Šta je novo?

Samsung Galaxy Note N7000

@shatroghistro
+1

Moj stari HD2 ima kvalitetniju plastiq-qcjishte od mog Note.
Govorim ovo MOJ, ne da bih se hvalio nego da se zna da ne pricham napamet.

Isti slucaj. Kupio sam nov hd 2 pre dve godine koji je mnogo kvalitetniji i, da se posluzim engleskim recima, of solid build and sturdy. Mogu da kazem da je u vreme kada je izasao bio veci bum nego sad note- imao je snapdragon sa famoznih 1Ghz, takodje najveci ekran na telefonu, da ne pominjem mogucnosti menjanja svih vrsta sistema etc. etc. (to je zbog neprestanog razvoja tehnike, pa vise nista ne moze da nas fascinira). Srecom pa je sada kod druga, jedva sam se odvojio od njega. Samo mi je Note dostojna zamena. Jedino sto je rizicno da se u pokretu koristi jednom shakom, ma kolika velika ona bila- neko vas zakaci i cao.

Jedno pitanje- kada idem na update, zasto mi kaze registration (is) failed?

Verovatno jeste, i ja imam isti problem i batalio sam za sad...

Nemam ideju, meni se to nije desilo. Uradio sam update par puta preko Kiesa, bez vecih problema. (osim nekog update drivera koji je sam skinuo...)

Ne kapiram registracija gde? Probaj da registrujes Samsung (apps) account, po mogucstvu sa istim emailom na kom ti je telefon. Mozda takvu vrstu logina trazi za update, mada nema mnogo smisla. (ja imam taj acc registrovan, pa ne mogu da iskljucim kao potencijalni zez..)

Ma ja sve to probah ali ništa... Jedino sam da stavljam neki update, a mrzi me ionako ce valjda skoro taj ICS pa cu se onda iscimati...

Čudno. Zar ne bi Kies trebalo da izbaci neki bolji feedback, gde je problem... Ima i onaj troubleshooter koji je meni automatski pronašao da treba da zamenim drivere i skinuo/instalirao ih.
Neki email Samsung supportu ili otići do onog ko je prodao (VIP u mom slučaju)?
Znači sad me nervira i ne da mi mira što ne mogu da shvatim što vama ne radi... Da je meni oćelavio bih da saznam heh. Predugo u IŤ-u, idi0tizam profesije... :-/ :banghead:

Wtf??

U cemu je fora??

Dodatak: kome radi update i kies i preko moba neka napise koji code mu stoji selektovan kada u dialeru ukuca *#272*pa ovde imei telefona#

moze i preko programa sa marketa samsung csc (nebitno sto pise da je za s2). Slobodno kliknite na prvo, nece da izbrise nista samo ce listu da izbaci.

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    40.5 KB · Pregleda: 143
Poslednja izmena:
RESENJE za Registration failed

Stvar je samo da promenite CSC code na jedan od ova dva nacina koja sam napisao iznad i uredno ce telefon da vam proveri da li ima update. Ja sam izabrao TMU kod (za United Kingdom). Kies i dalje izbacuje onu poruku gore :sceptic: , ali bar na telefonu nema vise registration (is) failed.

Pitanje za vlasnike , olovcica osim za crtanje neku prakticnu primenu mi navedite :) ?. Za ovicnog smrtnika koji ne crta :))

^

Na primer:

Evo vrlo korisnog tip-a za vlasnike galaxy note-a. Skinete lepo andosbox, u opcijama selektujete "input" / "pen" (kao sto sam prikazao na videu) izvadite olovku i dobijate jednu super platformu za igranje rts naslova.

[YOUTUBE]CghO2j8SCL0[/YOUTUBE]

Bez olovke i na manjem ekranu je maltane neupotrebljivo (stoga s2 korisnici koji pomno prate ovu temu mogu slobodno zaobici ovaj tip :p) ali na Note-u radi perfektno. Znaci legendarne strategije (warcraft, C&C, ufo, dune, itd.) mozete komotno igrati na vasem noteu, radi i savegame i sve. Ako ste ljubitelj strategija, must have...

:)

Pitanje za vlasnike , olovcica osim za crtanje neku prakticnu primenu mi navedite :) ?. Za ovicnog smrtnika koji ne crta :))

Recimo ovako nesto, kad hoces nekom nesto da pokazes na brzaka, samo stisnes dugme na olovcici i dodirnes ekran- automatski hvata screenshot i otvara u editoru. Isto mozes da kucas olovcicom kad su ti masne ruke ili kad se oznojis leti pa ne reaguje lepo ekran ili da jednostavno ne zamazes. Super stvar. Notishka je zakon. Ima 96/100 ocenu od mene.

Prilozi

• capture_03.png
    capture_03.png
    316.3 KB · Pregleda: 148

Ako ides cesto na sastanke, vrlo korisna stvar za hvatanje beleski i konstuktivnu raspravu :)

ili recimo napises podsetnik i okačis na jedan od ekrana. ima primena koliko hoćeš, samo budi kreativan. imas i na yt šta ćeš sve moći olovkom da radiš.

Da ne pricam kad hoces fino da editujes (recimo selektovanje - cut-iranje) neku fotku. Bez olovke nezamislivo. I ja sam prema olovci bio skeptican u pocetku, pogotovo sto ne znam da crtam. Delovalo je i kao neki korak u nazad, ali... kad ja tamo a ono medjutim...

Jos samo da nadjem beli za 400 e i kupujem :)

Imalo sa telenora. Ali je kodiran. I ne znam kako moze muskarac da kupi beli note (sem ako nije fino povoljniji). Mnogo izgleda zenskasto i previse fensi, kao da hoces svima da nabijes na nos sto ga imas. Mnogo je velika poledjina i shljashti, plus je glatko. Ja sam dao 20e vise za crni, izgleda mocnije i bas onako kako pristaje muskarcu. Nisam hteo da menjam stil oblacenja u roze zbog telefona :d

Znam da ljudi vole da se eksponiraju i to je njihova stvar. Nema drugi razlog sto bi uzeli beli (sem gore navedenog).

Koliko sam video moze da se otkljuca , samo treba da se rootuje i ima onaj unlock kao za sgs2 pretpostavljam da radi isto i na Note ?.

Prelomio sam da hocu beli imao sam crni sgs2 i prizeljkivao sam beli sad cu da uzmem pa kud puklo da puklo . Ako ima neko neki tip neko da prodaje nov / polovan neka se javi na PM

Sgs2 je drugo jer je manji pa ga bela boja otvara. Ova tjusla je ogromna pa mu bela dodje, po meni, preterano. Gledaj po oglasima na mobsvetu, tamo sam ja nasao. Tri dana i naci ces za fine pare

Crna mi nekako ubija dizajn belo bas istice sve . Beli definitivno :) jes ono sljastece pozadi ali jednom se zivi

ja nisam primetio da je moj teget :) Sto se tice otkljucavanja , ja sam note otkljucao sa SGS unlock od Heroltza :D , sa telenora je fon

Re

Jak im je teget bas tamna nijansa skoro crno :S

Taman jebkako treba :)

kaf je crni ugasen izgleda kao da mu je ekran preko cele povrsine, dok se kod belog vide ivice, zato mi se ne svidja. I zato sto je glossy pozadi, to me je no-no.
Povrh svega, nisam sam odlucio, hteo sam da vidim sta zenska populacija misli, pa sam dao sliku belog i crnog nouta jedan pored drugog i devojka je rekla da nikako beli, jedino ako planiram njoj da dam :d i da je crni ipak muzevniji. Ja sam 90% odlucio crni pre toga, al to je bila tacka :)

Re

Jak im je teget bas tamna nijansa skoro crno :S

Taman jebkako treba :)

kad je crni ugasen izgleda kao da mu je ekran preko cele povrsine, dok se kod belog vide ivice, zato mi se ne svidja. I zato sto je glossy pozadi, to mi je no-no.
Povrh svega, nisam sam odlucio, hteo sam da vidim sta zenska populacija misli, pa sam dao sliku belog i crnog nouta jedan pored drugog i devojka je rekla da nikako beli, jedino ako planiram njoj da dam :d i da je crni ipak muzevniji. Ja sam 90% odlucio crni pre toga, al to je bila tacka :)

Simpatican, udruzen, pokusaj prozivke heh...
Eh grozdje, grozdje... Ma de teget, roze je! :)

Note. Nothing else comes close...

Vrh Dno