Šta je novo?

Samsung Galaxy Note N7000

Pozdrav svima,

Imam par pitanja vezanih za ICS update. Na telefonu mi je GB 2.3.6 pa me je pre nekog vremena obavestio o updateu na ICS najpre da li je u pitanju 4.0.3 ili 4.0.4? Kakvi su utisci sa sladoledastim sendvičem po pitanju brzine rada i potrošnje baterije?

Meni se recimo kamera toliko zabudalila da je pauza prilikom uzastopnog slikanja slikanja kao da telefon ima single core procesor na 235 Mhz. To sam donekle uspeo da rešim resetovanjem podešavanja kamere ali i dalje radi neuporedivo sporije u odnosu na ženin S3 koji škljoca kao lud. Imam doduše i sporadična štucanja u samom interfejsu npr. skrolovanje između ekrana i različitih nivoa menija ali to je sitno i ne smeta.

A sad najvažije: kakva je situacija sa brick-bugom? Pretpostavljam da ako apdejtujem na ICS da sam u opasnosti. Wipe / factory reset nikad nisam radio, niti su mi trenutno potrebani, takođe svi fajlovi na telefonu su mi ionako ispod 800 Mb - znači li to da brickovanje ne treba da me tangira?

Na kraju jedno početničko pitanje, da li se OTA updateom gube podaci na telefonu, imenik, mejlovi, poruke itd? Poslednji update sam radio pre 100 godina na nekoj Xperiji i to sa 1.6 na 2.1 pa se ne sećam.

Hvala unapred na odgovorima.

Pozdrav svima,

Imam par pitanja vezanih za ICS update. Na telefonu mi je GB 2.3.6 pa me je pre nekog vremena obavestio o updateu na ICS najpre da li je u pitanju 4.0.3 ili 4.0.4? Kakvi su utisci sa sladoledastim sendvičem po pitanju brzine rada i potrošnje baterije?

Meni se recimo kamera toliko zabudalila da je pauza prilikom uzastopnog slikanja slikanja kao da telefon ima single core procesor na 235 Mhz. To sam donekle uspeo da rešim resetovanjem podešavanja kamere ali i dalje radi neuporedivo sporije u odnosu na ženin S3 koji škljoca kao lud. Imam doduše i sporadična štucanja u samom interfejsu npr. skrolovanje između ekrana i različitih nivoa menija ali to je sitno i ne smeta.

A sad najvažije: kakva je situacija sa brick-bugom? Pretpostavljam da ako apdejtujem na ICS da sam u opasnosti. Wipe / factory reset nikad nisam radio, niti su mi trenutno potrebani, takođe svi fajlovi na telefonu su mi ionako ispod 800 Mb - znači li to da brickovanje ne treba da me tangira?

Na kraju jedno početničko pitanje, da li se OTA updateom gube podaci na telefonu, imenik, mejlovi, poruke itd? Poslednji update sam radio pre 100 godina na nekoj Xperiji i to sa 1.6 na 2.1 pa se ne sećam.

Hvala unapred na odgovorima.

1. Baterija na icsu ti dodje skoro isto, sta znam, ja nisam primetio neku razliku.

2. Kamera ne moze tako dobro da radi kao na s3, i mene je smaralo sto reaguje uzasno sporo kad stisnes record ili kad slikas. Sto se tice samog interfejsa, on izgleda potpuno isto, i radi ok, nema nekih seckanja (al opet, nema razloga da drzis stock i razmisljas o brikovanju)

3. Nisi u opasnosti ako ne wipe-ujes, formatiras, itd. Opet- ubacis bezbedan kernel, tipa speedmod, i miran si.

Ja sam stavio Paranoid 2.11 @ CM10. Black clipping = 0, postoje 4 opcije za podesavanje istog. Inace radi PERVERZNO dobro, ovo je ubedljivo najbrzi Android ROM koji sam probao. Baterija mu je jako dobra, sve je tako glatko i utegnuto, prosto ne mogu da verujem koliko dobro radi za jedan Preview ROM. U odnosu na ICS PA daleko je bolji sa manje glitcheva u UI-u. Preporuke!

Znaci konacno ubacili u settings (mozda advanced) da podesavas boje? Hm..sad gledam dal se isplati da dajem pare kad izadje sgn2 ako je to vec reseno..

I ja evo testiram LRQ. Stavio sam Casies XtraLightRom i prilicno fino radi... A ovakav rez nisam do sada video...
hamy5y3y.jpg

Ево који трип ја имам са Параноидом. Кад ми је укључен wifi добијам нотификацију да ми је укључен и мобилни интернет. Проверио сам у подешавањима да ли је мобилни интернет укључен, тамо пише да није. Е сад да ли је то само визуелни bug или не, немам појма. (пробао сам да окачим слику, али неће, ставићу је касније)

Мени је ром екстра, мада имам слободно само 100ак mb ram.

Једина ствар која ме ужасава је батерија. Да ли је до Рома или се сјебала на Блиском Истоку (био сам месец дана у Либану, имају пара ко гована,а гасе им струју сваких пар сати, па она пале агрегате који ништа не ваљају) не знам...

Poslednja izmena:
Koji PA? Meni je baterija bila zadovoljavajuca na 0.5.

Нови, овај 2.1 ЈВ

Meni baterija drzi nikad bolje, imam IMAP sync sa 2 mail naloga, GMail, TW, FB i jos neke nebuloze + se ne skidam sa telefona.

Na kom si ROM-u?

Testirao sam malo podesavanja oko zloglasnog Black Clippinga na TouchWizz romovima LRQ i LRI - najbolja slika sa najmanje razlivanja tamnih boja dobija se sa SpeedMod kernelom najnovijim za note, a najgora je sa stock (CF kernelom LRQ), HydraNote kernel je bolji od stocka ali losiji od Speedmoda.. i takodje mnogo je bolja slika ako prebacite na ''Dynamic'' rezim slike u podesavanjima sa auto brajtnesom/ moze i osvetljenje fiksno na polovini ili 40%...
Probacu i Paranoid Android da vidim kakva je tamo situacija sto se tice clippinga..
Inace moj Note na referentnoj slici sa brojevima
http://www.dodaj.rs/?w/zW/2uzMNrCj/untitled.jpg
U stock galeriji zacrnjeni su mi - 0-1-2- od trojke mogu da vidim brojeve - sto ce reci ''moderate'' black crush...

Testirao sam malo podesavanja oko zloglasnog Black Clippinga na TouchWizz romovima LRQ i LRI - najbolja slika sa najmanje razlivanja tamnih boja dobija se sa SpeedMod kernelom najnovijim za note, a najgora je sa stock (CF kernelom LRQ), HydraNote kernel je bolji od stocka ali losiji od Speedmoda.. i takodje mnogo je bolja slika ako prebacite na ''Dynamic'' rezim slike u podesavanjima sa auto brajtnesom/ moze i osvetljenje fiksno na polovini ili 40%...
Probacu i Paranoid Android da vidim kakva je tamo situacija sto se tice clippinga..
Inace moj Note na referentnoj slici sa brojevima
http://www.dodaj.rs/?w/zW/2uzMNrCj/untitled.jpg
U stock galeriji zacrnjeni su mi - 0-1-2- od trojke mogu da vidim brojeve - sto ce reci ''moderate'' black crush...

Da bi se videlo moras da slikas ekran nekim drugim uredjajem a ne screenshot da uradis. Ako se od 3 vidi to je skoro pa max balck crush. Meni bilo posle 4 i bilo je podosta lose. Ne znam ko ima da se vidi od 8 li mozda tek od 11, ja sam licno proverio 10ak sgN i svi su imali od 4.

Hm priceless... skinem ja chainfire-ov app za proveru brick bugged emmca, i dobijem rezultat da je moj čip od onih potvrđenih, najgorih.. mora da sam jezive neke sreće, pošto sam uradio reset brdo puta :)

po meni 0.5 radi brze :) tako da ono... jedino ako imas vremena i hoces da cackas JB funkcije :)

Bogme, 2.11 je daleko brzi.

А зашто ми на ПА 2.11 не ради аутоматска ротација:S: ?

HC 4.3b

Jedini problem koji imam je vrlo cest redraw kompletnih screenova i blago usporenje prilikom tranzicija ali to resavam restartom telefona. Zato je baterija drasticno bolja.

da, i kod mene je 4.3b, mrzelo me da pisem 'b' :D ionako je razlika samo ispravljeno gubljenje roota koje izgleda bas i nije ispravljeno jer sam ga ja izgubio :) inace lako se vraca uz pomoc jednog flasha iz CWM-a: CWM installable ZIP: CWM-SuperSU-v0.96.zip

Poslednja izmena:
Ljudi kako da otkljucam note?
imam xxlri 404, posle update-a sa gb na ICS trazi network code?
Radi li ona aplikacija za galaxy s na n700?
Hvala!

Stigao mi je paket sa dx.com koji sam porucio 27 avgusta. Za 9 radnih dana. Bas su brzi ako se uzme u obzir da je samo 31 avgusta napustio HongKong. U paketu su bili:
-silikonska futrola koja pase savrseno i dobar je osecaj pod prstima.
-obican punjac + autopunjac. Na obicnom pise designed by Apple California i ima output od 1.0A isto kao i oreginalni Samsung tako da obecava.
-dva USB OTG adaptera. Nisu ista posto nisam ni hteo dva ista da porucim i dobro sto i nisam. Jedan je savrsen i pase super, neklima se ni na jednoj ni na drugoj strani. Drugi je suprotno od prvog, sav se klima i na strani gde ulazi u phone i na drugoj gde se bode full size USB ali ipak radi.
-8 in 1 package i tu se nalaze: silikonska futrola koja je shit, hard case koji je shit, dva screen protectora valjda su ok nisam ih probao, rezerna baterija od 2600mAh neznam kakva je, punjac za bateriju ( ima i ulaz za USB) koji je bas tezak shit: output mu je 350 ± – 50mA za punjenje baterije a na USB izlaz ima output od 800mAh. Tu je josh i micro USB b kabal.
-i jedan MHL kabal od 3m - nisam ga jos probao.

Sve ovo zajedno me je kostalo oko 45$.
Stavicu linkove kad dodjem kuci.

:wave:

Pa ti si kupio sve sto ima xD

Ja nisam hteo da bacam pare na srranja, jer znam da nista od toga ne vredi kao sto si i sam napisao. Ok mi je bila, kao i tebi, silikonska obloga, providna, sa strane hrapava koja je skroz ok, kablovi micro usb su njesra, auto punjac mi crko posle jedne upotrebe, mobilni punjac na 2xAA je crko isto odmah, usb on the go je ok, folija ko folija, mhl hoce kod igrica da secka (rece drug tako nesto), i to je to.

Dobro kazes ******... Evo sad imam vremena da napisem vise vezano za robu sa dx.com.

-silikonska futrola kao sto smo zakljucili je skros OK
-iako na zidnom punjacu pise designed by Apple California i da isporucuje 1a nije ni priblizno tacno. Pre bih rekao da isporucuje manje nego standardni USB 2.0 port. Auto punjac nisam probao. Uglavnom ovo su bacene pare
-USB OTG je OK
-8 in 1 package je kao sto sam i pre napisao tezak shit. Sad sam nasao vremena da istestiram bateriju koja dolazi u ovom paketu i pise da ima 2600mAh ali po trajanju bih rekao da ima negde oko 1500mah posto mi traje oko 3 sata scren on time-a a oreginal Samsung sa istim koriscenjem oko 5.5 screen on time-a.
-MHL kabal je ok i ako se i pojavi neko seckanje u igricama pre bih rekao da je to do hardware-a telefona posto gura dva ekrana jedan u 1280x800 a drugi preko MHL-a valjda u 1920x1080...

Sva sreca pa nisam jos porucio i extended battery od 5200mAh. :S:
Uglavnom sad kad sam se jednom opekao necu vise da narucujem punjace i baterije sa dx.com, jedino neke kablove,screen protectore i silikonske futrole.

Poslednja izmena:
Vrh Dno