Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 5

Evo par utisaka 24 h od kupovine.. mozda nekome ko razmislja o kupovini bude od pomoci... Misljenje je izgradjeno na poredjenju sa G4 koji sam nosio do juce...

Prva veoma primetna stvar je da se note u opste ne greje... cak ni kad je na punjacu dok cackam po telefonu.. meni je ovo bilo nestvarno jer G4 i pri osrednjem opterecenju moze da sluzi kao grejalica za sake.. na momente bude i neprijatno vruc. Note cackam non stop i nisam primetio da je temperatura kucista veca od sobne temperature.. Sjajno.

Sto se izgleda tice, izvinjavam se svim Samsung ljubiteljima ali po meni je G4 za klasu ispred.. ne pricam o kvalitetu izrade itd, vec o citom fizickom izgledu.. To svakako ne znaci da je Note 5 ruzan telefon, naprotiv.. Jos jedno zapaznje, Note 5 je bar duplo lepsi uzivo nego na slikama..

Telefon radi kao zmaj.. perfektno fluidno, brzo, tacno i precizno. Jednom recju savrseno. Videcemo posle par meseci koriscenja...

S pen je fenomenalna stvar. Ja tel koristim za posao, brdo mejlova, slike delova na kojima je potrebno nesto markirati i poslati kupcu, brze zabeleske.. i ako pogledam realno sada sa poslovne strane, veoma sam pogresio sto umesto G4 nisam kupio Note 4 kada sam se dvoumio jer bi mi olovcica mnogo olaksala zivot :)

Jos jedna stvar koja mi za sada malo smeta, ali vremenom cu se navici je zuckasto bela boja displeja, navikao sam na belu sa IPS displeja..

Baterija... deluje mi da za nijasnu bolje drzi nego G4 i ako je isti kapacitet.. ali se zato neuporedivo brze puni. Npr, dok je G4 na punjacu a ja citam vesti, pisem mejlove ili vec nesto, procenti baterije se jedva povecavaju.. Note kao da ne oseca da ga cackam, puni bateriju kao bolestan.. :) delije mi da puni istom brizinom kada miruje i kada ga cackam ili je razlika minimalna.

Kuciste je magnet za otiske prstiju sa bilo koje strane (safir crna) i ma koliko se neko trudio da ga cuva i briska, telefon ce uvek izgledati musavo, masno, strokavo.. G4 sa koznim ledjima nije imao taj problem :)

Da li za Note 5 vredi dati oko 500 eur... DA !

Pogotovo ako telefon posmatramo sa poslovne strane.

Eto.. onako nekih prvih par utisaka od mene.. i sad vec mogu da kazem ukoliko neko razmislja o kupovini, od mene ima sve preporuke za Note 5.
Definitivno se ne kajem ni najmanje sto sam sa G4 presao na Note 5 mada mi je jos uvek zao sto sam prodao G4..

Ima li tema za s6 edge plus ,ne mogu da je nadjem ili je ovo neka zajednicka ?

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Čini mi se da ne postoji. Oni koji imaju s6 edge plus pišu u temi s6.

Hvala

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Da li je neko uspeo da nadje kod nas gde moze da se kupi rezervni S pen ?
Gledao sam oglase, guglao... ali nisam nasao nista...
Vidim da na amazonu moze da se kupi, 20 dolara...
Pade mi na pamet da ne bi bilo lose imati jednu olovcicu u rezervi :)

Kupovao ja za note 4 ....
Idi na sajt Samsunga pa nađi ovlašćene servise u tvom gradu.

A možeš i kineze za par $ !
Spremi 4-5 'iljada, ipak je to samsung :)

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Poslednja izmena:
Danas sam bio da gledam ovu futrolicu...
https://www.kupujemprodajem.com/Futrole-samsung-note-5-pierre-bordo-koza-33672671-oglas.htm

Bila bi dobra.. da nije "pola broja" veca.. telefon mucka u njoj kao kinder jaje :D
Ne znam da li su sve takve ovaj je imao samo jednu.. mozda je samo ova falicna ili sta vec..

Dopada mi se ova sa linka ispod ali nisam video da ima negde u Bgd.. samo Novi Sad.. a ne bih da porucim dok ne probam poucen danasnjim iskustvom lose futrole...
https://www.kupujemprodajem.com/AKCIJA-Samsung-Note-5-futrola-maska-34635181-oglas.htm

Poslednja izmena:
@Argentto sve si rekao sem kamere,a meni je kamera vrlo bitna :)
I sta bi sa tom garancijom,jel validna ili kopija?Jesi dobio fiskalni racun uz telefon?

Ne znam kako bi mogao da dobije fiskalni kad tel nije usao legalno u zemlju ni jednim kanalom?!

Inace ja se danas konacno oprostih od N5 :(

@dante, racun naravno da nisam dobio.. :) za garanciju ne znam, i nadam se da necu imati potrebe da znam :) malo sam u frci sa poslom ali cu ovih dana pozvati da pitam vezano za garanciju..

Sto se kamere tice, nisam neki profesionalac, i koristim je samo na auto modu ( privatno za slike naravno a poslovno slikam delove printera za potrebe servisa) i onako lajicki bi rekao da G4 ima osetno bolju kameru... i neuporedivo jaci blic. Suvise kratko imam Note 5 da bih sa mojim poznavanjem fotografije mogao da ti dam neku informaciju vise ali onako.. kad pogledam objektivno, G4 je ispred N5 po pitanju kamere..
Ima ovde brdo nekih opcija, modova, podesavanja.. ali ja to samo udjem u kameru i kliknem da slika :)

@Proday mislis na prvu ili na drugu ? :)
Za ovu drugu Ipaky sam malo citao po netu i gledao na YT.. hvale je.. da odlicno lezi, odlican kvalitet.. nemam pojma..

Poslednja izmena:
Druze telefon nikada nije pravljen za evropsko trziste. Neki su ga dovukli iz UAE i okolnih regiona, kojekakvim kanalima, ali generalno ga nema legalno u prodavnici da kupis.

Cek sto taj tel nije za evropsko trziste , po cemu znas ? Po procesoru ili sta oznaka modela ? Koja je uopste kod nas verzija proca. snap ili exynos?

SM-N920C se prodaje po evropi uz naravno garanciju, koliko znam note5 ima samo exynos

Telefon nikada nije zvanično najavljen za Evropu i njeno tržište. Neki glupi poslovni trik Samsung-a da u Evropi prodaju samo s6 edge plus. Ne postoji snap verzija note 5.

Pa ok exynos je i bolja verzija sto se tice note 5 i note 4 koliko sam ja skontao . I prodaje se regularno kod nas ?

Ne prodaje se regularno. Nema čak ni firmware za Evropu.

Tako je u evropi nema gde da se kupi ja sam moj koji sam koristio pre godinu dana u usa .... Samo nazalost brzo me je raocarala baterija pa je posle mesec dana prodat

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ma ima ga i u Mađarskoj ali zvanično nije pušten za Evropu. Kojim kanalima se nabavlja i kako to nemam pojma.
Kucaj n920c izbaciće ti za koja je tržišta. N920C/N920CD (UAE, Africa)

Nasao sam da je n920c international verzija, pa ja i postavljam link jer gore 2,3 posta pisu kako ne moze da se uzme u eu.

Može da se uzme ali nije zvanično predstavljen od strane Samsung-a i ne možeš od Samsung-a da ga pazariš u Evropi. Sem Ukrajina i Rusija valjda. Nije predviđen za to tržište. Nabavljaju ga i ovi iz Mađarske pa ga prodaju na kp, kojim kanalim stiže i kako nemam pojma ali zvanično ne. Ne možeš da nađeš ni za jednu Evropsku zemlju firmware. Zbog čega je to samo za note 5? Verzija SM-N920C je predviđen za (UEA i Afriku)...

Ima li jos neko ko je koristio i G4 i Note 5 da kaze svoje misljenje o kameri ? Ovo sto ja vidim, Note 5 ima losiju kameru i od G2.. a kamera na G4 je apsolutno neuporediva u korist G4-ke... na note-u, sve deluje nekako zrnasto.. kao da milioni malih pikselica igraju po ekranu dok pokisavas da uslikas nesto.. a i sama slika deluje nekako dosta dosta losije.. da ne pricam o zumiranju slike da bi video neki detalj (serijski broj nekog delica recimo) gde je G4 za 3 klase bolji od Note...
Prosto mi je neshvatljivo da je toliko losiji na tom polju..
Voleo bih da cujem jos neko misljenje u ovom poredjenju..

Nešto ti nije uredu sa kamerom. Note 5 ima jednu od najboljih kamera na tržištu.

Ovo sa zrnastom slikom se javlja samo u uslovima slabije osvetljenosti... na dnevnom svetlu sve izgleda ok... identicno je i sa prednjom kamerom.. kad je slabije svetlo kao da ima nekog peska...to se ne vidi na slici vec na displeju dok ne uslikas.
Evo sad sam napravio par slicica...
Prve 2 su u polumracnoj prostoriji, ostale na terasi u debelom hladu... sve na auto modu.
Slike nosu lose, ali mislim da je kamera na G4 bolja..

20160702_100154.jpg
20160702_101721.jpg
20160702_100642.jpg20160702_100657.jpg
20160702_100719.jpg

EDIT: ako recimo slikam solju na stolu a u pozadini negde uhvatim recimo upaljac ili kljuceve.. jako lose izgleda kada zumiras taj upaljac (recimo na prvoj slici gde je solja, iznad desno drveni nosac za podmetace izgleda poprilicno lose).. i primetio sam da su slike na auto modu uglavnom oko 3-4 mb velicine... (max rezolucija) dok su na G4 6-7 mb..

Poslednja izmena:
Ne dopada mi se,Ima OIS ima laser trebalo bi da je kamera dobra...Moram pogledati i V 10...

Argento, jel iskljucen onaj auto night mode? Jesi cackao podesavanja? Auto HDR upaljen ili iskljucen?

Nazad
Vrh Dno