je telefon izašao 61.800 + poklon sat oko 30.000 mislim da je tad bio.

Ja u Nemackoj kupio Note 20 Ultra 5G 256 GB za 895 eura (bila akcija bez pdv-a) i posto je nedavno tek Samsung Pay stigao u Nemacku, dobio sam na Samsung Pay racun 150 eura za kupovinu na sta zelim, a bio je uslov da se kupi neki novi Samsung uredjaj.. Tako da me je izasao 745 eura.

Poslano sa mog SM-T725 koristeći Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja u Nemackoj kupio Note 20 Ultra 5G 256 GB za 895 eura (bila akcija bez pdv-a) i posto je nedavno tek Samsung Pay stigao u Nemacku, dobio sam na Samsung Pay racun 150 eura za kupovinu na sta zelim, a bio je uslov da se kupi neki novi Samsung uredjaj.. Tako da me je izasao 745 eura.

Poslano sa mog SM-T725 koristeći Tapatalk
Лако је у Немачкој пријатељу[emoji3]

Послато са SM-N986N помоћу Тапатока

Preko dana na suncu i ajde 100%, ali u zatvorenom prostoru na vise od 40% mene bole oci. Zanimljivo je da svaka s i n serija kad tad dobije burn in.

Послато са SM-G955F помоћу Тапатока
Moj Note 3 nema
Nema ni moj s4...
Nije imao ni Note 8 kada sam ga makao, a nema ni ovaj... Šta se dođavlo desava sa mojom uređajima???

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ne znas da ih koristis [emoji3] da vidis kakav ima jedan s8 sa burn in, igrica "Ne ljuti se covece" je toliko urezana u ekran da kad je i ugasen ekren vidi se igrica [emoji23]

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока

Odradio sam apdejt na A11 i primetio sam da nema brzi odabir sa kojeg broja ću slati SMS. Isto je za pozive, uvek stoji SIM 1.
U podešavanjima ne mogu da podesim da me pita sa koje kartice hoču da pošaljem SMS, za pozive može.
Dosta su zakomplikovali dual SIM upotrebu.

Videću kako će se baterija ponašati. Za sada je OK.

^ jel u edge lightingu možeš da odabereš boje za aplikacije pošto na S10lite i N10+ ne može.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Nisam našao da mogu birati boje.
Screenshot_20201231-153439_Edge panels.jpg , Screenshot_20201231-153448_Edge panels.jpg

Ima "Flash notification". To do sada nisam viđao.
Screenshot_20201231-153330_Accessibility.jpg

Kod podešavanja baterije ne vidim da se može izabrati "High performance".
Ima samo "Power saving mode".
Pre je bilo da se izabere, pored gore navedenih, "Optimised".

Poslednja izmena:
^ dosta su promenili opcije, mislio sam na edge lighting što kad ti stigne sms ekran sija na ivicama okolo celog ekrana, ti si pokazao edge panel

^ jel u edge lightingu možeš da odabereš boje za aplikacije pošto na S10lite i N10+ ne može.

Imaš da biraš notifictions>brief pop-up settings

I ja sam se iznenadio kada sam tu našao.

A imaš lepo i mogućnost da ideš na search dugme, pa ti odmah izbaci gde je.

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

^ Odeš na color i ima opcija da izabere za svaku aplikaciju koju hoćeš. Evo na slici, stiskam na nju i ne može. Dok na A10 je radilo normalno. Možda je negde drugde a ne mogu da nađem.
fe1b860a190c2cd0da8c43d1e993ab46.jpg

Poslednja izmena:
^ kolega @zoreli ima isti problem na N10+, ja na S10lite dok ti na N20U. Ne smeta mi ali to je jedino što sam primetio da ne radi kako treba.

Još jedan nedostatak, koji sam uočio, jeste da neće da sačuva slike i video zapise koji se šalju u duplu aplikaciju. (Viber na službebom broju je duplirana aplikacija).
Sve što mi stiže na primarni broj se automatski čuva u galeriji (podešavanja su ista u oba Viber naloga).
EDIT: Pošaljem sa službenog Vibera (sekundarni nalog) na privatni i sačuva media dokument.

Baterija dobro "curi".
Danas smo svi u firmi, nisam mnogo telefonirao, pa pozivi nisu potrošili bateriju.
Screenshot_20201231-163622_GSam Battery Monitor.jpg , Screenshot_20201231-163640_Device care.jpg

Poslednja izmena:
^ ako je exy nije ništa čudno, kod mene je SD i reset sam počeo sa 86% baterije. Sva podešavanje i instalaciju sam radio na 4g. Na slici ima odličan Sot i još 14% baterije.
c7fbbb972dce8dd97513e2e058d1defa.jpg

^ bitno da ti izdrži ceo dan što bi i trebalo bez većih problema, uglavnom ljudi svako veče pune telefone. Nemoj da te to opterećuje nego uživaj u prelepom telefonu. Pošto postoji mogućnost da je to zadnja generacija Note.

Ako nisi radio Factory reset trebaće mu i par dana da "legne" sa svim tim novim stvarima ispod haube...

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno