Šta je novo?

Samsung Galaxy Note20 / Note20 Ultra

Poslednja izmena:
@ Dule2303

Ma, hocu. Iscimacu se ja i da slikam par slika i da okacim ovde. Mene najvise interesuje ono sto sam vec pisao - signal.

Ali cu svakako izneti utiske...

Pa dobro ako s serija bude imala olovku to je to. Ni po cemu se ne razlikuju sad s i n serija osim malo u dizajnu i sto note ima s pen

Jeste ali da li to znači da će nova N serija biti preklopni uređaj? Ako je ovo tačno da je N20 poslednja N serija, to znači i povećanje cena u najavi za nove modele.

Telefoni na preklop - novo dizanje cena, ali i znak da su "obicni" dostigli cenovni vrhunac i da ce im cene stagnirati, a 2022. i poceti da padaju.

Evo nekoliko utisaka posle par dana

Poslednja tri telefona kod mene N9, S10±, N10+

AOD, 120HZ, 2 SIM kartice (Vip I Telenor), 3 mail naloga, Facebook, Twitter, 2 Viber I Whatsapp naloga, osvetljenje na nekih 40% adaptive

Displej sam uvek koristio na Natural, i čini mi se
da na Ultri kao da su u nekim trenucima boje malo isprane, pokušaću da koristim Vivid na par dana pa da vidim kakva je situacija

Zvuk, što se tiče kvaliteta rekao bih da je ok, mada nisam neki audiofil da bih dao neku bolju recenziju
Ali mislim da je malo tiši u odnosu na N10+

Baterija je još u procesu učenja, ali rekao bih da je u
rangu N10+ 60hz.(4-5h SOT) Svaki dan neku aplikaciju bacim u sleep jer su počele da divljaju, tako da tek za par dana cu imati pravi sliku oko baterije.
Jedna stvar sto sam primetio je, da video pozivi na 4g (Duo, Viber), uništavaju bateriju. Duo poziv od 15min je pojeo skoro 9‰ baterije.

Što se tiče signala, ista situacija kao sa N10+,
Vip je I dalje na nekih - 110dbm(dve crte)
Telenor - 90dbm (četiri crte)
Lokacija Grocka

Ako nekog još nešto zanima, pitajte [emoji6]

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

Mene je zanimalo to za displej ali odgovorio si,na xda svi kazu da je displej losiji od n10 i 9 ,kazu da su boje isprane sto si potvrdio
Zanima me samo wireless dex kako radi ako si ga probao

Video sam da si pitao, nisam jos stigao da probam(2 male bebe ne daju bas puno vremena za cackanje telefona [emoji23])
Pokušaću veceras pa javljam [emoji6]

Jos ce te vi mene razuveriti i odvratiti od kupovine. Ispasce da treba da se zahvalim Telenoru sto su napravili previd ili sta vec :D

@ Filip83

Jesi slike u oglasu za Note 10 + pravio sa N20U?
Ako jesi, na svim je omasen fokus. Da li je do tebe ili do telefona?

Poslednja izmena:
Ako uzimas na budzet taj Note, sta te briga :)

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Da, ali na sopstveni. Moja je firma, izes ga...

Dobijam ga ako produzim ugovor na jednom od brojeva sa njima...

Jos ce te vi mene razuveriti i odvratiti od kupovine. Ispasce da treba da se zahvalim Telenoru sto su napravili previd ili sta vec :D

@ Filip83

Jesi slike u oglasu za Note 10 + pravio sa N20U?
Ako jesi, na svim je omasen fokus. Da li je do tebe ili do telefona?
Mislim da je do mene, pošto sam gledao da bude što manji odsjaj od dnevne svetlosti

Oooozbiljno veliki telefon je ovaj Ultra. Po prvi put u životu sam zažalio što sam uzeo telefon naslepo, ovo je definitivno preko neke granice udobnog korišćenja.

Druga stvar - ova grba stvarno štrči. Nisam hteo da stavljam case jer je ionako dovoljno glomazan, a i lep je da bi bio u case-u, ali zbog te grbe na zadnjoj strani ću ipak morati.

Oooozbiljno veliki telefon je ovaj Ultra. Po prvi put u životu sam zažalio što sam uzeo telefon naslepo, ovo je definitivno preko neke granice udobnog korišćenja.

Druga stvar - ova grba stvarno štrči. Nisam hteo da stavljam case jer je ionako dovoljno glomazan, a i lep je da bi bio u case-u, ali zbog te grbe na zadnjoj strani ću ipak morati.

Slažem se, ali kada se stave jedan pored drugog mnogo lepši u odnosu na IP11 pro max i odaje utisak punokrvnog flagship fona.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

E sad, ne uzmite mi za zlo, veliki sam duduk za fotografije. Sve je na automatici.

iPhone 11 Pro Max:

Note 20 Ultra (108MP):

iPhone 11 Pro Max:

Note 20 Ultra (108MP):

Ovako na telefonu ip11 meni izgleda bolje
Sad sam skinuo punu rezoluciju po meni bolji ip11 mada mi cudno da je vas ovolika razlika bar meni. Nisam ni ja strucnjak za fotku ali ovo se vidi bas ta je bolje
Da li ti je scene optimizer mozda bio ukljucrn na note-u?

Poslednja izmena:
I stavi ga na 12mpx. 108 daje drugacije slike. Pogotovo dof...

Ovako na telefonu ip11 meni izgleda bolje
Sad sam skinuo punu rezoluciju po meni bolji ip11 mada mi cudno da je vas ovolika razlika bar meni. Nisam ni ja strucnjak za fotku ali ovo se vidi bas ta je bolje
Da li ti je scene optimizer mozda bio ukljucrn na note-u?

Isključio sam flash i scene optimizer.

Ovo je bas lose sto se kamere tice. Takodje ne znam dal neko gore primecuje ali ekran na 11 Pro je daleeeko citljiviji od ovoga na note.

Vrh Dno