Šta je novo?

Samsung Galaxy Note N7000

@shatro... ne treba ti fiskalni... odes u BGelectronics i das telefon i to je to i knjizicu... eno Sale iz prve ruke ja mislim zna posto je on nosio..

Video sam da je sasa negde napisao pre koji dan, jedino ako su nesto promenili. Ja sam zvao servis 15ak dana pre toga i pitao da li mi vazi garancija bez fiskalnog i rekose mi da mora racun da se prilozi :/

Ma ajde to što je Sale rekao da uvažavaju... Ali kako mogu da ti ne uvaže garanciju ako imaš lepo pečat i sve od telenora/mts-a/vipa? Fiskalni je tu samo ako se zagubi garancija, pa ono, ajde preko fiskalnog...

Možda Sale ima veze u BGelectronicsu :D

Ma ajde to što je Sale rekao da uvažavaju... Ali kako mogu da ti ne uvaže garanciju ako imaš lepo pečat i sve od telenora/mts-a/vipa? Fiskalni je tu samo ako se zagubi garancija, pa ono, ajde preko fiskalnog...

Možda Sale ima veze u BGelectronicsu :D

De nadje to da kazes, sad ce da mu se usija PM :d

Mozda zavisi od radnika do radnika pa dobijes informaciju kako se zalomi

Meni su takodje trazili fiskalni ili ugovor kao dokaz o kupovini...pricam o BGElec naravno.

Ja sam već napisao da sam pitao devojku i rekla je da ne treba. Prvi put samo overena knjižica, drugi put može i bez nje jer je skeniraju i unose u racunar. Nisam imao fiskalni i nisam je poznavao

Mozda se ona tebe seca? Drugarica iz skolskih dana? :p

Vidim da pricate o problemima posle updejtovanja na 4.0.4 koje su juce provajderi ponudili, jel se to odnosi samo na telefone koji su dekodirani bili ili i na regularno kupljene Note kod provajdera uz ugovornu obavezu?

Posto mi brat ima Samsung Note kupljen u Telenoru, jel to znaci da mu prpeorucim da ne uradi updejt koji mu je automatski ponudjen pre par dana? Da li je moguce da su 3meseca posle izlaska zvanicnog updejta, nashi provajderi pustili over the air neispravnu verziju za legalne musterije?

Posto mi brat ima Samsung Note kupljen u Telenoru, jel to znaci da mu prpeorucim da ne uradi updejt koji mu je automatski ponudjen pre par dana? Da li je moguce da su 3meseca posle izlaska zvanicnog updejta, nashi provajderi pustili over the air neispravnu verziju za legalne musterije?
Zasto neispravnu? Zato sto se zakljuca??? :)

Pa sta on da radi ako mu se zakljuca telefon posle updejta?

Flesuje Speedmod kernel da dobije CWM i otkljuca patch-om koji je Djura napisao

Pa sta on da radi ako mu se zakljuca telefon posle updejta?

Ako je uzeo preko operatera, a bio je otključan, možda se posle update-a neće zaključati...elem, i da se zaključa, nije ništa komplikovano da se ponovo otključa, samo isprati šta sam ja radio na prethodnim postovima...

Pravilo je da garancija (bez obzira na pečat) ne važi bez fiskalnog računa. Zato se račun i "zahefta" uz istu, uz savet da se račun iskopira jer traka bledi, pa da ne bude problema sa garancijom za god dve..

Sve ostalo zavisi... od npr PMSa ili da li je prethodne večeri ta curica dobila.. cveće :)

moze da bude pravilo kolko hoes. zakon definise da racun nema veze sa garancijom. potrebn ti je overen garantni list sa seriskim brojem uredjaja i to je to.

Baš tako. Pogotovo me ne zanima da se bavim fotokopiranjem računa (a i kakav je fotokopija dokaz, mogu da isfotošopiram kakav god račun)

Kapiram logiku, ali radio sam to pa znam kako ide u praksi..
Na većini garantnih listova piše da važi samo uz fiskakni račun. To je na neki način ugovor sa prodavcem na koji pristaješ preuzimanjem robe. Zakon, ne znam kako tačno glasi, ali ostavlja dovoljno mesta za tako nešto. (Kao i svaki drugi, počev od onog o radu, o zaštiti potrošača, pa dalje - finta svakog pružaoca usluge je hvatanje krivina u zakonu, a sa našim zakonima to bar nije problem.)

Fotokopiraš ne da bi time nešto dokazao, više da bi te oni našli po nekom ID-u u bazi. Možeš i u PS da ga preslikaš, kapiram da je scan/print lakše :)

sad kad izadju kuvani romovi bazirani na LRQ bice vrlo zanimljivo :)

Stigao mi je paket sa dx.com koji sam porucio 27 avgusta. Za 9 radnih dana. Bas su brzi ako se uzme u obzir da je samo 31 avgusta napustio HongKong. U paketu su bili:
-silikonska futrola koja pase savrseno i dobar je osecaj pod prstima.
-obican punjac + autopunjac. Na obicnom pise designed by Apple California i ima output od 1.0A isto kao i oreginalni Samsung tako da obecava.
-dva USB OTG adaptera. Nisu ista posto nisam ni hteo dva ista da porucim i dobro sto i nisam. Jedan je savrsen i pase super, neklima se ni na jednoj ni na drugoj strani. Drugi je suprotno od prvog, sav se klima i na strani gde ulazi u phone i na drugoj gde se bode full size USB ali ipak radi.
-8 in 1 package i tu se nalaze: silikonska futrola koja je shit, hard case koji je shit, dva screen protectora valjda su ok nisam ih probao, rezerna baterija od 2600mAh neznam kakva je, punjac za bateriju ( ima i ulaz za USB) koji je bas tezak shit: output mu je 350 ± – 50mA za punjenje baterije a na USB izlaz ima output od 800mAh. Tu je josh i micro USB b kabal.
-i jedan MHL kabal od 3m - nisam ga jos probao.

Sve ovo zajedno me je kostalo oko 45$.
Stavicu linkove kad dodjem kuci.

:wave:

Pa ti si kupio sve sto ima xD

Ja nisam hteo da bacam pare na srranja, jer znam da nista od toga ne vredi kao sto si i sam napisao. Ok mi je bila, kao i tebi, silikonska obloga, providna, sa strane hrapava koja je skroz ok, kablovi micro usb su njesra, auto punjac mi crko posle jedne upotrebe, mobilni punjac na 2xAA je crko isto odmah, usb on the go je ok, folija ko folija, mhl hoce kod igrica da secka (rece drug tako nesto), i to je to.

Nisam, mrzi me iskreno da reinstaliram sve od 0 samo da bih probao ROM :)

i mene :D pogotovo sto sam sad stavio paranoid 2.0 (JB) pa se sad igram s njim... ali da, i meni ovo deluje kao prvi stock koji bih koristio...

Nista moracu sam da probam :D

i mene :D pogotovo sto sam sad stavio paranoid 2.0 (JB) pa se sad igram s njim... ali da, i meni ovo deluje kao prvi stock koji bih koristio...

Kako te sluzi JB? Da li se mnogo oseca problem sa hwcomposerom i kakva je razlika u performansama u odnosu na ICS?

Meni se zakljucao Note posle update-a na ICS i zvao sam Roaming. Izdiktirao im IMEI oni meni Unlock kod i to je to :)
Zakljucao sa na telenor bio, sad radi super pu pu da ne ureknem xD

Mom bratu je sve proslo ok sa updejtom, nije se zakljucao telefon ali mu ne radi vishe flash a ima 2 bitne aplikacije koje rade u Flashu. Probao sam da mu pomognem i da Dlujem Adobe Flash ali ga nema ponudjenog kada ukucam u search flash ili adobe.
Jel moze neko da mu pomogne do ponedeljka ujutro sa savetom kako da resi taj problem?

Vrh Dno