Šta je novo?

Samsung Galaxy Note N7000

Hvala. Radi.

Elem da bacim feedback od JB RocketROM v1:
-Instalirao sam ga juce otprilike u ovo vreme. Rom radi super. Project Butter je tu i sve je fluidno, nema seckanja animacije su extra glatke. Nemogu da kazem da radi brze od ICS-a ali svakako radi glatkije. Ja golim okom nemogu da primetim da radi brze ali testovi kazu da radi dosta brze. Odradio sam Vellamo, quadrant i antutu ali necu kaciti shotove...
-Sve radi dobro, posle kad sam sredio snote i music player jedini FC koji sam imao je od Polaris Office-a posto josh neradi na JB.
-ima problema sa nekim aplikacijama koje neidu u root, tako da naprimer nemogu da ubacim pesme u power amp sa micro sd posto se sad micro sd nalazi pod mnt/extSdCard. Takodje nemogu da exportujem file iz dropboxa na micro sd. Koliko sam skontao ovo je problem kernela koji ce da bude sredjen cim izadje source.

a5ada4ym.jpg

- Battery Life nemogu jos da komentarisem ali sa prvim punjenjem posle instslacije sam izvukao ovo:

e8y9unez.jpg
y7yqe3a7.jpg
6ynameta.jpg

S tim da je ovde bio i TB restore, uninstall bloatwarea i benchmark programi.

Za sad to je to.

Poslednja izmena:
Da li si primetio neko poboljsanje kod zvuka, sto u slusalicama sto na zvucniku?

Poslednja izmena:
i ja sam upravo probao JB RocketROM v1 :) radi stvarno brzo i lepo, nema sta da se kaze. ali opet, ima nekih sitnica koje me nerviraju... tipa:
tastatura se gubi pa pocne da kuca samo velika slova iako klikces na mala.
music player FC.
s-pen podesavanja za levoruke ne rade.
s3 weather widget zauzme 3x5 mesta (umesto 2x5).
slika kao da je malo bledunjava iz nekog razloga.
sivi notification prozor me malo nervira :D.

kad se ovo jos malo sredi stvarno ce vredeti preci na njega :) ipak je ovo inicijalna verzija :)

e da, ono sto mi se jaako svidja je kako radi haptic na tastaturi :)

i ja sam upravo probao JB RocketROM v1 :) radi stvarno brzo i lepo, nema sta da se kaze. ali opet, ima nekih sitnica koje me nerviraju... tipa:
tastatura se gubi pa pocne da kuca samo velika slova iako klikces na mala.
music player FC.
s-pen podesavanja za levoruke ne rade.
s3 weather widget zauzme 3x5 mesta (umesto 2x5).
slika kao da je malo bledunjava iz nekog razloga.
sivi notification prozor me malo nervira :D.

kad se ovo jos malo sredi stvarno ce vredeti preci na njega :) ipak je ovo inicijalna verzija :)

e da, ono sto mi se jaako svidja je kako radi haptic na tastaturi :)

-Ti koristish stock tastaturu ?? Ja sam na Swiftkey i nemam problema.
-Za music player skini ovaj: http://db.tt/ZqLU4kRD i samo ga baci u system/app i namesti dozvole na rw-r--r--
-Ima negde u Rocket threadu scripta da se moze podesiti za levoruke. Potrazi ja sam desnoruk pa mi nesmeta sto neradi za levoruke :D
-Za weather widget nema resenja ali ja koristim Beautiful widgets tako da...
-Bledunjavu sliku sam jedino primetio na lockscreenu.
-ako mislis na nottification bar ima transparent da se flashne ali onda nema boot image pa to mora posle da se sredi.

PS: jesi ti BurekUSvemiru na xda ? :D

Poslednja izmena:
@petarboj:
Jesi dobio 50 giga na dropboxu? :)

jesam BurekUSvemiru tamo, napisao sam iste probleme :D dobio sam 50gb :) tj 48 :D na 2 godine. jedan od razloga sto sam instalirao JB :p
probao sam JB, ali kao sto rekoh pati od nekih decijih bolesti... sacekacu sledecu verziju Rocketa kad se ove sitnice isprave :) i da, koristim stock tastaturu, nekako mi odgovara :)

Poslednja izmena:
Ljudi ako sam dobro shvatio da bi se rootovao ,ubaciio CWM i flesovao telefon trebam samo da not-u preko ODINA ubacim Abyss Kernel i to je to?

Ako si na ICS mozes bilo koji safe kernel da stavis preko ODINA. Vecina ima to sto trazis.

Ljudi ako sam dobro shvatio da bi se rootovao ,ubaciio CWM i flesovao telefon trebam samo da not-u preko ODINA ubacim Abyss Kernel i to je to?

Ne. Zavisi dali si na GB-u ili na ICS-u. Ako si na ICS-u nemoj slucajno da idesh na wipe data/ factory reset o nemoj da kopiras / premestas velike file-ove.

Upustvo za rootovanje i instalaciju CWM-a:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1329360

Safe / unsafe kernel list:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1857556

Procitaj na svakom threadu barem prvu stranu.

I ako si na ICS-u batali Abyss kernel. On je za GB a ne za ICS. A na onom xda brdo noobova sto pisu po threadovima da kad se instalira neki ICS rom mora najpre da se flashne GB kernel :wall: Uglavnom ako si na ICS-u mozesh da flashnes neki safe kernel za ICS. Speedmod, NoteCore, Hydracore...

Ne. Zavisi dali si na GB-u ili na ICS-u. Ako si na ICS-u nemoj slucajno da idesh na wipe data/ factory reset o nemoj da kopiras / premestas velike file-ove.

Upustvo za rootovanje i instalaciju CWM-a:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1329360

Safe / unsafe kernel list:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1857556

Procitaj na svakom threadu barem prvu stranu.

I ako si na ICS-u batali Abyss kernel. On je za GB a ne za ICS. A na onom xda brdo noobova sto pisu po threadovima da kad se instalira neki ICS rom mora najpre da se flashne GB kernel :wall: Uglavnom ako si na ICS-u mozesh da flashnes neki safe kernel za ICS. Speedmod, NoteCore, Hydracore...

Znam za GB i ICS nemaju iste kernele jer sam do sada flesovao motorolu milestone 2 (promenio 20tak romova), odredjene HTC-e i alkatele ali nisam niti jedan samsung pa mi ovo deluje suvise jednostavno i prosto :) a note koliko sam zvao radnju dolazi sa GB 2.3.5 ...a sto se tice wipe i resetovanja upoznat sam sa emmc problemom kod ICS tako da u svakom slucaju hvala na odgovoru i upozorenju :wave:

Takodje koristim XDA (tu covek sve moze da nadje i nauci) ali sam nasao takodje jako koristan blog za note http://rootgalaxynote.com/category/galaxy-note-roms / :)

Poslednja izmena:
Treba mi hitan odgovor. Uzeo sam nov note sa 2.3 softwaee i odmah mi je ponudio update na 4.0 da li da radim ili ne. Jel se brickuje tako il je to vezano za kuvane romove

Odradih ja ovaj update i zakljuca mi se tel. A tel sim free. Zovem da pitam vip a oni kazu da se to desavalo i da mora u servis na resetovanje. Tel je dobijen kao poklon uz tv koji je kupljen u tehnomaniji

moze da ga brickuje official rom ako uradis full wipe. da bi bio siguran, potreban ti je safe kernel (ne stock).

Sutra nedelja moram da cekam ponedeljak da nosim tel. Koji bedak da ne poverujes. Jel moze ovo kuvanjem da se resi?

Jel pametnije da odnesem u servis da se oni zezaju sa njim posto je trebao da bude sim free a ne zakljucan

Jel moze neko da mi podjednostavi sta treba prvo da uradim? Hocu da odradim root al koliko sam procitao treba prvo da ubacim safe kernel.previse mi ovo sve komplinovano na sgs3 samo pevaj ovde sto nacina da nesto s****s...il ja tripujem :confused:

Ja ti necu odgovoriti posto si lenj.

Pre nego sto sam ja uzeo note odvojio sam oko 12-15h nek procitam sve vezano za njega. To ukljucuje ovaj thread od 1 strane i sve sticky threadove ba xda u vezi sa kernelima, rootovanjem, brickovanjem...

E i ja nebi nosio tel u servis posto ces morati da cekas dok se smiluju da ga poprave a ti mozes sve sam odraditi.

Nije nista komplikovano. Samo odvoj malo vremena. Moja preporuka je da prvo skines GB koji moze da se rootuje (KKA) i fleshnes njega uz pomoc Odin3 v1.85. Posle toga skines InitialCFRootFlasher i CF KKA kernel. CF su umni produkti lika Chainfire sa XDA foruma. Kad to odradis imaces rootovan telefon sa stock GB. Posle ovoga mozes da stavis neki rootovan ICS sa safe ICS kernelom iz recovery-a i sa marketa skines aplikaciju koja ce ti otkljucati telefon. Ne znam da li ce ga otkljucati zauvek, ali na tom ICS ce raditi kako treba. Ako ti sve ovo zvuci konfuzno pocni citati XDA :)

Znaci sad ne mogu direktno da uradim flash sa ICS sa ODIN-om na ICS koji ima root i safe kernel?

Naravno da mozes. Petar ti je ostavio jedan od nacina kako...drugi ti je safe kernel i flash kroz cwm.

Poslednja izmena:
Mislim da on jos nema custom recovery... Ako se ne varam ima stock GB bez ikakvih izmena? Mozes da stavis ICS kroz Odina, samo ne znam kako se u tom slucaju stavlja custom recovery. Ovaj nacin sto sam opisao gore za instaliranje custom recoverya sam ja usvojio a novije nisam gledao...

Uradio sam update na ICS i tu se tel zakljucao. Videcu da sutra odem do servisa da cujem sta strucnjaci imaju da kazu. Ipak je tel trebao da bude sim free jer nije uzet preko operatera. A posle ide root i cwm recovery

Zakucao kao nece android da se podigne ili ne da da koristis mrezu, trazi sifru?

Nazad
Vrh Dno