Šta je novo?

Samsung Galaxy Note20 / Note20 Ultra

Zanimljivo u svim recenzijama/youtube video direktnim poređenjima Samsung Note 20 Ultra bolji u gotovo svim segmentima kamere od iPhone 11 Pro Max, a ovde na forumu se piše crno da ne može crnje :D

Jedino što je objektivno nepošteno je da exynos verzija ne bude jeftinija od snapdragon varijante telefona.

Poslednja izmena:
@Exodusbgd je danas postavio semolove sa oba i ako me oci ne varaju ip11 pro max je bolji za klasu,imas par postova iznad

Čuj klasu "dere ga šes klasa"! :D

Pogledaj ta 2 klipa i baš ćeš čuti o 108 MP i tačnosti boja/slikama iz blizine što je zanimljivo slučaj(no) baš na tim slikama...
Isto lepo objašnjavaju o prednostima/manama superiornijeg hardvera koji je u note 20 ultra.

Posebno obratiti pažnju na video poređenje i stabilizaciju kod Samsunga ;)

O wide-angle i night modu tek je smešno pričati, ali to interesantno niko ne spominje.

Poslednja izmena:
Ja znam sta moje oci vide slikano aparatima clana koji sigurno ne dobija novac za to sto je okacio one dve slike. Ja licno nisam ljubitelj iphone-a ali razlika je drasricna u korist jabuke na zalost. Na yt ima samo par njih koji nisu placeni od kompanija i koji su realni u poredjenju telefona,nemoj uzimati zdravo za gotovo ovo sa yt
Pogotovonje Supersaf poznat po objektivnosti

Poznato je da kamera na exy-u pravi losije slike od snap verzije, zbog drugacijeg image processing-a.
Ovi sa yutube-a sigurno ne koriste exy verziju...
Bilo bi vrlo zanimljivo da opet neko uradi comparison slika snap vs exy kao za s10 seriju...
Bio bi to dobar materijal....

Sent from my SM-G960U using Tapatalk

Saf je iz UK tako da bi trebalo on da koristi exynos verziju kao i cela Evropa.

Ja znam sta moje oci vide slikano aparatima clana koji sigurno ne dobija novac za to sto je okacio one dve slike. Ja licno nisam ljubitelj iphone-a ali razlika je drasricna u korist jabuke na zalost. Na yt ima samo par njih koji nisu placeni od kompanija i koji su realni u poredjenju telefona,nemoj uzimati zdravo za gotovo ovo sa yt
Pogotovonje Supersaf poznat po objektivnosti

A pa dobro onda, svako veruje u ono što želi da veruje, smešno je pričati o plaćanju i marketingu kada je jasno da to svi rade a pogotovo ove 2 kompanije.

Deni je osvedočeni ljubitelj epl proizvoda što i ne krije i za šta ima milion dokaza na njegovom tviteru.

Nije samo YouTube izvor informacija već i mnogo tekstova...

Poslednja izmena:
Na s10 seriji kao i na n10 sd je bio bolji,na s20 je ex bolji sto se tice kamere

@Exodusbgd je danas postavio semolove sa oba i ako me oci ne varaju ip11 pro max je bolji za klasu,imas par postova iznad

Slazem se, za klasu bolji, a koliko ce tek biti bolji ip12 sa novim i vecim senzorom i A14... Koristim Samsung godinama, ios ne mogu da svarim. Pisem to da ne ispadnema apple fanboj.

@Exodusbgd druže zvizni još koji sempl ako imaš vremena i mogućnosti dok ne prodaš ip...po mogućnosti neku malo širu sliku pejzaž, objekat i neki low light. Hvala [emoji2772]

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Ajd ako stignem...

Послато са SM-N985F помоћу Тапатока

ja sam danas definitivno otkazao ultru......izvrsim prednardzbu drugi dan 07.08.2020,jedino na svijetu kod nas u BiH na stranici mog operatera nema da biras boju,ja u napomenu napisem velikim slovima iskljucivo bronza boja,oni me danas zovu da podignem telefon,pitam momka je li dosla bronza,kaze on meni samo 4 narudjbe iz Mostara bile i oni poslali 5 telefona,svih pet u crnoj boji,slag me trefio,pa kako samo crna koja je fujjjjjjjjjj,nije to taj telefon u crnoj boji,bar za mene......tako da sam im sve po redu i otkazao......rekao sam im fino,evo sto nas samsung krade za cip exinos,evo sto nam zakidaju za 5G model i 8 gb rama,jos nama vamo u BiH poslali samo crne modele koje niko ziv nece pored bijelih i bronze,tako da mi sada nije ni malo zao citajuci pojedine komentare da se telefon i dalje grije,da nisu popravili signal a i brate 11 pro max ga i dalje jede po pitanju kamera......jednostavno ostajem vjeran jabuci i cekam 12 pro max,a bio sam spreman da pruzim sansu samsungu,kazem na kraju mi drago sto je ovako ispalo

Kakvo divno žutilo! [emoji849][emoji24]

Eno na xda svi kukaju na displej,kazu da je i na n9 bolji ali ja nisam verovao dok nisam video ovo. Ovo je zuto sivo ni ssm ne znam.sta je ali definitivno losije od n10 plus i sve to za tricavih 1300e,za te novce mora sve da bude savrseno a ne da ima ex,8gb rama i ovakav displej. Po meni je ovo neprihvatljivo

Poslednja izmena:
Ja sam ih još prvog dana (predstavljanje) izbacio iz liste za kupovinu...izgleda će celokupna 20 serija biti preskočena ove godine (po prvi put od starta samsunga) od strane mene!!
Po meni bi im jedini pametan potez bio da su manji note 20 napravili recimo za sve regione sa snapdragon 865+ i 256gb ...tako bi i donekle opravdao cenu i mogao da se nazove Note telefonom! Kako god, znam da sam im beznačajan i mikronski procenat u udelu, ali od mene su izgubili dva flagshipa ove godine!

Nisi jedini,ista stvar i kof mene ,ja sam se kad je Deki uzeo tel i lomio da ga uzmem i nimalo se nisam pokajao sto cu preskociti ove godine sve samsunge. Nismo jedini i prodaja im je opala u odnosu na proslu god,to su zvanicno rekli a nek se zapitaju zasto je tako. Losi modeli,kontrola kvaliteta katastrofalna,izuzetno visoke cene. Sto se mene tice a vec jednom sam napisao Nokia ih doziva lagano
Iskreno u poslednjih par godina sam godisnje menjao 2 tel,sada ne vidim razlog prelazka sa n10 plus na ovo,u brzini nema razlike,kamera diskutabilno da li je bolja,manje rama,displej losiji,jedino gde je bolji je zvuk definitivno a zbog toga sigurno ne bih prelazio

Poslednja izmena:
Sto se displeja tice, planiram da zeni uzmem nazad moj n9 i dam joj s20+ jer uvek primetim koliko je bolji kad ga uzmem da joj nesto podesim.

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Jedan zanimljivi detalj kod 5G verzie...
5G izgleda nemoze da se koristi u isto vreme na obe kartice...
Moze da se izabere samo za karticu koja sluzi za internet...
7322f1ea286e648c34b89d05cb1055fd.jpg

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

Onaj pravi, mmWave 5G, Srbija NIKADA neće imati.

Iskreno, meni je 4G više nego dobar, voleo bih da budemo to tržište koje će imati taj 5G, ali ništa od toga.
e8e6f3ce7a14baefc0190fc4bcce4adb.jpg

N9, N10+ i N20Ultra slikani zajedno.

Mislim da su dostigli granicu koliko ima smisla povećavati telefon.

Ekran tj 120Hz je primetno. Nisam imao prilike ranije da probam, ali se baš primeti kod skrika kad se to radi uporedo.

Olovka je u rangu prave. Bukvalno nema lag.

Kamera, na probne snimke unutra, čini se bolja. Nije bilo prilike za nešto detaljniji test.

Da li ću dati pare? Teško.

fa8b5c118eebe1b5d9393176c1dfbd98.jpg

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Čuj klasu "dere ga šes klasa"! :D

Pogledaj ta 2 klipa i baš ćeš čuti o 108 MP i tačnosti boja/slikama iz blizine što je zanimljivo slučaj(no) baš na tim slikama...
Isto lepo objašnjavaju o prednostima/manama superiornijeg hardvera koji je u note 20 ultra.

Posebno obratiti pažnju na video poređenje i stabilizaciju kod Samsunga ;)

O wide-angle i night modu tek je smešno pričati, ali to interesantno niko ne spominje.

Zaista neverovatno (na stranu što postoji čitav niz redakcija i YT-era koji imaju te$nu $aradnju sa Samsungom).
To preterivanje ide dotle da je čak i obrisano kraće poređenje koje je postavio Exodusbgd, samo zato što su neki (na osnovu ta 2-3 indoor close up sempla) zaključili da iP11 kamera generalno/u svim uslovima/uvek i svuda dere N20U za 3 klase, 3 svetlosne godine itd, što postepeno vodi u flejm. U tom primeru ip11 kamera jeste bolja, što se odmah i videlo ali ne treba preterivati i generalizovati. Ovo nije problem samo u Note temi, takva preterivanja (za 3 klase, 3 svetlosne godine i sl.) su postala standard za smartfon deo foruma. Ne postoji loša flagship smarfon kamera, ne postoji ni ona koja je za 3 klase bolja od ostalih.

Ovo pišem kao fan iP11 kamera, malo više mi odgovara Apple pristup sw i hw od onoga što Samsung radi u poslednjih nekoliko godina.

OT

Samsung Galaxy Note 20 Ultra Samples

Samsung Galaxy Note 20 Ultra camera test
Samsung Galaxy Note 20 Ultra Camera Review

Poslednja izmena:
Ja ne vidim da je bilo šta obrisano, nije ni važno.
Kamera/e je odlična na note 20 ultra i tu nema govora.
Kad se već pominje 5G, možda u Srbiji nije trenutno bitno, ali u USA i dobrom delu Evrope, Azije je i te kako bitno.

https://5gobservatory.eu/type-d-article/in-europe/
5G-trials-June-2020.jpg

5G-Scoreboard-international-June-2020.png

5G coverage map: Every US city with AT&T, Verizon & T-Mobile 5G
https://www.androidcentral.com/heres-every-us-city-5g-coverage-right-now

2000+ mbps download, koliko li je to klasa iznad, koliko li to šije/dere konkurenciju koja kasni :D

Poslednja izmena:
Sto se tice preorder kupovine ocigledno ce mi pre stici poklon iz Samsunga nego uredjaj :D

Ja ne vidim da je bilo šta obrisano, nije ni važno.

Moja greška, poređenje nije obrisano i taj post je na 40. strani, mislio sam da je na 42-43. Obrisani su neki komentari, verovatno.

Nazad
Vrh Dno