Šta je novo?

Samsung Galaxy Note20 / Note20 Ultra

U praksi taj golemi senzor i nije bolji od 12MP IMX555... U nekim slucajevima jeste, u drugim nije, kad se podvuce crta podjednaki su.

Vrati se na 40.tu stranicu topic-a gde su coveka prozivali sto je okacio 108mp fotke.

https://forum.benchmark.rs/showthread.php?462921-Samsung-Galaxy-Note20-Note20-Ultra/page40

Tesko je ljudima udovoljiti...

Ja sam mu predlozio da to uradi. Zato sto senzor grupise pixele u kvadrate 3x3 i tako mu je lakse da obradi slike i low light bi trebao da bude bolji, jer moze da pokupi vise svetla...
Dakle, nisam mu rekao da to uradi samo u tom momentu, vec da bi generalno slike trebale da mu budu bolje u 12mpx. Postoji razlog zasto je Samsung to stavio kao default.

Iako se i sam slazem da je besmisleno takav senzor svesti na 1/9 njegovog potencijala...

Ja sam iskreno užasnut kvalitetom ovih okačenih semplova. Bilo 108 ili 12 mp. Da li moze nesto vise da se izvuce iz ovog senzora upotrebom pro moda?

Ispale su bolje slike na 12mp ali po meni i dalje iphone bolji
Jeste bolji iP. Da se razumemo odmah, koristio sam godinama iP, trenutno koristim Samsung, čisto da ne bude da sam fanboy.

Upoređivao sam fotke na računaru i deluju bolje sa iPhone-a. Naravno priča o tri koplja i tri klase iznad je glupost. Radi se o nijansama.

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja i nisam.neki ekspert za fotke ali ovde se bas vidi razlika,inace koristim samsung vec dugo da ne bude da volim ip

Nijanse da,ali ove sa bagerom. Ove sa cvećem 3 koplja iznad note 20. Na iphone možes strukturu liske da vidiš. Na note sve zamrljano. Ja kao da gledam neku fotku sa telefona od par stotina evra.

Istina da sam baš te sa bagerom i gledao detaljno. :D

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Nijanse da,ali ove sa bagerom. Ove sa cvećem 3 koplja iznad note 20. Na iphone možes strukturu liske da vidiš. Na note sve zamrljano. Ja kao da gledam neku fotku sa telefona od par stotina evra.
Ima mnogo telefona "od par stotina evra" koji fotkaju odlično. Ovaj Samsungov senzor je u nekim situacijama užasan, valjda ce se dozvati pameti i preći na Sony kao i svi ostali.

Ili će nastaviti kao i u drugim divizijama a R&D finansirace korisnici.

Ne gine im sudbina nokie ako nastave ovako. Ako platis nesto 1300e onda mora da ima sve najbolje u tom momentu tako su i dosli dovde gde jesu. O pilicarenju na Evropskom trzistu necu ni da pricam

Ne gine im sudbina nokie ako nastave ovako. Ako platis nesto 1300e onda mora da ima sve najbolje u tom momentu tako su i dosli dovde gde jesu. O pilicarenju na Evropskom trzistu necu ni da pricam
Sumnjam. Vidim da ima i ljudi i na forumu koji su u pored svega kupili i ovaj Nope 20 Ultra.

Resice oni to sve, ovo je samo faza.

Danas drugaru stigao telefon iz vipa, nzm da li je problem u starom telefonu (note9) ali prebacivao je bas dugo fajlove. Nije mi neki premium osecaj u ruci, i bas je velik meni nikako ne prija toliki telefon.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Baš će ga kazne

https://mobile.twitter.com/joshuaswingle/status/1299337665804894209?s=12

ddd90ccc206036200929e7cd4942f231.jpg

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

I pored forumskih baba Vangi koji vide Samsungovu propast za dve godine, to se neće desiti... Nema potrebe za osvetničkim komentarima, kome se ne sviđa proizvod, ne treba da ga kupuje i tačka...Ja i dalje tvrdim da svi vi koji ovde pljujete Note 20U ćete imati isti u roku od 6-9 meseci...

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Naravno ali samo ako naleti sd verzija
Inace koliko vidim svi bas veruju u ovo sto je objavljeno na tviteru

Poslednja izmena:
Slazem se mada ima dosta povika i od strane obicnih korisnika na ex.Pocevsi od sebe ja vise nikome ne preporucujem samsung flagship a veruj mi da dosta ljudi pita za savet sta da kupi. Po prvi put u zivotu im preporucujem tel suparnickog tabora,bar znas sta si platio i da neces da izgubis pola svog novca ako ga budes prodavao za godinu dana

to se samo u srbiji telefoni menjaju ko čarape...tamo se telefoni uzimaju uz ugovor i nakon toga urade trade in ili prosto uzmu drugi i teraju dalje...ne opterećuju se preprodajom i menjanjem telefona svaki drugi dan i kolika mu je second hand vrednost...malo ljudi tamo ispljune 1000+ dolara/evra odjednom za telefon...

Da tako je za usere sa foruma i onih koje prate. Klasican korisnik ne vidi to. Ili oko 95% kupaca.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Pa vidis i da ovde ima veliki broj preordera iako su članovi foruma i iako smo išli debelo u off-topic o jednim istim stvarima.

Nije da ima veliki izbor u toj ultra kategoriji, ali S10 Lite i A71 su jedini Samsung modeli 2020. koji se mogu preporučiti a dobija se manje-vise isto u pogledu korišćenja, OneUI i slično.

Realno, ispasce da je exy ove godine bolji izbor u N20U. Jer i jedan i drugi imaju problema sa razlicitim stvarima.

Ja bih prvi promenio tabor, ali od toga nema nista. Probao sam i Huawei i Apple flagship i nema sanse da se naviknem na UI jednog i drugog.

Navikao sam na one ui i zato sada uzimam N20U. To koliko ce da vredi me apsolutno ne dotice. Isto kao i S8, P30 Pro i ovaj N10+. Dobicu koliko dobijem i cao...

Treba mi telefon za posao, tako da je to meni alat i boli me uvo za nabavnu i postprodajnu cenu. Ono za sta me ne boli uvo je signal. I tu bih obrecao o pod par puta. Gubim na produktivnosti na telefonu od 1000 evra, sto je apsurd nad apsurdima.

Realno, ispasce da je exy ove godine bolji izbor u N20U. Jer i jedan i drugi imaju problema sa razlicitim stvarima.

Ja bih prvi promenio tabor, ali od toga nema nista. Probao sam i Huawei i Apple flagship i nema sanse da se naviknem na UI jednog i drugog.

Navikao sam na one ui i zato sada uzimam N20U. To koliko ce da vredi me apsolutno ne dotice. Isto kao i S8, P30 Pro i ovaj N10+. Dobicu koliko dobijem i cao...

Treba mi telefon za posao, tako da je to meni alat i boli me uvo za nabavnu i postprodajnu cenu. Ono za sta me ne boli uvo je signal. I tu bih obrecao o pod par puta. Gubim na produktivnosti na telefonu od 1000 evra, sto je apsurd nad apsurdima.
Po meni nemas potrebe zuriti na n20 ultra ako sada koristis n10+,jesi mozda razmotrio s20 ultra za razliku u ceni bolji je trenutno izbor.

Evo drugar uzo inace (android dev) note20 ultra. Bas cu da slikam da vidim da uporedim.

Svesno kupio sa exy i 8gb. Iako sam mu reko da se ne zalece.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Po meni nemas potrebe zuriti na n20 ultra ako sada koristis n10+,jesi mozda razmotrio s20 ultra za razliku u ceni bolji je trenutno izbor.

Gotovo je sad. Navikao sam na olovku - smart select, notes itd. Nema nazad vise...

A i realno, imao sam 5x opticki zum na P30 Pro i to mi je jako nedostajalo kada sam presao na N10+. Bolja kamera, u sustini.
Bavio sam se fotografijom iz hobija, imao par dslr-ova i zauvek sam proklet tim crvom.

Iako, realno, ne dobijam nista na polju produktivnosti prelaskom, dobijam tako neke sitnice, koje mi nedostaju na N10+, da bi to bio savrsen telefon za mene...
Sto opet ne znaci da necu zameniti i njega i prezaliti olovku:)d) ako naidje nesto revolucionarno bolje (S21 Ultra?), jer imam prostora na tri broja da se igram i menjam i sva tri dospevaju na obnovu u razmaku od 7-8 meseci, pa taman imam prostora.
No, to vreme revolucije je proslo, pa sumnjam da ce me ista bas oboriti sa nogu...

Poslednja izmena:
Na samsungu je dobar signal revolucija[emoji3][emoji3][emoji3] salim se ali nije daleko od istine. Zbog toga sam menjao n9 i n10 plus ex varijantu a sumnjam tj siguran sam da ni sa ovim nije reseno to pitanje

Naravno da nije...zato smo neki tu gde jesmo! Inače svaki dan sve više volim ovaj lite...sad sam počeo i bez maske da ga nosim [emoji56][emoji772]

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Jedva čekaš da ga skrcaš? [emoji3]

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno