Šta je novo?

Samsung Galaxy Note N7000

Rece zakljucan, tako da: safe kernel i to je to.

da zakljucan trazi sifru.Prvo cu otici do servisa da oni to odrade pa cu posle samo da odradim root i uradim cwm recovery.jel treba na nesto da obratim paznju

Nista. Samo skini kernel i flash preko odina. Ostalo je lako.

Nemoras da zuris. Sigurno ima nekoliko bugova kao i u prvom leaku. eybee1970 sa xda koji pravi RocketRom kaze da ce mu ovaj drugi leak biti dostupan preko noci ili najkasnije za 24 sata pa ce posle da pusti RR zasnovan na ovom novom leaku. Za sad ima spreman v2 zasnovan na prvom leaku ali nema potrebe ga flashovati posto je isti kao v1 samo sto ima sve bugfixeve vec integrisane...

Ja sam na RR JB v1 i posle dan-dva na screen on vremenu sam izvukao 5:45h. Solidno vise od onih 4:40 i nesto sto sam kacio na prosloj strani. Rom se slegao dalvik je kompletno rebuidovan i verovatno zato i baterija traje dosta duze. Da nisam ovo iskusio sam nikad nebi verovao da baterija moze da traje duze kad se rom "slegne" nego sto traje prvi dan kad flashujes novi ROM.

Poslednja izmena:
Danas mi je dosao zet sa Galaxy Note i hoce da mu flesujem neki ROM (Paranoid) sto ne bi bio problem da sam ja pratio Note teme,ali nisam jer isti ne posedujem. Citao da danas teme na xda i trebalo bi da je ovaj njegov kernel safe jer se nigde ne spominje kao unsafe (bar ja nisam video) ali opet nisam 100% siguran a ne bih da mu brickujem telefon. Citao sam i ovu vasu temu zadnjih 10tak stranica ali nisam nasao informaciju koja mi treba pa bih ipak voleo ako bi neko mogao da mi kaze jel ovo safe kernel?

Kernel version
3.0.15-N7000XXLRI-CL811902
dpi@DELL167 #3
SMP PREEMPT Wed Jul 11 20:04:41 KST 2012

Inace on je na stock ICS i ako je safe kernel ovo bi trebalo da je procedura za rootovanje i instalaciju CWM-a?
Posle toga skinem Paranoid i flesam, simple as that?

Danas mi je dosao zet sa Galaxy Note i hoce da mu flesujem neki ROM (Paranoid) sto ne bi bio problem da sam ja pratio Note teme,ali nisam jer isti ne posedujem. Citao da danas teme na xda i trebalo bi da je ovaj njegov kernel safe jer se nigde ne spominje kao unsafe (bar ja nisam video) ali opet nisam 100% siguran a ne bih da mu brickujem telefon. Citao sam i ovu vasu temu zadnjih 10tak stranica ali nisam nasao informaciju koja mi treba pa bih ipak voleo ako bi neko mogao da mi kaze jel ovo safe kernel?

Kernel version
3.0.15-N7000XXLRI-CL811902
dpi@DELL167 #3
SMP PREEMPT Wed Jul 11 20:04:41 KST 2012

Inace on je na stock ICS i ako je safe kernel ovo bi trebalo da je procedura za rootovanje i instalaciju CWM-a?
Posle toga skinem Paranoid i flesam, simple as that?

Ako je na stock ICS onda nema sefe kernel. Najpre flash nekog safe npr. Speedmod ili Hydracore pa posle ide wipe. Onaj kernel na paranoidu bi takodje trebalo da je safe...

Posle samo jednog dana strucnjaci mi vratili na 2.3.6 i kazu da samo telenor ima mogucnost update na 4.0.4.U soku sam.Telefon je sim free a ne moze da radi na 4.0.4 iako telefon sam nudi tu opciju.Jel ima neko iskustva sa drugim mrezama kako se kod njih ovaj problem resio.Ili su svi kuvali romove i na divlje stavljali ICS???

Ajde samo jos ovo pitanjeKoja je procedura da se preko SamMobile skine neki ICS,recimo open europe i uradi flash preko odina.Tj da se pregazi ovaj 2.3.6.Jel moze tako da se brickuje?

Poslednji put:
Skini ICS, otvori Odin, Download mode, flesuj ICS.
Kad instaliras ICS opet idi u Odin i download mode i instaliraj safe kernel (SpeedMode ili Hydracore).
Posle toga nema sta da brines.

Ajde mi daj link molim te ne mogu da se snadjem od silnih linkova sta je za sta.Samo me baca sa mesta na mesto.Ima i opcija da skinem neki safe kernel sa root opcijom i cwm u jednom folderu al ne modu da nadjem koji je.Skinuo sam ovaj speedmod-k3-13-signed.Jel to taj koji se radi iz stock recovery

Ako ti je pronalazanje linkova zbunjujuce mozde bolje da ne flesujes, mozda ces sacuvati telefon od bricka.

Postupak znam posto sam sve do jednog telefona i tableta fleshovao i rootovao al ovako konfuzan nacin nikada.Obicno je sve na jednom mestu sa linkovima za download.Ovako me baca sa strane na stranu.Ima sto jedan kernel sto za ICS sto za GBR ako sta zeznem
bojim se da ga ne zakucam za stalno.Ti samo treba da mi posaljes link koji kernel sa root i cwm opcijom.Nikakva filozofija.To sto imas note duze vremena pa ti sve deluje jednostavno ima nas koji se ranije nisu sretali sa ovim problemom.A imao sam i ja note medju prvim al tada nije bilo svega ovoga.Ako teme mrzi mozda se neko udostoji pa ostavi link koji trazim.Hvala

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1329360

Ето ти све. Ако то није јасно, онда џаба.

Можеш прво само root, без флеша кернела. Онда можеш ас маркета да инсталираш неку апликацију, заборавих име, brick bug, ако ти каже да имаш фаличан тел, стави неки од понуђених кернела за gb из теме (можда ово са апликацијом може и без рутовања, нисам сигуран). Даље је лако.

Poslednja izmena:
Odradjeno Ics open austria + speedmod-k3-13-signed iz stock recovery i gotovo.E sad jel mogu da uradim factory reset i koji je postupak vracanja na GB u slucaju da mora na servis

Ако је то safe kernel, сад флешуј неки кувани, параноид или rocket ROM.
Неће ти требати сервис, не баксузирај.

Evo ja sada imam na noteu rocket tj. S3 look. I stvRno mi ok radi jedino ovaj izgled za bateriju mi nije lep a ne znam moze li se promeniti. A takodje i speed mod kernel. Fercera lepo a baterija moze da izdrzi 1 dan

Pise mi hardcore@speedmod-n70000-ics #k3-13 valjda je to to
Videcu ovaj rocket da probam ili ovaj N7000XXLS2 preko odina.Nego ne znam dal i za njega treba safe kernel? i jel moram posle svakog da fleshujem kernel ili kuvani imaju svaki za sebe koji im treba

Evo ja sada imam na noteu rocket tj. S3 look. I stvRno mi ok radi jedino ovaj izgled za bateriju mi nije lep a ne znam moze li se promeniti. A takodje i speed mod kernel. Fercera lepo a baterija moze da izdrzi 1 dan

Promeni kernel (PhilZ-ov)

Pise mi hardcore@speedmod-n70000-ics #k3-13 valjda je to to
Videcu ovaj rocket da probam ili ovaj N7000XXLS2 preko odina.Nego ne znam dal i za njega treba safe kernel? i jel moram posle svakog da fleshujem kernel ili kuvani imaju svaki za sebe koji im treba

Ako si vec na safe kernelu, samo udaraj po ROMovima preko CWM. Mislim da 99% kuvanih dolazi sa safe kernelom tako da mozes da uzivas.

Pozdrav, idem danas da kupim Note pa me zanima posto je sim free a ja koristim MTS mrezu da li je moguce abdejtovati na oficijalni ics ili kad stize Jelly Bean za Srbiju (ako uopste stigne)? Posto mi je dosta ovih custom romova.

Moguce je odraditi update preko Odina, i na ICS a i na JB (koji je vec izasao za Note, doduse leaked).

Pozdrav, idem danas da kupim Note pa me zanima posto je sim free a ja koristim MTS mrezu da li je moguce abdejtovati na oficijalni ics ili kad stize Jelly Bean za Srbiju (ako uopste stigne)? Posto mi je dosta ovih custom romova.

Posto samo telenor ima zvanican ICS za nasu zemlju ako izvrsis update zakljucaces ga kao i ja. U servisu imaju samo 2.3.6 i to ti negine ako sta zeznes. Opcija je sledeca posto sam i ja sinoc iskopao sta i kako. Skines open austria ICS flash preko odina i posle safe kernel koji ima i root i cwm. Tako da imas stock ICS ako neces kuvane. Ako te sta zanima pitaj.

a sad pitanje za one koji koriste rocket rom. Kako da upalim notifikaciju posto mi nista ne izbacuje. Potrebno mi je za skype i viber

Evo mi sad ne radi home dugme. Ko mi bese preporuci ovaj rocket?

Mozes slobodno na edit poruke da ides..

Jel si siguran da si sve lepo odradio? Ako nekom ovde sve radi kako treba, nema razloga da tebi ne radi.

Skinuo rom stavio ga na externu karticu uradio sva tri wipe i instalirao.Jesam li sta preskocio???

Evo mi sad ne radi home dugme. Ko mi bese preporuci ovaj rocket?

Ja sam preporucio. Da si odradio search u threadu znao bi da se taj problem resava ponovnim flashom roma bez wipe-a.

Kas instalirash ovaj RR JB procedura je sledeca:
-Wipe Data / Factory reset
-Wipe Cache
-Wipe Dalvik Cache
-Format Preload
-Format System
-Install
-Pa opet install

a sad pitanje za one koji koriste rocket rom. Kako da upalim notifikaciju posto mi nista ne izbacuje. Potrebno mi je za skype i viber

A notifikacije se resavaju tako sto sa drugog telefona pozoves svoj Note. Posle notifikacije rade.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno