Šta je novo?

Samsung Galaxy Note N7000

Hvala buraz!!

Aj kad si vec tu da te pitam jel si rutovao note? Koliko je cimanje da se na note to odradi? Posebno me interesuje unroot zbog garancije i onaj jig i kako to ide, pa razmisljam da li da rootujem uopste..
Rutovao ga cim sam ga uzeo. Imas ovde sve o tome. Mozes da ga unroot kasnije. Ne treba ti jig i ne dobijas onaj trougao kada se butuje.

@maxx79
Nije toliko rech o mrtvim pixelima koliko o problemima iz moga sing-a. Ali to svi Note-vi imaju te na to ne morash da brinesh. Koji god da uzmesh imacje to.
Ostala dva problema nisam isqsio.

Nikad u zivotu nisam primetio te tvoje probleme iz siga. A note koristim aktivno mesecima. Ekran, boje, filmovi, gaming, surf, izgledaju p.e.r.f.e.k.t.n.o. Za sve ove mesece koriscenja, nijednom me nije zadesila slika iz tvog siga. Deluje mi da je kod tebe kao neki softwerski bug sa playerom.

a da li su ove tri jedine potencijalne mane note-a?....znaci kamera,eventualni mrtav pixel i neki exo koji se cuje prilikom razgovora?

kako se manifestuje to sa kamerom?.....mislim,kako tel da se testira sto se toga tice pre kupovine?

Sve se prenaduvava do besmisla po obicaju. Sad odjednom moze da ti zapadne note koji ima kameru:

ako nećeš da ti zapadne telefon od 600 evra sa zabagovanom kamerom koja je u rangu sa onom kod low budget modela ispod 200 evra?

"u rangu sa onom kod low-budget modela" - LOL. Kod pojedinih s2 korisnika se pojavio problem kad snimaju u full-hd rezoluciji, i u tamnijoj prostoriji, da snimak secka. U s2 temi ima objasnjenje (by Yoyo) sta treba bodesiti u camera app da se to ne desava. Fotke su svuda iste. Posto je cela prica vezana za s2 a ne za note, ne kontam zasto se uopste forsira u ovoj temi. Na xda nisam nasao podatak da note uopste boluje od tih problema. Cak i ako pojedini model sa kuvanim romom i ko zna cim boluje, uvek ima resenje. Prica da je moguce uzeti note sa kamerom koja pravi fotke u rangu low-budget modela nema nikakve veze s' vezom.

"u rangu sa onom kod low-budget modela" - LOL. Kod pojedinih s2 korisnika se pojavio problem kad snimaju u full-hd rezoluciji, i u tamnijoj prostoriji, da snimak secka. U s2 temi ima objasnjenje (by Yoyo) sta treba bodesiti u camera app da se to ne desava. Fotke su svuda iste. Posto je cela prica vezana za s2 a ne za note, ne kontam zasto se uopste forsira u ovoj temi. Na xda nisam nasao podatak da note uopste boluje od tih problema. Cak i ako pojedini model sa kuvanim romom i ko zna cim boluje, uvek ima resenje. Prica da je moguce uzeti note sa kamerom koja pravi fotke u rangu low-budget modela nema nikakve veze s' vezom.

Ja sam juce uzeo, kao sto vec napisah, i odmah sam proverio u mraku gde samo radi tv od 42" i nema seckanja ni malo pri promeni osvetljenja ni nista. Doduse, kad slikam po mraku, ima kao nekih nijansi cudnih po slici, nije samo tamno nego..ne znam kako da definisem. Ako imas jednu sliku u mracnoj sobi bez/sa blicem, attachuj ovde :)

@Bozha

Ja nisam ni pričao za Note da ima problem sa kamerom već sam govorio o modelu S2 koji ima problem sa kamerom definitivno i definitivno se ne može rešiti i definitivno je taj modul kamere pri korišćenju u uslovima smanjene vidljivosti u nivou telefona od 150-200 evra.
Ubacivanjem firmware-a sa S1 pri čemu ne radi blic i smanjivanjem exposure na -2 se problem ne rešava već ublažuje što je za telefon od 500 evra veliki propust.
Dakle u celoj priči niko nije rekao da se sve to dešava na Note-u već su ljudi pitali korisnike Note-a da budu ljubazni i prenesu svoja zapažanja da li se slučajno i na Note-u javljaju ovi problemi koji postoje na S2 jer se radi o skoro pa istom telefonu po hardveru.

Evo je fotka u attachu, i to napravljena sa s2 u jako zamracenim uslovima, sa led blicem (gornji sprat Kornjace - Decanska). Meni je ovo sasvim zadovoljavajuc kvalitet. I takav kvalitet isporucuju svi s2 - note telefoni. E sad, sto samo pri snimanju klipa u fullhd-u i u zamracenim prostorima, na nekim s2 fonovima zna da secne, reci da im je kamera u klasi low-budget telefona, mislim daj...

Prilozi

• 20111004_172432.jpg
    20111004_172432.jpg
    781.4 KB · Pregleda: 132
Uzeo sam juce Note, pa me zanima jel postoji nacin da se stavi da fabricki browser loaduje pc stranice automatski a ne mobile verzije? Nema view mode ni user agent.

ako imas ICS , skini ICS Browser+ i u njemu imas pod Advanced, User agent:Desktop, koji ti se nece gasiti pri restartu fona, ili task killerom.... vec ce stalno otvarati stranice, a radi isto kao i obican stoc browser, znaci kida od brzine....

Evo je fotka u attachu, i to napravljena sa s2 u jako zamracenim uslovima, sa led blicem (gornji sprat Kornjace - Decanska). Meni je ovo sasvim zadovoljavajuc kvalitet. I takav kvalitet isporucuju svi s2 - note telefoni. E sad, sto samo pri snimanju klipa u fullhd-u i u zamracenim prostorima, na nekim s2 fonovima zna da secne, reci da im je kamera u klasi low-budget telefona, mislim daj...

Ma super je kvalitet ovako, (sad sam jos i gladan :d) nego me interesovalo recimo bez blica u sobi bez svetla gde samo svetli tv, ili da slikas kroz prozor ka ulici gde ima samo ulicno osvetljenje. A za ovaj gore komentar ne obracaj paznju, provokacija obicna. Uopste nije strasno ono plus ces retko kad u takvim uslovima nesto da snimas.

@core.graph- nemam ics, sve fabricki furam jer sam se sinoc iz bga vratio u pola 1 s telefonom pa nisam karabudzio nista, jos je 2.3.6

@lowprofile
Meni su i jedan i drugi ok. Stvar je lichnog afiniteta. Probaj oba pa se odluchi. Razmisli i o nDrive11.
@Bozha
Napravi sve uslove koji su potrebni da bi se videle greshke navedene u mome sing-u i upload-uj photo-video i konachno nas uveri da imash neki neverovatni, jedinstveni... model Note-a. ("Anyone who says that they have no banding does not know what banding is. This is a fact.")

Poslednja izmena:
Napravi sve uslove koji su potrebni da bi se videle greshke navedene u mome sing-u i upload-uj photo-video i konachno nas uveri da imash neki neverovatni, jedinstveni... model Note-a.

Na memoriskoj kartici od 32gb imam tonu klipova, filmova, serija, itd. Imam i tonu igara. I nikad nisam uocio nista sa tvog siga. Da ja sad geekujem i od milon klipova jurim nekakav bas specijalan izbagovani uploadovani klip/test gde ce se shatro nesto uociti - potpuno besmisleno. Inace ima okacenih mojih klipova sa notea u ovoj temi dovoljno, i na njima nema nicega iz tvog siga. Potpuno si pretripovao.

@Bozha
:) ok kako ti kazhesh. ("Anyone who says that they have no banding does not know what banding is. This is a fact.")

P.S.
Ako ne radish za samsung tj. ne dobijash pare od njih, onda si ti pretripovan, potpuno.

Poslednja izmena:
Kapiram ja geeky potrebu da se sagovornik spusta, itd, ali u svemu je bitno napisati kako jeste, jer prosecnog forumskog korisnika zanima prvenstveno uredjaj o kome se pishe, a ne ko sta misli o kome. Evo okacio sam famozni Reel Steel na kome se shatro "nesto" primecuje na youtube:

[YOUTUBE]dvcm5jMxQtI[/YOUTUBE]

Pusten je oficijalni trejler sa youtuba a ne neki izbagovani mvk iz tvog potpisa.

Opet ponavljam, ovakve fotke iz tvog siga, koje se vide navodno kod svih:

scene1clipping.jpg

scene4clipping.jpg

realsteel4.jpg

Nisam video u zivotu ni na s2 ni na noteu a imam karticu od 32gb sa tonom klipova. Ako me to cini "Bozhom" onda mi je drago zbog toga :).

Stavio sam poslednji Stunner. Radi sjajno, nema FC/SOD, baterija je korektna. Kamera bi mogla biti malo bolja ali sudeci po tome kako brzo napreduje razvoj, bice bolja sigurno. Preporuke :)

Molim vas POMOĆ:wall:!!Danas sam u radnji kod mene dao beli Note i malo doplatio u radnji i uzeo crni nov.Dosao sam kuci ubacio karticu i sve lepo radio.Malopre sam uradio onaj *2767*3855# factory reset i telefon samo dodje do onog logoa Samsung i nista ponovo tako samo do logoa i nista dalje...STA DA RADIM!!!Hvala unapred

@mishans uradio sam tako i opet isto ali kada sam usao u onaj meni recovery nije klasicni nego pise nesto"cwm recovery" da li je moguce da se nesto igrao sa telefonom mada je nov telefon.Mozda se nesto u radnji igrao sa telefonom i da,da ne zaboravim kada se pokrene telefon ima zuti trougao ispod onih slova GT N7000...Da li ga smem flesovati preko Odina tako sa tim trouglom i tim cwm recovery ili moram prvo nekako izbrisati cwm..HVALA,HVALA unapred svima koji zele pomoći..:wave:

Ako ima cwm neko je rutovao telefon. Flesuj lepo rom

Molim vas POMOĆ:wall:!!Danas sam u radnji kod mene dao beli Note i malo doplatio u radnji i uzeo crni nov.Dosao sam kuci ubacio karticu i sve lepo radio.Malopre sam uradio onaj *2767*3855# factory reset i telefon samo dodje do onog logoa Samsung i nista ponovo tako samo do logoa i nista dalje...STA DA RADIM!!!Hvala unapred

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1424997

Idi ovde imas lepo uputstvo flesuj preko odina N7000OXALC1-----------Open Europe, ako ti treba root imas uputstvo ovde... ako negde zapne javi.

Poslednja izmena:
Hvala HAD i ostali:wave:,samo sam ga flesovao preko Odina uradio factory reset posle flash-a i sve je OK...RADI...Pazite i u radnjama vise nije sigurno da nije koriscen telefon iako je nov:mad:...PZDRAV SVIMA I HVALA NAJLEPŠE...

Pa zar nisi video vec u radnji taj trougao? Ja bi se, bez sale, zabrinuo za stanje brojaca? Mozda ga je neko vratio kao polovnog, a oni ga pustili u prodaju?

Nazad
Vrh Dno