Šta je novo?

Samsung Galaxy Note N7000

Jel moguce odraditi dual boot na Note-u?
Zelim da probam neki AOSP rom ( dajte preporuku koji) ali mi se ne izbacuje ovaj sto sad imam Criskelo's ICS + Speedmod kernel posto radi dobro i ima odlican battery life.

ima li napretka sa JB romovima? ja se jos drzim ovog LRQ, svidja mi se kako radi :)

Ja nisam pratio razvitak JB ROM-ova ali valjda dok neizadje oficijalni JB iz Samsunga necemo imati potpuno funcionalan JB sa Project Butter.

Poz ljudi planiram da uzmem neki Note u potrazi sam trenutno za pravim, pa me interesuje da li ima nesto posebno na sta treba obratiti paznju kod njih, neki falicni deo i slicno.. :)

Obavezno uzmi neki sa garancijom, previse se se brickovanja desava sa ovim telefonom. Od ostalog pogledaj kao i kod drugih (zvucnik, mikrofon, wifi...) i nemoj da te buni los prikaz crne boje, to se desava kod "skoro" svakog modela.

hmmm, los prikaz crne?? U cemu je fora? Da li je nesto drugacija od prikaza na galaxy -u S2?? Kontam da je amoled i da je u pitanju ona ``duboka`` crna..

Ima black clipping kucaj na YouTube-u pa ćeš videti... Amoled je Amoled ali mislim usled gledanja klipova ima nekih problema...

hmmm, los prikaz crne?? U cemu je fora? Da li je nesto drugacija od prikaza na galaxy -u S2?? Kontam da je amoled i da je u pitanju ona ``duboka`` crna..

Black clipping/banding/pixelisation sta oces.. Kucaj u YT i videces. Taj problem se dosta vidi kada, recimo, slikas ili snimas. Uzmi uvece slikaj ili snimaj pod ulicnim svetlom i kad slikas/zavrsis snimanje, pogledaj i videces kako se tripuje ekran. Kod nekih je to uzasno, kod nekih lose :)

A svi se i nadamo da ce da ga srede u JB u decembru.

ima li napretka sa JB romovima? ja se jos drzim ovog LRQ, svidja mi se kako radi :)

Ja nisam pratio razvitak JB ROM-ova ali valjda dok neizadje oficijalni JB iz Samsunga necemo imati potpuno funcionalan JB sa Project Butter.

Djavo mi nije dao mira pa sam morao neki JB AOSP ROM samo da vidim kako rade. :D
Skinuo sa SuperNexus v5. Za razliku od ICS TW Romova koji imaju oko 650MB ovaj ima samo 130MB + gapps. Nisam mogao da se nacudim, mislio sam da mi je pukao download ali checksum kaze da nije :D

Memory leak je popravljen ali Rom i dalje ima nekoliko po meni velikih nedostataka:
-Transfer preko UMS moda je spor
-Battery Life je po meni ocajan ( pogledaj moje screenshotove nekoliko strana unazad kakav mi je bio battery life na ICS TW romu)
-CRT off animacija nekad radi, nekad ne
-Lock Circle nije na sredini a dev od v1 nije sredio ovaj mali bug koji iritira...

Posle malo vise od 24 sata sam se vratio na ICS. Sacekacu nek izadje oficijalni JB nek mozemo da dobijemo potpuno funcionalan AOSP JB ROM bez bugova.

d... tako sam i pretpostavio... nista, dok cekamo probajte ovaj wallpaper, izgleda apsolutno prebolesno :)
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.maxelus.freshleaveslivewallpaper&hl=sr

Sjajan LWP! Cak sam ga i kupio legalno za 0.99$.

Ok, to je bitno, znaci nije do samog ekrana, vec je problem softverske prirode.. ok hvala na informacija.. ;)

Pogledaj Emixov post #2309
Kao da sredjuju ali se ne zna kad ce biti gotovo.

Jel moguce odraditi dual boot na Note-u?
Zelim da probam neki AOSP rom ( dajte preporuku koji) ali mi se ne izbacuje ovaj sto sad imam Criskelo's ICS + Speedmod kernel posto radi dobro i ima odlican battery life.

Da odgovorim sam sebi: moguce je. :D
Samo nisam imao zivaca da se njakam sa tim...

Poslednja izmena:
Koji modem koristite, meni se ovaj poslednji ponasa cudno.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ја сам га пробао и после 5 минута се вратио на параноид...
Некако ми делује успорено и много штуца.

Ја сам га пробао и после 5 минута се вратио на параноид...
Некако ми делује успорено и много штуца.

Pa naravno da ce da stuca TW based ROM kad na njega predjes sa Paranoida. :D

^ најбољи

pa... ukusi su razliciti :) ja sam jako jako dugo koristio paranoid ali posle nekog vremena sam presao na tw + hydra core kernel koji je od tw roma napravio odlican i brz rom :) to i sad koristim.

Ima jos dosta da se pegla ovaj JB, najbolje je sacekati 10tak dana dok ne izadje neki butterROM:)

Koliko sam pratio threadove o ovom JB Leaku ima nekoliko problema ali to je o ocekivano s obzirom da je ovo samo leaked rom.

Glavni problemi:
-Home button zna da prestane da radi - resava sa ponovnim flashom rom bez wipe-a
-Sms aplikacija nebrise poruku iz editora kad se posalje sms - resava se stock sms aplikacijom izvucenom iz drugog ROM-a
-S note i s memo nekom rade nekom ne - resava se ponovnim flashom roma ili kopiranjem alternativnih .apk ova postavljenih u threadovima
-Nema full root access - neke aplikacije rade neke ne - ima cwm flashable fix za ovaj problem.
-Na samsungovoj francuskoj tastaturi m kuca n a n kuca n ili je obrnuto ali ovo neutice na normalnu qwerty tastaturu.
- Za shatroghistro: :D black clipping je jos uvek prisutan ali neko kaze da je smanjen.

Sad malo dobre strane:
-Project Butter radi i posle kad se rom slegne ( sat - dva ) nebi trebalo da bude laga.
-Memory management je odlican
-Airview radi!!!!!!! Znaci ovaj feature nije hardware related nego je software.
-Nova galerija.
-Jaci wi-fi signal
-.....

Uglavnom treba sacekati dan dva pa ce izaci RocketROM v1 JB deodexed i trebalo bi da sve ove navedene bugove da ima sredjene...

:)

Poslednja izmena:
Gde mogu da nadjem mod za power dugme kao okidac za kameru? Za ICS naravno.

@pablo- batalio sam Note 1, cekam Note 2 :) Sinoc sam skoknuo do BG-a na Fasion Week gde je bilo predstavljanje sgn2 i odusevljen sam, tako da tesko da bih, posle onoga sto sam video, uzeo po treci put Note 1 :)

Vrh Dno